Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

קיה מגנטיס

פירקתי לוח שעונים על מנת להכניס נורה לתוך הלוח, אין לו נקודת איפוס ב0, אלא צריך לאפס את המחט לפי העין על 0 .

המד סלד עובד בסדר, אבל לדעתי הוא פועל שונה מהמדדים האחרים - דלק , טמפ' נוזל קירור, ומהירות, שהפסיקו לעבוד לחלוטין.

למחט יש 2 'מעצורים', אחד כשמנסים לסובב אותה כלפי מעלה, ואחד כשמנסים להוריד אותה למטה, כמובן המעצורים הם בסה"כ התנגדות קלה, שנועלת את המחט בתחום מסויים.

ניסיתי לאפס את הדלק, הטמפ' והמהירות על ה0, אבל בשום נקודה המחוג לא מגיב לי.

יכול להיות שיש נקודה ספציפית על המחט שרק בה המנוע (?) שלה עובד כמו שצריך?

מי התנסה בזה ויכול להסביר לי, לפני שאפנה לבעל מקצוע בלית ברירה?

חיפשתי בגוגל אך לשווא, כל המדריכים רק מסבירים איך לכוון את המדדים, אבל לא מסבירים איך בעצם גורמים להם לעבוד מלכתחילה (כאמור אין תגובה בכלל.)

פורסם

כדי לאפס נדרש ציוד מקצועי, בטוח שאין לך כזה, מניסיון תהיה חייב ללכת לאיש מקצוע אבל אזהיר אותך שלא להתקרב ל"מכוון" בחולון, אומנם תיקנו ולא היו בעיות מאז ( לא יודע האם מדויק הכיול כפי שהיה) , אך עקצו אותי בסכום רציני

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

פורסם
כדי לאפס נדרש ציוד מקצועי, בטוח שאין לך כזה, מניסיון תהיה חייב ללכת לאיש מקצוע אבל אזהיר אותך שלא להתקרב ל"מכוון" בחולון, אומנם תיקנו ולא היו בעיות מאז ( לא יודע האם מדויק הכיול כפי שהיה) , אך עקצו אותי בסכום רציני

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

מהו הסכום?

ואני לא חושב שצריך ציוד מקצועי, בסה"כ לאפס על C כשהאוטו קר ועל F כשהמיכל מלא.

פורסם

לא הבנתי איזו נורה הכנסת ולמה?

האם ניסית לחבר את המחטים כאשר הרכב מונע או דומם?

1. בדוק שלא דחפת את המחטים על הציר שלהם יותר מדי ועכשיו הם תפוסים חזק ולא יכולים לזוז.

2. בדוק פיוזים, אם יש כאלו שקשורים ללוח המחוונים.

3. בדוק שהקונקטורים של לוח המחוונים מחוברים כמו שצריך.

4. אולי יש צורך באיפוס או קידוד לוח המחוונים מחדש באמצעות סורק מקורי.

מעבר לכך אני חושב שרק מכון ספידומטרים יוכל לסייע. פעם אחרונה שהייתי אצל המחוון בחולון הייתה לפני יותר מ- 10 שנים, אבל הם זכורים לי לטובה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

1. בדוק שלא דחפת את המחטים על הציר שלהם יותר מדי ועכשיו הם תפוסים חזק ולא יכולים לזוז. אולי, ואם כן, פשוט לשלוף אותו טיפה החוצה?

2. בדוק פיוזים, אם יש כאלו שקשורים ללוח המחוונים עכשיו מצאתי ספר רכב באינטרנט ואבדוק כל אחד שקשור, בדקתי רק 2 כרגע והם תקינים

3. בדוק שהקונקטורים של לוח המחוונים מחוברים כמו שצריך. ללא ספק.

4. אולי יש צורך באיפוס או קידוד לוח המחוונים מחדש באמצעות סורק מקורי.

מעבר לכך אני חושב שרק מכון ספידומטרים יוכל לסייע. פעם אחרונה שהייתי אצל המחוון בחולון הייתה לפני יותר מ- 10 שנים, אבל הם זכורים לי לטובה.

תשובת בציטוט

פורסם

כן, לשלוף טיפה החוצה ולראות מה קורה.

זה קרה לי כשהחלפתי את לוח המחוונים בסטארלט זצ"ל שלי, דחפתי את המחטים עמוק מדי והן נתקעו.

את הכיול עשיתי כאשר המנוע מונע, חם ועל מיכל דלק מלא, ככה ידעתי איפה לשים את המחטים של הטמפ' והדלק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה קרה לי כשהחלפתי את לוח המחוונים בסטארלט זצ"ל שלי, דחפתי את המחטים עמוק מדי והן נתקעו.

את הכיול עשיתי כאשר המנוע מונע, חם ועל מיכל דלק מלא, ככה ידעתי איפה לשים את המחטים של הטמפ' והדלק.

אנסה, תודה.

בדקתי פיוזים והם תקינים.

באמת כאשר הכנסתי כל מחוג אז לחצתי עליו חזק עד שהיה קליק, כנראה זה יותר מדי?

פורסם (נערך)

ניתקלתי בזה מניסיוני עם לוח שעונים של לאנטיס:

מד דלק הכי קשה לכייל.

עליך לזכור בדיוק כמה דלק היה לפני הפירוק, תחבר את הקונקטורים של הלוח כאשר הוא מפורק ותפתח סוויץ, תרכיב את המחט של הדלק כפי שהייתה לפני הפירוק תכניס אותה עד הסוף ותמשוך אותה בחזרה איזה 1מ"מ.

את מד הטמפ' אותו עקרון תפרק את המחט, תניע את המנוע ותמתין עד שהמאוורר יכנס לפעולה ותרכיב את המחט כפי שהיא צריכה להיות בטמפ' עבודה.

מד מהירות זה קצת בעייתי ומסוכן, צריך ליסוע עם הרכב 50קמ"ש ולהררכיב אותה על 48קמ"ש תעזר עם מישהו שינהג לך על 50 קמש בעזרת gps.

או שאתה יכול לחבר סורק תקלות ולקרוא פרמטרים של מהירות רכב vss להגביה את הרכב וליסוע באוויר על המהירות הזו.

כל המחטים צריך להכניס עד הסוף ולמשוך 1 ממ החוצה.

לגבי הדלק אם אינך יודע כמה היה לפני תצטרך לפרק את המצוף לחבר אותו לקונקטור ולהוריד אותו ידנית למינימום ולאחר כ 5 דקות להרכיב את המחט על מינימום.

כמובן שבמכון ספידומטרים יש ציוד ייעודי שמדמה את כל מתבי הפעולה לכיול מדוייק מאוד.

אני דווקא כן ממליץ על המחוון הוא מאוד מקצועי ואני סומך על כל שיפוץ שלו והוא עשה לי מאות עבודות עם הצלחה גדולה כולל תיקון מחשבי מנוע.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)

מד דלק הכי קשה לכייל.

עליך לזכור בדיוק כמה דלק היה לפני הפירוק, תחבר את הקונקטורים של הלוח כאשר הוא מפורק ותפתח סוויץ, תרכיב את המחט של הדלק כפי שהייתה לפני הפירוק תכניס אותה עד הסוף ותמשוך אותה בחזרה איזה 1מ"מ.

את מד הטמפ' אותו עקרון תפרק את המחט, תניע את המנוע ותמתין עד שהמאוורר יכנס לפעולה ותרכיב את המחט כפי שהיא צריכה להיות בטמפ' עבודה.

מד מהירות זה קצת בעייתי ומסוכן, צריך ליסוע עם הרכב 50קמ"ש ולהררכיב אותה על 48קמ"ש תעזר עם מישהו שינהג לך על 50 קמש בעזרת gps.

או שאתה יכול לחבר סורק תקלות ולקרוא פרמטרים של מהירות רכב vss להגביה את הרכב וליסוע באוויר על המהירות הזו.

לגבי הדלק אם אינך יודע כמה היה לפני תצטרך לפרק את המצוף לחבר אותו לקונקטור ולהוריד אותו ידנית למינימום ולאחר כ 5 דקות להרכיב את המחט על מינימום.

כמובן שבמכון ספידומטרים יש ציוד ייעודי שמדמה את כל מתבי הפעולה לכיול מדוייק מאוד.

אני דווקא כן ממליץ על המחוון הוא מאוד מקצועי ואני סומך על כל שיפוץ שלו והוא עשה לי מאות עבודות עם הצלחה גדולה כולל תיקון מחשבי מנוע.

אני לא יודע אם קראת בכלל, אבל אין תגובה בכלל מאף מחט, הן לא זזות, אין לי בעיה לכייל את המחוגים, אבל המחטים עצמן לא זזות בכלל.

פתחתי מחדש ובדקתי, המחטים יכולות לזוז מילימטר פנימה והחוצה אבל אין תגובה לא משנה באיזה מצב הן נמצאות.

המחטים מחוברות מאחורה לקפסה לבנה כזו שלא נפתחת אבל נראית כאילו היא יכולה להפתח

אלו המחטים

20170908_184043.jpg

זה נראה ככה רק מרובע:

DSC07670.jpg

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

זה מנוע צעדים שמסתובב לזוית שהמחשב פוקד עליו.

במוצא של המנוע צעדים הזה ישנו גיר קטן עם יחס הפחתה, הגיר הזה לרוב די רגיש וניתן להרוס אותו די בקלות..

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

מד דלק הכי קשה לכייל.

אתה טועה ומטעה וגם ומסכן את מי שחושב לרגע לבצע את הפרוצדורה הבלתי מקצועית בעליל. נראה על פניו שראית יותר מידי סרטים ביוטיוב. :wink:

מי הולך להתקיו מחט של מד המהירות בזמן נסיעה ?

כול מה שכתבת לא רלוונטי לרכב של פותח האשכול ואני בכלל טועה אם הפרוצדורה נכונה לגבי רכב מסויים. לכול ייצרן רכב או אפילו דגם מסויים יש פרוצדורה מסויימת לבדיקה וכיול של המחוונים השונים ויש לפעול על-פי ספרות האחזקה הרלוונטית.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

את המשך הציטוט בחרת לערוך כדי לתעתע בדברי

"מד מהירות זה קצת בעייתי ומסוכן, צריך ליסוע עם הרכב 50קמ"ש ולהררכיב אותה על 48קמ"ש תעזר עם מישהו שינהג לך על 50 קמש בעזרת gps.

או שאתה יכול לחבר סורק תקלות ולקרוא פרמטרים של מהירות רכב vss להגביה את הרכב וליסוע באוויר על המהירות הזו."

פורסם

נהרסו המנועי צעדים

שלושתם הוחלפו אצל ויקטור ספידומטורים בפתח תקווה, החלק הזה עולה לא מעט לצערי, בכל אופן המנועי צעדים שיש כרגע כל הזמן מתאפסים בכיבוי מנוע ושומעים את הקליקים, ולוקח להם זמן בהנעה להגיע לנקודה הרלוונטית (נשארים על 0 ומתקתקים במשך 5 עד 10 שניות)

• תוכן חדש...