Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רעיון לבדיקתך:

אם שקלת ספורטאז, באותו שווי שימוש יש לך את הסונטה הייבריד לאחר הנחת 500₪.

הסונטה תענה לך על כל הדרישות.

מרווח, נוחות, בגאז, מערכות בטיחות ועוד

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

השווי שימוש לא כל כך קריטי, המגבלה היא עלות הרכב החודשית בחברת הליסינג.

הסונטה הייבריד יקרה.

סיאט אטקה? לא מאובזר במיוחד אבל זריז ומרווח.

כנ"ל. למרות שבמחירון היא לא יקרה במיוחד, העלות שלה בשתי חברות הליסינג שעובדים איתן (סיקסט ואלבר) אסטרונומית.

פורסם
היי,

תודה על התגובות. מדובר ברכב צמוד עליו אני משלם שווי מס בלבד. אין מגבלה על דלק (אני חושב שאני אחד החסכוניים בחברה בכל מקרה). את ההבדל בשווי השימוש בין הנירו לבין האוקטביה 1.0 אקסלוסיב ניתן לספוג. המגבלה העיקרית מבחינת מבחר הרכבים שאפשר לבחור היא עלות הפרמייה בליסינג. האוקטביה בסדר (גם בצד הגבוה), והנירו שהיא יקרה יותר, קצת חורגת מהתקציב אבל אולי אפשר ללחוץ מעט על חברת הליסינג להתגמש ומהנהלת החברה להתגמש מעט גם כן.

בנירו עשיתי נסיעת מבחן. קצת יותר רועשת מהאוקטביה אבל בהחלט נסבלת. במושב האחורי האוקטביה גם לא שיא השקט - אמור להיות הרבה יותר טוב בדגם החדש.

אני כרגע צמצמתי לעצמי את הבחירה בין שני הרכבים, אבל אם יש למישהו הצעה מבריקה כמובן הכל פתוח.

על פניו המרווח באוקטביה בין נקודות האיזופיקס נראה משמעותית גדול יותר.

New-2013-Skoda-Octavia-India-Rear-Seat.jpg

לעומת זה הנירו:

%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A0%D7%99%D7%A8%D7%95-2016-in027.jpg

אני תוהה אם מישהו ניסה בפועל באחד הרכבים האלה, או שאין סיכוי לשבת ביניהם לא כך ולא כך.

רק שאלה ברשותך, מהיכן לקוח הנתון של נסיעה שקטה יותר מאחור באוקטביה החדשה, לא זוכר שקראתי על שינויים שיצדיקו הבדל שכזה.

פורסם
בבעיית הנוחות

לא ממש ניסו לטפל אך על מנת לפתור את סוגיית רעשי ההדהוד שידעה האוקטביה

היוצאת (כמו אחותה הקטנה ראפיד), הוסיפו סקודה חומר מבודד רעשים שעושה עבודה

די טובה ועל הדרך גם יוצר שקט פרימיומי בכל מהירות ומשתיק רעשים חיצוניים, כולל

את סאונד המנוע העליז.

http://www.netcar.co.il/focus.php?ix=64

פורסם

קראתי את מה שכתבו כאן והתגובות מאוד נכונות השאלה אם לכמה נפשות הרכב מיועד ואם אתה רוצה באמת להכניס מבוגר בין שני כיסאות מאחור לדעתי הספורטאז' צריך להתאים הוא יותר מרווח מרוב הרכבים שהעלו כאן. אגב, גם מבחינת בטיחות אני חושב שהוא הכי מוצלח בקטגוריה עם כל מערכת הבלימה האוטונומית, סטייה מנתיב ועוד מספר מערכות שאני לא זוכר. הייתי מציע לך לבדוק את זה לעומק אבל תעשה את השיקולים שלך

פורסם

את המערכות האלה יש גם באוקטביה בגרסה הבכירה. חסר זיהוי הולכי רגל אבל יש זיהוי כלי רכב בשטח המת - אז מבחינת הבטיחות לדעתי יתרון לאוקטביה.

הרכב ישמש אותי בעיקר, ובשעות אחה"צ 4 נפשות, 2 מבוגרים ו-2 תינוקות.

המקום למבוגר ביניהם נועד לאחד מאיתנו לשבת איתם במקרה הצורך כאשר יהיו לא רגועים בנסיעות.

מצד שני, לסבול 90-95% מהזמן עם הספורטאז' בשביל טיפה יותר מקום במקרה הצורך לא נראה לי כמו החלטה טובה.

פורסם
את המערכות האלה יש גם באוקטביה בגרסה הבכירה. חסר זיהוי הולכי רגל אבל יש זיהוי כלי רכב בשטח המת - אז מבחינת הבטיחות לדעתי יתרון לאוקטביה.

הרכב ישמש אותי בעיקר, ובשעות אחה"צ 4 נפשות, 2 מבוגרים ו-2 תינוקות.

המקום למבוגר ביניהם נועד לאחד מאיתנו לשבת איתם במקרה הצורך כאשר יהיו לא רגועים בנסיעות.

מצד שני, לסבול 90-95% מהזמן עם הספורטאז' בשביל טיפה יותר מקום במקרה הצורך לא נראה לי כמו החלטה טובה.

אה זה רק בגלל שעדיין אין לך ילדים.

הייתי אומר שעדיף 10% ״סבל״ (תכלס אתה מדבר כאן על ג׳יפון חדש לא סוסיתא) ב-90% מהזמן מאשר 1,000,000% סבל ב-5% מהזמן..

זה מאוד תלוי בתינוק ואיך יתמזל מזלך, שלי בכל מקרה שנאו נסיעות וברגע שהתחילו בנסיעה התחילו לצרוח כל עוד נפשם (עד לצבע כחול מטאלי).

זה לא נעים כלל.

לגבי האוקטביה, לדעתי אין סיכוי להכניס שם שני מושבי בטיחות (אגב מה עם סל קלים, לא צריך?) ומבוגר באמצע.

אגב למי ששאל מה הרוחב בין הדלתות מאחור, זה 130 ס״מ, לא מספיק..

בספורטג׳ זה 134 ס״מ, נראה לי שיכול להספיק.

אני אישית מצאתי את מבוקשי בקאמרי, שם אישתי נכנסה בקלות (אומנם היא רזה מאוד אך גם חמותי נכנסה בקצת יותר תמרון).

אני בהחלט הייתי ״מתפשר״ על ספורטז׳.

פורסם (נערך)

:?

עם הפוקוס שהיתה לי, שהיא קצת יותר איטית מהספורטז' הצטערתי על כל רגע. כל עקיפה הפכה למבצע מסורבל.

על המראה, אבזור ונוחות הייתי מחליק, אבל הביצועים - אוחחח.

סל קלים לא צריך, לוקחים כסא בטיחות שמתאים מגיל 0.

אני רואה שכנראה לא תהיה ברירה אלא לקנות כבר את כסאות הבטיחות ולראות בפועל מה קורה במכוניות.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

כסאות בטיחות מגיל 0 הם גדולים יחסית, קח את זה בחשבון.

יכול להיות שאף אחת מהמועמדות שעלו כאן לא תספיק (אולי הקאמרי של אלון)

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

מדובר ב- Chicco Nextfit. גם בטוח וגם בין הקטנים יותר. נבדק כך שנכנס בסקודה פאביה של בת זוגי מבלי שהיא תנהג עם הברכיים ליד האוזניים.

פורסם

ולרוחב?

מדובר בכסאות ברוחב של 49 ס"מ נטו (בדקתי בזמנו).

תעשה את החשבון עכשיו...

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

מה עם סיטרואן פיקאסו 5 מקומות? יקר מדי? אין אפשרות כזאת?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...