Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היה לא מזמן מקרה של מישהיא שנתקעה באמצע רחוב חד סיטרי (ככל הזכור לי עם רנו) עם רכב שמסרב להתניע ולכן הנדברקס חשמלי מסרב להשתחרר.

אי אפשר לגרור!

חסמה את הרחוב לחצי יום.

סיפר לי גרריסט של aa בבריטניה איך הוא הגיע לחלץ ריינג׳ רובר חדש עם 100 מייל על מד האוץ שהבעלים רק אסף מהסוכנות, ויצא איתה לכביש המהיר בהסתמך על שעון הטווח של המחשב, ונחשו מה- נגמר הסולר, חיכה לגרר שעתיים עם אורות דולקים, גמר את המצבר- אי אפשר לשחרר בלם יד-

הוציא הגרריסט כננת עזר חיבר שתי כננות- משך אותה על המשאית עם שתי כננות. בעל הרכב כעס או במלל מדויק באנגלית ״he wasn't happy" שבבריטית המשמעות היא הבנאדם כעס.

אני מאוד לא אוהב מכוניות מודרניות.

כל המערכות האלו בעיניי, פשוט הופכות את האוטו למוצר מתכלה.

כשהעולם יעבור אסון חלילה- נחפש כולנו w123.

עד אז

מצערת אלקטרונית נעימה לכולנו

וגם תמונה מהיום- הנה העתיד

שתי טסלות בעמדת טעינה בסרביסס על הa1

IMG_7099.jpg ואין ברירה אני בג׳ולייטה הזו- מודרנית, בגלל שאין ברירה אבל הכי בסיסית שיש 1.6 דיזל ידנית עם בלם יד שיש לו ידית, בינתיים.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא מבין למה אנשים לוקחים הכל לקיצוניות השניה?

איפה רשמתי שאני נגד טכנולוגיה, נגד כסאות נוחים, מתלים טובים וכו'?

בכלל לא.

אני רק נגד עזרים שונים שמאלצים אותנו להשתמש בהם ולא נותנים אפשרות לכבות/לבטל אותם.

למשל לא רוצה לראות בלוח שעונים המלצה לעלות להילוך 5 ב 70 קמ"ש. לא רוצה כי לא בא לי לעלות להילוך 5 במהירות זו, המנוע שם לא סוחב. אבל המחוון מופיע כל הזמן ואי אפשר לכבות אותו.

מישהו מחייב אותך להקשיב להמלצות האלו? זה לא רכב אוטומטי שבסופו של דבר ייקח את השליטה אם הוא יראה שאתה מתקרב לסל"ד גבוה או נמוך מדי, אתה יכול להעביר להילוך חמישי ב-20 קמ"ש ולנסוע בהילוך ראשון עד שהמנוע יצרח (התוצאות ברורות כמובן בשני המקרים) אבל הרכב לא מונע ממך את זה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

yohai71 הדוושה אצלי נתקעה,

בסנטה פה יונדאי שהייתה 2007 עם 80 אלף קמ, הרכב עלה למקסימום סלד למשך

דקה לערך, ומאתיים פימפומים על מנת לנסות לשחרר את דוושת הגז, הלך מנוע ונתפסו

כנראה 2 בוכנות , בסביבות ה10K בתיקון שלו.

בכלל אם אני מתגעגע למשהו, זה לרכבים ששוקלים טון וקצת והיגוי הידראולי פשוט

ומדוייק שמייד מרגישים שחסר אויר בגלגלים הקדמיים.

ושמחשב הרכב מראה רק את מס הקמ שעברת ואתה יודע בדיוק כמה נשאר לך לנסוע ולא

מראה מחדש ,שכל פעם אחרי תידלוק מלא במיכל תאורתית אתה עכשיו יכול לנסוע 680 קמ

על המיכל דלק המלא ובפועל אתה מקסימום 430 קמ יכול.

פורסם

חוץ מ S&S, טוב לי עם הטכנולוגיה המודרנית, והדבר היחיד שהייתי שמח לו זה רכב ידני, אבל זוגתי לא מרשה :roll:

לפחות מניסיון ברכבים שלי, ההיל הולד (לפחות ברנו) כמעט ולא מתערב וגם כשהוא כן זה לא מציק, S&S למזלי אין ברנו, אבל בהונדה אני מכבה בכל נסיעה (כפתור יעודי ונגיש), אין לי בעיה עם מצערות אלקטרוניות, בלם יד חשמלי זה גאוני בעיני, ולא יודע איך זה ברכבים אחרים, אבל ברנו יש ידית חירום מיכנית שמאפשרת לנתק אותו ידנית במקרה של תקלה או אם אין מצבר, ונכון שיש ברכבים המודרניים דברים מעצבנים, אבל בואו לא נשכח שאנחנו בתקופת מעבר, כשהיעד הוא רכב אוטונומי, וכדי להגיע לשם צריך את כל הדברים שמעצבנים אותנו.

פורסם

דוגמא לפעולת Hill holder.

באוטו עם גיר ידני זה פעול ככה:

בכל ההילוכים כולל ניוטרל למעט רוורס הוא מחזיק את הבלמים 2-3 שניות כשהעף של האוטו כלפי מעלה.

ברוורס הוא מחזיק את הבלמים 2-3 שניות כשהעף של האוטו כלפי מטה.

רוצים להיכנס לחניה בשיפוע, העף כלפי מטה.

נניח צריך 10 מחזורים ראשון/רוורס.

באוטו בלי המערכת, פעם אחת משלבים לרוורס, במהלך אחורה מרימים חצי קלאץ', במהלך קדימה נשארים ברוורס, מכניסים קלאץ' באוטו גולש לבד.

שילוב אחד לרוורס ואז רק משחק עם קלאץ'.

באוטו עם המערכת, צריך 10 פעמים להעביר מראשון לרוורס, אחרת המערכת מחזיקה את הבלמים בכל פעם, משתחררת אחרי 2-3 שניות ונדרכת שוב אחרי כל לחיצה על הברקס.

אי אפשר להישאר ברוורס במשך כל התמרון.

פורסם

בכל ההילוכים כולל ניוטרל למעט רוורס הוא מחזיק את הבלמים 2-3 שניות כשהעף של האוטו כלפי מעלה.

באוטו בלי המערכת, פעם אחת משלבים לרוורס, במהלך אחורה מרימים חצי קלאץ', במהלך קדימה נשארים ברוורס, מכניסים קלאץ' באוטו גולש לבד.

באוטו עם המערכת, צריך 10 פעמים להעביר מראשון לרוורס, אחרת המערכת מחזיקה את הבלמים בכל פעם, משתחררת אחרי 2-3 שניות ונדרכת שוב אחרי כל לחיצה על הברקס.

מסכים איתך, אחרי שנים עברתי לנהוג על ידני והמערכת הזאת מטמטמת אותי קשות.

פורסם

"המצאתי סדרה של חוקים שמתארים את תגובתנו לטכנולוגיה: כשאתה נולד, כל דבר בעולם הוא נורמלי ורגיל והוא רק חלק מהדרך שהעולם פועל. כשאתה בין הגילאים חמש-עשרה לשלושים וחמש, כל דבר שמומצא הוא חדש ומרגש ומהפכני ואתה יכול כנראה לעשות קריירה בזה. כשאתה אחרי גיל 35 כל דבר שמומצא נוגד את הדרך הטבעית של הדברים"

דאגלס אדאמס

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

איזה באסה לדגלס אדאמס הזה שבטיזה הזו נמצאים גם ביל גייטס וגם סטיב ג'ובס.:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
"המצאתי סדרה של חוקים שמתארים את תגובתנו לטכנולוגיה: כשאתה נולד, כל דבר בעולם הוא נורמלי ורגיל והוא רק חלק מהדרך שהעולם פועל. כשאתה בין הגילאים חמש-עשרה לשלושים וחמש, כל דבר שמומצא הוא חדש ומרגש ומהפכני ואתה יכול כנראה לעשות קריירה בזה. כשאתה אחרי גיל 35 כל דבר שמומצא נוגד את הדרך הטבעית של הדברים"

דאגלס אדאמס

לא מסכים. יש דברים שהם אחלה. כל מערכת לגופה. יש מערכות מודרניות שממש עוזרות ויש כאלה שלא.

פורסם
הפוך גוטה.

דווקא על מנת למנוע סינוור אתה רוצה להיות כמה שיותר רחוק מאמצע הספקטרום (שיא הרגישות) של העין.

לכן פעם, כשארגונומיה עדיין נתנה פייט יפה לעיצוב, יצרנים רבים שמו לוחות שעונים בגווני כתום\אדום או סגול במקרה של וואג.

לגבי תצוגת נתונים נומרית לעומת אנאלוגית, זה לא צחוק. קריאת ספרות דורש ריכוז רב יותר, ומאריך את משך הזמן שהמבט מוסט ללוח השעונים.

נו, הבנת.

גם על העיניים שלי עברו 30 שנה... :-D

alfa 156 2.5.

פורסם
אתה יודע מה, לא צריך לחזור לשנות ה 90.

תן אפשרות לבטל או להפעיל את הדברים האלו ב set up של האוטו ואל תכפה אותם על מי שלא מעניין.

כתבתי את הודעת הפתיחה בלי שום ערך נטסטלגי. לי זה מציק הרבה יותר מאשר עוזר.

מה בעיה לעשות כמה שורות בתפריט:

Hill holder on/off

Auto door lock on/off

Auto sleep mode on/off

99% שאפשר לסדר את כל הדברים הללו בחיבור למחשב הרכב. בדקת?

פורסם

אצלי בפיאסטה (ידנית) בניוטראל לא מחזיק כלום. וגם, מחזיק רק אם היה לחוץ ברקס בנוסף לשילוב ההילוך והקלאץ ואז שוחרר הברקס.

שוב, אם לא לחצתי על הברקס ורק נסעתי אחורה ואז שחררתי גז, הרכב ישר מתחיל להתדרדר קדימה.

על איזה רכב אתה מדבר? ובנוסף, ידני או אוטומט?

ליאור.

פורסם
אצלי בפיאסטה (ידנית) בניוטראל לא מחזיק כלום.

רכב ידני "לא יודע" באיזה הילוך אתה נמצא.

אין חיישנים בתיבית הילוכים ידנית למעט חיישן רוורס.

ככה שמבחינתו זה או רוורס או כל השאר. הוא לא יכול להבחין בין ניטרל להילוך ראשון.

לא מכיר שום רכב ידני שיש לו חיישנים לכל הילוך.

תבדוק שוב.

האוטו שלי ידני (ברלינגו), Hill holder כמובן לא נדרך ללא לחיצה על הברקס אבל לפעמים במהלך התמרון צריך לבלום קצת ואז הוא נדרך.

פורסם
לא מכיר שום רכב ידני שיש לו חיישנים לכל הילוך.

BRZ, סיוויק טייפ-R, ולמיטב ידיעתי לא רק. אני חושב שגם פיג'ו 308, אבל לא בטוח. יש לא מעט מכוניות שבהן נורית החלפת ההילוך מלווה במספר ההילוך הבא. יכול להיות שהחיישן צמוד לידית ולא להילוך, אין לי מושג, אבל פרקטית יש גם יש מכוניות ידניות כאלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...