Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סלחו לי על התגבוה הנוספת - יוריקה! היי פאס ב200 הרץ - לינק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תאורטית הרעיון שהעלה אדי נכון.

ברגע שאנו חותכים מראש את התדרים הנמוכים, הנכנסים להגברה ולקרוס האלקטרוני הפנימי.

המגבר הפנימי ברמקול יתחיל להגביר מסף החיתוך אשר נותן הקבל.. קבלים.

תמיד עדיף מספר קבלים - ל חיתוך סביב ה 200H לרמקול בעכבה 4 אום.

צריך קבל / קבלים בערך 200UF .

עבור 200UF עדיף 8X25UF במקביל או 10X20UF במקביל.

(כחבילה, 8/10 קבלים מחוברים במקביל על קו הכניסה של ה + לרמקול )

אני כותב תאורטית - ואפשר כי זה יסתדר - מאחר והקרוס הפנימי הוא אלקטרוני.

ויש כאן חיתוך מראש, על חיתוך נוסף של הקרוס האלקטרוני.

אבל - אין כאן מה להפסיד, כדאי לנסות.

אפשר לקנות ולחבר קבלים לא יקרים בי-פולריים לניסיון - כשם שרשם אדי בתשובה.

http://www.morelshop.co.il/?product=bennic-capacitor-25uf-100v-bi-polar

ובמידה והחיתוך יצליח אפשר..אם-תרצה ..לקנות אח"כ קבלים יותר איכותיים.

תאורטית גם החיתוך לטוויטר יושפע - אבל זניח.

כאשר מחברים בטור קבל כ 200UF בכניסת ה + .

החישוב שלו מול החיתוך כדוגמה של קבל הטוויטר , במידה והוא כ 3UF.

יתן חיתוך לפי 2.95UF - כך כי זה אפשרי.

לא חובה קבלים בסטייה נמוכה אפשר גם 10% - מאחר וחותכים אזור סביב ה 150-200H.

והסאב יכסה את התחום הנ"ל.

כל זה נכתב תאורטית - מאחר ואני לא יודע איך הקרוס הפנימי מגיב - תקלה לא תהיה.

אבל אפשר ויהיה שינוי בחיתוכים.

בהתחלה - אפשר גם לא להיכנס לרמקול .

לחבר את הקבלים מחוץ לרמקול לניסיון, על החוט המוביל ל + .

ובמידה ויצליח , להכניס לרמקול ולמצוא מקום מתאים ולקבע אותם טוב עם דבק או דבק חם.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
סלחו לי על התגבוה הנוספת - יוריקה! היי פאס ב200 הרץ - לינק.

תשמע זה נראה הדבר שבדיוק חיפשתי! אתה חושב שזה יהווה פתרון טוב? אני ממש אהבתי כמה שזה נוח - אפילו אני לא צריך לקנות מתאמים.

בחיפוש קטן שערכתי, לכמה אנשים היה בעיות עם איך שהחיתוך מתבצע ביחס להתנגדות של המגבר(?) או הרמקולים.

אמרו לי שחלק יקבלו מינוס שש דציבל לאוקטב, וחלק יותר, כי זה משתנה מסטאפ לסטאפ. (שאלתי בפורום אודיו רדיט)

איך אני יודע שאני יקבל תוצאה מספקת עם המוצר הנ"ל?

דרך אגב - למה 200 הרץ? חשבתי שמוצר כזה ב100 הרץ יעשה את העבודה - כי אני רוצה נטו לבטל או להנחית את כמות הבאס מהרמקולים הראשיים, ולתת לסאבוופר לעשות את השאר (שהוא ינגן, כביכול 20 הרץ עד מקסימום 90 הרץ)

פורסם

סליחה על הדאבל - אבל הרמקולים מקבלים את האות שלהם מDAC, שנקרא SMSL M3. הDAC הוא LINE OUT מלא ולא PRE OUT, אז יש לי פוטנציומטר פשוט שהזמנתי מאייביי כדי לשלוט על הווליום. הפוטנציומטר מתחבר עם RCA אבל יש לי מתאם מRCA לTS שמתחבר לרמקולים.

לא יודע אם זה רלוונטי או לא, אבל חשבתי שזה יעזור לקצת CONTEXT של הסטאפ.

פורסם

החיתטך ב200 בכדי שההנחתה תגיע כבר במאה באזור בו הסאב וופר יכנס.

איך זה ישפיע אני לא יכול ממש לדעת כי יש שם הרבה משתנים ונעלמים. תחפש מתאם מונוג'ק לrca או שתבנה אחד.

או שתבנה קרוס ישירות על המידבאס ותנסה מספר ערכים כי בתחום הזה מציאות לחוד מתנאי מעבדה, אין כמו לנסות ולטעות או לנסות ולתהות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איך זה ישפיע אני לא יכול ממש לדעת כי יש שם הרבה משתנים ונעלמים. תחפש מתאם מונוג'ק לrca או שתבנה אחד.

או שתבנה קרוס ישירות על המידבאס ותנסה מספר ערכים כי בתחום הזה מציאות לחוד מתנאי מעבדה, אין כמו לנסות ולטעות או לנסות ולתהות.

זאת אומרת שהתדרים בין 200 לבין 100 עדיין יהיו שמיעים? אני לא רוצה שיהיה לי חור בין התדרים של הוופר הראשי לבין הסאבוופר.

פורסם

עשית סלט.

איך אתה הולך לחבר את הסאב?

מה הולך לחתוך את הסאב?

למה לא להביא מכשיר יעודי שיעשה את כל העבודה. בצורה דיגיטלית או אנלוגית

לפני שאתה הולך לפרק את הרמקולים.

מכשיר שנקרא קרוס/ פרוססור.

היום מכשיר מקצועי כזה. שאתה יכול להניח/לחבר / להחביא בערך 300-400 שקל.

והוא יתן לך לשנות. פאזות. דיליי. אקולייזר.

חיתוך עליון. חיתוך תחתון. לימיטר. מאזן בין היציאות. הגברה במידה וחסר. ונחתה בעודף.

השקעה אחת סוגרת את הפינה. לכל הכיוונים

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
עשית סלט.

איך אתה הולך לחבר את הסאב?

מה הולך לחתוך את הסאב?

למה לא להביא מכשיר יעודי שיעשה את כל העבודה. בצורה דיגיטלית או אנלוגית

לפני שאתה הולך לפרק את הרמקולים.

מכשיר שנקרא קרוס/ פרוססור.

היום מכשיר מקצועי כזה. שאתה יכול להניח/לחבר / להחביא בערך 300-400 שקל.

והוא יתן לך לשנות. פאזות. דיליי. אקולייזר.

חיתוך עליון. חיתוך תחתון. לימיטר. מאזן בין היציאות. הגברה במידה וחסר. ונחתה בעודף.

השקעה אחת סוגרת את הפינה. לכל הכיוונים

צודק. תן לי להסביר.

סטאפ של מחשב שולחן.

רכיבים:

Yamaha HS5 - רמקולים "מוניטורים" מוגברים 5 אינץ של ימאהה

DAC - SMSL M3. בין הDAC לרמקולים, יש פוטנציומטר ששולט על הווליום, כי הDAC הוא ליין אאוט מלא. יש גם אוזניות כי ה SMSL M3 הוא גם מגבר אוזניות.

סאבוופר - כרגע אין - אבל - מחיפוש רב שעשיתי, אף מהסאבוופרים לא נותנים לך יציאות חתוכות לרמקולים (חוץ מכמה בודדים של SVS וכו' - שהמחיר לא בתקציב) - את הסאבוופר אני הולך לחבר בפיצול אות מהפוטנציומטר כדי לשלוט על הווליום של כל הרכיבים.

אני רוצה לחתוך את הרמקולם הראשיים (HS5 של ימאהה) כי אני לא רוצה שגם הם ינגנו באס (הם לא טובים בזה) ושהסאונד סתם ישמע פלצני וBLOATED.

הסאב עצמו הולך להחתך בתוך המגבר הפנימי שלו כי אני קונה סאבוופר אקטיבי, שיש בו קרוס ומגבר.

פורסם

הקפצה - אני צריך פה חידוד על הפילטר שהמלצת לי עליו.

רשום בדף שלהם שהוא מתנהג שונה ביחס להתנגדות המגבר (אני חושב) http://www.hlabs.com/products/crossovers/index_files/Page446.htm

המגבר שלי מוצהר בהתנגדות של Input Impedance 10kOhms

הרמקולים שלי מנגנים 100 הרץ ומעלה כבר בסדר גמור, מה שאומר שאני צריך לסנן את התדרים 20-100. מבין איזה פילטרים אני צריך להשתמש, אם ידוע לי ההתנגדות של המגבר? אני משתמש ביציאת הTS עם מתאם RCA.

תודה.

פורסם

זה תלוי איפה וכלפי מה אתה בונה את הקרוס אובר - אם אתה בונה קרוס פסיבי שיחתוך ישירות על הרמקול אתה צריך קרוס פסיבי שמותאם להתנגדות הנומינלית של הרמקול עצמו.

אם אתה בונה קרוס פסיבי על הכניסה למגבר הפנימי של המוניטור כולו אתה צריך קרוס שבנוי בהתאם לכך ולזה יש מודולים מוכנים כמו שהראיתי.

אם הרמקול שלך מנגן היטב מתדר 100 אז אתה צריך שהוא יכנס משם אתה רוצה לחתוך מעל התדר הזה בעצם - אם תחתוך ב200 בסלופ 6 אז בתדר 100 הרץ אתה תהיה מונחת בכ6 דציבל וב50 הרץ ב12 - זה חיתוך עדין יחסית כי מידיעה שאתה משלב סאב וופר שינגן עדיין חזק באזור תדר 90 הרץ - החפיפה שלך כאן תהיה טובה.

ההנחתה של נקודת החיתוך של הקרוס אובר עובדת במכפלות תדר של נקודת החיתוך בהתאם למתלול.

Pioneer TS-X150

פורסם
זה תלוי איפה וכלפי מה אתה בונה את הקרוס אובר - אם אתה בונה קרוס פסיבי שיחתוך ישירות על הרמקול אתה צריך קרוס פסיבי שמותאם להתנגדות הנומינלית של הרמקול עצמו.

אם אתה בונה קרוס פסיבי על הכניסה למגבר הפנימי של המוניטור כולו אתה צריך קרוס שבנוי בהתאם לכך ולזה יש מודולים מוכנים כמו שהראיתי.

אם הרמקול שלך מנגן היטב מתדר 100 אז אתה צריך שהוא יכנס משם אתה רוצה לחתוך מעל התדר הזה בעצם - אם תחתוך ב200 בסלופ 6 אז בתדר 100 הרץ אתה תהיה מונחת בכ6 דציבל וב50 הרץ ב12 - זה חיתוך עדין יחסית כי מידיעה שאתה משלב סאב וופר שינגן עדיין חזק באזור תדר 90 הרץ - החפיפה שלך כאן תהיה טובה.

ההנחתה של נקודת החיתוך של הקרוס אובר עובדת במכפלות תדר של נקודת החיתוך בהתאם למתלול.

הדונגלים האלה שהבאת לי מאייבי מתנהגים שונה ככל שהתנגדות של המגבר גוברת

באתר שלהם רשום את זה.

עכשיו, כדי לא ליצור "חור" בתדרים, אני כביכול רוצה לחסום (brick wall אני חושב שקוראים למונח) את תדרים 20-90 מהרמקולים - כלומר לתת להם לנגן 90 ומעלה (אמרתי 100 מקודם אבל זה לא הגיוני לתת לסאב לנגן 100 הרץ) - אם אני חותך את התדרים הגבוההים יותר, לא תהיה לי בעיה?

פורסם

זה דווקא מאוד הגיוני לתת לסאב וופר להגיע לאזור 90 הרץ חזק ואז לחתוך אותו.

אם אתה רוצה חיתוך קשיח - או שתביא DSP או שתבנה קרוס ישירות על הרמקול.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש קרוס מוכן (מקצועי)

יש לך זוג כניסות. ויש לך 3-4-5-6- יציאות. ורוב יש לך יכולת לשלוט רק בנקודות חיתוך ובוווליום

פרוססור.

יש לך 2-3-4 כניסות ויש לך 4-6-8 יציאות. לפי הדגם.

ויש לך שליטה מלאה (כל מה שרשמתי והרבה יותר) בתוך הפרוססור.

יציאות לרוב XLR ויש כאלו עם PL גדול מונו

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
יש קרוס מוכן (מקצועי)

יש לך זוג כניסות. ויש לך 3-4-5-6- יציאות. ורוב יש לך יכולת לשלוט רק בנקודות חיתוך ובוווליום

פרוססור.

יש לך 2-3-4 כניסות ויש לך 4-6-8 יציאות. לפי הדגם.

ויש לך שליטה מלאה (כל מה שרשמתי והרבה יותר) בתוך הפרוססור.

יציאות לרוב XLR ויש כאלו עם PL גדול מונו

אני הולך להשתמש בסטאפ על שולחן בנוסף לאוזניות (בגלל זה הM3) - אפשר את הדגמים כדי לראות אם הם מתאימים?

אני העדפתי לחתוך את הרמקולים כי על הדרך אני לא מפסיד את הDAC ואת הנוחות של המגבר אוזניות.

• תוכן חדש...