Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי מישהו מוכן להסביר לי מה זה דוד אחורי ?!

אני קורא את המושג בפורום ולא מבין מה הרעיון ... מה זה ?

מה זה עושה ?

למה זה טוב ?!?

ובכלל ...

משפט סיני עתיק :"כשאין לך משהו חכם לומר ,תאמר משפט סיני עתיק "

פורסם

לפי מה שאני יודע, דוד אחורי זה פשוט אגזוז לחץ. האגזוז שאתה רואה בכל אוטו ספורטיבי שעושה את הרעש הזה. בעיקרון הוא לא מוסיף כח לרכב, אלא אם כן אתה עושה גם בו זמנית פילטר פתוח ברכב.

Back to the original - NC again.

פורסם
לפי מה שאני יודע...

אז אתה לא יודע ועדיף שלא תטעה אנשים.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
לפי מה שאני יודע...

אז אתה לא יודע ועדיף שלא תטעה אנשים.

הצדק עימך ידידי הגניכט !! :wink:

שמעת מה ישי אמר ?!? :x

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

דוד פתוח = דוד אחורי FREEFLOW, זרימה חופשית של הגזים.

ההבדל בין דוד פתוח ודוד רגיל הוא שהפתוח הוא פתוח, כמעט ללא לחץ נגדי במערכת פליטה

והדוד הרגיל יוצר לחץ נגדי וגם הוא יותר שקט.

להוסיף כוח, זה לא מוסיף. כי זה רק דוד אחורי!

אם יש למישהו להוסיף או לתקן אותי חופשי. :ok:

ותעשה חיפוש בפורום... כבר היו דיונים על זה.

פורסם

דוד אחורי מקטין רעשים.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ההבדל בין דוד פתוח ודוד רגיל הוא שהפתוח הוא פתוח, כמעט ללא לחץ נגדי במערכת פליטה

אבל תסתכל את ההודעה אחריך.

אתה אומר שהדוד רגיל יותר שקט מדוד פתוח.

אבל street racer

אומר שדוד פתוח מקטין את הרעשים. לפי מה שהבנתי ממך, זה ההפך, יש פחות רעשים כשיש דוד רגיל.

בילבלתם אותי.

ומה ההבדל בין זה לבין מה שאני אמרתי?!?! דוד אחורי זה לא כמו האגזוז לחץ? סורי על זה שהטעתי, פשוט ככה לי הסבירו פעם. אני לא כזה אהבל במכוניות כמו שאני נראה עכשיו...

פורסם

אבל תסתכל את ההודעה אחריך.

אתה אומר שהדוד רגיל יותר שקט מדוד פתוח.

אבל street racer

אומר שדוד פתוח מקטין את הרעשים. לפי מה שהבנתי ממך, זה ההפך, יש פחות רעשים כשיש דוד רגיל.

בילבלתם אותי.

ומה ההבדל בין זה לבין מה שאני אמרתי?!?! דוד אחורי זה לא כמו האגזוז לחץ? סורי על זה שהטעתי, פשוט ככה לי הסבירו פעם. אני לא כזה אהבל במכוניות כמו שאני נראה עכשיו...[/

quote]

בוא נעשה סדר בדברים!

מע' הפילטה ברכב סטנדרטי מורכבת מכמה חלקים, ניקח את שני העיקרים

ממיר קטליטי ו-דוד אחורי.

ממיר קטליטי הוא חלק שמורכב אחרי המנוע ותפקידו לפרק את הגזים.

דוד אחורי הוא קרוב לסופית של מע, הפליטה ותפקידו להקטין רעשים.

מע' פליטה חופשית (FREE FLOW בלועזית) זו מע' פליטה ללא שני החלקים שציינתי ותפקידה לאפשר זרימה חלקה יותר של הגזים לאטמוספירה (האוויר החיצון)

אגזוז לחץ : תפקידו לגרום לרעש (תלוי במבנה האגזוז) וגם לגרום למעט לחץ למנוע (דבר הכרחי)

מקווה שהבנת.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

דוד פתוח אפשר לעשות גם בלי קשר לאגזוז לחץ, מי שרוצה שהמנוע שלו "ינשום" טוב יותר עושה את זה? והאגזוז לא קשור לזה? ובמה עוזר הדוד פתוח? (איזה חקירה הבאתי לכם...)

פורסם
דוד פתוח אפשר לעשות גם בלי קשר לאגזוז לחץ, מי שרוצה שהמנוע שלו "ינשום" טוב יותר עושה את זה? והאגזוז לא קשור לזה? ובמה עוזר הדוד פתוח? (איזה חקירה הבאתי לכם...)

למה שלא תעשה חיפוש בפורום ??

פורסם

למה שלא תעשה חיפוש בפורום ??

מישהו אמר שלא עשיתי?

עשיתי, אבל אין הסבר על דוד אחורי ראסמי. יש בהמלצות מה לשים באוטו ובשיפורים וכל זה. מישהו יכול לענות על מה ששאלתי?

פורסם
למה היצרן לא מספק את האוטו מלכתחילה אם דוד פתוח ??

מן הסתם דוד פתוח עושה המון רעש, יש תקן לרעש סביבתי , יש ארגונים שפועלים למען איכות הסביבה, אפילו יש את המשטרה הירוקה (עדיין יש??) שפועלת/פעלה יותר למען איכות הסביבה שמחלקת קנסות.

עוד סיבה : כשיצרן חושב על תכנון רכב הוא קודם חושב לאיזה פלח שוק הוא מייעד את אותו הרכב, ועוד בשלב התכנון הוא כבר מתפשר על ביצועים, הוא לא מרכיב את החלקים בעלי הביצועים הגבוהים (סילחו לי , לא הייתה לי מילה אחרת) כי הם יקרים ואותו אדם שיקנה את הרכב יצטרך להשקיע הרבה (כסף) רק על חלקי חילוף וטיפולים, כך שאותו יצרן רכב יכול להפסיד לקוחות ולפשוט את הרגל.

אפשר לעשות גם מלאנטיס שהוא רכב משפחתי לרכב עם ביצועים שיכולים לבייש אימפרזהWRX - אבל שוב, הכל בתכנון למי מייעדים את הרכב.

דרך אגב - יש לאנטיס MPS שהיא הגרסה הספורטיבית מבית MAZDA SPEED למי שלא יודע.

דוד פתוח לא בהכרח משפר ביצועים כמו שנאמר פה רבות, בתיאוריה זה נכון.

• תוכן חדש...