Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה נשאלת בשביל חבר ללא גישה לאוף טופיק,תודה מראש

מדוע אני רוצה שיפטרו אותי וחושב שאני זכאי לתשלום פיצויים: (הקריאה לא חובה להמשך הדיון)

מדובר ברשת חנויות בצפון הארץ, בה אני עובד כ5 שנים. פירוט קל על הצוות:

בעל הרשת. אין לי כל מגע איתו, איננו רלוונטי כ"כ לסיפור.

מנהל כללי. יד ימינו של בעל הרשת, מולו מתנהלים העובדים והמנהלים. אדם שישב חצי עשור בכלא על גניבה והלבנה של מיליוני שקלים מהמדינה. סיפורים מעובדות על מבטים רבים על גופן, הטרדות מיניות קלות, שיחות שלו ושל מנהל שנשמעו על גופותיהן, הטרדה אפילו של לקוחות שראיתי בעיניי. טעויות מכוונות בבונוסים המחושבים על ידו, תמיד לרעת העובד.

פניתי אליו בעבר מספר פעמים בבקשה להעלאת שכר לתעריף שמקבלים עובדים בוותק והתפוקה שלי, כל פנייה הסתכמה בנסיון "לערבב אותי" מצידו, להציע תנאים שכשאר עמדתי בהם הוא לא נענה לבקשה, סינן בטלפון בעקביות כשידע את נושא השיחה, מכאן החלה ירידה משמעותית במוטיביציה מצידי.

מנהלת סניף. איננה הייתה מעוניינת לעבוד כמנהלת מלכתחילה אך בקשתה לעבור תפקיד לא התקבלה, בשלב מסויים היא נפגעה מבעל הבית ברמה האישית והמצב הדרדר. איננה טורחת לבצע את תפקידה או להענות לצרכים ובקשות בסיסיים, העדר התפקוד מצידה פוגע ומקשה באין ספור דרכים. ברמה האישית מדובר באישה שמדברת אך ורק בצעקות, גם עם חברותיה, לא דבר שנעים לי לשמוע במשך שעות כל יום, עוד לפני שנזכיר את תוכן השיחות שמתמקד במקרה הכי טוב בריכולים. לא פרקטי להתעלם כשמדובר בחנות קטנה. על כבוד כלשהו כלפי העובדים אין מה לדבר, והמצב לא שונה בנוכח לקוחות בחנות!

מבחינת הקפדה על זכויות העובד אין מה לדבר. כשהייתי חולה אויימתי בפיטורים אם לא אגיע, לא פעם אחת. דורשים מעובדים לשלם על חוסרים בקופה ועל גניבות של פריטים. חוסר שוויון בחלוקת מטלות ומשמרות בין המינים ללא סיבה. דרישה לתשלום על ביגוד עבודה שלא הייתה קיימת מלכתחילה. מתקנים לא בטיחותיים במחסן. אין מצרכים בסיסיים כגון כוסות שתיה וכו וכו.

אני יכול לפרט עד מחר על דברים לא הוגנים, לא נעימים, וסתם דברים שלא מתאימים לי (לעבוד כשומר במקום מוכרן עקב ריבוי גניבות מאוכלוסיה מסוימת שמהווה את רוב המבקרים בחנות, למשל) וספק אם לא חוקיים, אבל יש גבול כמה צריך לפרט על גבי הפורום. מדובר בהמון דברים שכשל אחד בפני עצמו איננו "ביג דיל".

סה"כ אני מאמין שהמקום עבר על הרבה חוקים והיה מאוד לא הוגן כלפיי וכלפיי שאר העובדים המון פעמים ולכן אני לא חושב שאני מנסה "לסחוט" כספי פיצויים שלא מגיעים לי.

שיחת אזהרה שהתקיימה עם מנהל הרשת

נקראתי לשיחה, במהלכה נאמר לי שהשיגי המכירות שלי לא עומדים בציפיות ושאם ארצה להמשיך לעבוד ברשת אצטרך להכפיל את המכירות, אם לא אז אני מוזמן לבקש פיטורים. פירטתי את סיבותיי להישג הירוד אשר מצדיקות חלק ממנו. מה שאותו מנהל מפספס זה שהמכירות הינן רק חלק מהעבודה, את השאר אני בד"כ מבצע לבד כאשר שאר העובדות מוכרות\עסוקות בפלאפון\בחברות שהן מזמינות לחנות, או פשוט לא נמצאות כלל בשטח החנות במשך חלק נכבד מהמשמרת. לכן לא קיבלתי בצורה יפה את הדרישה שאשפר את המכירות או שאפוטר, מבלי שום הערכה לחלק ענק שרק אני מבצע.

כמובן שאני אשמח לקבל מכתב פיטורים ולהגיד שלום, אך לא אמרתי זאת מכיוון שככל הידוע לי, אף עובד ברשת לא קיבל פיצוי פיטורים אלא הועבר לתפקידים שלא מתאימים לו ונפגע בשלל דרכים כדי שיעזוב מעצמו.

מעבר לכך אינני בקיא מהבחינה החוקית, אם עובד מודה שהוא מעוניין להיות מפוטר ובנוסף לא נותן תפוקה טובה במכירות, האם זכאי המעסיק לפטר אותו ללא פיצויים.

מבחינתי האופציות כרגע לקבל פיטורים:

1- לבקש פיטורים בצורה ישירה. ככל הנראה רוב הסיכויים שלא אקבל, ויתכן שיפעילו שלל סנקציות חוקיות על מנת לגרום לי להתפטר. במידה והבקשה מצידה עלולה לפגוע בזכאות שלי ולשחק לצד המעסיק במשפט אם יחליט שלא לשלם פיצויים, אוכל לתרץ את הבקשה סביב נושאים אחרים.

2- לא להציג שיפור בהישגים ואף לעשות "דווקא". אותם סיכויים וסיכונים בערך של אופציה 1.

3- לגשת לעו"ד לענייני עבודה, עם פירוט מלא של כל הסעיפים שחוקיותם מוטלת בספק. המון כאב ראש, קושי לאסוף הוכחות, הפסד גדול בשבילי אם התביעה לא תצליח (שכר טרחה, יתכן הוצאות לצד הנתבע...) כשלא מדובר בסכום פיצויים כל כך גדול.

כמובן יש את האופציה להחליף עבודה ולשכוח. מעבר לפיצויים, יש את עניין העיקרון, ישאר בי הרבה תסכול אם אוותר. אין צורך להציע את האופציה הזו מכיוון שאני מודע אליה ולא אשתכנע בקלות.

Miata ND2

פורסם

נקראתי לשיחה, במהלכה נאמר לי שהשיגי המכירות שלי לא עומדים בציפיות ושאם ארצה להמשיך לעבוד ברשת אצטרך להכפיל את המכירות, אם לא אז אני מוזמן לבקש פיטורים.

אני רק אחדד נקודה שבה המעסיק טועה ומטעה אותך בכוונה, אולי זה ייתן לך כיוון להמשך מעשיך.

אתה נדרש ע"י המעסיק להכפיל מכירות.

אתה יכול לבצע ואתה יכול ללא לבצע, תלוי בשיקולים שלך, אבל במקרה ולא תבצע, אין כזה דבר לבקש פיטורין, אתה עובד ואלו ההישגים שלך, אם לא מתאים למעסיק, הוא מוזמן לפטר אותך.

באופן כללי, אני נגד היאחזות בפיטורין ו"רס-בן-אמו, אני מפה לא זז בלי הפיצויים שלי!", במיוחד כיום עם חוק הפנסיה שבה מופרשים גם כספי הפיצויים והם שלך.

פעמיים בחיי התפטרתי מיוזמתי מעבודות שהרגשתי מהן ש"אני תקוע במקום", אחת מהן, עם ותק 8 שנים ומשכורת מעל 10K ש"ח (מה שמאפשר לך לחשב בקלות את פיצויי הפיצויים שויתרתי עליהם), זה תמיד היה רק לטובה.

האם המעביד קיים את מצוות החוק ופתח לך קרן פנסיה ואליה הפריש מידי חודש 12% מהברוטו שלך?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם אתה מתפטר, אאל"ט לא מגיעים לך פיצויי פיטורין.

אלא אם אתה עובר אחרי הפיטורין לגור במושב חקלאי שמרוחק 70 ק"מ ממקום העבודה הנוכחי שלך. ואז מגיעים לך פיצויים גם אם אתה מתפטר (אני מכיר אישית מישהו שעשה את זה).

לדעתי פשוט תתחיל לעמוד על שלך ותגיד לבוס שאתה לא יכול לעמוד ביעדים שלו אם הוא נותן לך לשרוף שעות במשימות אחרות, בזמן שיש בנות או עובדים אחרים שפטורים מזה ולכן הם גם מוכרים יותר.

ותתחיל להתלונן על כל מה שלדעתך לא נכון.

מה כבר הוא יכול לעשות, להתעצבן ולפטר אותך?

פורסם (נערך)

לדעתי יש שתי אופציות:

א) פשוט תתפטר, ואל תסתכל אחורה.

ב) אם אתה רוצה "לעמוד על שלך", אז קח עורך דין ותתכונן להתחיל לאסוף ראיות. זה לא קל ולא זול, אבל אין קיצורי דרך.

אני במצב כזה הייתי דורך על הגאווה העצמית ובורח משם וזהו, השקט הנפשי שלי שווה יותר.

עריכה: באתי לכתוב כבוד עצמי, אבל לדעתי כבוד עצמי זה גם להעריך את עצמך, ולדעת לבחור את הקרבות שאתה מעוניין להשתתף בהם, ולא לעמוד על שלך בכל מחיר.

אבל לשיקולך. אלה האופציות.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כל מה שרשמת על האנשים בצוות - לא רלוונטי לנושא (רלוונטי רק להרגשה שלך).

כנ"ל לגבי מתקנים לא בטיחותיים/ חוסר בכוסות שתייה מה וכו'.

מה כן רלוונטי :

1. אם הורידו לך מהמשכורת ללא הצדקה חוקית - עקב חוסר בקופה (זאת הדוגמא הרלוונטית היחידה שנתת).

2. אם המנהל לא מרוצה מהמכירות שלך - הוא יכול לפטר אותך. אתה לא צריך לבקש את זה (בשבילו זה תירוץ שאתה התפטרת, ולכן לא זכאי לפיצויים). במקרה שהוא מפטר אותך - אתה צריך לקבל פיצויים (בהנחה שהוא לא הפריש הכל לפנסיה. לפי התיאור שלך - אני מניח שלא).

במידה והוא לא משלם לך פיצויי פיטורין (בהנחה שאתה זכאי לכך) ו/או לא שילם הפרשות לפנסיה כנדרש ו/או הפחית לך מהמשכורת ללא הצדקה חוקית - אתה יכול להגיש תביעה כנגדו בבי"ד לעבודה. אפשרי גם ללא עו"ד.

לגבי הפרשות לפנסיה - אתה צריך לעבור על כל תלושי המשכורת, לבדוק האם וכמה הוא הפריש לפנסיה. בנוסף, ** לוודא** שיש התאמה בין סכומי ההורדות לבין סכומי ההפקדות של קרן פנסיה.

לפי החוק, חלק מפיצויי הפיטורין שלך מופרשים לקרן פנסיה (ישנם מעסיקים שלא מעוניינים להתעסק בנושא של פיצויי פיטורין, ולכן מפרישים את כל פיצויי הפיטורים לקרן פנסיה (8.33% בחודש) - ומפעילים את סעיף 14)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

(למען הבהירות אכתוב ״אתה״ כשהכוונה ל״הוא״, יענו החבר)

ילדותי משהו.

טוב לך? תישאר.

לא טוב? תתפטר.

לא הפרישו לך בהתאם לחוק? צבור ראיות ותגיש את הדרישה לפי הצינורות המקובלים.

אני מנחש שהמשכורת לא משהו מלכתחילה, כל חיכוך עם עורך דין יפחית את הנטו שתקבל לידיים בסוף התהליך בצורה משמעותית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לצערי, סך הכל התיאור הכללי ישמע מאוד מוכר לכל מי שעבד בחייו בעבודות דומות.

אני חושב שכדאי לוודא אם אתה זכאי לקבל את כספי הפיצויים גם במידה ומתפטר בעצמו. מהעבר המאוד רחוק, אני זוכר שבהסתדרות היו אנשים שהיה אפשר לדבר איתם ויכלו לייעץ במקרה כזה. יש גם עמותות אחרות לעובדים, שאפשר אולי להעזר בהן. וכמובן שאף עו"ד לא יקח סכום אסטרונומי על ייעוץ בסיסי ובדיקה אם יש לך קייס (חלק די גדול אפילו יעשו את זה בחינם, מניסיוני מכמה מקרים).

משם, אפשר להחליט הלאה. במידה ויש קייס לתביעה אפשרית, אפשר להבין מעורך הדין כמה יעלה כל התהליך, ולהחליט אם שווה להמר (במידה וזה בכלל פחות ממה שצברת בקרן הפיצויים).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כל מה שרשמת על האנשים בצוות - לא רלוונטי לנושא (רלוונטי רק להרגשה שלך).

כנ"ל לגבי מתקנים לא בטיחותיים/ חוסר בכוסות שתייה מה וכו'.

מה כן רלוונטי :

1. אם הורידו לך מהמשכורת ללא הצדקה חוקית - עקב חוסר בקופה (זאת הדוגמא הרלוונטית היחידה שנתת).

2. אם המנהל לא מרוצה מהמכירות שלך - הוא יכול לפטר אותך. אתה לא צריך לבקש את זה (בשבילו זה תירוץ שאתה התפטרת, ולכן לא זכאי לפיצויים). במקרה שהוא מפטר אותך - אתה צריך לקבל פיצויים (בהנחה שהוא לא הפריש הכל לפנסיה. לפי התיאור שלך - אני מניח שלא).

במידה והוא לא משלם לך פיצויי פיטורין (בהנחה שאתה זכאי לכך) ו/או לא שילם הפרשות לפנסיה כנדרש ו/או הפחית לך מהמשכורת ללא הצדקה חוקית - אתה יכול להגיש תביעה כנגדו בבי"ד לעבודה. אפשרי גם ללא עו"ד.

לגבי הפרשות לפנסיה - אתה צריך לעבור על כל תלושי המשכורת, לבדוק האם וכמה הוא הפריש לפנסיה. בנוסף, ** לוודא** שיש התאמה בין סכומי ההורדות לבין סכומי ההפקדות של קרן פנסיה.

לפי החוק, חלק מפיצויי הפיטורין שלך מופרשים לקרן פנסיה (ישנם מעסיקים שלא מעוניינים להתעסק בנושא של פיצויי פיטורין, ולכן מפרישים את כל פיצויי הפיטורים לקרן פנסיה (8.33% בחודש) - ומפעילים את סעיף 14)

פותה״ש, זו התשובה הכי טובה שקיבלת כאן, בפרט כל מיני נסיבות שאני לא מקל בהן ראש אבל הן לא רלוונטיות.

וכשזה נאמר, אם אתה לא עומד בתנאים של מתפטר בדין מפוטר, אזי דבוק במה שנרשם לך כאן.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

הישגי החבר לא משביעים רצון כך לפי שיחה עם המנהל.

שימשיך כך, המקסימום יפטרו אותו.

כמובן שהוא לא "מתנדב" להתפטר.

האם יש לו הודעה על תנאי עבודתו ותפקידו כפי שדורש החוק?

https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/094M1_001.htm#Seif4

האם מה שהוא מבצע כעת תואם להודעה אם קיימת?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...