Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קאמשפטים חמים!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה בדיוק?

מזה בדיוק עושה? (הפעולה)

כמה סוסים זה בערך מוסיף לאוטו "ספורט" אטמוספרי כמו 106 RSI וכו'..??

הבנתי שיחד עם זה כדאי לעשות גם כיון שסת' יחס דחיסה וסת לחץ דלק..

זה עוזר?

חתימת השתמש נמצאת בשיפוצים מצטערים על אי-הנוחות.

פורסם

הכוונה ב "חם" הוא במעלות , לא בטמפ' , השסתומים נפתחים קצת יותר זמן ומאפשרים יותר כניסה של דלק... נותן עוד כוח בעיקר בסל"ד גבוה, אבל מאוד לא יציב בסל"ד נמוך (משחק בין 900 ל 1100) נותן בערך 15-20 כ"ס תלוי מה עוד הוספת (ולא .. אני לא מדבר על אגזוז או פילטר)

פורסם

לדעתי תילך על סעפת ציפ וראש מנוע לא יותר מיזה

פילטר לא מוסיף כלום, הורדת דודים יעזור לך אבל לא מי יודע מה,אגזוז סתם חרא לא שאין יל את זה אבל רק בגלל הצליל שהרכבתי את זה לא הרגשתי כלום

מקווה שעזרתי

:twisted:מי שלא גודש לא נוסע :twisted:

פורסם
לדעתי תילך על סעפת ציפ וראש מנוע לא יותר מיזה

פילטר לא מוסיף כלום, הורדת דודים יעזור לך אבל לא מי יודע מה,אגזוז סתם חרא לא שאין יל את זה אבל רק בגלל הצליל שהרכבתי את זה לא הרגשתי כלום

מקווה שעזרתי

דוד פרי פלואו לא אמור להוסיף הספק לרכב, חוץ מצליל ויופי אין לו שום מטרה אחרת.

הסרת דודים \ צנרת באים לשפר את הרכב באמצעות שינוי מערכת בפליטה, כאשר החלפת צנרת לצנרת מחומר כמו נירוסטה, בעלת קוטר מעט גדול יותר, ופחות פיתולים תביא לנשימה טובה יותר של המנוע שתורגש בעיקר בטורים גבוהים.

ב RSI ספציפית - יש איזשוהי בעיה עם התקנת קאמפשט חם ברכב - לא התעמקתי בזה, אבל אני יודע שאין קאמפשט חם ל RSI , לפחות לא בארץ.

פורסם
נותן בערך 15-20 כ"ס תלוי מה עוד הוספת (ולא .. אני לא מדבר על אגזוז או פילטר)
אורן, אני בספק מאוד גדול לגבי המספרים שנתת, אם תוכל להסביר את עצמך למה אתה בדיוק מתכוון במה עוד להוסיף בשביל לקבל את המספרים האלה.

מוטי.

פורסם
דוד פרי פלואו לא אמור להוסיף הספק לרכב, חוץ מצליל ויופי אין לו שום מטרה אחרת.

הסרת דודים \ צנרת באים לשפר את הרכב באמצעות שינוי מערכת בפליטה, כאשר החלפת צנרת לצנרת מחומר כמו נירוסטה, בעלת קוטר מעט גדול יותר, ופחות פיתולים תביא לנשימה טובה יותר של המנוע שתורגש בעיקר בטורים גבוהים.

ב RSI ספציפית - יש איזשוהי בעיה עם התקנת קאמפשט חם ברכב - לא התעמקתי בזה, אבל אני יודע שאין קאמפשט חם ל RSI , לפחות לא בארץ.

התכוונת לפליטה טובה יותר.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אורן, אני בספק מאוד גדול לגבי המספרים שנתת, אם תוכל להסביר את עצמך למה אתה בדיוק מתכוון במה עוד להוסיף בשביל לקבל את המספרים האלה.

מוטי.

מוטי - אפשר לקבל כזאת תוספת של הספק בפורטינג , ווסת דלק, כמובן צ'יפ, ועם צנרת החגיגה גודלת.

בקליאו המנוע דיי מתאים לפורטינג אבל הבעיה שהסיכון בעשייה של פורטינג על המנוע הוא גדול מידי - אחרי פורטינג אין דרך חזרה - ואם הפורטינג לא עלה בטוב, הלך ראש מנוע, ופורטינג הוא דבר שאמור להיעשות בדייקנות רבה ואין הרבה אנשים שיודעים לעשות פורטינג ל RSI , למרות שנראה לי שישנם RSI בארץ עם פורטינג.

גם המחיר לא זול.

אם אהת ממש רוצה לשפר אני ממליץ לך להוסיף ווסת לחץ דלק מתכוונן, בסטאנדרט ה RSI באה עם 3 באר, בעזרת הווסת אפשר לכוון אותו ללחצים גבוהים יותר, וישנה אפשרות לעשות פיקים עד כמעט 4 באר, כלומר כאשר סוחטים את הדוושה הווסת קופץ למעלה ונותן פיק מירבי.

לפי מה שהבנתי יש גם צורך להחליף משאבת דלק חזקה יותר שתעמוד בלחצים, אבל על זה אני לא סגור.

פורסם
התכוונת לפליטה טובה יותר.

שמוליק

גם, אבל אפשר להגדיר את זה כ"נשימה טובה יותר" - שהיא בתכלס עבודה טובה יותר של המנוע בטורים גבוהים.

בכל מקרה הכוונה בנשימה היא כמבון לא "מנשימה" עדיפה דרך המצערת ....

פורסם
מוטי - אפשר לקבל כזאת תוספת של הספק בפורטינג , ווסת דלק, כמובן צ'יפ, ועם צנרת החגיגה גודלת.
סלח לי על הנימה הקצת מזלזלת אבל לאור כל הרשימה הנתת למעלה מתברר שחלקם של גלי הזיזים באותה תוספת הכוח ההיסטרית שאורן דיבר עליה של 15-20 סוסים (זה המון!) הוא למעשה הרבה פחות מאותם מספרים בידיוניים.

מוטי.

פורסם
סלח לי על הנימה הקצת מזלזלת אבל לאור כל הרשימה הנתת למעלה מתברר שחלקם של גלי הזיזים באותה תוספת הכוח ההיסטרית שאורן דיבר עליה של 15-20 סוסים (זה המון!) הוא למעשה הרבה פחות מאותם מספרים בידיוניים.

מוטי.

מצטער על הבורות, אבל לא הבנתי למה אתה מתכוון ...

בכול מקרה אני לא דיברתי על קאמפשאפט... , אין לו מושג בכמה כ"ס מעלה קאמפשאפט ב RSI , מכיוון שלא שמעתי על RSI עם קאמפשאפט בכלל, וגם אני יודע שאין קאמפשאפט ל RSI בארץ.

פורסם
מצטער על הבורות, אבל לא הבנתי למה אתה מתכוון ...

בכול מקרה אני לא דיברתי על קאמפשאפט... , אין לו מושג בכמה כ"ס מעלה קאמפשאפט ב RSI , מכיוון שלא שמעתי על RSI עם קאמפשאפט בכלל, וגם אני יודע שאין קאמפשאפט ל RSI בארץ.

אין שום בעייה עם זה, להסביר אני תמיד מוכן.

יש דבר שנקרא באנגלית Supporting modifications ובתרגום לעברית 'שיפורים תומכים' שתפקידם הוא לגרום לחלק מסויים שמורכב על הרכב לעבוד יותר טוב.

כשקראתי את מה שכתב אורן - "נותן בערך 15-20 כ"ס תלוי מה עוד הוספת (ולא .. אני לא מדבר על אגזוז או פילטר)" התעניינתי מאוד בטיבם של אותם השיפורים התומכים המסתוריים שאורן מדבר עליהם שגורמים לגלי הזיזים (שמם העברי של הקאמשאפטים, אגב אמור קאמשאפט ולא קאמפשאפט - התרגום הוא מאנגלית - camshaft) להוציא את אותה התוספת האסטרונומית בכ"ס שדובר בה.

מסתבר שאותם השיפורים התומכים הם לא בדיוק שיפורים תומכים אלא כמות עבודה מאסיבית למדי (ואשמח לשמוע אם לאורן יש אי-אילו תיקונים או השגות) שבכלל לא קשורה לתפקודם של גלי הזיזים באופן ישיר.

התוספת התומכת היחידה שיכולה להיות קשורה באופן ישיר לתפקודו של גל הזיזים היא pulley מתכוונן שבו ניתן לשנות את זווית הפעולה (נקרא בלעז cam-gear).

מתוך הדברים שאורן כתב ניתן היה ללמוד שאותם גלי הזיזים יהיו אחראיים לתוספת הכוח בעוד שבמציאות הם עוד שיפור אחד מיני רבים שניתן לבצע שיעלו את הספק המנוע במספר סוסים בודדים (הערכה זהירה ומציאותית יותר תהיה 5-8 כ"ס).

בודאי שלבצע מספר דברים ביחד ישפר את התוצאה הכוללת במקצת אבל יש להעמיד את הדברים על דיוקם.

נמשיך.

אתה כתבת - "אם אתה ממש רוצה לשפר אני ממליץ לך להוסיף ווסת לחץ דלק מתכוונן, בסטאנדרט ה RSI באה עם 3 באר, בעזרת הווסת אפשר לכוון אותו ללחצים גבוהים יותר, וישנה אפשרות לעשות פיקים עד כמעט 4 באר, כלומר כאשר סוחטים את הדוושה הווסת קופץ למעלה ונותן פיק מירבי."

והנה הסקופ - הזנת דלק לא עובדת עם peak, זה לא טורבו או ניטרו.

הזרקת דלק היא דבר שעובד באופן מאוד מחושב במטרה לייצר תערובת מדוייקת אותה שורף המנוע ביעילות המירבית, וככל שהתערובת יותר מדוייקת כך השריפה תהיה יותר יעילה - משמעות הדבר היא תוספת כוח כמובן.

אני לא בא אליך פה בטענות.

אין לי ספק שאת הדברים האילו שמעת ממישהו אחר שהבין מאיזה אחד במפגש שיש לו חבר שאח שלו משפר את האוטו אצל ההוא ש.... הבנת את הכוונה שלי, נכון?

אני קורא לזה "חוכמת אינטרנט", וזו אחת המכות הלא כתובות הכי גרועות שיש, זו תרבות התוכי של שנות האלפיים.

בא בנאדם וכתב משהו.

קראו שניים את אותו הדבר והסכימו עם הכתוב מאיזושהי סיבה שברובה היא תוצאה של חוסר ידע על בסיס אישי.

נשאלה שאלה בנושא וענו השלושה.

קראו את התשובה עוד עשרים וכן הלאה, והנה פתאום נוצר לנו מאגר "מידע" חדש שאף אחד לא טרח לוודא אם הוא נכון או לא, וה"מידע" הזה מכיל בתוכו כל כך הרבה שטויות שזה מדהים ולאותם מעטים שכן בדקו וכן יודעים אין תמיד את הכוח לבוא ולהסביר אחרת, וה"מידע" הופך לידע קולקטיבי.

וזה רע, רע מאוד.

אפילו בשרשור הזה יש כמות לא קטנה בכלל של חוכמת אינטרנט ואנשים רושמים דברים בלי להבין את המשמעות שלהם ואיזה שיפור באיזה שיפור.

בין אילו שזה משחק לטובתם הם אותם ה"משפרים" שיש להם אינטרס למכור כמובן ואז כמובן אין להם שום סיבה לומר אחרת ולדאבוני הרב יש כל כך הרבה חאפרים בעסק של השיפורים בארץ, זה ממש עצוב... אני יכול לתת לך דוגמאות מהיום ועד מחר לחוכמת אינטרנט ולחאפריות של משפרים למיניהם וזה אפילו לא יהיה קשה במיוחד, אני לא בא להגיד שאני יודע הכל או משהו, בכלל לא, אבל אם אני לא יודע משהו אני פשוט לא אומר כלום או לפחות מציין שזה לא ניסיון אישי...

מוטי.

פורסם

אהלן מוטי, כוונתי היא כמובן לפורטינג ויחס דחיסה, סעפת 4 ל 1 ועוד דברים שישבו אצלי ב 205, ויש לציין שהנתון הנ"ל נבדק, אומנם לא על דיינו , אבל רכב ש"נסענו אחד ליד השני במשך כמה הילוכים" מספר רב של פעמים , בבדיקה של "לפני ואחרי" נהיה הבדל של 6 (!!!!) רכבים קדימה לטובתי אז עם התוספות הנכונות, הנתון של 15-20 כ"ס הגיוני בהחלט (מה גם ש KENTCAM נותנים את אותו נתון)

פורסם

לא שמעתי על הווסת דלק הזה באינטרנט, ראיתי את זה באופן אישי מורכב על RSI של מישהו.

הווסת אכן נותן "פיק" כאשר רוצים להאיץ בכך שהווסת מגביר את לחץ הדלק לעת האצה, וכאשר מרפים הוא חוזר למצבו המקורי.

מוטי - אני ממש לא מסכים איתך בנוגע ל 5-8 כ"ס , שאפשר להפיק מהרשימה שנתתי.

אני עדיין נשאר בדעתי המקורית.

פורסם

בהנחה והווסט נותן יותר דלק, מה זה יעזור אם לא יהיה פיק בפילטר אויר שיכניס גם יותר באויר?

להכניס רק יותר דלק לא נראה לי יעיל במיוחד.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...