Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כרגע רדיו ריסק מקורי בפיקנטו 2014, ובזמנו גם קניתי רמקולים די זולים של Pioneer שאומנם שיפרו את העניין, אבל החלטתי ללכת עד הסוף עכשיו.

אז קחו בחשבון שהידע שלי כמעט אפסי בעניין [אין לי מושג מה זה טוויטרים או למה נועד סאב וופר], שורה תחתונה העניין הוא כזה:

אני רוצה בראש ובראשונה להחליף את הרדיו דיסק לדאבל דין והבנתי שבפיקנטו אני צריך לקנות מסגרת כדי להתקין את זה. מעבר לזה, יש לי שליטה מההגה וזה דבר שאני רוצה לשמור עליו.

אני מחפש ווליום גבוה אבל לא צורמני, שיהיה עמוק ומעיף, באסים פחות מעניינים אותי כי אני שומע מטאל וחשוב לי שהסאונד פשוט יהיה איכותי ורחב ולא יתרכז לי בקדימה של הרכב ויצרום בכל פעם שאני מגביר עד הסוף.

אז השאלה היא אם אני צריך גם סאב וופר ומגבר, ואני זוכר שאמרו לי שאי אפשר להחליף בפיקנטו רמקולים קדמיים או משהו כזה, בכל אופן סליחה על הבלאגן השלם שעשיתי פה ואשמח אם תסבירו לי מה אני צריך לקנות בשביל המטרה שלי ואם תמליצו לי גם על מוצרים ספציפיים.

תקציב עומד על עד 3000 ש"ח.

תודה!

פורסם

בפיקנטו הרמקולים נמצאים על הדשבורד והגודל שלהם יחסית בעייתי (4״) אני יכול להמליץ מניסיון על מורל וירטוס 402 אבל סט כזה ינגוס לך שליש מהתקציב.

אם אתה רוצה איכות תנסה לעלות את התקציב, התקנה נורמלית תעלה לך סביבות ה600-800 שקל ולכן כדי שתהנה מהסאונד עדיף לך לקנות ציוד איכותי.

ממליץ לך להגיע היום בערב לראשון, יש מפגש של הפורום עם המון מבצעים על הכל(מולטימדיות, מגברים, סאבוופרים, רמקולים, ציוד התקנה וכו׳), יש על זה שרשור בדביק תוכל להסתכל.

פורסם

ולא יזיק לבצע חיפוש כללי בפורום לשאלות שיש לך.

ספציפית גם התקנת מערכת בפיקנטו עלה מספר פעמים כולל פרוייקטים מצולמים.

מבחר סטי הקומפוננט במידה הקדמית שם, אכן מצומצם ויקר.

ובגלל הגודל שלהם, עדין יחסרו קצת תדרים נמוכים לדעתי ואז תוכל להעזר ברמקולים 6X9 על המגש (יתכן ויהיה צורך לבצע חיזוק/בניה מחדש) או בסאב קטן (8 אינץ' יספק לדעתי). מומלץ בליווי הגברה חיצונית, אם כי לעומת המערכת המקורית יחול גם שיפור בלעדיה.

אם לא תמצא משהו איכותי במסגרת מבצע, מציע בחום לחפש ציוד יד שניה, החל ממגבר ור"ד (בעלי "שחיקה נמוכה") וכלה בשאר הציוד.

אם לא באמת קריטי לך מולטימדיה, אפשר להוזיל עלויות ברכישת ר"ד רגיל, אבל לקחת בחשבון שאז בדר"כ יש צורך במתאם חיצוני כדי לשמר שליטה מההגה. ובכל מקרה דבוק במוצרים של חברות מוכרות (פיוניר, קנווד, אלפיין, קלריון, סוני וכיוצב').

פורסם
ולא יזיק לבצע חיפוש כללי בפורום לשאלות שיש לך.

ספציפית גם התקנת מערכת בפיקנטו עלה מספר פעמים כולל פרוייקטים מצולמים.

מבחר סטי הקומפוננט במידה הקדמית שם, אכן מצומצם ויקר.

ובגלל הגודל שלהם, עדין יחסרו קצת תדרים נמוכים לדעתי ואז תוכל להעזר ברמקולים 6X9 על המגש (יתכן ויהיה צורך לבצע חיזוק/בניה מחדש) או בסאב קטן (8 אינץ' יספק לדעתי). מומלץ בליווי הגברה חיצונית, אם כי לעומת המערכת המקורית יחול גם שיפור בלעדיה.

אם לא תמצא משהו איכותי במסגרת מבצע, מציע בחום לחפש ציוד יד שניה, החל ממגבר ור"ד (בעלי "שחיקה נמוכה") וכלה בשאר הציוד.

אם לא באמת קריטי לך מולטימדיה, אפשר להוזיל עלויות ברכישת ר"ד רגיל, אבל לקחת בחשבון שאז בדר"כ יש צורך במתאם חיצוני כדי לשמר שליטה מההגה. ובכל מקרה דבוק במוצרים של חברות מוכרות (פיוניר, קנווד, אלפיין, קלריון, סוני וכיוצב').

בוודאי שחיפשתי, אבל בגלל שאני לא מבין את המושגים הבסיסיים הפוסטים שקדמו לי לא תרמו לי יותר מדי.

יש לי רמקולים מאחורה על המגש Pioneer TSA6965S

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=844772

הם עזרו טיפה בהשלמת הווליום והבאסים, אבל כשאני בתא הנהג אני בתכלס שומע את הקדמיים, לא את האחוריים.

השאלה שלי היא אם אני צריך מגבר או שהקומפוננט הקדמי יספיק לי, אם אני צריך סאב וופר או שהרמקולים האחוריים יספיקו לי, אם אני צריך בכלל טוויטרים וכל הדברים האלה שאני לא מבין בהם. כמו שאמרתי, אני מחפש ווליום חזק אבל לא צורמני, אני רוצה שהוא יתפזר ויגיע רחוק ולא כזה שישמע רק בתא הנהג בצורה מחרישה.

כרגע שמתי עין על האתר הזה

https://www.alexsander.co.il, יש למישהו פה ניסיון איתם? אם תוכלו לעבור על המוצרים שלהם ולעזור לי להרכיב משהו [אני רוצה להמשיך להשתמש ב-6/9 שכבר קניתי, אם זה רלוונטי]. כמובן לא לשכוח את הדאבל דין.

תודה רבה על העזרה והסבלנות!

פורסם

תתחיל בקיצור עם החלפה של הטרנזיסטור המקורי, אההה הרדיו המקורי.

אם מתעקש על מולטימדיה, לך על סדרה בסיסית של פיוניר, למשל AVH-X2850BT.

אם מסתפק בר"ד רגיל, אז גם אפשר של פיוניר משהו מהסדרות ביניים (3,4,6) בעלות של כשליש עד חצי מהנ"ל.

מגברים פנימיים של מכשירי אפטרמרקט יהיו עדיפים על פני זה של המקורי, אבל עדין מוגבלים ביכולתיהם.

אם יספק אותך, מה טוב. אם לא, תוכל לשדרג קדימה ולהוסיף איזה מגברון, בין אם לציוד הקיים או לחדש גם אותו.

למרות שרוב השאלות הבסיסיות מקבלות מענה בשרשור זה או אחר (או גם בראש הפורום ב-FAQ) ושלא להזכיר כמובן את גוגל (ועדיף באנגלית בדר"כ), אם יש לך משהו ספציפי שעדין לא מצאת לו מענה - שאל.

כמו כן, אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך (מומלץ לעיין בחוקי הפורום ותת הפורום הרלוונטי, ולא רק לאשר אותם).

• תוכן חדש...