Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני בספק אם שלושה או ארבעה ס"מ נוספים של הספורטאז' יעשו הבדל גדול; בשום מכונית מהקטגוריה אי אפשר להושיב אדם בוגר ממוצע בנוחות בין שני מושבי בטיחות.

עצתי - תישאר עם האוקטביה וה-Nextfit. רבים וטובים, לרבות סחבק, ניידו תאומים במושב האחורי, גם בנסיעות ארוכות למדי, ושרדו כדי לספר על זה.

אולי עדיף יהיה להתאים מושבי בטיחות לרכב.

יש מושבים שסתם מנופחים ללא סיבה (זה לא בהכרח עושה אותם יותר בטוחים)..

ולרוחב?

מדובר בכסאות ברוחב של 49 ס"מ נטו (בדקתי בזמנו).

תעשה את החשבון עכשיו...

המושב הדו-מצבי מגיל אפס הצר ביותר שאני מכיר הוא Cosco Scenera Next, הרוחב שלו הוא 45 ס"מ. בסה"כ ארבעה ס"מ פחות מה-Nextfit. כעת, מכיוון שהמושב מעוגן ע"י איזופיקס, ציר הסימטריה שלו למעשה נשאר באותו מקום, כך שחצי מארבעה ס"מ אלה "מתבזבז" על הצד שקרוב לדלת. כלומר, בשורה התחתונה הוספנו כאן בסה"כ 4 ס"מ למרווח בין שני המושבים. להערכתי זה לא מה שיפתור את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

קודם כל 5 ס״מ עושים את כל ההבדל.

לפעמים עוד 5 ס״מ משנים לך את כל הקריירה.. ;)

תוסיף ל-5 ס״מ הבדל ברוחב הרכב עוד 4 ס״מ שחסכת על המושבים וזה כבר מצטבר ל-9 ס״מ משמעותיים מאוד.

בנוסף, אפילו שמדובר על איזופיקס עדיין אפשר ״לשחק״ קצת עם המיקום של המושבים ולהצמיד אותם לכיוון הדלתות.

בקיצור, מניסיון אישי ניתן להושיב מבוגר בין שני כיסאות בטיחות ללא בעיה, רק צריך לבחור ברכב המתאים.

אוקטביה מניסיוני לא מתאימה לזה.

פות״ש, מה לגבי המגאן החדשה?

יכול להיות שהיא יותר מרווחת מהאוקטביה.

פורסם

מציע לך לא להתעצל וללכת שוב לכל הסוכנויות עם מטר.

תמדוד את המרחק בין ידיות הדלתות ותבדוק את מיקום החגורות והאיזופיקס (לפעמים אבזמי החגורות בולטים ומפריעים למקם מושב בטיחות).

מרווח ברכיים זה נחמד אבל ממש לא קריטי כמו רוחב (אלא אם כן אישתך 1.90).

פורסם (נערך)

מקרה קלאסי שבו צריך לעזוב את הליסינג ולקנות רכב משומש שהוא גם שימושי לילדים . בסופו של חודש, זה יעלה אותו דבר.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

^^

למרבה הצער זה בכלל לא בר ביצוע. הרכב משמש אותי גם לנסיעות עבודה לעיתים במהלך היום, משולם עבורו שווי שימוש למס בלבד.

אם יכלו כל הקיצים אפשר להחליף את הפאביה של בת הזוג, למרות שמאוד לא מתחשק לה כרגע.

פורסם

טוב, הכסאות נרכשו, הותקנו אחר כבוד ברכב למתקן ה- ISOFIX ו.... כצפוי בעיה.

אני מסוגל להשתחל ולהתיישב בין המושבים. צפוף, אפשר לסבול את זה למשך 10 דקות נסיעה אולי, אבל אני לא רואה איך אפשר לחגור את חגורת הבטיחות.

אפשר אולי לחגור את הכסאות בעזרת החגורה ולהרוויח עוד 2-3 ס"מ, אבל זה פשוט לא פרקטי. לא נוח לנסיעות ארוכות.

אקח מחר את המושבים ואבדוק איך הם נכנסים בגרנד קופה, קדג'אר, נירו וספורטז'.

פורסם

לא צריך חגורה, אני נותן קונטרה עם היד.. ;)

תנסה את הטוסון, הוא קצת יותר מרווח מהספורטז׳.

אבל עוד פרמטר חשוב זה סידור החגורות, יש רכבים שפשוט לא מתוכננים לקחת שלושה נוסעים מאחור עם חגורות בנוחות, על אחת כמה וכמה כאשר יש מושבי בטיחות.

תבדוק גם את הפיקאסו (אפילו שיקר, רק בשביל רפרנס).

פורסם

דווקא נסעו אצלי מאחור 3 מבוגרים בנוחות לא מעט פעמים, כולם חגורים (ולא נותנים קונטרה עם היד) :)

טוסון גם קצת יקר. אולי אוונסיס יכול לבוא בחשבון, אבל על פי הנתונים היבשים היא די צרה.

מה הטעם לבדוק פיקאסו אם אין שום סיכוי שאקבל אותה?

פורסם

אם תראה שהפיקסו מתאימה לך כמו כפפה ליד אולי בעבודה יסכימו להתגמש קצת.

בסופו של יום ההבדלים במחיר הם עוד כמה מאות שקלים בחודש..

אם לא, תמיד תוכל לבקש לוותר על הרכב ולבקש תוספת אחזקת רכב (או תוספת לשכר) בתמורה לכך.

תעשה את החשבון שלך אם זה משתלם לך, בדר״כ זה משתלם.

אולי יסכימו לתת לך קאמרי?.. ;)

פורסם

למרבה הצער אין מצב. ההבדל הוא כ- 400 ש"ח בפרמייה החודשית לעומת התקרה. אם היה 50-100 ש"ח - אולי.

בעבר היה קל יותר לחרוג במקרים מסויימים, אבל זה כמובן פתח תיבת פנדורה וכעת הם מיישרים את כולם קו "לפי הדרגה", כולל אפילו שנמוכים בעת החלפת רכב.

גם ויתור ומעבר לאחזקת רכב לא ריאלי. אמנם אני לא נוסע 50,000 בשנה כמו פעם, אבל עדיין יוצא לא מעט לפגישות על לקוחות. לך תתחיל להתחשבן על זה עכשיו. לא יסכימו לטרטור הזה.

אז אלא אם כן מישהו מכיר מישהו באלבר או סיקסט שיכול לארגן איזה 12-13 אחוז הנחה נוספת על הפרמיה הנמוכה ביותר שנתנו עבור הפיקאסו, אין מצב :)

פורסם

נראה לי מוזר שהפיקסו יהיה כל כך יותר יקר מהספורטז׳.

היא נמכרת בסביבות ה-130k₪ לפרטיים..

מקווה שתמצא את מבוקשך במבחר המצומצם שיש לכם.

• תוכן חדש...