Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הם נתנו לו הבטחה עמומה מאוד שהוא לא ישאר לבד במערכה. כשעל הכף עומדת השקעה של 7000 שקל במצמדים חדשים שעוד אפשר לכנות אותה כמזל רע ותתמודד ומצד שני עומדת השקעה גדולה פי כמה ברובוט ההבטחה של היבואן ממש לא הייתה מרגיעה אותי אם הייתי פותח השרשור.

גם אותי לא. ועדיין, כבר ארבעה אנשים הסבירו שזה מה יש והיבואן לא מחויב בתכלס לכלום. אבל בעצם זה מתייחס לנקודה כשכבר ויתרנו עליה, שציפית כאן לזעם נגד היבואן, מצידם של אנשי הפורום. לא נורא.

נכון אני לא מכיר את פותח השרשור. בכל תגובותיי ציינתי שתחת ההנחה שנעשה שימוש סביר בגיר, ובשימוש סביר נכנסים גם פקקים וגם עליות, כי אחרי הכל אם הגיר הזה לא יכול להתמודד עם התנאים האלה הוא לא צריך למצוא את עצמו ברכבים סדרתיים.

אתה משום מה נורא מתקשה להבין את ההבדל בין תקלה אחת, מבאסת ולא סבירה ככל שלא תהייה (לדעתך או לדעתם של אנשי מקצוע), ברכב אחד, לבין תקלה חוזרת, ברכבים רבים.

גם אם נעשה שימוש סביר בגיר, ועדיין משהו שם נשבר - לא באמת אפשר להגיע מזה ל"הגיר לא יכול להתמודד עם התנאים האלו ולא צריך למצוא עצמו ברכבים ביצור סדרתי". לכן גם הצעתי לפותח השרשור לחפש מקרים דומים בפורומים בחול.

בכל מקרה, לא כזה משנה מה מקור התקלה, אבל מאחל לו שהיבואן באמת יעזור לו עם זה, ולו רק כמחווה של רצון טוב כלפי לקוח חוזר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

RK

אף אחד לא בא לעשות כאן תחרות או רישום תקלות. מה גם שכנראה התמונה די ברורה בהיבט הזה בין שני הגירים.

הטענה עלתה כי הזכירו יותר את העובדה שמצמדים לא מכוסים באחריות והיבואן בתכלס לא חייב לו כלום, ופחות התייחסו לעובדה שזה מקרה מאוד חריג שלא אמור לקרות ולתשובות שהוא קיבל, וכן אני מאמין שהוא יכל לקבל תשובות ברורות יותר ונכונות יותר גם מבלי שהיבואן היה מכניס את עצמו לפינה.

אחרי הכל פותח השרשור קיבל את הרושם של התנערות מוחלטת ולא אני.

יבגניפ ממש לא ציפיתי לזעם נגד היבואן. ציפיתי לתגובות אחרות מלהצביע על כתב האחריות ולהגיד לו תקווה לטוב.

כמובן שזה המצב, אבל צריך גם להדגיש שזה מצב לחלוטין לא תקין ומקובל מאוד שהיבואן יקח אחריות במקרים כאלה, ולא ממש משנה מה התקלה בגיר, כל עוד נעשה שימוש סביר ברכב והוא טופל כראוי (ועל שני הסעיפים אפשר לסמן V לפי דבריו של פותח השרשור) הוא לא היה אמור להגיע למצב הזה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

גם אם יש רכב לימון כזה או אחר, זו לא סיבה לצלוב אף אחד, בטח לפני שהיבואן נתן הטון האחרון.

אם פרטי המקרה כפי שתוארו ע"י פות"ש נכונים ומלאים ועדיין סמל"ת יתנערו מאחריות לחלוטין, אפשר יהיה להגיד שסמל"ת יצאו פח לא קטן.

עד אז, בואו נחכה עם ההתלהמות.

כמו כן DSG אין קשר לשרשור הזה ולא מבין למה המילה הזו נכתבה בכלל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
יבגניפ ממש לא ציפיתי לזעם נגד היבואן. ציפיתי לתגובות אחרות מלהצביע על כתב האחריות ולהגיד לו תקווה לטוב.

כמובן שזה המצב, אבל צריך גם להדגיש שזה מצב לחלוטין לא תקין ומקובל מאוד שהיבואן יקח אחריות במקרים כאלה, ולא ממש משנה מה התקלה בגיר, כל עוד נעשה שימוש סביר ברכב והוא טופל כראוי (ועל שני הסעיפים אפשר לסמן V לפי דבריו של פותח השרשור) הוא לא היה אמור להגיע למצב הזה.

כל הטרוניות שלך, מה היה, מה יהיה ומה היה צריך להיות, מסתכמות בזה:

לכן, עד שאין תשובה פורמלית מהיבואן אז כל הדיון הוא עקר לחלוטין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תסלחו לי אבל אני רואה את הדברים בצורה שונה לחלוטין.

מדובר ברכב עם 28,300 ק"מ. רק 28,300 ק"מ. אפילו לנדרובר לא מתקלקל בק"מ הזה.

מדובר ברכב שבמקסימום יצא מאחריות לפני חמישה חודשים.

מדובר ברכב עם תקלה גדולה ומהותית, עם פוטנציאל להיות תקלה עוד יותר גדולה.

התשובה היחידה שהלקוח מקבל זה בסגנון של "יהיה בסדר".

התרגום שלי של "יהיה בסדר" הוא אתה תתקן על חשבונך ואנחנו נהיה בסדר. ניתן לך הנחה של 10% על חלקים ו 5% על עבודה ותגיד תודה. כל עוד לא מעורב גורם בכיר בחברה שמבין שיש כאן תקלה חריגה, אני ממש לא הייתי רגוע שמייד אחרי החג יטפלו בי ו"יהיה בסדר".

אף אחד מכל המגינים על סמל"ת לא היה מקבל "יהיה בסדר" בבונבוניירה שלו. הייתם מגיעים גבוה מאוד בחברה כדי להבטיח שמאחורי ההבטחה יש סגירה. הייתם יודעים היטב איך להגיע לסגן מנהל דירקטור המזרח התיכון וצפון אפריקה, שיהיה מודע לתקלה, וידאג לשאול את מנהל השירות מה קורה עם מר מיטו 2015 עם 28,300 ק"מ.

פות"ש, עם כל הצער בזה והרצון שיהיה לך חג שמח וכייפי - אל תהיה רגוע ונינוח. אתה צריך להגיע לבכירים בסמל"ת כדי להבטיח ש"יהיה בסדר" יהיה תקף גם מהצד שלך. תתעד מיילים ותקליט שיחות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

rk - אני סבור שישנו אלמנט נוסף בסיפור.

כבר ראינו ושמענו על תקלות סדרתיות במגוון דגמים של יצרנים מהמזרח וגם מהיבשת הישנה, הרבה תלוי בטיב הטיפול הראשוני שהלקוח מקבל.

היו מקרים שתקלות חריפות הושתקו ונעלמו ממסך הרדאר כי היבואן היה חכם ונדיב, במקרים אחרים יבואן שלא השכיל להבין את חומרת הצונמי ייצר לעצמו יחסי ציבור כושלים במיוחד.

לכן גם היחס במקרים של תקלות דומות יהיה שונה, יהיו יבואנים שייהנו ממידת הזכות עד שתגיע מהם תשובה מוסמכת ולאחרים למצער כבר לא מאמינים יותר.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם
תסלחו לי אבל אני רואה את הדברים בצורה שונה לחלוטין.

מדובר ברכב עם 28,300 ק"מ. רק 28,300 ק"מ. אפילו לנדרובר לא מתקלקל בק"מ הזה.

מדובר ברכב שבמקסימום יצא מאחריות לפני חמישה חודשים.

מדובר ברכב עם תקלה גדולה ומהותית, עם פוטנציאל להיות תקלה עוד יותר גדולה.

התשובה היחידה שהלקוח מקבל זה בסגנון של "יהיה בסדר".

התרגום שלי של "יהיה בסדר" הוא אתה תתקן על חשבונך ואנחנו נהיה בסדר. ניתן לך הנחה של 10% על חלקים ו 5% על עבודה ותגיד תודה. כל עוד לא מעורב גורם בכיר בחברה שמבין שיש כאן תקלה חריגה, אני ממש לא הייתי רגוע שמייד אחרי החג יטפלו בי ו"יהיה בסדר".

אף אחד מכל המגינים על סמל"ת לא היה מקבל "יהיה בסדר" בבונבוניירה שלו. הייתם מגיעים גבוה מאוד בחברה כדי להבטיח שמאחורי ההבטחה יש סגירה. הייתם יודעים היטב איך להגיע לסגן מנהל דירקטור המזרח התיכון וצפון אפריקה, שיהיה מודע לתקלה, וידאג לשאול את מנהל השירות מה קורה עם מר מיטו 2015 עם 28,300 ק"מ.

פות"ש, עם כל הצער בזה והרצון שיהיה לך חג שמח וכייפי - אל תהיה רגוע ונינוח. אתה צריך להגיע לבכירים בסמל"ת כדי להבטיח ש"יהיה בסדר" יהיה תקף גם מהצד שלך. תתעד מיילים ותקליט שיחות.

כמו ברוב השרשורים שנוגעים לרכב איטלקי, אתה מבלבל בין לסנגר לבין לא לרדת על הצורה שלו. אם תקרא את השרשור, לא תמצא מסנגרים. גם לא תמצא הרבה שסבורים שאין לו תקלה, או שהוא אשם. כל מה שאנשים אומרים הוא להמתין לתגובה הסופית של היבואן, שטרם הגיעה. לא רק זה, אלא שהציעו לו עזרה, ואני כבר יודע שהוא יקבל אותה, ואפילו כבר מקבל ברגעים אלה.

rk - אני סבור שישנו אלמנט נוסף בסיפור.

כבר ראינו ושמענו על תקלות סדרתיות במגוון דגמים של יצרנים מהמזרח וגם מהיבשת הישנה, הרבה תלוי בטיב הטיפול הראשוני שהלקוח מקבל.

היו מקרים שתקלות חריפות הושתקו ונעלמו ממסך הרדאר כי היבואן היה חכם ונדיב, במקרים אחרים יבואן שלא השכיל להבין את חומרת הצונמי ייצר לעצמו יחסי ציבור כושלים במיוחד.

לכן גם היחס במקרים של תקלות דומות יהיה שונה, יהיו יבואנים שייהנו ממידת הזכות עד שתגיע מהם תשובה מוסמכת ולאחרים למצער כבר לא מאמינים יותר.

בהתחשב ביצרן, ביבואן ובתדמית, הסיכוי להשתיק תקלה סדרתית שם אפסי. לא זה המקרה. שוב - יתנערו מפות"ש, יש לו כתובת ויהיה לו איך לפעול.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

התקלה הסדרתית היחידה באלפא זה שהמיטו יוצרה בכלל. אבל זה נושא לשרשור אחר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
יבגניפ

אני לא צריך את האנשים הנכבדים שיסבירו לי שאין אחריות על מצמד. אני גם לא צריך להיות מכונאי כדי להבין שרכב עם נסועה כזו בשימוש סביר לא סביר שיקרה לו כשל כזה. מה גם שהמוסך לא ממש יודע להצביע אם הכשל במצמדים או ברובוט או במשהו אחר. אם הכשל הוא ברובוט מה תגיד אז? הבעיה גם שאף אחד לא מוכן לקחת אחריות שם ולהגיד נחליף את X וזה יפתר.

עם הTCT אין לי כלל נסיון, עם הגיר החד מצמדי של פיאט יש לי נסיון רב. כשהגיר החד מצמדי הצריך טיפול זה היה ב100K ומעלה.

רועי אין לי שום צורך לפתוח דיון נילווה. מה שגרם לי להתייחס ליחס שיבואן א' מקבל על פני יבואן ב' הוא ההצמדות של החברים כאן לכתב האחריות ולכך שמצמדים הם לא באחריות(למרות שהמוסך בכלל לא בטוח שזה המצמדים...), במקום להתייחס לטיפול הלקוי שהלקוח קיבל עד עכשיו הן במוסך והן אצל היבואן. מהנסיון שלי היבואן המדובר היה מקבל יחס אחר וזה לא משנה אם התקלה הייתה בגיר או בפנס האחורי. בכל מקרה אני אפסיק להזכיר זאת רק כדי שזה לא יפריע לאף אחד.

"נהג לילה" אני מבין שבנוסף לסטטוס "זועם" ו"לוקה בחוסר הבנה" אני גם בעלים של VAG שנדפק עם רגשי נחיתות. נו טוב, זה מאוד רחוק מהמציאות.

לכל אלה שאומרים לי להמתין לטיפול של היבואן אז שוב אולי לא קראתם את מה שפותח השרשור כתב אבל הוא כבר קיבל משוב נהדר מהיבואן והמוסך עד עכשיו.

פרקש, קראתי את התכתובת, לא ברור לי מה הרקע לחלופת המסרים הנזעמת בינך לבין כותבים אחרים, אבל מה שכתבת נראה לי ענייני ובכלל לא מיטרלל. תודה על תגובותיך הענייניות. אכן, כפי שציינת, קיבלתי משוב ראוי לבעיה, הן מצד היבואן והן מצד היצרן. הרכב יוכנס מחר לבדיקה רצינית ואת תוצאותיה ותוצאות כל העניין אוכל לפרסם לכשהן יונחו לשולחני. יום טוב.

פורסם
פרקש, קראתי את התכתובת, לא ברור לי מה הרקע לחלופת המסרים הנזעמת בינך לבין כותבים אחרים, אבל מה שכתבת נראה לי ענייני ובכלל לא מיטרלל. תודה על תגובותיך הענייניות. אכן, כפי שציינת, קיבלתי משוב ראוי לבעיה, הן מצד היבואן והן מצד היצרן. הרכב יוכנס מחר לבדיקה רצינית ואת תוצאותיה ותוצאות כל העניין אוכל לפרסם לכשהן יונחו לשולחני. יום טוב.

מה זה המשוב הראוי, שואל כדי לדעת.

בכל אופן מאחל לך בהצלחה והלוואי שלא תוציאי שקל אחד.

פורסם

הרקע הוא הצורך של חלק ממשתמשי הפורום להכנס לשרשורים שונים, בשביל לכעוס.

שמח שקיבלת משוב ראוי. זה בעצם מתיישב עם מה שכתבו בשרשור הזה אנשים שלא נכנסו אליו רק כדי לכעוס.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מה זה המשוב הראוי, שואל כדי לדעת.

בכל אופן מאחל לך בהצלחה והלוואי שלא תוציאי שקל אחד.

משוב ראוי זה אומר תקשורת עם היבואן והיצרן, קשר ישיר איתם, עם הכוונה למה עושים מעכשיו ואילך, לא מצפה להבטחות, רק לתשומת לב והבנה למצב הבלתי שגרתי.

פורסם

לאחר קריאת כל השרשור, ולאחר הכרה רבה עם יבואן זה ועם רכבי אלפא רומיאו בפרט.

אני יכול להגיד לך שכל ניסיון שלי איתם היה טוב, וכן כשהם אומרים ״יהיה בסדר״ אז יש על מה לסמוך.

יחד עם זאת, הרכב הוא שלך, אתה חייב לאשר להם לפרק על מנת לבדוק מה הנזק או לוודא שאין נזק למצמדים ולהמשיך בדיקות.

ברגע שהכל יהיה מפורק והתקלה תהיה אל מול עיניהם ועיניך, יוכלו לעשות הצעת מחיר מדוייקת.

וכן לוודא את גורם הנזק, ולדעת מאותה נקודה כיצד להמשיך וזה יהיה תלוי בהאם מדובר ב:

1. נזק לקוח וודאי.

2. פגם ייצור.

במידה ומדובר בנזק מספר 1, הלא הוא נזק לקוח/בלאי, לדעתי יעזרו במידה מסויימת.

במידה ומדובר בנזק מספר 2, הלא הוא פגם ייצור, הם יתבעו אחריות מהיצרן או עזרה משמעותית ממנו או שהיבואן יקח על עצמו את התיקון או עזרה משמעותית בתיקון.

ושוב לדעתי בלי לפרק ולדעת את גורם הנזק והנזק עצמו, לא ניתן להמשיך או לתת תשובות מדוייקות חוץ מ״יהיה בסדר״.

דרך אגב אם כבר מדברים על tct עד היום היא מפגינה אמינות מאוד מאוד גבוהה. ואכן המילה dsg מקומה לא בשרשור זה.

אגב, אשמח אם תיתן לי יותר פרטים בהודעה פרטית.

ערב טוב

פורסם

במידה והתקלה באמת נובעת מתקלה (ונראה שזה המצב) אתה כנראה תצא מרוצה בסוף, ולא בגלל שפנית וכתבת ודאגת (בצדק) אלא בגלל שזו הדרך שבה מתנהגים בסמל"ת עם לקוחות.

מנסיון ארוך שנים ל"יהיה בסדר" שלהם יש ברוב המכריע של המקרים כיסוי אמיתי.

פורסם
לאחר קריאת כל השרשור, ולאחר הכרה רבה עם יבואן זה ועם רכבי אלפא רומיאו בפרט.

אני יכול להגיד לך שכל ניסיון שלי איתם היה טוב, וכן כשהם אומרים ״יהיה בסדר״ אז יש על מה לסמוך.

יחד עם זאת, הרכב הוא שלך, אתה חייב לאשר להם לפרק על מנת לבדוק מה הנזק או לוודא שאין נזק למצמדים ולהמשיך בדיקות.

ברגע שהכל יהיה מפורק והתקלה תהיה אל מול עיניהם ועיניך, יוכלו לעשות הצעת מחיר מדוייקת.

וכן לוודא את גורם הנזק, ולדעת מאותה נקודה כיצד להמשיך וזה יהיה תלוי בהאם מדובר ב:

1. נזק לקוח וודאי.

2. פגם ייצור.

במידה ומדובר בנזק מספר 1, הלא הוא נזק לקוח/בלאי, לדעתי יעזרו במידה מסויימת.

במידה ומדובר בנזק מספר 2, הלא הוא פגם ייצור, הם יתבעו אחריות מהיצרן או עזרה משמעותית ממנו או שהיבואן יקח על עצמו את התיקון או עזרה משמעותית בתיקון.

ושוב לדעתי בלי לפרק ולדעת את גורם הנזק והנזק עצמו, לא ניתן להמשיך או לתת תשובות מדוייקות חוץ מ״יהיה בסדר״.

דרך אגב אם כבר מדברים על tct עד היום היא מפגינה אמינות מאוד מאוד גבוהה. ואכן המילה dsg מקומה לא בשרשור זה.

אגב, אשמח אם תיתן לי יותר פרטים בהודעה פרטית.

ערב טוב

תודה על התייחסותך. הדברים שכתבת די ברורים לי, בעיקר לאחר התקדמות התהליך מול היצרן והיבואן. דיברו כאן על "נזק לקוח" כלומר, פעולה או סדרת פעולות שהלקוח עושה על מנת לגרום לנזק. אז, אני יכול לומר כך: בנהיגה בת למעלה מארבעים שנה, די שמרנית, ובטח שלא ספורטיבית או חריגה, במגוון רחב ביותר של כלי רכב ומכוניות, כולל נהיגה באלפא קודמת, דומה בת שלוש שנים, לא קרה לי בכל ארבעים שנותי כנהג, שתקלה כלשהי, לא כל שכן השבתה מוחלטת של רכב, נבעה מצורת נהיגה שלי. כשאתה נוהג ברכב, מתניע, יוצא לדרך, בעיקר בשטחים שטוחים, לא מאתגרים, אבל נניח ג ם מאתגרים, בוא נניח שניקח את שטחי הנגב החוליים, בעלי דרכים לא הכי טובות, או למשל הרי ירושלים, או הגליל בהם נדרש רכב למאמץ ויתכן שנהיגה כלשהי תגרום לבלאי כלשהו ברכב, אני מוצא את זה מה שקרוי very unlikely שרכב מהסוג והאיכות הזה או כ ל רכב אחר יושבת לחלוטין, המצמדים ילכו ותקלות אחרות יגרמו לרכב שעשה כ 28 אלף ק"מ השבתה סופנית ומוחלטת. זה פשוט לא קורה. אני מניח שבדיקה של הרכב, בדיקת מצב הצמיגים, או תחתית הרכב, לוודא שלמשל לא נפגע חלק כלשהו בתאונה עקב נהיגה בשטח לא מתאים לנהיגה ברכב שכזה, תאושש את העובדה שלא חל שום פגם באופן הנהיגה שלי, ואשר שגרם לנזק מהסוג המשוער ושפורט בפוסט באופן מדוייק. אני מניח שלאחר האינדיקציות לגבי מהות התקלה, יובהר מעל לכל צל של ספק, שאין לי כנהג הרכב הבלעדי ברכב זה, שום קשר למהות התקלה. אחרי שנדע קצת יותר, אדווח לבאי פורום זה על הפתרון שהוצע על מנת לסיים את הפרשה העגומה הזאת בצורה טובה ולשביעות רצוני.

• תוכן חדש...