Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בעל המאה הוא בעל הדיעה .

לא חולק.

אם הכסף שלי קונה לי שקט נפשי בלהחליף שמן גיר כל 30,000 במקום אף פעם ...

אף אחד לא נפגע , רק מרוויחים, אני, החנות, הספק של החנות, חברת שליחות , היבואן, היצרן .

מה רע?

1. אתה (וזה לא חייב להיות דווקא אתה) מזהם.

2. אתה מעלה את הסיכוי למזיגת שמן גיר באיכות נמוכה יותר מזו שמזג יצרן הרכב שלא לדבר על מזיגת שמנים מזויפים או לא מתאימים שרק ירעו את מצב הגיר.

3. אתה מעלה את הסיכוי לפגוע בהברגה.

כל התעסקות מיותרת של מישהו מלבד היצרן עם הרכב מעלה את הסיכוי לצרות.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל היצרן פיתח מוצרים חדשים מבחינה טכנולוגית שמתפקדים אחרת מבעבר והגיע למסקנה שאין צורך בתחזוקה היסטורית אז למה להמשיך בהרגלים של פעם? כי אנחנו מנחשים על סמך מידע אפסי שהמוצר סיים את חייו?

על אינטרסים כלכליים שמעת פעם? שיא הטכנולוגיה אמורה להיות עמידה גם במצברים לאורך זמן...רק מה? מישהו אי שם החליט שבא לו לקבל כסף כל שנתיים שלוש שהולך מצבר לעומת העבר שמצברים גם החזיקו 5-7 שנים. מוזר משהו לא? פלאפונים מכיר? מישהו אי שם החליט שבא לו בזכות הטכנולוגיה לקצר חיי עמידות של מכשיר כדי שתעבור למכשיר מיתקדם יותר...בעוד שמכשירים עם הסנייק שעושה זיגזג כדי לסיים את המשחק מחזיקים מעמד גם עד היום אצל הדור של אנו באנו...אז טכנולוגיה אמרנו?...

פורסם
2. אתה מעלה את הסיכוי למזיגת שמן גיר באיכות נמוכה יותר מזו שמזג יצרן הרכב שלא לדבר על מזיגת שמנים מזויפים או לא מתאימים שרק ירעו את מצב הגיר.

3. אתה מעלה את הסיכוי לפגוע בהברגה.

כל התעסקות מיותרת של מישהו מלבד היצרן עם הרכב מעלה את הסיכוי לצרות.

עד עכשיו הסטטיסטיקה לטובתי...

החל מקאוואליר ועד במוו ....

הגירים חלקים חלקים ;)

גם אחד מהם ב514 אלף נמכר, גיר שלם ונוסע חלק.

פורסם

כספי, הוכח מעבר לכל ספק על ידי הרבה מאוד מכונאים בארץ ובעולם שהחלפת שמן בתיבה אוטומטית תורמת להארכת זמן השרות שלה בצורה משמעותית.

יש סיכוי טוב שגם אם לא תחליף שמן אף פעם, תיסע רגוע בעומס מתון ובלי יותר מידי נסיעות בפקקים, התיבה תחזיק לך 250 אלף ק"מ ומעלה.

נגיד, שמן מתקדם לא מאבד כמעט את התכונות שלו עם הזמן, בסדר.

אבל בתיבה אטומטית, השמן עם הזמן מזדהם על ידי תוצרי שחיקה של רפידות הקלאצ'ים ושל נעילת ממיר מומנט ועוד כל מיני תוצרי שחיקה. הפילטר המובנה כמובן עוזר אבל אין לו יעילות אינסופית.

כל תוצרי השחיקה האלו שמסתובבים בתיבה סותמים את הסולונואידים ואת הבלוק ההידראוולי.

כשמחליפים שמן פעם ב...מוציאים חלק מהשמן הישן וממלאים שמן חדש, ריכוז החלקיקים האלו בשמן יורד משמעותית וכל התהליך הופך להיות איטי יותר.

כמובן שאם אתה משתמש בשמן לא נכון או ממלא כמות לא נכונה עדיף בכלל לא להחליף.

אני לא מדבר על המצב הזה אלא על החלפה נכונה לשמן הנכון.

פורסם
עד עכשיו הסטטיסטיקה לטובתי...

מקס, הסטטיסטיקה הייתה יכולה להיות לטובתך ברכבים מודרניים גם אם לא היית מחליף שמן גיר. זה מה שאומר יצרן רכב כזה. קרא גם את מה שבוקי כתב:

יש סיכוי טוב שגם אם לא תחליף שמן אף פעם, תיסע רגוע בעומס מתון ובלי יותר מידי נסיעות בפקקים, התיבה תחזיק לך 250 אלף ק"מ ומעלה.

נגיד, שמן מתקדם לא מאבד כמעט את התכונות שלו עם הזמן, בסדר.

עוד כמה דברים:

1. נגיד שהיצרן מצא ששמן גיר לא עושה את העבודה שלו ב-40% מהאיכות שלו. אתם מציעים להחליף על סמך תחזוקת עבר, טכנולוגיות עבר וללא שום ביסוס טכני בנגיד, 75% מהאיכות שלו. נכון, זה עושה טוב לנפש כפי שמקס כתב ואיכות השמן טובה יותר כפי שבוקי כתב. אתם צודקים בהכל אבל היצרן מצא שאין שום צורך בכך כי השמן לא ירד לרמת 40% והוא מתפקד ללא כל בעיה אז מה הטעם? תחליפו, למשל, נוזל קירור היברידי כל שנתיים כמו פעם כי כך נהגתם. טוב ויפה וזה עושה לכם טוב אבל בדיקות מראות שהוא יחזיק, למשל, 5 שנים. אותו הדבר עם פלאגים מאירידיום. רוצים להחליף ב-30K ק"מ כי זה טוב לרכב? תחליפו אם זה עושה גם לכם טוב אבל מה הטעם?

2. אתם צריכים גם לזכור שאתם נותנים הצעות לאנשים עם פחות ידע משיש לכם בשוק עם מוצרים מזויפים, מכונאים שמעגלים פינות ומפשלים לפעמים. לא הייתי ממהר להציע לבעל רכב מודרני כזה לנקז שמן גיר מקורי ולמזוג שמן שאיכותו לא ידועה, כשיצרן הרכב, שאנחנו סומכים עליו גם בחיינו אבל לא כל כך בהמלצות התחזוקה, לא מצא בכך צורך.

פורסם

אל תספר לי על סטטיסטיקה ברכבים מודרניים, כי אני עובד עם רכבים מודרניים .

גם בסקודה התחילו עם משטר של 60 אלף למצתים וירדו ל30.

זה פורום רכב - מובן מאליו שפה נהיה קפדנים יותר.

פורסם
אל תספר לי על סטטיסטיקה ברכבים מודרניים, כי אני עובד עם רכבים מודרניים .

יצרן רכב/גירים יגיד לך את אותו הדבר אם תנסה ללמד אותו מכונאות רכב.

פורסם (נערך)
יצרן רכב/גירים יגיד לך את אותו הדבר אם תנסה ללמד אותו מכונאות רכב.

הפער ביני ובינך זה לא הפער ביני ובין יצרן הרכב במכונאות רכב.

בלי להעליב חלילה.

אני משקיע מכספי כדי לחסוך לעצמי, לא כדי ללמד את היצרן.

אתה לעומת זאת מצהיר פה בפורום ציבורי דברים בלי ביסוס .

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם
אתה לעומת זאת מצהיר פה בפורום ציבורי דברים בלי ביסוס .

אני כותב בסה"כ את מה שיצרנים כותבים עם כל שנות הניסיון שלהם ולאילו מסקנות הם הגיעו. אני לוקח בחשבון שטכנולוגיות מתקדמות במשך השנים ומתקשה להאמין שאין שיפורים בתחזוקה. אתה יודע שטכנולוגיות השתפרו במשך השנים אבל מעדיף תחזוקה של פעם. זכותך.

פורסם
שם, לדעתי, מדובר על תכנון/בדיקה בעייתיים שגרמו לקיצור מרווחי החלפה.

ומי מבטיח שלא טעו בתכנון/ בדיקה של הגיר שלי?

פורסם
על אינטרסים כלכליים שמעת פעם? שיא הטכנולוגיה אמורה להיות עמידה גם במצברים לאורך זמן...רק מה? מישהו אי שם החליט שבא לו לקבל כסף כל שנתיים שלוש שהולך מצבר לעומת העבר שמצברים גם החזיקו 5-7 שנים.

ידוע, אבל אל תשכח את העמסת האלקטרוניקה בארץ בהתקנות מקומיות שמקצרת חיי מצברים.

פורסם
שום דבר לא מבטיח. לכן כל אחד רוכש רכב גם לפי המוניטין הטכני של היצרן.

עד עכשיו יצא לי ולחברים... לשבור הרבה מוניטין טכני של היצרן.

פורסם

מעדכן שוב

לא הבאתי פלאגים אלא התכוונתי לפלגים שהיו מותקנים ברכב

המוסכניק החליף פלאגים וכויילים כי טען שבעוד כמה זמן ימותו גם האחרים

2050 שח ל4 קויילים בלבד.

לדעתי נכנסתי עם רכב תקין ויצאתי עם תקלה שעלתה 2000 שח לתיקון.

בנוסף, המוסכניק טוען שהחליף בפעם הראשונה לפלגים עם אותו המקט שהיה כתוב בפלאגים שברכב. אני בספק.

בקיצור, מה עושים? הוא טוען שזו לא אשמתו

• תוכן חדש...