Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים ברשותי פג'ו 108 חדשה שעשיתי איתה כבר 3000 קילומטר. אני מודד כל הזמן צריכת דלק (רישום קילומטרג' חלקי תדלוק).

ואני לא מגיע לתוצאה טובה יותר מליטר ל10 קילומטר.

כל הנסיעות שלי כמעט עירוניות ושופעות פקקים עם מזגן. האם זאת צריכה הגיונית לרכב ידני כזה קטן בעקבות הנסיעות העירוניות עם פקקים?

פורסם

אני עם ספייס סטאר למשל בעיר ללא פקקים עושה כ 1/13 וזה נחשב לרכב חיסכוני.

ככה שאם אתה מוסיף לזה פקקים ומזגן כול זמן זה סביר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה מאוד תלוי במתווה הנסיעה שלך.

אם אתה קם בבוקר, מניע, נוסע 7 ק"מ בפקקים, מדומם. אחרי כמה שעות מניע שוב, עושה עוד כמה ק"מ בפקקים, מדומם וחוזר חלילה - כלומר המנוע לא מגיע לעבודה צופה וארוכה בטמפ' עבודה - אז כן.

אם אתה עם הרגל באגרסיביות על הדוושה - אז כן זה סביר.

לעומת זאת, אם תנהג רגוע, אם תסגל לעצמך סגנון נהיגה יותר חסכוני, הרבה פחות אגרסיביות בנהיגה, הרבה יותר מתינות, פחות שימוש בברקסים (כלומר אתה צופה את הדרך ומוריד את הרגל מהגז בזמן) - אני מניח שצריכת הדלק תשתפר.

בזמנו נהגתי על כזה במשך כמה ימים, בתוך הפקקים של ת"א וצריכת הדלק היתה מעל 16 ק"מ לליטר במחשב. (לא בתדלוק).

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני חושב שזה בגלל שאתה עדיין בקילומטראג' נמוך, יכול להיות שהרכב עדיין בשלבי הרצה.

ה108 שיש לנו ממש חסכונית, כבר עם משהו בסביבות ה5000 ק"מ, גם מבציר 2017, עושה עם כל העליות של חיפה בסביבות ה15 ק"מ לליטר כולל פקקים מידי פעם אך לא תמיד, לפני כחצי שנה מדדנו נסיעה מחוץ לעיר לאילת שהסתכמה בסביבות ה20 ק"מ לליטר.

מציע לך להמתין קצת עוד כמה אלפי ק"מ ולבדוק שוב, תבדוק גם שמן, כי בדר"כ מנועים חדשים בזמן הרצה יכולים לשרוף קצת שמן ודלק מיותר, כך היה לי עם ה301, עכשיו כבר תקין.

פורסם

לא תקין בעליל,

אבל ככל הנראה שזה משהו שקשור לנהיגה שלך.

אני עם 108 1.2 כבר שנה וחצי-+, וצריכת הדלק שלי הייתה די אחידה מהק"מ הראשון.

בין עירוני: 1/21 עם מזגן 1/18

עירוני בלי פקקים משמעותיים: 1/17.5 עם מזגן 1/16

עירוני פקוק במיוחד: 1/16 עם מזגן 1/14

משולב (70% בין עירוני 30% עירוני, ללא הרבה פקקים) 1/19.3 עם מזגן 1/18

המדידה במשאבה, למרות שמחשב הדרך לא ממש אופטימי ודי מדוייק ביחס לתצרוכת האמיתית.

פורסם

כעיקרון אני מסכים עם כולכם. אני לא נהגתי על רכב ידני המון שנים ובכלל בכל חיי כמעט ולא יצא לי לנהוג על רכב ידני.

אני נוהג יחסית רגוע אבל זוחל המון בפקקים, ו95% מהנסיע שלי היא עירונית בשעות העומס.

פורסם
כעיקרון אני מסכים עם כולכם. אני לא נהגתי על רכב ידני המון שנים ובכלל בכל חיי כמעט ולא יצא לי לנהוג על רכב ידני.

אני נוהג יחסית רגוע אבל זוחל המון בפקקים, ו95% מהנסיע שלי היא עירונית בשעות העומס.

אצלינו אגב מדובר על נסיעות עם מזגן בלבד כמובן.

והדגם שיש לנו זה 1.0 רובוטי לא ידני.

• תוכן חדש...