Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מאמין שלרובכם יצא למלא אוויר אחרי תדלוק בתחנת דלק, והרגשתם שבצמיג אחד מתוך ארבעת הצמיגים, המכונה כאילו לא באמת ממלאת אוויר, או שממלאת והוא בורח. ככה הרגשתי היום בצמיג אחורי בצד שמאל.

אבל - אני חייב לציין שלא יצא לי למלא אוויר לפחות חודש - חודש וחצי.

אם זו הסיבה, אז מדוע יש את התחושה הזאת של פנצ'ר, רק בצמיג אחד ולא בשאר הצמיגים?

בסופו של דבר המכונה צפצפה לקח לה יותר זמן משאר הצמיגים.

אני ממלא 60 PSI.

205/65R16C 107T

כמובן שהפעלתי פנס ובדקתי אולי יש משהו בכל זאת בצמיג?

בהתחלה זה היה נראה לי כמו בורג שנכנס עד הסוף (כמו תמיד, ישר חושבים שלילי)

אבל אז כשהגעתי לבית וראיתי את התמונה זה נראה לי כמו אבן (לא ניסיתי להוציא שמא לא יברח האוויר)

מה דעתכם?

החלטתי לשאול רק בגלל שבצמיג הספציפי הזה המכונה התעכבה, ודווקא בו מצאתי משהו תקוע.

נניח וזה פנצ'ר, כמה עולה לתקן דבר כזה (ברכב מסחרי המחירים שונים מפרטי)?

מה יקרה אם לא ניגע בזה וניסע? נגיד אני יוצא מנקודת הנחה שזה כבר הרבה זמן ככה (יכול להיות ואני גם טועה).

אפשרי לנסוע ככה ופשוט למלא אוויר בתדירות יותר גבוה?

805.jpg dsf4d5.jpg

edwtg45e.jpg

יכול להיות מצב שאני סתם חושש (כי הכנסתי לי לראש שצריך צמיג חדש, ומחליפים ישר זוג) וזה בעצם כלום (הלוואי) :oops:

כמובן שאם זה המצב, מוזמנים לצחוק חופשי.

אנסה למלא שוב אוויר בעוד יומיים, נראה אחרי כמה זמן המכונה תצפצף.

תודה רבה!

פורסם (נערך)

מאוד פשוט. כול המכונות לניפוח אוויר בצמיגים מודדים את הלחץ הקיים בצמיג לכן בפעם הבאה תבדוק בשעון מהו הלחץ ברגע שאתה מחבר את הפיה לוונטיל.

כאשר הלחץ בצמיג גבוה יותר מהלחץ שכיוונת במכונה אז במקרה כזה אוויר ישתחרר מהצמיג והלחץ יירד לכן שומעים לפעמים את הרעש של אוויר משתחרר.

נראה שלא החלפת צמיגים מאז שרכשת את הרכב. כמה שנים הצמיגים האלה מותקנים ברכב ?

ברור שלא נוסעים עם בורג/מסמר וממלאים אוויר כול פרק זמן מסויים. לדעתי תקוע לך משהו בצמיג שנראה כמו בורג לכן גש לפנצריה ותוציא את הבורג בסביבת הפנצריה ותבדוק האם הלחץ יירד.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אהלן מרק :-D

הצמיגים משנת 2013 לדעתי? אולי סוף 2012 (הרכב עבר 33,000 ק"מ).

הרכב שלנו קצת יותר גבוה וגדול מפרטי

כשאני ממלא אוויר אני לא יכול לראות את המסך של המכונה (הרכב מסתיר לי).

אני רק שומע צפצוף.

אנסה להיעזר בעוד מישהו בעוד יומיים נראה אם ברח אוויר ביומיים האלה. אבקש ממישהו שיסתכל על המסך ויגיד לי כמה הוא רואה (זה לא אמור לרדת מ 60 ביומיים).

אם אסע לפנצריה ויוציאו את זה ויגידו לי שאי אפשר לתקן, אני חושש שאחי יפספס כמה ימי לימוד.

כי אני לא אוכל להתארגן מידית על החלפת צמיג (אם צריך זוג אז בכלל). כי הצמיגים האלה מאוד יקרים ממה שבדקתי.

היית נוסע מחר נסיעה של 100 ק"מ, בהנחה ונניח זה היה כבר תקוע כמה ימים?

יש פה נסיעות שאני לא יכול לוותר עליהן. אחי לומד, ואני מסיע אותו מקרית גת לאשקלון הלוך ושוב (25 ק"מ לכל כיוון).

זה פשוט רכב עם מעלון לנכים, לא משהו שאפשר למצוא חלופה (תחבורה ציבורית). רכב עם מעלון יעלה כמה מאות שקלים לכיון.

יש עוד שאלה שאני אשמח אם מישהו יענה לי בבקשה:

נניח ואפשר לתקן (אם חלילה יש פנצ'ר) כמה עולה לתקן דבר כזה (ברכב מסחרי המחירים שונים מפרטי)?

אני קורא עכשיו בספר רכב איך לפרק את הגלגל החלופי ברכב, בכדי למלא בו אוויר (אם חלילה יהיה צורך, לא פירקתי אותו מאז שקיבלנו את הרכב 2013).

עריכה אחרונה על ידי super-man
שכחתי להתייחס לפנצריה.
פורסם (נערך)

הצמיגים כבר כמעט בני 5 לכן שקול החלפה של כול הצמיגים.

לדעתי הצמיג הרזרבי שלך כמעט ריק מאוויר לכן מלא אוויר בהקדם לפני כול הנסיעות ולימודים.

אם וכאשר תתקע בלי צמיג ספייר שניתן לנסוע איתו תבזבז הרבה יותר זמן מאשר על מילוי אוויר בצמיג. הקדם תרופה למכה.

תיקון פאנצ'ר כולל איזון עשוי לעלות בין 50-80 שקלים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

זה נראה כמו בורג שהראש שלו נשחק מרוב שהמשכת לנסוע .

אי אפשר לדעת מה אורכו, לכן עד שלא יוציאו אותו מהצמיג, לא ברור האם הוא חדר פנימה.

את הבורג כדאי להוציא בפנצ'ריה ולבקש מבעל מקצוע שיבדוק האם האוויר בורח. לא חייבים אפילו להוריד את הגלגל - שמים קצת מים עם קצף על החור ורואים האם יש בריחת אוויר. תיקון התקר עולה 40-50 שקלים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

במקרה שלך רצוי זוג חדש או כבר רביעיה אם כולם אותו תאריך.

אני יודע שצמיגים זה אחד הדברים היקרים ביותר בבלאי הקבוע של הרכב אבל אסור להגיע למצב של נסיעה ממושכת עם בורג בגלגל אתה לא יודע באיזה יום תשכח למלא ואז תעלה על משהו שבאמת יגרום לגלגל להתפנצ'ר סופית ואז באמת לאח שלך לא היהי תחבורה להגיע ללימודים.

רצוי אחריי שהסעת אותו ללימודים לקפוץ לפנצ'ריה שתסגור איתה על מחיר לצמיגים ולסיים את העניין.

אל תשכח עוד מעט יתחיל חורף והחורף רצויים להחזיק צמיגים תקינים.

פורסם

כמה כבר אפשר לרשום על בורג בצמיג?

לך לפנצרייה שאתה סומך עליה, תקן את הצמיג כבר, בדוק מחיר לצמיגים חדשים כי בקרוב תצטרך להחליף את הרביעייה.

את הצמיג הרזרבי נפח בהקדם, בוודאות אין בו לחץ מספיק כמו שנכתב כבר.

מבחינת התיקון שלא יעבדו עלייך, אין שום בעיה לתקן במיקום הזה. הצמיג לא פסול.

פורסם

פריג'י -

יש לי בעיה חבר, שאני לא יודע לתמצת :oops:

אני גם חושב יותר מדי. יכול להיות במקום לסנן אני פשוט כותב הכל.

------

אז נסעתי לפנצ'ריה בעיר.

פירקו את הגלגל, ושאלתי את העובד אם הוא מתקן לי עם פטריה?

הוא אמר לי שהחור לא גדול (היה מסמר אבל לא עבה) ובשביל פטריה צריך להרחיב את החור.

ביקשתי בכל זאת אם אפשר פטריה.

אני רק לא יודע להגיד אם בוודאות נעשה פה תיקון עם פטריה, אבל אני מאמין לו.

הוא מרח משהו על המקום של התיקון, משך מהצד השני משהו עם פלייר

ואז עבר על מדבקה שחורה עם גלגלת והכניס לתוך אמבטיה עם מים, וזהו.

נראה שהוא מקצוען, כל זה לקח לו פחות מ 5 דקות.

אחר כך נסעתי לתחנת דלק למלא אוויר, והיה שם 60PSI כמו שאני ממלא.

בתמונות שאחרי התיקון נראה לי כאילו הראש של הבורג עדיין נשאר שם.

אבל בגלל שזה פנצ'ר ראשון שלי, יכול להיות שככה אכן נראה תיקון פטריה.

אני אחד כזה ששם לב לכל דבר קטן.

4_1.jpg

4_2.jpg

4_3.jpg

הכי חשוב שהפנצ'ר תוקן ואני אבדוק בעוד שבוע כמה אוויר ברח מהצמיג (אמור להישאר 60PSI בעוד שבוע לדעתי).

התיקון עלה 50₪. שכחתי להתייחס לאיזון הגלגל, אז בלי איזון רק תיקון.

פורסם

התיקון שביצעו לך עם פטריה ( לפי כל הכללים ), הוא היחיד שמותר מבחינת החוק. כל סוג אחר של תיקון תקר אסור.

אם מדובר בגלגל אחורי, פחות בעייתי ללא איזון הגלגל. בקדמי עלולות להופיע רעידות במהירות הגבוהה. אם יש רעידות, תחזור בשביל האיזון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

צודק בהחלט.

קראתי על זה קצת לפני. זה עוד משהו מהאופי שלי (חופר, וגם קורא לפני, בכדי ללמוד.

בדר"כ אני מאמין שלא עושים ככה, פשוט באים וסומכים על בעל המקצוע. אני פשוט אוהב לבוא תמיד מוכן).

שמח לשמוע שאיזון יותר רלוונטי לגלגל קדמי.

בנוגע לרעיודת, נקווה שלא יהיו. גם אם יהיו? אני כל כך בור בנושא הזה של הרכב, שלדעתי גם לא אדע לשים לב.

תודה רבה חברים, מתנצל למי שחפרתי לו יותר מדי, ותודה למי שסובל את ההודעות הארוכות שלי :wink:

פורסם

לא כעסתי כלל, חלילה אם הובנתי כך, פשוט התייחסתי גם לשאר התגובות וניסיתי לתמצת ככל שניתן ולתת המלצה ברורה וחד משמעית מה צריך לעשות.

תיקנו עם פיטרייה כנדרש, שזה טוב ונכון.

חבל שלא ביצעו איזון. זה מרגיז. השבוע תיקנתי פנצ'ר והמתקן שכבר עשה הכל כמו שצריך, פשוט בא להרכיב את הגלגל בלי איזון. מרגיז. שלחתי אותו בתקיפות למכונה לאזן, ניסה להגיד שלא נדרש אבל לא התייחסתי אליו. בוודאי שנדרש עניתי לו ובזה הסתיים הדיון. זה היה פועל שם ולא המנהל אז ברור שזו הנחיה מלמעלה. חבל כי איבדו אצלי נקודות.

פורסם

ששולחים אותם לאזן, הם עושים פרצוף, לך תדע אם הוא איזן או תקע לך תמשקולת במקום אחר בכוונה, עושים טובה העיקר בחשבונית רושמים קבוע פנצ'ר+איזון, ואם אתה לא שם לב לא מאזנים לך.

פורסם

אתם מדברים על לאזן והייתי שמח ללמוד מה הכוונה.

זה משהו עד כדי כך חשוב?

תודה לאל אין לי ניסיון עם פנצ'ריות, אבל אני מאמין שבודדים הלקוחות שהם מבצעים להם איזון אחרי תיקון תקר.

במבט ראשוני אחרי התיקון וההרכבה, נראה שהכל זהה לכפי שהיה קודם.

תודה לחבר פורום (עשיתי חיפוש והגעתי לזה) הסרטון הזה הסביר לי בצורה טובה וקלה, איך אמורים לתקן פנצ'ר

יש אולי גם סרטון כזה שאוכל להבין מה חשיבות של לאזן? איזון/כיוון גלגלים?

פורסם (נערך)

פשוט שהגלגל מאוזן הוא מסתובב בצורה עגולה ומדויקת.

שהוא לא מאוזן, הוא רוקד קצת, וזה גורם לרעידות בהגה ובמרכב, במיוחד מעל 100 קמ''ש אבל גם פחות.

האיזון זה משקולות קטנות שמצמידים לג'אנטים איפה שהמכונה מסמנת.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
  • תוכן חדש...