Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

רכשתי לפני זמן קצר מאזדה 3 ספיריט 2.0 ליטר שנת 2007 (הדגם שאחרי מתיחת הפנים של הדור הראשון).

לרכב אין ספר טיפולים מסודר ולפני שאני לוקח את הרכב למוסך שבו יגידו לי שאני צריך להחליף בערך חצי מהרכב אני מעוניין לעשות טיפול "קטן" משלי, יש לי קצת ניסיון והרבה מדריכי יוטיוב וכלים שאני יכול להשאיל למשימה, אני רוצה להתיעץ עם בעלי הרכב לגבי מס' חלפים.

הרכב עומד על 105,000 ק''מ והדברים שאני רוצה לדעת, בעיקרון אני מבקש רק מקט''ים של חלפים (או מס' ודגם, או איך שזה נקרא או אתם מעדיפים, העיקר שבחנויות יבינו מה אני רוצה מהם) ובכללי מה כדאי עוד לבדוק במיוחד בדגם הספציפי הנ''ל מסיניון שלכם.

:shock:לפני שתקפצו עלי ותצעקו שהכל רשום בספר רכב, אזי שאין לי אותו, הורדתי מס' גרסאות PDF, בכל גרסה רשומים דברים שונים, חלק בכלל הסתבר לדגם האמריקאי וזה רק סיבך אותי עוד יותר, אני מבקש הכוונה מבעלי רכב זהה שיוכלים פשוט להגיד לי מה אני צריך, תחסכו בבקשה תגובות מיותרות.

כמו כן הרכב עבר בשלום בדיקה לפני קניה וחוץ מכסת''חים לא רשמו משהו מיוחד שצריך לסדר חוץ מבלמים.

- מצתים (אני יודע שאירידיום, לא יודע איזה בדיוק, כמות הדגמים שאופת לאינסוף)

-פילטר שמן

-פילטר דלק

-פילטר אוויר

-אנטיפריז

-שמן מנוע

-נוזל בלמים

שכחתי משהו שאולי כדאי גם להחליף? ובנוסף ראיתי הרבה המלצות להחליף טבעת בורג של השמן מנוע - לאחר החלפת שמן מנוע כמובן, כדי לשפר את האיטום שלו (מה אתם חושבים?) (מק''ט GASKET 99564-1400) ולכן מאוד אשמח להמלצות היכן ניתן ועדיף לרכוש את כל הטוב הזה, עם עדיפות לאיזור ראש העין ~ פ''ת.

תודה :-D

עריכה אחרונה על ידי Victor777
פורסם (נערך)

אתה יכול להחליף גם פילטר מזגן למרות שזה באסה במאזדה 2 דור ראשון. אבל יכול להיות שתמצא שם פלסטיק במקום פילטר לצערי.

פילטר שמן ופילטר אוויר תקנה רק מקורי.

נוזל בלמים dot4, החלפה ע"י שאיבה מכל גלגל (צריך משאבה בשביל זה), אם לא לא עשית כלום.

שים לב שאם אתה מבצע החלפה של נוזל קירור אתה צריך להשתמש ב- FL22 המקורי של מאזדה (הוא יקר) ולא בכל נוזל קירור רנדומלי.

את כל מה שאתה צריך אתה יכול לרכוש בחנות בשם "משה חלפים" בפתח תקווה סגולה. אחלה חנות ואני אישית קניתי שם יותר מפעם אחת.

עריכה:

בנוסף, אחרי ככ הרבה שנים ו-105 אלף ק"מ זה זמן טוב לבצע החלפה חלקית של שמן גיר.

עריכה אחרונה על ידי wa11a

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
אתה יכול להחליף גם פילטר מזגן למרות שזה באסה במאזדה 2 דור ראשון. אבל יכול להיות שתמצא שם פלסטיק במקום פילטר לצערי.

פילטר שמן ופילטר אוויר תקנה רק מקורי.

נוזל בלמים dot4, החלפה ע"י שאיבה מכל גלגל (צריך משאבה בשביל זה), אם לא לא עשית כלום.

שים לב שאם אתה מבצע החלפה של נוזל קירור אתה צריך להשתמש ב- FL22 המקורי של מאזדה (הוא יקר) ולא בכל נוזל קירור רנדומלי.

את כל מה שאתה צריך אתה יכול לרכוש בחנות בשם "משה חלפים" בפתח תקווה סגולה. אחלה חנות ואני אישית קניתי שם יותר מפעם אחת.

עריכה:

בנוסף, אחרי ככ הרבה שנים ו-105 אלף ק"מ זה זמן טוב לבצע החלפה חלקית של שמן גיר.

תודה לך קודם כל על ההתחייחסות! :-Dאשמח מאוד אם יהיה לי את כל הפרטים באופן מסודר אם אתה לא מתנגד, ממה שציינת הבנתי בינתיים:

- נוזל בלמים = dot4

- נוזל קירור (אנטיפריז) = FL22

ורשמת גם פילטר שמן + אוויר מקוריים, תוכל בבקשה לומר גם את שאר החלפים גם מזה המקוריים כי אין לי ספר רכב מולי לבדוק.

ורשמת פילטר מזגן אך רשמת מאזדה 2, האם התכוונת למאזדה 3?

ובאופן כללי אני עוד צריך לברר שמות של החלפים הללו:

- מצתים (אני יודע שאירידיום מחברת NKG, לא יודע איזה דגם בדיוק, כמות הדגמים שאופת לאינסוף)

-פילטר שמן

-פילטר דלק

-פילטר אוויר

-שמן מנוע

פורסם

התכוונתי ל-3 כן. מצטער.

תן לי דגם מנוע מהרישיון רכב ואתן לך מה שצריך.

על המקוריים פשוט רשום "mazda" בכל מקום ימכרו לך.

שמן גיר רק אחד שעומד בתקן M-V של מאזדה. לא שום דבר אחר. ולא לא משנה מה יגידו לך זה ממש לא אותו דבר כמו Mercon-v ולא קיצור שלו.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

גם לי הייתה בעיה למצוא ספר רכב מסויים וכל פעם נתקלתי בדגם אחר, כשהוספתי לחיפוש גם מספר שלדה, מצאתי.

אני לא יודע אם בכל רכב זה עובד, תנסה.

פורסם (נערך)

שלום לך,

קודם כל תתחדש וסע בזהירות.

לי גם הייתה ספיריט 2008, שמרתי על האוטו והשקעתי רק חלקים מקוריים, והאוטו החזיר לי :)

באמת מומלץ להשתמש בחלקים מקוריים (הם אומנם קצת יותר יקרים אבל שווה).

אז ככה,

כל טיפול מחליפים (15K או שנה - הקודם מביניהם) -

שמן מנוע

דיסקית לבורג קרטר שמן (עולה גרוש וחצי - לי נתנו בחינם אפילו)

פילטר שמן

פילטר מזגן

פילטר אויר (מקורי) - מחליפים כל 60K (אם אתה נוסע בדרכים "קשות"/עפר וכו, מומלץ בין טיפול לטיפול לנקות עם לחץ אויר את הפילטר)

פלאגים (אירידיום) - מחליפים כל 120K (או 3 שנים אני חושב) הקודם מביניהם

לגבי מקטים,

פילטר שמן - LFY114302

פילטר מזגן - BP8P61J6X

פילטר אויר - LF5013Z40A

מצתים (פלגים) - LFJD18110 (הוא מופיע גם ככה באתר של מאזדה)

פילטר דלק - LFHH20490A

שמן מנוע - Castrol Magnatec Engine Oil 5W-30 A5 - הרבה יותר איכותי וטוב מהשמן "המקורי" שמאזדה שמים, כן הוא קצת יותר יקר - 150-160 ש"ח ל-5 ליטר.

יש למאזדה מחלה של תושבות מנוע (יש סה"כ 3) שהם מתבלות מהר, ממליץ לבדוק את המצב שלהם ולהחליף בהתאם.

ספר רכב בעברית להורדה,

נסה להוריד מפה,

https://f2h.nana10.co.il/k02xgppepmh4

בנוסף, יש ברשותי את הספר עצמו, אם תרצה משהו, אוכל לצלם לך בכיף.[TABLE]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

עריכה אחרונה על ידי ChaoscripT

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם (נערך)
שלום לך,

לי גם הייתה ספיריט 2008, שמרתי על האוטו והשקעתי רק חלקים מקוריים, והאוטו החזיר לי :)

אז ככה,

שמן מנוע

פילטר שמן

פילטר מזגן

פילטר אויר (מקורי) - מחליפים כל 60K (אם אתה נוסע בדרכים "קשות"/עפר וכו, מומלץ בין טיפול לטיפול לנקות עם לחץ אויר את הפילטר)

פלאגים (אירידיום) - מחליפים כל 120K (או 3 שנים אני חושב) הקודם מביניהם

לגבי מקטים,

פילטר שמן - LFY114302

פילטר מזגן - BP8P61J6X

פילטר אויר - LF5013Z40A

פילטר דלק - LFHH20490A

שמן מנוע - Castrol Magnatec Engine Oil 5W-30 A5 - הרבה יותר איכותי וטוב מהשמן "המקורי" שמאזדה שמים, כן הוא קצת יותר יקר - 150-160 ש"ח ל-5 ליטר.

יש למאזדה מחלה של תושבות מנוע (יש סה"כ 3) שהם מתבלות מהר, ממליץ לבדוק את המצב שלהם ולהחליף בהתאם.

ספר רכב בעברית להורדה,

נסה להוריד מפה,

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

:shock::-D:-D מאוד שימחת אותי עם התגובה הסופר מושקעת שלך! תודה ענקית על כל הפרטים!

אני אשתדל לרכוש את החלפים בזמן הקרוב ולהחליף את מה שלא מסובך מידי ודורש כלים שאין ברשותי,

כמו כן יש רעידות במנוע, בזמן עצירה (לא בלימה), לא משהו מטורף,

ישנן מאין קפיצות כאלו קצרות של חצי שניה, בבדיקה אמרו שיש רעידות במנוע

ושזה אולי תושבות מנוע אבל הם לא יודעים, את זה אני אבדוק במוסך,

מה שכן שמתי לב בימים האחרונים שאם הרכב עוצר בעליה חדה

(לא בדקתי בירידה עדיין) אז יש כל כמה שניות רעיודת ארוכות יותר שממשיכות באופן

קבוע כל 3 שניות למשך עוד מס' שניות, שמזכירות את הרעידות "הרגילות" אבל פשוט

קונסיסטניות וארוכות יותר עם מרווח זמן שווה בינהן ולא ספונטניות כמו "הרגילות".

בכל מקרה, אני מקווה שזה לא ישבור את הכיס לטפל בזה, אם זה באמת התושבות אז הבנתי שיש אחת (מס' 3 נדמה לי) שעולה אלף ש''ח (מקורית) :-(... אבל מצד שני עדיף זה מאשר שזה יהיה המנוע עצמו, או לפחות כך הסבירו לי.

ושוב אני רוצה להודות לך ול-wa11a על העזרה!

עריכה אחרונה על ידי Victor777
פורסם

יכול להיות שזה תושבות מנוע,

בנוסף, נסה אולי לעשות ניקוי מצערת, גם זה משפיע על הרעידות (שהסל"ד יורד).

אולי נסה לחבר למחשב (OBD) ולסרוק תקלות, גם זה יכול להצביע משהו.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם
שלום לך,

אז ככה,

שמן מנוע

פילטר שמן

פילטר מזגן

פילטר אויר (מקורי) - מחליפים כל 60K (אם אתה נוסע בדרכים "קשות"/עפר וכו, מומלץ בין טיפול לטיפול לנקות עם לחץ אויר את הפילטר) 60 אלף? נשמע לי מוזר. הסטנדרט הוא כל טיפול שני

פלאגים (אירידיום) - מחליפים כל 120K (או 3 שנים אני חושב) הקודם מביניה ה-3 שנים זה המצאה של היבואן בישראל. תתעלם מסך השנים. הוא דחף את זה גם למאזדה 2 פתח ספר רכב אמריקאי\קנדי.

לגבי מקטים,

פילטר שמן - LFY114302

פילטר מזגן - BP8P61J6X

פילטר אויר - LF5013Z40A

פילטר דלק - LFHH20490A

ספר רכב בעברית להורדה,

נסה להוריד מפה,

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]