Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW עוברת להנעה קדמית בסדרה 1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב.מ.וו מייצרים מכוניות משובחות בזכות רמת הנדסה, תכנון וייצור מהמשובחות שיש.

הרכבים שלהם הם הנעה אחורית אבל זה ממש לא בזכות ההנעה האחורית אלא שוב, בגלל רמת התכנון והייצור.

אין כל מניעה שהם ייצרו מכונית משובחת עם הנאה קדמית.

למען האמת, אני אתפלא מאוד אם היא לא תהיה כזו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אבל אתה אומר שזה מיותר, לא?

כדרישה הנדסית? בוודאי. זה היה תוצר לוואי שלמדו להנות מצנו וממשיכים בעיקר בשל מגזינים ששומרים על הגחלת. נוצרה משווה לפיה הנאה מנהיגה = היגוי יתר. לדעתי זה לא נכון, בוודאי לא בלעדי. זה גם ממש לא היתרון המהותי של הנעה אחורית. זה אמנם כיף, אבל שוב, לא העיקר.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
בדיוק כמו נסיעה במהירות גבוהה מאד מהמותר. לא הייתי אומר שמכוניות מהירות במיוחד הן מיותרות.

עניין של שיקול דעת.

לדעתי כל תכונה ברכב שהופכת את השימוש למהנה יותר הוא לא מיותר במכונית שמיועדת ליותר מאשר להביא אותך מA לB.

שוב, זה תלוי. לא כל תוואי כביש מאפשר לעשות את זה באותה מידה של בטחון ולא כל מכונית מספיק משתפת פעולה.

עבור חלק מהנהגים ובכבישים ה״רגילים״ שלהם, החלקה יזומה יכולה להיות מאורע פחות נדיר מלאחרים. אבל באופן כללי, זו צורת נהיגה פחות בטוחה בכביש הציבורי מנהיגה מהירה אך ב״פסי רכבת״ באותו תוואי ולכן ההשוואה לא נכונה. מהר וחלק אפשר לנהוג כמעט בכל מקום. השאלה רק כמה מהר.

ואני אומר ״פסי רכבת״ במירכאות כי כשנוהגים מהר, הרכב לא לגמרי נטוע גם אם הוא לא מחליק (בעיקר בהנעה אחורית) ולכן תמצא נהגים שנהנים גם מנהיגה כזו ולא חייבים לשחק ב״החלפות״ בין הפגוש והדלת.

ההחלה של הטעם המאוד ספציפי הזה על כל מכונית ספורטיבית העומדת למבחן כאילו זו אמת המידה לרכב מתנהג, מבלי לציין שזה פשוט טעמו של הכותב - היא מגמתית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אף אחד לא מכריח מישהו לעשות את זה בכבישים ציבוריים וליד נהגים אחרים.

כמובן שזה עניין של טעם והעדפה אישית, מדובר בהנאה וזהו.

כדרישה הנדסית? בוודאי. זה היה תוצר לוואי שלמדו להנות מצנו וממשיכים בעיקר בשל מגזינים ששומרים על הגחלת. נוצרה משווה לפיה הנאה מנהיגה = היגוי יתר. לדעתי זה לא נכון, בוודאי לא בלעדי. זה גם ממש לא היתרון המהותי של הנעה אחורית. זה אמנם כיף, אבל שוב, לא העיקר.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

הנאה מנהיגה מורכבת מהמון תכונות של מכונית, וברור שאי אפשר להשליך הכל רק על סוג ההנעה. גם במשאיות ואוטובוסים יש הנעה אחורית.

יש לזה יתרונות וחסרונות שנוגעים לפרקטיקה (כמו למשל רדיוס סיבוב, אחזקה יקרה יותר)

העניין הוא שזה פוטנציאל לכיף שהנעה קדמית לא מאפשרת וחבל שזה הופך להיות נדיר יותר במכוניות נוסעים "רגילות".

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
העניין הוא שזה פוטנציאל לכיף שהנעה קדמית לא מאפשרת וחבל שזה הופך להיות נדיר יותר במכוניות נוסעים "רגילות".

גם בהנעה קדמית אפשר להוציא זנב. מה שאי אפשר לעשות זה להשאיר אותו בחוץ, אבל בשביל הכביש - עצם זה שאפשר להוציא אותו זה מספיק בשבילי.

למעשה, מאחר ובהנעה קדמית אתה יכול להיעזר בכוח המנוע הרבה יותר כדי להתיישר, ניתן להציב את המרכב בזווית הרבה יותר ניכרת, פשוט למשך זמן קצר יותר.

פורסם (נערך)

הויכוח בין הנעה קדמית לאחורית הוא אינסופי. הבעיה היא שכמובן רוב האנשים שיצאו כנגד ההנעה האחורית לא היו בעלים של רכב הנעה אחורית מהנה ולכן הם מסנגרים על המוניטין של הרכב FWD שלהם בעיקר. מנסיוני, אין השוואה. הנאה מנהיגה תגיע גם בRS, גם בCUPRA וגם בעוד רכבים נוספים. אבל הנאה מנהיגה ברכב הנעה אחורית היא גדולה בהרבה. המלחמה האינסופית בDRIFT והדיוק שנדרש כדי להשאיר את הרכב במסלול תוך כדי התזוזה הצידה היא מה שיוצר את הריגוש העצום הזה ובמיוחד את הסיפוק העצום הזה.

יש את הפיוריסטים שיגידו שהשליטה והדיוק מהנים יותר ככל שהם קשים יותר לביצוע (היגוי, קלאץ' + מציאת הילוך מדויק או "רמאות" בעזרת בלם יד, זריקה ברגע המדויק וכו') ואני ביניהם. בכל זאת, ככל שאתה נדרש לעשות פחות, אתה משתעמם יותר ומתוגמל פחות (באופן טבעי, זהו המנגנון של "גמול"). לכן אני אומנם נהנה מאוד בדריפט עם אוטומט של בימר אבל הרבה פחות מתוגמל ו\או מסופק מאשר אותו רכב רק ידני.

המהלך של BMW, כמו של רוב הארגונים הכלכליים הוא למטרת שורת הרווח, רוב רואי החשבון והכלכלנים יגידו בצורה אוטומטית שזה מהלך הגיוני. מצד שני, יגידו אנשי השיווק ו\או המיתוג, BMW לא סתם מבצעים את המהלך הזה טיפין טיפין, הם יודעים שהם מסכנים בצורה קריטית את מוניטין ה"ultimate driving machine" שהם הצמידו לעצמם. לטעמי, בטווח הקצר (10 שנים) המכירות יעלו כי המחירים ירדו ויונגשו לעם, אך בטווח הארוך BMW לא יצליחו למצוא שום בידול מהמותגים האחרים ויטמעו בתוך שוק רווי וזהה לחלוטין. בטח בעידן שבו מאזדה 3 חדשה צמודה למרצדס ובמוו ברמות האבזור ו\או נוחות נסיעה מנהלית (ואולי אף מאובזרת יותר ברוב המקרים). אין מסוכן יותר לחברה מאשר להיות חסרת בידול ו\או שליטה רחבה כלשהי בסגמנט מסוים. שיטות היצור הזולות מקרבות את המותגים הזולים ליקרים יותר מאי פעם. בעתיד הלא רחוק, ההבדלים העיקריים בין רכב לרכב יהיו בעיקר האפליקציות שמגיעות איתו. מקווה רק שתהיה גם אפליקציית "הנעה מנהיגה".

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם
מנסיוני, אין השוואה. הנאה מנהיגה תגיע גם בRS, גם בCUPRA וגם בעוד רכבים נוספים. אבל הנאה מנהיגה ברכב הנעה אחורית היא גדולה בהרבה. המלחמה האינסופית בDRIFT והדיוק שנדרש כדי להשאיר את הרכב במסלול תוך כדי התזוזה הצידה היא מה שיוצר את הריגוש העצום הזה ובמיוחד את הסיפוק העצום הזה.

יש את הפיוריסטים שיגידו שהשליטה והדיוק מהנים יותר ככל שהם קשים יותר לביצוע (היגוי, קלאץ' + מציאת הילוך מדויק או "רמאות" בעזרת בלם יד, זריקה ברגע המדויק וכו') ואני ביניהם.

קודם כל, בכביש הציבורי נדיר יחסית שמתקיימים התנאים לבצע בהם דריפט ממשי בבטחה, אז עיקר יתרונה של ההנעה האחורית לא מתבטא, בעיקר לא בעידן בקרות המשיכה.

דבר שני, שליטה ברכב ללא החלקה היא קשה יותר (ולכן מתגמלת יותר לשיטתך) משליטה ברכב בהחלקה נשלטת.

פורסם

הנעה אחורית אינה ניתנת להשוואה להנעה קדמית לאחר רכבים חזקים מאוד שהחזקתי כולל awd.

הבימרית שלי 330 מהנה בטירוף אעפ שהיא חלשה יותר מהאחרות.

עדיין איכות הנסיעה וההתנהגות הספורטיבית אינה בכלל להשוואה.

צריך להיות בעל אחת כזאת בכדי להבין. אבל זאת דעתי האישית

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

דבר שני, שליטה ברכב ללא החלקה היא קשה יותר (ולכן מתגמלת יותר לשיטתך) משליטה ברכב בהחלקה נשלטת.

איך בדיוק קשה לשלוט ברכב שפונה לאן שאתה מפנה את ההגה?

גם אם ההחלקה נשלטת ב 100% עדיין זה עוד דבר שצריך לשלוט בו אז איך לכל הרוחות זה יותר קל?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הנעה אחורית אינה ניתנת להשוואה להנעה קדמית לאחר רכבים חזקים מאוד שהחזקתי כולל awd.

הבימרית שלי 330 מהנה בטירוף אעפ שהיא חלשה יותר מהאחרות.

עדיין איכות הנסיעה וההתנהגות הספורטיבית אינה בכלל להשוואה.

צריך להיות בעל אחת כזאת בכדי להבין. אבל זאת דעתי האישית

אתה מדבר על אותם רגעים שבהם אתה מוריד בקרות ונותן בראש בדריפטים או שאתה מדבר על נהיגה ספורטיבית ביום יום?

פורסם

daily drive האמת

לכן אמרתי דעתי האישית ..נהיגה בסוף זה די דבר אישי ...כל אחד עפ רמתו. אבל עדיין. יש פיסיקה מאחורי כל דבר שעושה את הדברים אחרת.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

ולכן אני אמרתי שמכוניות ב.מ.וו הן מכוניות נהיגה משובחות בזכות איכות תיכנון ובניה מהמשובחות שיש, לא בגלל שהיא הנעה אחורית!

אם מידי פעם אתה מבטל בקרות ונהנה להדריפט, אשרייך, אבל בנהיגה יום יומית אפילו בעלת מאפיינים ספורטיבית, אין להנעה האחורית משקל מיוחד.

ללא ספק, מבאס שב.מ.וו מפסיקים עם הנאה אחורית בסידרה 1 אבל צריך לחכות בסבלנות ולראות מה יוציאו מתחת ידייהם.

פורסם (נערך)

[emoji115]

איך בדיוק קשה לשלוט ברכב שפונה לאן שאתה מפנה את ההגה?

גם אם ההחלקה נשלטת ב 100% עדיין זה עוד דבר שצריך לשלוט בו אז איך לכל הרוחות זה יותר קל?

בנהיגה ספורטיבית אתה בדרך כלל נוהג בקצב שבו תגובת הרכב כבר אינה ליניארית (הוא לא מרגיש ״נטוע״ לגמרי למרות שהוא עדיין לא מחליק) וזה מקור האתגר וההנאה.

בקטעים המהירים, הדיוק שדרוש כדי להישאר בתחום הזה מבלי לעבור את המגבלות ולהיכנס להחלקה - גדול יותר מאשר הדיוק שנדרש לשליטה בהחלקה.

שלא לדבר על זה שבהחלקה אתה מרשה למרכב לפתח זווית שמציבה אותו הרבה יותר מהר בכיוון היציאה וזה נוסך בנהגים רבים בטחון, גם אם הרכב לא באמת מייצר מספיק כוח פניה באותו רגע.

חלק מההחלקות שאתה רואה במירוצי כביש הן בדיוק זה: לנהוג בצורה שלא מרגישה כמו הליכה על קליפות ביצים, כי זה קל יותר מאשר לנהוג על המגבלות מבלי לעבור אותן.

אפשר גם להציג את זה ככה: אם נהגת נכון ואז עשית טעות, ההחלקה תפתיע אותך. אם מראש יזמת את ההחלקה, היא כנראה לא תפתיע אותך.

• תוכן חדש...