Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני מחפש להגביל את התדר של זוג רמקולים מוגברים (לתת להם לנגן X הרץ ומעלה, או HIGH PASS FILTER)

מישהו מכיר מומחה\עסק שבונים קרוסאובר כזה? מצידי שיראה כמו איזה פרוייקט DIY. אני צריך רק להגביל את הרמקולים שלי מלנגן תדרי באס, ולאבד כמה שפחות איכות שמע בין לבן (Insertion loss) אז אני צריך רכיבים איכותיים.

תודה!

פורסם

אתה רוצה את זה DIY כי זה מעניין אותך או סתם להוזיל עלויות?

רכשתי כזה בזמנו של ברהינגר לדעתי מארה"ב (80$?), עובד עם מתאם פשוט של 50 שח מ 120 ל 220 .

פורסם
אתה רוצה את זה DIY כי זה מעניין אותך או סתם להוזיל עלויות?

רכשתי כזה בזמנו של ברהינגר לדעתי מארה"ב (80$?), עובד עם מתאם פשוט של 50 שח מ 120 ל 220 .

רציתי DIY כי אני יכול לשלוט על איזה רכיבים שמים לי בפנים. אחרי מחקר קטן שעשיתי בכמה קהילות HIFI באינטרנט הבנתי שאם מחברים קרוסאובר לא טוב למערכת זה יכול גם לגרום לרעשי רקע וגם לירידת האיכות.

וגם רציתי DIY כי רוב הקרוסים שיש כיום הם גדולים להחריד, ואני עם סטאפ על השולחן.

יש לך משהו מומלץ?

פורסם

מה המטרה?? רמקולים מקצועיים? רמקולים של המחשב?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

המטרה היא למנוע מהרמקוליים המוגברים שלי (ימאהה HS5) מלנגן תדרים של באס, כי הם פשוט לא טובים בזה (טוב, זה וופר של 5 אינץ, לא ציפיתי להרבה) ולהוסיף סאבוופר.

יש לי כבר DAC שממנו הרמקולים מקבלים את האות, והוא SMSL M3 אם זה חשוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כדאי לך לשאול בפורום אודיו, המנהל שם (לאנוס) מבין עניין ויכול לתת לך דגשים

פורסם (נערך)
כדאי לך לשאול בפורום אודיו, המנהל שם (לאנוס) מבין עניין ויכול לתת לך דגשים

רציתי לפתוח אשכול שם, אבל זה קרוסאובר שנועד למטרת רמקולים לבית\לשולחן. זה פורום אודיו לרכב שמה.

עריכה אחרונה על ידי Turbulence
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא משנה, הפעולה בדיוק אותה פעולה (חוץ מהעובדה שאת חישובי ההתנגדות תעשה לפי 8 אוהם ולא 4 אוהם)

ישמחו לעזור לך שם.

פורסם
זה לא משנה, הפעולה בדיוק אותה פעולה (חוץ מהעובדה שאת חישובי ההתנגדות תעשה לפי 8 אוהם ולא 4 אוהם)

ישמחו לעזור לך שם.

אבקש ממנהל להעביר שרשור זה.

תודה לך!

פורסם

בוקר טוב -

ממה שאני רואה:

https://www.cnet.com/products/yamaha-hs5-monitor-speaker/specs/

מדובר במוניטורים מוגברים עם כניסת XLR או MONO JACK

הקרוס אובר שלך צריך להיות ככל הנראה INLINE על כניסת המונו או הXLR או שאתה צריך לפתוח את התיבה ולהרכיב קרוס אובר ישירות על הדק ה+ של המידבאס.

תחום התדר שלהם מתחיל ב54 הרץ אז אני מתאר לעצמי שמספיק שתחסום אותו באזור ה200 הרץ ב6 דיבי ואתה מסודר - בשביל זה כל מה שאתה צריך זה קבל בעצם - איך לחשב את הערך ואיזה קבל לקנות?

קצת קשה לי לענות לך כי יש נתון אחד חסר במשוואה הזו וזה האימפדנס של המידבאס - מה ההתנגדות???

אז אפשר לצאת מתוך נקודה שזה 4 או 8 או 16 אוהם ולקנות שלושה קבלים שונים ולנסות כל אחד כל פעם ולראות מי מהם הכי מתאים.

אבל אם יש לך אפשרות לבדוק עם אוהם-מטר מה ההתנדגות שהסליל של המידבאס מראה בחיבור ישיר - עדיף.

האפשרות השניה היא להוסיף DSP מיד אחרי הDAC ולשלוט אקטיבית ביציאה שהולכת לכוון המוניטורים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
המטרה בהמשך לאשכול הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=633178

וכפי שכבר כתבתי שם, האם יצא לך לשחק בבורר room control בגב הרמקולים ולהבחין שהם מנגנים פחות באס?

כי לפי תאור פעולת הבורר על הרמקול זה סוג של hpf

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
המטרה בהמשך לאשכול הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=633178

וכפי שכבר כתבתי שם, האם יצא לך לשחק בבורר room control בגב הרמקולים ולהבחין שהם מנגנים פחות באס?

כי לפי תאור פעולת הבורר על הרמקול זה סוג של hpf

יצא לי לשחק עם 2 הבוררים - שמתי את הROOM CONTROL על -4, ואת הHPF על +2, ככה שגם יהיה לי הנחתה בתחום הבאס, וגם יותר פירוט בגבוההים.

הבאס לצערי עדיין לא לטעמי. אני שמעתי את הרמקולים לפני ואני עדיין אוהב את הצליל שלהם, יותר מכל הליין של הHS.

אני לא מאוכזב, זה וופר של 5 אינץ, לא ציפיתי להרעיד משהו איתו.

שוב, ידעתי שוופר של 5" לא יפוצץ לי את החדר. אבל אהבתי את הפירוט והדייקנות של הHS5 מאשר של הHS7 וכו'

lanos, את הנושא של הDSP ניסיתי. לצערי הDSP היחידי ששווה את הכסף הוא הMINIDSP 2X4 HD והוא יעלה לי אחרי מיסים ומשלוח קרוב ל 700 ש"ח

בנוגע להתנגדות - מצאתי את הסרטון הבא - https://www.youtube.com/watch?v=AM_d9C9TEI8

אם תעצור ב 0:27 אפשר לראות ממש בקצרה שרשום 4 אוהם מאחורה, ועל הטוויטר רשום שהוא 8 אוהם. האם זה מהווה בעייה?

את האוהם של הטוויטר ניתן לראות ב 2:38.

אז אני שואל - אם ידוע לנו הנתונים הנ"ל, מה השלב הבא?

תודה על העזרה!

פורסם

טוב,

אתה מתחיל מתוך ידיעה שהמידבאס שלך הוא 4 אהום ובקוטר חמש ורבע - בד"כ הם מסוגלים לנגן היטב כבר באזור ה100 הרץ והתחום הכי נמוך שהוא מוצהר אליו זה 55 הרץ. אתה לא רוצה שהוא ינגן הרבה באס ואתה מתכוון לצמד אליו סאב וופר.

אבל אני מתאר לעצמי שנקודת החיבור של הסאב וופר צריכה להיות איפשהו בין 100-120 הרץ ולכן המידבאס שלך עדיין צריך להיות מסוגל לנגן שם.

הדבר הראשון שאתה עושה זה לקחת מחשבון קרוס אובר כמו זה למשל -> תלחץ עליי.

אתה מזין עקבה לטוויטר 8 אוהם

אתה מזין עקבה למידבאס 4 אוהם

ותדר חיתוך ולוחץ לראות מה התוצאה - לא מעניין אותך המעגל של הטוויטר כי אתה רק רוצה למנוע מהמידבאס תדרי באס.

ב200 הרץ התוצאה שקיבלתי לערך הקבל היא 100 מיקרו פאראד.

בחיתוך שכזה ב100 הרץ המידבאס ינגן לך בניחות של 6 דיבי וב50 בניחות של 12 מה שאומר שב100 הרץ הוא כבר ינגן את התדר במחצית ההספק ואת אזור ה50 הרץ אתה כבר אמור בקושי בקושי לשמוע אם בכלל.

אבל אולי אתה תרצה לחתוך קצת גבוה יותר אז ב300 הרץ ערך הקבל יהיה 66 מיקרופאראד.

עכשיו אתה צריך לקנות קבל בי פולארי - רצוי שעמידות הזרם שלו תהיה לפחות 150 וולט אם כי אני רוצה להאמין שגם 100 וולט יהיה יותר ממספיק אבל בכדי להיות בטוח - אני בכלל אוהב לדעת שהקבלים שלי גיבורים ולכן אני מחפש קבלים שעמידים למתחים בין 250 ל400 וולט.

אפליקציה ביתית - עמידות לטמפרטורה של 50 מעלות צלזיוס אמורה להספיק אבל תנסה למצוא קבלים שעמידים לאזור ה70-80 מעלות בכל זאת - יש מגבר בתוך הרמקול הזה ואני לא יודע עד כמה הוא מפיק שם חום כולל המגנט של הרמקול עצמו.

מהחנות של מוראל -

קבל "היי אנד" של אודין - 100 מיקרו פאראד - לחץ עליי. לחיתוך ב200 הרץ בעזרת קבל בודד! דוגמא יקרה יחסית.

קבל נוסף של אודין - 68 מיקרופאראד - לחץ עליי. לחיתוך ב300 הרץ בעזרת קבל בודד! דוגמא יקרה יחסית.

קבל של בניק בגרושים - 68 מיקרופאראד - אופציה זולה יותר לזה של אודין - לחץ עליי.

והנה אופציה לקבל 25 מיקרו - חבר ארבעה כאלו (לא זוכר טור או מקביל וגם תבדוק מה זה אומר לגבי העמידות הכוללת למתח) - לחץ עליי.

וכמובן אתה יכול לחפש קבלים שכאלו בשלל מחירים, יצרנים ונתונים אצל ספקים כמו מדיסאונד או פארטס אקספרס ולשלם גם על המשלוח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
טוב,

אתה מתחיל מתוך ידיעה שהמידבאס שלך הוא 4 אהום ובקוטר חמש ורבע - בד"כ הם מסוגלים לנגן היטב כבר באזור ה100 הרץ והתחום הכי נמוך שהוא מוצהר אליו זה 55 הרץ. אתה לא רוצה שהוא ינגן הרבה באס ואתה מתכוון לצמד אליו סאב וופר.

אבל אני מתאר לעצמי שנקודת החיבור של הסאב וופר צריכה להיות איפשהו בין 100-120 הרץ ולכן המידבאס שלך עדיין צריך להיות מסוגל לנגן שם.

הדבר הראשון שאתה עושה זה לקחת מחשבון קרוס אובר כמו זה למשל -> תלחץ עליי.

אתה מזין עקבה לטוויטר 8 אוהם

אתה מזין עקבה למידבאס 4 אוהם

ותדר חיתוך ולוחץ לראות מה התוצאה - לא מעניין אותך המעגל של הטוויטר כי אתה רק רוצה למנוע מהמידבאס תדרי באס.

ב200 הרץ התוצאה שקיבלתי לערך הקבל היא 100 מיקרו פאראד.

בחיתוך שכזה ב100 הרץ המידבאס ינגן לך בניחות של 6 דיבי וב50 בניחות של 12 מה שאומר שב100 הרץ הוא כבר ינגן את התדר במחצית ההספק ואת אזור ה50 הרץ אתה כבר אמור בקושי בקושי לשמוע אם בכלל.

אבל אולי אתה תרצה לחתוך קצת גבוה יותר אז ב300 הרץ ערך הקבל יהיה 66 מיקרופאראד.

עכשיו אתה צריך לקנות קבל בי פולארי - רצוי שעמידות הזרם שלו תהיה לפחות 150 וולט אם כי אני רוצה להאמין שגם 100 וולט יהיה יותר ממספיק אבל בכדי להיות בטוח - אני בכלל אוהב לדעת שהקבלים שלי גיבורים ולכן אני מחפש קבלים שעמידים למתחים בין 250 ל400 וולט.

אפליקציה ביתית - עמידות לטמפרטורה של 50 מעלות צלזיוס אמורה להספיק אבל תנסה למצוא קבלים שעמידים לאזור ה70-80 מעלות בכל זאת - יש מגבר בתוך הרמקול הזה ואני לא יודע עד כמה הוא מפיק שם חום כולל המגנט של הרמקול עצמו.

מהחנות של מוראל -

קבל "היי אנד" של אודין - 100 מיקרו פאראד - לחץ עליי. לחיתוך ב200 הרץ בעזרת קבל בודד! דוגמא יקרה יחסית.

קבל נוסף של אודין - 68 מיקרופאראד - לחץ עליי. לחיתוך ב300 הרץ בעזרת קבל בודד! דוגמא יקרה יחסית.

קבל של בניק בגרושים - 68 מיקרופאראד - אופציה זולה יותר לזה של אודין - לחץ עליי.

והנה אופציה לקבל 25 מיקרו - חבר ארבעה כאלו (לא זוכר טור או מקביל וגם תבדוק מה זה אומר לגבי העמידות הכוללת למתח) - לחץ עליי.

וכמובן אתה יכול לחפש קבלים שכאלו בשלל מחירים, יצרנים ונתונים אצל ספקים כמו מדיסאונד או פארטס אקספרס ולשלם גם על המשלוח.

ממש תודה על העזרה. תגובה מאוד מפורטת.

האם אפשר ליישם משהו כמו שאמרת רק שיהיה IN LINE ולא בתוך הרמקול עצמו? ככה שאם זה איכשהו נשמע רע או אפילו לא עובד, יש אפשרות פשוט לנתק את המוצר מאשר לפתוח ולפרק את הרמקול שוב, מה שגם יפגע באחריות שעדיין יש לי.

פורסם

בעקרון כן אבל אז אתה צריך לקחת בחשבון את העקבה של הכניסה - יש דרך אגב אין ליין פילטרס שכאלו מוכנים מראש - אפשר למצוא אותם באמאזון או איביי או אוליי אפילו באליאקספרס ואני זוכר שגם העלו דוגמאות של כאלו בפורום לכאלו עם כניסת RCA

מקסימום לבצע ניתוח לכניסה של הרמקול במקום מונוג'ק RCA

הנה דוגמא - רק שים לב זה LOW PASS ב70 הרץ

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...