Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשבות בעניין קריירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבוע טוב לכולם,

קצת רקע כללי, אני בן 29, עם תואר ורישיון בעריכת דין, מחפש עבודה בתור עו"ד מתחיל אבל בתוך תוכי מבין שאולי אני צריך שינוי.

למדתי המון במהלך התואר וההתמחות, אני חושב שעולם המשפט הוא בסיס מעולה לכול מקצוע שאבחר, אבל בהתמחות נחשפתי גם לצדדים הפחות טובים, שכר נוראי לעו"ד מתחילים, שעות לא שעות, הבנה שבשנים הראשונות צריך לטחון עבודה ולהמשיך לקבל שכר נמוך, השוק במצב נוראי תמיד יהיה מי שיעשה את העבודה במקומך בשכר נמוך יותר.

לצערי, את התואר עשיתי במכללה טובה אבל לא באוני' וכיוצא בזאת את ההתמחות עשיתי במקום טוב אבל לא מצויין, כלומר נק' הפתיחה שלי לא טובה.

חלק מהתיקים שעסקתי בהם היו קשורים לנדלן ויצא לי לעבוד עם מהנדסים, נחשפתי לשכר של הטובים מבינהם ולאט לאט עולה בי התובנה שאולי כדאי ללמוד מקצוע אחר שיתן לי בסיס טוב יותר לקריירה. הגישה שלי אומרת שאת הידע שרכשתי במשפטים תמיד אוכל לשלב.

ועכשיו לעניין, אני חושב ללמוד הנדסה אזרחית, אני חושב שללמוד במכללה יהיה הרבה יותר נוח, אבל אני חושב שזה יהיה טעות ולכן אני מכוון לב"ש או לטכניון.

אז ראשית, למי שנמצא בתוך המקצוע, מה המצב של שוק המהנדסים באופן כללי ומהנדסי ביניין בפרט? האם יש תחום הנדסי שיש בו עבודה בשכר גבוה וחסרים בו מהנדסים? (בדיוק הפוך מהשוק בו אני נמצא כעת).

לפן המעשי, במידה ואבין שאכן כדאי לי ללכת בכיוון, יש לי פסיכומטרי נמוך יחסית (580 +-) 4 יח"ל מתמטיקה בציון 80, לא למדתי פיזיקה, ציון בגרויות 98. להבנתי אני אהיה חייב להשלים 5 מתמטיקה ופיזיקה בציון גבוה וגם על מנת ליצור בסיס טוב יותר ללימודים, האם אצטרך לשפר את הפסיכומטרי? כנ"ל לגבי בגרויות, מישהו ניסה לשפר לבד ללא יואל גבע? (למרות שאין לי בעיה להוציא כסף על לימודים).

הלימודים עצמם, אני כבר לא ילד וסטודנט שגר אצל ההורים, האם אפשר לשלב לימודים ועבודה? אולי אוכל לעבוד במשרה חלקית בתור עו"ד ולהרויח כמה לירות.. את התואר במשפטים עשיתי בהתכתבות ועבדתי תוך כדי, יש לי הרגשה שבהנדסה זה עולם אחר לגמרי.

לסיכום, אשמח לשמוע דיעה של אנשים מתוך המערכת ומבחוץ, אני כבר לא ילד וברור לי שיקח לי 4-6 שנים לקבל את התעודה, השאלה אם זה שווה את זה. האם כדאי לי ללמוד במכללה במסלול ערב או באוני' הפתוחה ולפרוס את התואר על יותר שנים? אני רוצה ליצור לעצמי יתרון בשוק ואפשרות להרויח שכר טוב וקריירה בהתאם, אבל אני לא רואה את זה בתור עו"ד.. אני יכול ללמוד תואר שני בכלכלה\מנהל עסקים\רו"ח אבל מבירורים שעשיתי התארים האלה לא יתנו לי יתרון משמעותי..

אז קדימה מי שיכול לעזור אני אשמח, אני רק בשלב הגישושים.

פורסם

לא נעים להגיד לך, אבל עשית טעות שעושים רבים - לומדים מקצוע שהם לא מוכשרים אליו ולא נמשכים אליו.

להיות עו"ד טוב זה סוג של כשרון שלא לכולם יש, וכל השאר ימצאו עצמם תקועים במשרד בינוני, במקרה הטוב, עם משכורת של עובד ייצור.

לפני שאתה מתחיל ללמוד, בדוק עם עצמך אם המקצוע שאתה רוצה ללמוד באמת מעניין אותך ואתה רואה את עתידך בו.

אם לא, חבל על כל דקה וכל שקל שתוציא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

מחזק את חן.

לימודי הנדסה הם לימודים קשים. מאד. וכבסיס הם מצריכים מתמטיקה ברמה גבוהה. נקודת המוצא שלך לא מעידה על יכולת גבוהה בכיוון זה, או, לפחות העדר עניין בשנים קודמות.

יש לי בן שנקודת המוצא שלו היתה קצת דומה לשלך, בעקר הפסיכומטרי. אבל הבחור אהב מתמטיקה, היו לו 5 יחידות בבגרות אם כי בציון לא מספק. על מנת להתקבל לטכניון הוא עשה מכינה ארוכה (10 חודשים), חזר על כל מבחן עד שהשיג ציון גבוה מאד, וניגש פעמיים נוספות לפסיכומטרי. ההבדל הוא שהיה מדובר בבחור לאחר שחרור מהצבא, לא בן 29. כעת, בסמסטר הרביעי בטכניון (תעו"נ במגמת מערכות מידע) הוא לומד בממוצע 10 שעות ביום, כולל לא מעט שעות בשבתות וחגים. ועם זה הוא מעריך שיזקק ליותר מ-4 שנים - וזה כאשר הוא גר בבית שלי, יש לו תנאים אופטימליים ללימודים ואינו צריך לעבוד תוך כדי הלימודים.

לגבי לימודי הנדסה - בנתונים שציינת מדובר על תחילת לימודים באוקטובר 2018 לכל המוקדם, סיום לימודי הנדסה (מינימום 4 שנים, אם הכל הולך חלק) ב-2022. כבר תהיה כבן 35. עליך לחשוב אם זה מתאים לך. האמת היא שהכרתי מישהו שהחל לימודי רפואה בגיל 35, אבל זה מקרה חריג מאד.

אני בהחלט מבין שמצאת את מקצוע המשפטים לא מתאים לך. סה"כ לא מעט אנשים מגלים בתום הלימודים שהמצקוע שלמדו אינו זוהר כפי שהצטייר להם בעת ההרשמה ללימודים. לבחור מקצוע רק לפי שכר הבכירים בו זו טעות. אתה צריך לעסוק במה שנועדת לעשות, מה שמעניין אותך ומה שאתה טוב בו. המקצוע שבו תקום בבוקר עם שיר בלב וחיוך על הפנים. במקצוע כזה יש לך גם סיכוי להתקדם ולמצות את יכולותיך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. בתחום הנדסת הבניין יש ביקוש למהנדסים טובים, ואני לא מכיר בוגרי אונ' שלא עובדים (ואני מכיר המון). יש הרבה יותר ביקוש (וגם השכר בהתאם) למהנדסים שמוכנים ללכלך את הידיים ולעבוד כמהנדסי ביצוע באתרים, מנהלי פרויקטים או מפקחים מאשר למתכננים (גם אין צורך בסטאז, בניגוד לאחרון) - אבל כולם מוצאים עבודה, בכל תחום של המקצוע.

2. שקול ללכת למכינה קדם אקדמית. יקצר לך משמעותית את תהליך הקבלה ויוזיל אותו. אחרת תצטרך בגרויות ופסיכומטרי, המון זמן וכסף ללא תמורה. מה גם שללמוד לבד מקצועות ריאליים לא פשוט ולא בא לכל אחד בקלות, בעיקר תלוי בך.

3. אני לומד "בהתכתבות" בטכניון. מגיע אולי ל20% מהשיעורים, ומצליח לעמוד יפה בשיעורים. עובד תו"כ ב2 עבודות ובעל תפקיד בכיר ותובעני באגודת הסטודנטים. זה אפשרי, אבל שוב - תלוי בך. בכל מקרה עד שנה ג' ד' הלימודים לא יאפשרו לך התחייבות למשרה מלאה, אלא רק משרות סטודנט מסוגים שונים.

4. גם תואר בהנדסה ממכללה נחשבת, כמו סמי שמעון, יאפשר לך לפתח קריירה טובה. אבל גם שם אני לא בטוח שתוכל לשלב עבודה, ואני בדעה שאם כבר - לך לאוניברסיטה. יהיה לך יתרון משמעותי, ולו רק בעיני מעסיקים פוטנציאליים.

5. חשבת על שמאות / תיווך? אם זה מתאים לך באופי, אלו שני מקצועות שיכולים להיות המשך די טבעי למשפטים, הדרך לתעודה תהיה קצרה יותר, ויאפשרו לך עבודה נוחה ומכניסה יותר.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

פורסם

אפשר לדעת מתי התחלת ללמוד ומתי סיימת את הלימודים?

כמה זמן לקח לך עד שמצאת התמחות, והאם בחרת במקום הראשון שהציע לך להתמחות אצלו?

הייתי שמח לשמוע גם קצת על הבחירה שלך בלימודים. מה גרם לך לבחור דווקא במשפטים.

אני תכף חוגג 25, וכשקראתי את מה שכתבת, די ביאס אותי למען האמת.

כי גם אני כרגע לפני תחילת לימודי משפטים, אם הכל יסתדר. גם במכללה.

למה בחרתי דווקא במשפטים?

בגלל שאני לא כ"כ חזק במתמטיקה. גם הייתה ההתלבטות בין הנדסה/הנדסאי תוכנה/בניין/תעשייה וניהול.

לקרוא את מה שכתבת, ולא לנסות לחשוב שאולי גם אתה תהיה באותו מצב בעוד כמה שנים, קצת בלתי אפשרי.

במיוחד שבכל מקום דואגים להזכיר לך שיש הצפה גדולה במקצוע הזה, וזה רק גדל משנה לשנה.

אחרי ששאלתי כמה שאלות, להתייחס לשאלה שלך, אני חושב שזה יהיה קצת חבל לוותר על 3-4 שנים שלמדת בהן

רק בגלל שעכשיו לא מסתדר לך כ"כ.

נכון שזה משפט יפה להגיד או קלישאה אבל אומרים שאם תהיה טוב, תצליח. לטובים תמיד יש מקום.

זה נכון שיש הצפה במקצוע הזה, אבל האם זה אומר שיותר לא ילמדו משפטים ולא יצמחו עורכי דין טובים ואיכותיים?

אני לא חושב שבן אדם נולד עורך דין. כמו שבן אדם לא נולד מהנדס או טייס אלא זה משהו שלומדים ורוכשים.

כמובן שאני ואנחנו כאן לא מכירים אותך, לא באמת יודעים כמה ניסית, אם אתה מרים ידיים כבר בהתחלה, או אחרי הרבה ניסיונות.

אבל אני חושב שלא טוב להתייאש כ"כ מהר.

לנסות אולי לחשוב קצת יצירתי. מה לשלב בנוסף למשפטים שלמדת? איך ליצור לעצמך היתרון, ייחודיות לעומת כל השאר?

רעיונות לאיך אולי החברים המכובדים יותר ממני יוכלו לעזור.

פורסם

אני מכיר את 2 התחומים מהעבודה השוטפת.

מעבר לעצות הנכונות שנכתבו בקומות שמעלי, קח בחשבון שמדובר בשינוי קיצוני של 180 מעלות - בלימודים, בעבודה וגם בחשיבה.

אתה חייב להיות חזק מאוד במתמטיקה על מנת לעבור את התואר ולעבוד בתחום אח"כ, דבר שלא רלוונטי כלל ללימודי משפטים.

אני ממליץ לך מאוד שלא להיכנס לתחום כלשהוא בגלל שכר, אחרת תיפול שוב.

פורסם

קודם כל, אתה צריך לחשוב טוב ולהבין למה עריכת דין לא מתאימה לך.

האם המקצוע עצמו לא מתאים? אתה לא רואה את עצמך עובד בתור עורך דין? מדבריך עולה שזה לא ממש המצב, אלא שאתה יותר ״מבואס״ מהמצב בשוק ומתנאי ההתחלה הלא מושכים (שכר נמוך וכו׳).

לדעתי, אם זה המקרה - כלומר שאתה דווקא כן רואה את עצמך עוסק במשפטים אבל מודאג מהתנאים וכו׳ - עדיף לבזבז את 4-6 השנים הקרובות על להתקדם בתחום שכבר למדת מאשר להתחיל ללמוד תחום חדש. אתה לא יודע איך יהיו הלימודים, אתה לא לא יודע כמה זה יעניין אותך, שים לב שמדובר בתחום אחר שדורש כישורים שונים לחלוטין (גם בלימודים), ואתה לא יודע כמה יותר טוב המצב יהיה עבורך בתור מישהו חדש בתחום, ללא ניסיון, בעוד 4-6 שנים.

לעומת זאת, אני חושב שאם תשקיע את המאמץ בתחום שאתה כבר מכיר ולמדת, תוך 4-6 שנים תוכל להגיע למקום די טוב, גם מבחינת התפתחות אישית וגם מבחינת תנאים. זה כמובן תלוי בבחירה נכונה של תחום התתמחות אבל נשמע שאת זה כבר עשית (נדל״ן? חוזים? תחומים די רווחיים). ואם לא יש לך זמן לשנות את זה.

כל זה כמובן בהנחה שהבעיה שלך היא עם התנאים ההתחלתיים בלבד. אם אתה באמת פשוט לא רוצה לעסוק במשפטים כי זה משעמם אותך ואתה לא יכול לדמיין את עצמך מקדיש את חייך לתחום, אז כדאי באמת להתחיל לחשוב על שינוי. אתה עוד צעיר ולא צריכה להיות לך בעיה לעשות את זה. אחד הדודים שלי עשה את המעבר לתחום שלך בגילך (התחיל ללמוד משפטים בגיל 29) והוא עו״ד מאוד מצליח כיום. איתי בלימודים היו אנשים שהתחילו בגילך. זה ממש לא מאוחר מדי.

מה שכן, הפעם כדאי מאוד לוודא שאתה נכנס לתחום שמעניין אותך, מכיוון שתצטרך להשקיע יותר מאמץ מבפעם הראשונה. לכן מומלץ אולי לקחת איזה קורס אחד או שניים כדי לקבל טעימה, לפני שאתה נרשם ללימודים ועושה בחייך שינויים מרחיקי לכת.

פורסם

אני באותה דילמה כמו שלך, אבל מהצד של רו"ח.

אין ספק השכר לא שכר, השעות מטורפות, התחרות על כל תיק מטורפת ורואי חשבון מתחרים מי יתן את המחיר הנמוך ביותר בשביל למשוך את הלקוח. רשויות המס מטילות על המייצגים יותר ויותר עבודה שלא מתורגמת לשכר טרחה. מחשוב כנראה יפגע קשה במקצוע בשנים הקרובות.

אני מניח שזה עונה על השאלה אם כדאי לך ללמוד ראיית חשבון/כלכלה/מנהל עסקים.

לדעתי אתה צריך לשאול את עצמך אם השאלות הבאות:

א. האם אתה אוהב את המקצוע

ב. כמה כסף אתה צריך להרוויח בשביל לחיות ברמה שאתה רוצה

ג. האם אתה רואה את עצמך מגיע ליעד השכר ב-5-6 השנים הקרובות

אם אתה אוהב את העבודה שלך תמשיך להתפתח בתור עו"ד, תבנה מוניטין, תביא לקוחות ותצמח. בהדרגה תראה שעורכי דין גרועים נושרים או מתקבעים בתור עורכי דין בינוניים. אם אתה לא אוהב את המקצוע שקול הסבה מקצועית כי לא לאהוב את העבודה וגם לא להרוויח כסף שמספיק למחייה ברמה שאתה רוצה זה שילוב קטלני.

בנוגע ללימודי הנדסה אני לא מכיר מספיק את התחום בשביל להמליץ על התנהלות נכונה. תבדוק כיצד מסתכלים בשוק על מהנדס בן 35 ללא ניסיון, כמה מרוויח מהנדס מתחיל, האם תהיה לך אפשרות למצוא משרת סטודנט במקצוע, מה עושה מהנדס מתחיל ועוד.

דרך אגב, מגיל 30 תנאי קבלה יורדים דרסטית כי לפי חוק כל פקולטה חייבת לשריין X מקומות לסטודנטים מעל גיל 30. לכן ייתכן מאוד שלא תצטרך לשפר בגרויות/פסיכומטרי.

פורסם
אפשר לדעת מתי התחלת ללמוד ומתי סיימת את הלימודים?

כמה זמן לקח לך עד שמצאת התמחות, והאם בחרת במקום הראשון שהציע לך להתמחות אצלו?

הייתי שמח לשמוע גם קצת על הבחירה שלך בלימודים. מה גרם לך לבחור דווקא במשפטים.

אני תכף חוגג 25, וכשקראתי את מה שכתבת, די ביאס אותי למען האמת.

כי גם אני כרגע לפני תחילת לימודי משפטים, אם הכל יסתדר. גם במכללה.

היי,

אני אישית חושב שזה לא מקצוע שמתאים לאופי שלך, אתה טוב מדי :)

מעבר לזה אני מאחל לך בהצלחה !

פורסם

דרך אגב, מגיל 30 תנאי קבלה יורדים דרסטית כי לפי חוק כל פקולטה חייבת לשריין X מקומות לסטודנטים מעל גיל 30. לכן ייתכן מאוד שלא תצטרך לשפר בגרויות/פסיכומטרי.

על פי איזה חוק?

פורסם

מקרה מעניין מה שאתה מתאר פה,

אני מהנדס בניין ויוצא לי לפגוש לא מעט עו"ד שכירים בענף.

יש כל מיני תפקידים שהם פקידותיים ולא עריכת דין מובהקת. להרבה ארגונים (גם ממשלתיים) יש עו"ד שכיר שאחראי לנהל את התחום אצלם (זמינות קרקע, ממשקים עם צד ג' וכו').

סתם דוגמא, חבר סיים מכללה והלך לעשות סטאז' באיזה משרד, אחת העבודות הראשונות שעשה הייתה בדיקת נאותות לחברה כלשהי, הם התרשמו ממנו והעסיקו אותו. אחרי תפקיד בחברת ניהול פרוקטים בבניה הוא עכשיו מנהל הנכסים של חברת נדל"ן גדולה מאד.

הוא בן 33.

לימודי הנדסת בניין הם לא קלים, גם המתמטיקה ברמה גבוהה (לא כמו בהנדסת חשמל, אבל הרבה יותר מ3 יחידות) וגם הלימודים מאד אינטנסיביים (4 שנים מלאות).

אני לא מכיר תוכנית לימודי ערב למהנדס, רק להנדסאי.

תבדוק בחברות בניה ו/או ייזום, יש תפקידים מעניינים ולך תדע לאן תתגלגל בענף הבניה.

פורסם

היי

אני בדיוק מסיים כרגע הנדסה אזרחית (ומחפש עבודה).

אין לימודי ערב בתחום, יש רק להנדסאי בניין.

ניתן לעבוד וללמוד בו זמנית, אני אישית עשיתי כך ויצא שהייתי חייב לפרוס את התואר ל5 שנים ולא ל4.

תבדוק אפשרות ללמוד לימודי ערב כהנדסאי ואחכ להמשיך למהנדס במסלול יותר קליל מאשר ישר מהנדס, זה ייצא לך פחות מ6 שנים לדעתי.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

פורסם
http://www.ilimudim.co.il/a/1343

המל"ג דורש מכל פקולטה להקצות X מקומות למעומדים "מבוגרים" מעל גיל 30. תנאי קבלה של בן 30 יהיו דרסטית יותר נמוכים בהשוואה לבן 29.

המל"ג לא דורש שום דבר כזה.

בטח ובטח שאין שום חוק כזה.

לינק מאתר שיווקי הוא לא אסמכתא ל"עובדות" שכתבת, הדבר היחיד שהוא מוכיח הוא ש*לפעמים* יש הקלות לסטודנטים מבוגרים, אך לא תמיד, וממש לא מחויב בחוק.

• תוכן חדש...