Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום חברים יקרים, בעקבות מדריך שהעלה לכאן בחור יקר בשם יאיר חשקתי נורא בבקרת שיוט משלי בפוקוס 2008 , בניגוד למדריך בו קנה כפתורים חיצוניים וביצע חיתוך הגה וכו', אני פשוט קניתי הגה קומפלט עם בקרת שיוט , ביצעתי שפיכת תוכנה חדשה למחשב רכב ובעצם לימדתי אותו מהי בקרת שיוט ( 10 שנים אחרי יצורו)*

הבקרת שיוט עבדה בימים הראשונים ללא רבב, אך בתחילת השבוע התחילה לי בעיה מוזרה , אני מניח שלא כולם יוכלו לעזור לי בנושא אבל כן יוכלו לכוון אותי מה הבעיה :

בנסיעה בינעירונית כאשר אני מפעיל את הבקרת שיוט היא עובדת נפלא , מרגע לחיצה על כפתור ה+(העלאה של המהירות) הבקרת שיוט נכבת ומסרבת להידלק עד ההתנעה הבאה .

התופעה התחיל פתאום והיא מקרית לחלוטין , הכפתורים תקינים ועובדים(ביצעתי בדיקה*)

מה יכולה להיות הבעיה שגורמת להשבתה של הבקרת שיוט באופן פתאומי (וזמני\עד ההתנעה הבאה )

שוב , אני מניח שלא כולם יוכלו לעזור לי , אבל לפחות אשמח לדעת איך עובדת בקרת השיוט כדי שאתחיל לחפש אחר הבעיה , בדקתי יוניט ברקס( קראתי באינטרנט שזה יכול לגרום לבעיה)

כל תשובה תעזור , יום מקסים לכולם .

יפני זה הכי אחי

פורסם
לא יכול לעזור לך אבל לי זה קורה במערכת מקורית בפוקוס דור3....

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

מוזר , האמת בגלל שהמערכת אצלי לא הופעלה לעולם ופתאום אחרי 10 שנים החייתי אותה ציפיתי לבעיות כאלו ואחרות .

אבל בעיה שכזאת ממש השאירה אותי ללא מילים .

פשוט אני לא יודע אם זה בעיה בתוכנה או בעיה באיזה חלק מסויים .

כאילו עד עכשיו אני יכול להגיד בלב שלם( מתוך בדיקה) שהכפתורים תקינים .

הפסקת פעולת בקרת השיוט היא הזויה לחלוטין כי היא אינה מציגה הודעה תקלה או התראה , אלא פשוט מפסיקה לתפקד אחרי העלאה של המהירות או כאשר היא מתבטלת בעקבות ברקס ואז כאשר אני חוזר למהירות שיוט ובא להחזיר אותה היא פשוט לא חוזרת .

הדרך היחידיה לתקן את הבעיה היא לכבות את המנוע ולהתניע מחדש .

יפני זה הכי אחי

פורסם

לאחר קריאה קצרה ברשת אני מאמין שסדר הפעולות שכדאי לבצע הוא:

1. בדיקת תקינות כפתורים ע"י המנכנון בדיקה הפנימי:

2. בדיקה שהממסרים (באיזורים בתי הפיוזים) יושבים טוב.

3. חיבור מחדש של הכפתורים (מעט ספרי מגעים עדין יהיה מומלץ)

4.

פורסם

תחושת בטן שהכפתורים או החיווט לא תקינים.

יכול להיות שהמעבר/המיתוג לא נקי, מייצר JITTER ומכניס את המחשב לבלבלות

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לאחר קריאה קצרה ברשת אני מאמין שסדר הפעולות שכדאי לבצע הוא:

1. בדיקת תקינות כפתורים ע"י המנכנון בדיקה הפנימי:

2. בדיקה שהממסרים (באיזורים בתי הפיוזים) יושבים טוב.

3. חיבור מחדש של הכפתורים (מעט ספרי מגעים עדין יהיה מומלץ)

4.

היי תודה על העזרה , לגבי הסעיף הראשון של תקינות הכפתורים , ביצעתי שלשום נסיעה בה גרמתי לתקלה לקרות ולאחר מכן ביצעתי את מה שעושים בסרטון , והבדיקה יצאה תקינה . כפתורי בקרת השיוט עובדים .

האמת מצאתי פוסט ענק ושלם שעוסק בבקרת שיוט .. מעניין אם זה תקף לגבי הפוקוס שלי

http://www.focusfanatics.com/forum/general-technical-chat/311984-how-diagnose-cruise-control-problems.html

יפני זה הכי אחי

פורסם

לפי הקישור שנתת, נדמה כי מישהו שם היה עם תקלה כמעט זהה לשלך אשר נפתרה ע"י החלפת בית המצערת ( תירגמתי מילולית, לא בטוח שכך זה נקרא בארץ)

פורסם
לפי הקישור שנתת, נדמה כי מישהו שם היה עם תקלה כמעט זהה לשלך אשר נפתרה ע"י החלפת בית המצערת ( תירגמתי מילולית, לא בטוח שכך זה נקרא בארץ)

הבעיה בכל הפוסט הענק הזה הוא שמדברים שם על הפוקוס MK1 . שם היה מצערת עם כבל גז ומכשיר שתפס את הכבל גז.

פה ושם יש שם תגובות עם כאלה שיש להם פוקוס MK2 . אבל אין מידע ספציפי שיכול לעזור אולי לבדוק מינוס של מצערת ( לפי המלצתם) ולבדוק אורות ברקס, אתחיל מהבדיקות האלו .

היום אני יבדוק אורות הברקס שאכן כולם עובדות ולא מקרטעות ( אולי אפילו החליף בחדש )

ואנתק את צמת החשמל מהמצערת ואנקה אותה עם ספרי מגעים .

עצם זה שהבקרת שיוט אצלי נעלמת באופן פתאומי ורק בהתנעה מחדש הדבר מפעיל אותו מרמז שהבעיה אינה בכפתורים או בתכנות שעשיתי .

היום למשל זה לא עבד בכלל, ברמזור כיביתי את המנוע , הנעתי שוב ואז הבקרת שיוט התחילה לעבוד , ניסיתי לעלות מהירות וזה העלה , ואז בפעם השניה שבאתי לעלות מהירות , במכה אחת הפסיק לעבוד ולא נדלק יותר .

יפני זה הכי אחי

פורסם

צריך לבדוק עם סקופ דיגיטאלי את המיתוג (לשים טריגר על עליה או ירידה..)

תראה שאין לך זבל/רעש בזמן המיתוג.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
צריך לבדוק עם סקופ דיגיטאלי את המיתוג (לשים טריגר על עליה או ירידה..)

תראה שאין לך זבל/רעש בזמן המיתוג.

הפרעות חשמליות יכולות להשפיע על בקרת השיוט ?

יפני זה הכי אחי

פורסם

סתם זורק משהו - יכול להיות קצר באחת הנקודות.

אני לא מבין גדול בחשמל אבל זה נשמע דומה לעובדה שכשיש קצר באחד הרמקולים או הסאב , המגבר מנתק ממנו את המתח אוטומאטית, ואז שוב חוזר בהנעה הבאה, אולי זה משהו דומה.

פורסם

אם המחשב מזהה 'זבלה' כמו שינוי רב ומהיר של המצב הלוגי בכניסה יכול להיות שהוא ננעל

Sent from my E6853 using Tapatalk

• תוכן חדש...