Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלתה לי שאלה לאחרונה, האם ישנם גם למשאיות/אוטובוסים בעיות עם הגירים הרובוטים?

כידוע, רכבים בעלי מנוע עם מומנט חזק וגם משאיות מהעשורים האחרונים התחילו לזכות בגירים רובוטים.

שמתי לב כי ישנם לא מעט בעיות בגירים הרובוטים של פרייבטים (בעיקר מתוצרת פולקסוואגן) האם זו הדרך של חברות המייצרות רכבים לעשות קופה על חשבון הלקוחות שרוכשים מהם?

המשאיות החדשות כמעט כולן עם גיר רובוטי, איך הן מבחינת אמינות הגיר? רוב הזמן הם נוסעים בבין עירוני כך שיתכן ומעבר בין הילוכים הוא פחות תדיר, אך משאיות נוסעות בעומס אלפי ק"מ בשבוע כך שהשחיקה והבלאי מואץ יותר למרות שטווח הטיפולים גדול. מאמין שחברות המייצרות משאיות ישקיעו את מלוא הידע, הכוח והמחשבה לייצר מערכות טובות ומשובחות ביחס למחיר, הרי משאיות מיועדת לעבודה ואין זמן מיותר לתקלות ובעיות שישביתו את הרכבים. יש איזה מידע על תקלות בגיר של משאיות או שבעולם שלהן זה לא כזה נפוץ כמו בפרייבטים?

עכשיו בחזרה לפרייבטים, מה הסיפור של חברת פולקסוואגן שלאחרונה כל הודעה שניה בפורום היא בעיה בגיר? נראה כאילו ישנה מטרה ברורה לחברה, מה גם שמאז אותו גילוי של הדיזלגייט אני נוטה לחוסר אמון מהחברה אודות המוצרים שלהם (פרט למנועי הדיזל והבנזין הוותיקים).

אשמח אם מישהו ישפוך קצת אור ויתן מידע ויצליח לשנות את דעתי בנושא.

פורסם

לא יודע לגבי משאיות ואוטובוסים,

אך חשוב לחדד לגבי בעיות הגירים של VAG, הם ממש לא התחילו עכשיו (בגירים הרובוטים),

הגיר האוטומט הקלאסי שלהם ידוע כגיר בעל סטגמת אמינות גרועה במיוחד, לצערי אני אחד הלקוחות שנפלו בסטטיסטיקה, היה לי רכב חדש של VAG (אודי במקרה שלי), גיר מולטיטרוניק 6 הילוכים אוטומטי ולא רובוטי, הגיר שבק חיים אחרי 60 ק"מ, זה היה כמה חודשים אחרי האחריות וכמובן ששילמתי עלות תיקון מלאה, עלה לי בסביבות ה20K שקלים.

פורסם
לא יודע לגבי משאיות ואוטובוסים,

אך חשוב לחדד לגבי בעיות הגירים של VAG, הם ממש לא התחילו עכשיו (בגירים הרובוטים),

הגיר האוטומט הקלאסי שלהם ידוע כגיר בעל סטגמת אמינות גרועה במיוחד, לצערי אני אחד הלקוחות שנפלו בסטטיסטיקה, היה לי רכב חדש של VAG (אודי במקרה שלי), גיר מולטיטרוניק 6 הילוכים אוטומטי ולא רובוטי, הגיר שבק חיים אחרי 60 ק"מ, זה היה כמה חודשים אחרי האחריות וכמובן ששילמתי עלות תיקון מלאה, עלה לי בסביבות ה20K שקלים.

מאיזה שנה הייתה האוודי?

פורסם

זה היה לפני עשור, היא היתה 2006

פורסם

למיטב ידיעתי גם בחלק מהאוטובוסים קיים גיר רובוטי, ממה ששמתי לב אלו בעיקר אוטובוסים ממוגני ירי

שהם עם משקל נוסף.

עד כמה שאני יודע, ברוב הכלים הכבדים מדובר על גיר חד מצמדי, ואני משער שהוא מסוגל להתמודד עם עומסים

גדולים יותר מגיר פלנטרי, בדומה לגיר ידני.

דומני שרוב הגירים הרובוטיים החד מצמדיים שהיו ברכבים, היו אולי מעצבנים בנהיגה אבל לא סבלו מבעיות אמינות סדרתיות

עד כמה שאני יודע וזוכר (ואולי טועה).

אין סיבה לחשוב שזה יהיה אחרת בכלים כבדים, הרעיון המכני הבסיסי זהה כמדומני.

זה למיטב זכרוני מהתקופה שהייתי נהג משאית והתמצאתי קצת בתחום.

מקווה שיבואו מומחי הפורום וישפכו עוד אור על הנושא, זה באמת מעניין.

פורסם (נערך)
עלתה לי שאלה לאחרונה, האם ישנם גם למשאיות/אוטובוסים בעיות עם הגירים הרובוטים?

כידוע, רכבים בעלי מנוע עם מומנט חזק וגם משאיות מהעשורים האחרונים התחילו לזכות בגירים רובוטים.

שמתי לב כי ישנם לא מעט בעיות בגירים הרובוטים של פרייבטים (בעיקר מתוצרת פולקסוואגן) האם זו הדרך של חברות המייצרות רכבים לעשות קופה על חשבון הלקוחות שרוכשים מהם?

המשאיות החדשות כמעט כולן עם גיר רובוטי, איך הן מבחינת אמינות הגיר? רוב הזמן הם נוסעים בבין עירוני כך שיתכן ומעבר בין הילוכים הוא פחות תדיר, אך משאיות נוסעות בעומס אלפי ק"מ בשבוע כך שהשחיקה והבלאי מואץ יותר למרות שטווח הטיפולים גדול. מאמין שחברות המייצרות משאיות ישקיעו את מלוא הידע, הכוח והמחשבה לייצר מערכות טובות ומשובחות ביחס למחיר, הרי משאיות מיועדת לעבודה ואין זמן מיותר לתקלות ובעיות שישביתו את הרכבים. יש איזה מידע על תקלות בגיר של משאיות או שבעולם שלהן זה לא כזה נפוץ כמו בפרייבטים?

עכשיו בחזרה לפרייבטים, מה הסיפור של חברת פולקסוואגן שלאחרונה כל הודעה שניה בפורום היא בעיה בגיר? נראה כאילו ישנה מטרה ברורה לחברה, מה גם שמאז אותו גילוי של הדיזלגייט אני נוטה לחוסר אמון מהחברה אודות המוצרים שלהם (פרט למנועי הדיזל והבנזין הוותיקים).

אשמח אם מישהו ישפוך קצת אור ויתן מידע ויצליח לשנות את דעתי בנושא.

תגדיר את המושג הכוללני הזה "בעיות"?

בואו נתרכז במשאיות. מישהו פה נהג משאית ? (אני לתומי חשבתי שמשאית זה ידני)

אני אומנם לא נהג משאית אבל אני מניח שההבדל הוא פסיכולוגי.

כלומר, נהגי משאיות נסעו עד היום בגיר ידני ובשבילם הגיר הרובוטי מהווה חיסכון במאמץ (החלפת הילוכים). ההתנהגות ה"מטלטלת" של הגיר הרובוטי היה קיים גם בגיר הידני ולכן זה פחות מפריע להם.

לנהג ברכב פרטי שירד מרכב עם גיר פלנטרי ההתנהגות תרגיש לא טבעית.

בנוסף העובדה שלמשאית יש בד"כ פי 2 הילוכים מרכב פרטי תורמת לשדרוג בנוחות.

נטקו, אוטובוס ממוגן ירי בתצורה הנוכחית הוא מוצר מיוחד שקיים פחות או יותר רק בארץ.

משקל הוא לא הסיבה שבגללה אין גיר פלנטרי אלא עניין של כמויות ועלויות פיתוח.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נכון שהמיגון על האוטובוס מולבש בארץ כמו כל המרכב,

אבל בד"כ מדובר בדגמים שמשרתים גם לא ממוגני ירי (נדמה לי בעיקר וולוו B12B לפחות בממוגני ירי החדשים ולא הענתיקות) ושם הם מגיעים עם גיר פלנטרי, ולא רובוטי.

אז למה יש הבדל? (ובמשקל, התכוונתי שזה יוצר עומס גדול יותר על המנוע, ואולי גם על הגיר ובגלל זה השוני..)

פורסם
גיר מולטיטרוניק 6 הילוכים אוטומטי ולא רובוטי, הגיר שבק חיים אחרי 60 ק"מ, זה היה כמה חודשים אחרי האחריות וכמובן ששילמתי

זה גיר רציף. כמה שאני יודע מה שהולך שם זה שרשרת.

בכל אופן, לגבי השאלה של פותח השרשור. בעקרון המכלולים של משאיות תמיד יותר אמינים ויותר עמידים מאשר בפרייבט. אי אפשר להשוות בין גיר עם מנגנון כמו בשעון לבין גיר מאסיבי כמו שיש במשאיות. פרייבטים נועדו כדי למכור, משאיות כדי לעבוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין לי תשובה מוסמכת לשואל השאלה, חוץ מלהצטרף לתשובה של tzvipper - גיר של משאית הוא מוצר מתוחכם, אבל לא בדיוק עדין ומתוכנן לספוג התעללות על חשבון משקל, משהו שרכב פרטי יותר רגיש.

סימן אפשרי נוסף הוא העובדה כי גיר DSG6 של פולקסווגן, עם מצמדים רטובים ומיועד למומנטים יותר גבוהים, הוא אמין מאוד ואין איתו שום בעיה (כולל ניסיון אישי עם גיר כזה במשך 8 שנים ללא גיהוק). ולפני שמתנפלים על DSG7 ועל פולקסווגן, בואו נזכור את הגיר "המהולל" של פורד (גם שם הגיר של המנועים החזקים היה טוב משמעותית יותר) וגם צריך לזכור שבסופו של גבר גירים רובוטיים וכנראה דו מצמדיים הם העתיד של הרכבים האוטומטיים (לפחות עד שיהיו רכבים חשמליים נפוצים) ומי שהחדיר את הטכנולוגיה לעולם הרכב הם פולקסווגן.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

דוקא פורשה הקדימה את פולקסוואגן עם התיבה כפולת מצמדים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אבל בד"כ מדובר בדגמים שמשרתים גם לא ממוגני ירי (נדמה לי בעיקר וולוו B12B לפחות בממוגני ירי החדשים ולא הענתיקות) ושם הם מגיעים עם גיר פלנטרי, ולא רובוטי.

אז למה יש הבדל? (ובמשקל, התכוונתי שזה יוצר עומס גדול יותר על המנוע, ואולי גם על הגיר ובגלל זה השוני..)

יש משאיות אחרות (כבאיות, דחסנים וכו') בעלי משקל שווה או גדול יותר מהאוטובוס הממוגן שמגיעות עם גיר פלנטרי ולכן הסיבה היא לא בגלל משקל/עומס על המנוע.

ההנחה שלך לא נכונה, יש הבדל עצום בין שלדה ממוגנת ירי לשלדה לא ממוגנת ירי. אני אפילו אסתכן ואגיד שהחלק היחיד שזהה בניהם הוא הסמל בחזית של האוטובוס (אבל זו באמת שאלה שצריך להפנות לבוני המרכב, מרכבים/הארגז).

בפיסקה הבאה אני אדבר על עלות השלדה בלבד, מבלי להתייחס כרגע למרכב והמיגון אשר נבנה בארץ.

בשביל שנדבר באותה שפה, קונפיגורצית מרכב = שילוב של מנוע, גיר, שלדה, סרנים, מידת צמיגים, משקל כולל של השלדה וכל סרן בנפרד וכו'. נשמע מאוד פשוט, ממש כמו לגו, אבל כל קומבינציה צריכה לעבור תהליך פיתוח ותקינה (אירופאית/אמריקאית/יפנית וכו') פנימי וחיצוני, תהליך שלוקח המון זמן, דורש המון משאבים וכמובן עלות לא מבוטלת.

לכן השיקול העיקרי הוא עלות מול תועלת, אל תשכחו שאנחנו שוק מאוד קטן יחסית לעולם.

אוטובוס בינעירוני לא ממוגן היא קונפיגורציה שקיימת בעוד מקומות בעולם ולכן שידוך בין מנוע לגיר אוטומט יכול לשמש עוד מדינות. לכן יכול להיות שיש התכנות כלכלית להשקיע במוצר כזה (אוטובוס לא ממוגן עם גיר פלנטרי).

אוטובוס ממוגן בקונפיגורציה אשר קיימת בארץ לא קיימת בעוד מדינות ולכן עלות פיתוח של קונפיגורציה כזו תהיה אסטרונומית יחסית לכמות היחידות שיוזמנו.

זו הסיבה שלרוב מתלבשים על הכי קרוב שיש ומנסים להתאים אותו לתנאים פה בארץ.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קיימים אוטובוסים עם גיר רציף?

עד כמה שאני יודע, ברוב הכלים הכבדים מדובר על גיר חד מצמדי, ואני משער שהוא מסוגל להתמודד עם עומסים

גדולים יותר מגיר פלנטרי, בדומה לגיר ידני.

בכלים עוד יותר כבדים - קטרי דיזל או משאיות ענק שעובדות במכרות, קיים מנגנון דיזל-חשמלי, כשהמנוע מניע את הגנרטור, והגנרטור מניע מנועים חשמליים שמסובבים את הגלגלים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש גם רכבות עם גיר אוטומטי (למשל קרונוע שעובד בארץ).

אגב, גיר אוטומטי לאו דווקא פלנטארי. יש גם אקסיאלי.

גיר רציף לא עומד בעומסים גדולים מאוד, לכן אין במשאיות. קיים גם דו מצמדי בוולבו fh למשל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...