Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שסוגיה סקרנה אותי, שוחחתי עליה אתמול עם חבר עו"ד.

לדבריו אין הרבה מה לעשות פרט להגשת תביעה בדיעבד בעבור הנזקים שנגרמו לבעל החניה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כמו שלמשטרה לא אכפת ממך, ככה לא אכפת לה מהאדם שחסם אותך - ככה שהמשטרה לא צריכה להיות זו שתמנע ממך להרים על ג'ק ולהזיז את הרכב.

מה שכן צריך למנוע, לדעתי - מדובר בחניה פרטית שלך, כן? זה אומר שלא צריך להיות גשש בלש בשביל להבין מי הזיז את הרכב, ואתה בעצם חשוף לתגובה של הבריון שהשתלט לך על השטח מלכתחילה, בזמן שהוא 'מוגן' מפניך. יש כאן מצב מאוד לא מאוזן, לרעתך.

זכור שאתה חי במדינה בה תרבות הערסים בסה"כ משתלמת, ולכן אלא אם אתה בעצמך מוכן לאסקלציה מיותרת של נזקים - כנראה הכי נכון להמנע מהעימות הזה כי אתה לא יודע על מי אתה נופל, למרות שזו מכה לאגו זו כנראה דרך הפעולה הכי 'משתלמת' עבורך.

כאמור - הבריונות בישראל משתלמת. הפשע בישראל משתלם. הרתיעה של פלוני ממעשים כאלו, ברמה המעשית, אמורה להגיע משיקולי מוסר אישיים בלבד - את גורמי אכיפת החוק הצרות שלך ממש לא מעניינות...

סיפור אמיתי מהסופ"ש שסיפר לי חבר טוב (מהפורום במקרה):

חבר (לצורך הפשטות: נקרא לו אבי) בעל דירה במרכז עם חניה בטאבו, משכיר אותה. השוכרים מתלוננים שיש רכב שתופס להם את החניה. מסתבר שמדובר בעובדת של עסק מקומי בשכונה שהחליטה שהחניה הזו שלה. כל הפניות לבעל העסק (בוס שלה) לא עזרו.

אבי מגיע לאזור במיוחד, ובמקרה הבחורה בדיוק ליד הרכב יחד עם חבר מגודל - שבדיוק גם עם מדים (נחשו של מה? *).

אבי מסביר לה שהחניה שלו, היא מסבירה לו שנוח לה לחנות שם ושהוא לא יבוא ככה משום מקום ויגיד לה מה לעשות מעכשיו.

החבר המגודל מצמצם מרחק ו"מסביר" לאבי שהוא הולך לסתום את הפה ולהתחפף, ופעם אחרונה שהוא פונה אליה בכלל.

מפה לשם זה הגיע קרוב מאוד לאלימות פיזית, ונגמר כאשר אבי הולך מהמקום והגברת משאירה שם את הרכב.

כאמור - הבריונות משתלמת.

(*)משטרה

הדרך להלחם באנשים אלה היא לפגוע בהם באותה הצורה, ...

זו הדרך לטפל באנשים אלה, להביא רכב שלך ולחסום אותו לשבוע או יותר ושיצעק לשמיים. אף אחד לא יכול לעזור לו.

כאמור - זה הימור.

פעם אחת תיפול על מישהו שנוטר טינה, ושבוע אח"כ תמצא את הרכב עם הרבה ציורים על הדלתות - הוא יודע איפה אתה, אתה לא יודע איפה הוא... משחק מסוכן למישהו עם GTI

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
האם מותר לסנדל רכב כזה ולהשאיר לו פתק שיתקשר?

האם מותר לחסום אותו. כלומר להחנות את הרכב שלי כך שהוא לא יוכל לצאת? (כמובן במידה וזה לא מפריע לרכבים אחרים)

ראיתי בהרבה מקומות, בעיקר בתל אביב שלט עם ציור של סנדל שמזהיר שהרכב יסונדל ויחוייב בקנס לא זוכר מה הסכום.

האם זה אפשרי מבחינה חוקית?

רק לרשות מקומית מותר לסנדל רכב.

אדם/עסק שיעשה זאת - חשוף לתביעת נזיקין. אולי גם פלילית.

כמו שלמשטרה לא אכפת ממך, ככה לא אכפת לה מהאדם שחסם אותך - ככה שהמשטרה לא צריכה להיות זו שתמנע ממך להרים על ג'ק ולהזיז את הרכב.

מה שכן צריך למנוע, לדעתי - מדובר בחניה פרטית שלך, כן? זה אומר שלא צריך להיות גשש בלש בשביל להבין מי הזיז את הרכב, ואתה בעצם חשוף לתגובה של הבריון שהשתלט לך על השטח מלכתחילה, בזמן שהוא 'מוגן' מפניך. יש כאן מצב מאוד לא מאוזן, לרעתך.

עם כל הכבוד, המשטרה מוגבלת מבחינה חוקית לגבי מה היא יכולה לעשות.

לגבי זה שלמשטרה לא מעניין ממך - אני לא מכחיש שיש בזה גרעין אמת (ואפילו יותר), אך את הטענה לגבי כך צריך להפנות לדרג הפוליטי.

פורסם

אצלי המצב היה קצת שונה.

מספר פעמים התקשרתי למשטרה אחרי שתפסו לי את החניה (במוקד דווחו על פלישה לשטח פרטי).

תמיד הגיעה ניידת ואיתרה את בעלי הרכב (פעם אחת זה היה ב-2 בלילה), וחיכו במקום עד שהגיע בעל הרכב.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

אצלי הטיפול היה ככה:

שכן חסם חניה פרטית, לרוב היה מדובר באותו אחד אבל לפעמים אנשים שונים. כל פעם השארתי לו פתק על השמשה+צילמתי הכל+ביקשתי ממנו אישית שיפסיק+ עשיתי קצת רעש בשכונה כדי שישמעו ואיימתי שפעם הבאה שלא יתפלא אם ימצא את הרכב שלו בתוך פח צפרדע באזור תעשייה.

המשטרה כמובן לא עשתה כלום, רק פעם אחת הגיע שוטר ליצן שהציע ״להסתדר בנינו״. ביקשתי שפשוט יעשה את העבודה שלו ויתן דו״ח ויפסיק עם ההצעות שלו. הוא לא הבין כל כך למה צריך דו״ח והפנה אותי לפיקוח של העירייה.

הפיקוח של העירייה אמר (וטעה) שלא נותנים דו״ח על דבר כזה, למרות שהראיתי לו שהחניה שלי בטאבו+שזה מופיע בחוקי עזר של העירייה. בקיצור עוד ליצן.

*סתם הערה- בתל אביב לדוגמה, אפשר לצלם את המטרד דרך האפליקציה של העירייה, ותוך רבע שעה מגיע פקח וישר נותן דו״ח, ואם לדעתו צריך- אז הוא מזמין את הגרר ותוך חצי שעה הרכב כבר לא שם. יעילות במיטבה בחסות מדינת תל אביב. *

אחרי כ5 פעמים נמאס לי, הגשתי תביעה לבית משפט נגד השכן, העירייה והמשטרה.

השופט התעצבן על הפיקוח והמשטרה שלא עשו את עבודתם. ובנוסף התעצבן על השכן+פסק לי פיצויים והכי חשוב- נתן צו בימ״ש מפורש לשכן שאסר עליו מפורשות לחסום שוב את החניה שלי.

כמובן שמאז לא השכן ולא אף אחד חוסם לי את החניה.

תפסיקו לפחד מה״בריונים״ האלה, אם הוא חוסם לכם את החניה-

1. תבקשו ממנו יפה.

2. שימו פתק על השמשה+צלמו את הרכב והפתק בכל פעם שהם חוסמים.

3. בקשו מהעירייה שתבוא לשים דוח (מתאים בחסימות, לא בהסגת גבול של חניה בתוך חניה פרטית. (בטיפול המשטרה) ותתעדו בדף את כל התאריכים.

4. בקשו מהמשטרה שתשלח ניידת למקום לפני שיהיה בלאגן ושיתנו דוח בהתאם. גם כאן לתעד תאריכים.

5. אחרי כל זה פשוט הגישו תביעה לבימ״ש נגד בעל הרכב, רוב הסיכויים שזה יעבוד. עם כל הפוזות של הליצנים האלה, וכשיש לכם סיד צו של בימ״ש, הם יחשבו 3 פעמים לפני שיחסמו שוב.

שלומי

פורסם

סתם תהייה - בהנחה ומדובר בחניה פרטית (ורשומה בטאבו) של בעל הדירה/בית, האם ניתן להתקין "מכשול" פיזי בקצה שטח החניה (למשל מחסום דוקרנים חד כיווני עם נעילה), שיחסום את מי שחונה בה בלי רשות? מבחינה חוקית כמובן.

פורסם

זכור שאתה חי במדינה בה תרבות הערסים בסה"כ משתלמת, ולכן אלא אם אתה בעצמך מוכן לאסקלציה מיותרת של נזקים - כנראה הכי נכון להמנע מהעימות הזה כי אתה לא יודע על מי אתה נופל, למרות שזו מכה לאגו זו כנראה דרך הפעולה הכי 'משתלמת' עבורך.

כאמור - הבריונות בישראל משתלמת. הפשע בישראל משתלם. הרתיעה של פלוני ממעשים כאלו, ברמה המעשית, אמורה להגיע משיקולי מוסר אישיים בלבד - את גורמי אכיפת החוק הצרות שלך ממש לא מעניינות...

סיפור אמיתי מהסופ"ש שסיפר לי חבר טוב (מהפורום במקרה):

חבר (לצורך הפשטות: נקרא לו אבי) בעל דירה במרכז עם חניה בטאבו, משכיר אותה. השוכרים מתלוננים שיש רכב שתופס להם את החניה. מסתבר שמדובר בעובדת של עסק מקומי בשכונה שהחליטה שהחניה הזו שלה. כל הפניות לבעל העסק (בוס שלה) לא עזרו.

אבי מגיע לאזור במיוחד, ובמקרה הבחורה בדיוק ליד הרכב יחד עם חבר מגודל - שבדיוק גם עם מדים (נחשו של מה? *).

אבי מסביר לה שהחניה שלו, היא מסבירה לו שנוח לה לחנות שם ושהוא לא יבוא ככה משום מקום ויגיד לה מה לעשות מעכשיו.

החבר המגודל מצמצם מרחק ו"מסביר" לאבי שהוא הולך לסתום את הפה ולהתחפף, ופעם אחרונה שהוא פונה אליה בכלל.

מפה לשם זה הגיע קרוב מאוד לאלימות פיזית, ונגמר כאשר אבי הולך מהמקום והגברת משאירה שם את הרכב.

כאמור - הבריונות משתלמת.

(*)משטרה

כאמור - זה הימור.

פעם אחת תיפול על מישהו שנוטר טינה, ושבוע אח"כ תמצא את הרכב עם הרבה ציורים על הדלתות - הוא יודע איפה אתה, אתה לא יודע איפה הוא... משחק מסוכן למישהו עם GTI

סיפור מרתיח!

ואבי מתכוון לעשות עם זה משהו?

או שפשוט יורד מהעניין?

אגב, תמסור לאבי שאני ממליץ לו בפעם הבאה - להתקשר למשטרה. גם שיש שוטר שמאיים. ואם אפשר לצלם בנייד את הסיפור ולהגיש תלונה למח״ש וגם להפיץ ברשתות החברתיות.

אני בטוח שאותו ״שוטר״ לא יישאר שוטר.

והבהמה לא תחנה שם יותר.

ממש מעצבן הסיפור.

אשמח מאוד במידה ותהיה התפתחות בנושא - שתעדכן.

פורסם
סתם תהייה - בהנחה ומדובר בחניה פרטית (ורשומה בטאבו) של בעל הדירה/בית, האם ניתן להתקין "מכשול" פיזי בקצה שטח החניה (למשל מחסום דוקרנים חד כיווני עם נעילה), שיחסום את מי שחונה בה בלי רשות? מבחינה חוקית כמובן.

אתה יכול להתקין מה שבא לך בחניה שלך (בגבול הטעם הטוב, לא משגר טילי נ״ט) אבל צריך להיזהר, כי ברגע שלמישהו יגרם נזק מזה, הוא ינסה להוציא את זה ממך. אז התכונן מראש על ידי שלט אזהרה/סימון בולט.

לדעתי, הכי טוב זה העמודים הקטנים האלה בכניסה לחניה, בעלי מצב ״עומד״ כשאתה נועל אותו בצאתך מהבית, ו״שוכב״ כשאתה רוצה להיכנס (להיכנס לחניה, הבנתי כבר איפה הראש שלך). בנוסף תמיד יעזור איזה שלט ברור וזוהר של ״אין חניה/חניה פרטית/רכב זר יגרר על חשבונו״ וכו׳

דוקרנים גם אופציה, אבל לדעתי לא רעיון הכי טוב, כי

1. נזק לפולש וכו׳

2. סיכוי טוב שתשכח את זה נעול ואתה בעצמך תהיה בלי שני צמיגים.

שלומי

פורסם
סיפור מרתיח!

ואבי מתכוון לעשות עם זה משהו?

או שפשוט יורד מהעניין?

אגב, תמסור לאבי שאני ממליץ לו בפעם הבאה - להתקשר למשטרה. גם שיש שוטר שמאיים. ואם אפשר לצלם בנייד את הסיפור ולהגיש תלונה למח״ש וגם להפיץ ברשתות החברתיות.

אני בטוח שאותו ״שוטר״ לא יישאר שוטר.

והבהמה לא תחנה שם יותר.

ממש מעצבן הסיפור.

אשמח מאוד במידה ותהיה התפתחות בנושא - שתעדכן.

זה ongoing, 'אבי' לא סיים עם הסיפור ומתכוון לתעד ולקחת לערכאות משפטיות.

אבל מבחינת השוטר? זה כן הסתיים, האיום שלו עבד והיות ולא היתה לו סוללה בפלאפון אין לכך תיעוד. אציין שזה היה ממש בסמוך לאירוע עם היסמניק שפוצץ במכות את הנהג הערבי - אני הייתי תחת הרושם שזה יכניס זעזוע למערכת, בפועל עולם כמנהגו נוהג...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ברחוב שלנו החניות מוגדרות כשפ"צ - חניות המיועדות לבעלי הבנינים בלבד.

כל הסביבה שלנו צבועה בכחול לבן ובבנינים הסמוכים עשו מחסום בכניסה. נשארנו אנחנו החניה החינמית הזמינה היחידה בסביבה.

הרבה פעמים כשאני חוזר בערב לבית אני לא מוצא חניה (האופציה שלי היא או לחנות מתחת לבית או לחנות רחוק מהבית + תשלום בכחול לבן).

יום אחד חשבתי על רעיון שלדעתי גם אין בו בעיה חוקית; מהו הדבר שאתם הכי לא אוהבים כשאתם מקבלים את הרכב חזרה מהמוסך? 1. שמזיזים לכם את כיוון הכיסאות 2. שמזיזים את כיוון המראות.

התחלתי להזיז את כיוון המראות של אלו שחנו בחניון שלנו - שימו לב, לא שברתי, לא הזקתי, רק נתתי לחיצה בפינה של המראה ודחפתי אותה פנימה. הנהגים שחזרו לרכב התעכבו כמה דקות בכיוונון מחודש של המראות. אחרי כמה פעמים שביצעתי את הטריק הזה, ראו איזה פלא, אותן מכוניות כבר לא חונות יותר אצלנו. מדי פעם מגיעה מכונית חדשה לסביבה שצריכה חינוך, אבל מנסיון, זה עובד!

פורסם
ברחוב שלנו החניות מוגדרות כשפ"צ - חניות המיועדות לבעלי הבנינים בלבד.

כל הסביבה שלנו צבועה בכחול לבן ובבנינים הסמוכים עשו מחסום בכניסה. נשארנו אנחנו החניה החינמית הזמינה היחידה בסביבה.

הרבה פעמים כשאני חוזר בערב לבית אני לא מוצא חניה (האופציה שלי היא או לחנות מתחת לבית או לחנות רחוק מהבית + תשלום בכחול לבן).

יום אחד חשבתי על רעיון שלדעתי גם אין בו בעיה חוקית; מהו הדבר שאתם הכי לא אוהבים כשאתם מקבלים את הרכב חזרה מהמוסך? 1. שמזיזים לכם את כיוון הכיסאות 2. שמזיזים את כיוון המראות.

התחלתי להזיז את כיוון המראות של אלו שחנו בחניון שלנו - שימו לב, לא שברתי, לא הזקתי, רק נתתי לחיצה בפינה של המראה ודחפתי אותה פנימה. הנהגים שחזרו לרכב התעכבו כמה דקות בכיוונון מחודש של המראות. אחרי כמה פעמים שביצעתי את הטריק הזה, ראו איזה פלא, אותן מכוניות כבר לא חונות יותר אצלנו. מדי פעם מגיעה מכונית חדשה לסביבה שצריכה חינוך, אבל מנסיון, זה עובד!

כמה דקות לכוון מראות?.. :roll:

עם כמות האנשים שאין להם מושג מה זה מראות בכלל, אני בספק שהרבה מהם בכלל שמו לב.

פורסם

יש לי נסיון רב עם זה לצערי לאחר שני סכסוכי חניה. בסופו של דבר הפתרון הוא או למנוע מהפולש את היכולת לחנות בחניה שלכם ע"י התקנת מחסום ננעל בין אם ידני או חשמלי. או פשוט להתעמת איתו בכל פעם עד שכבר לא יהיה לו לא חשק ולא רצון לראות את הפרצוף שלכם ולשמוע את הקול שלכם. וזה עובד, אחרי כמה פעמים שהם קולטים לפלישה לחניה שלכם יש מחיר כלשהוא שהם צריכים לשלם - כמו לראות אתכם, להוריד מדבקה מהרכב וכך הלאה (מבלי לפגוע בנפש ורכוש חלילה) הם פשוט יפלשו לקורבן הבא ויעזבו אתכם בשקט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה מרתיח שאין שום דבר חוקי שבעלים של חניה יכול לעשות בשביל לסלק אדם זר שתופס את החניה שלו

יש פה אחל'ה רעיונות כמו העניין עם המראות אבל הן לא עוזרות להיפטר מהמטרד כרגע אלא רק בדיעבד

זה פשוט משגע אותי החוסר אונים של אזרחים שומרי חוק מול עבריינים שלא סופרים אף אחד כי הם יודעים שאף אחד לא יכול לעשות להם שום דבר ואני לא מדבר על עולם תחתון סתם זבלים שחושבים שמגיע להם הכל

איבדת חצי מהתגובות ברגע שביקשת רק פיתרון חוקי :-)

זה כי את הפתרונות הלא חוקיים אני כבר מכיר מצויין 8)

• תוכן חדש...