Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים שלום לכם

לאחר בדיקה מעמיקה באתרי רכב מאירופה מצאתי שמרבית רכבי הדיזל גם בעלי המנועים הגדולים מעל 2.5 צורכים בממוצע לא פחות מ 1 ל10 ק"מ .. מאחר ומנהל הפורום סגר את הנושא שעליתי לגבי רכב שלי

ערכתי בדיקה מעמיקה ומספר טלפונים עם מומחים בנושא ורציתי להשיב לכם כי אין הגיון ברכב ששותה 1 ל6.5 בעל מנוע דיזל לא משנה מה גדול הוא (2.7 ) וביחוד שכל הנסיעות נעשו מחוץ לעיר ומספר בדיקות עם איפוס מלא ותידלוק של 72 ליטר קיבולת מיכל מיצרן ובדיוק מה שנכנס מד קילומטרז 448ק"מ שוב אין הגיון ראבק אני עובר לאימפרזה טורבו ...:?

פורסם

מה אני אגיד לך?

הטיוטה הצבאית שלנו, כשעוד היה לה חור בטנק דלק, עשתה 10 קילומטרים לליטר, בקירוב.

מאז שתיקנו את החור הצריכה השתפרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן אימפרזה...לא אימפרזה...

לא ברור לי על מה בדיוק דיברת...

אני עושה 150 ק"מ ביום!

ומתדלק פעם בשבוע!

האוטו אוכל 1:17-19

פורסם

אותו כנ"ל כאן: פיאט דובלו טורבו דיזל.

לפי מחשב רכב הצריכה היא 1:22. לפי חילוק הקילומטרים בעת מילוי המיכל - 1:18.

חסכוני ביותר!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כן אימפרזה...לא אימפרזה...

לא ברור לי על מה בדיוק דיברת...

אני עושה 150 ק"מ ביום!

ומתדלק פעם בשבוע!

האוטו אוכל 1:17-19

1:17? על גרר, אולי.

ות"א - גבעתיים הלוך חזור זה לא 150 ק"מ ;)

לפותח השרשור - אני לא יודע על איזה מנוע אתה מדבר, אבל זה מאוד תלוי בטכנולוגיית המנוע,

לאבא שלי יש mazda B2500 טורבו דיזל, מנוע 2.5 ליטר עם הספק מגוחך של 109 כ"ס שאוכל ביום יפה במיוחד 1:9, מצד שני - אודי A8 TwinTurbo Diesel V8 4000cc עשתה בTopGear יותר מ41 מיילים לגאלון (בערך 1 ל16/17) בנסיעה רגועה במיוחד.

פורסם

לא לשכוח שדיזל תלוי גם במצבו, כמה ק"מ עבר, וכו

דוגמא , בעבר (250 אלף ק"מ) היתי מגיע לתצורוכת עירונית נאה. 1 ל15

כיום,\ אני מגיע לתצרוכת "גרועה" של 11ק"מ לליטר בעיר.

לעומת זאת, מחוץ לעיר , אני עושה 1-17, וזה לא השתנה עד היום

פורסם
1:17? על גרר, אולי.

ות"א - גבעתיים הלוך חזור זה לא 150 ק"מ ;)

לפותח השרשור - אני לא יודע על איזה מנוע אתה מדבר, אבל זה מאוד תלוי בטכנולוגיית המנוע,

לאבא שלי יש mazda B2500 טורבו דיזל, מנוע 2.5 ליטר עם הספק מגוחך של 109 כ"ס שאוכל ביום יפה במיוחד 1:9, מצד שני - אודי A8 TwinTurbo Diesel V8 4000cc עשתה בTopGear יותר מ41 מיילים לגאלון (בערך 1 ל16/17) בנסיעה רגועה במיוחד.

ת"א- גבעתיים עושים בסוואנה שהסולר ע"ח משלם המיסים- אבל התקופה הזו נגמרה....:wink:

בכל מקרה, היום אני באמת עושה 150 ק"מ ביום- ובאמת מגיע ל 1:17....

אז...כן גרר לא גרר- זו עובדה! (אגב הנסיעה היא אכן רק בבינעירוני...)

פורסם

אנשים אני דיברתי על ניסן טרנו קצר דיזל מנוע 2.7 שנת 2001 ק"מ 224000 היא עושה כרגע אחרי מספר בדיקות של מילוי מיכל מלא ואיפוס שעונים ומדידת ק"מ (על מנת לראות שמחוגים תקינים ) 6.2 לליטר שזה ממש לא הגיוני עשיתי לה בדיקה כללית ולא גילו כלום אני לא מבין מה הענין איתה אחרי התיעצות עם מספר אנשים שיש להם אותו סוג רכב טוענים שאצלם היא "שותה " 8-10 לליטר בקירוב ...אגב משאבת סולר תקינה

אין נזילות

מנוע מצב מצוין

דלק דרגון + תוסף

רכב לא מעשן בכלל ..

פורסם
היא עושה כרגע 6.2 לליטר שזה ממש לא הגיוני עשיתי לה בדיקה כללית ולא גילו כלום אני לא מבין מה .......אחרי התיעצות עם מספר אנשים שיש להם אותו סוג רכב טוענים שאצלם היא "שותה " 8-10 לליטר בקירוב ...

אם הסטנדרט אצל אנשים אחרים הוא 8-10 אז הצריכה שלך היא לא כ"כ חריגה.

אם ניקח בחשבון מצב ובלאי המנוע לעומת האחרים יש אפשרות לסתיה של 10-15% צריכת דלק בין רכב לרכב (מאותו דגם) זה כבר מביא אותך ל 7 ק"מ לליטר.

מאחר ומדובר ברכבים עם מס' קילומטרים רב חייבים לקחת בחשבון גם את הסתיה של מד האוץ, ואיתו יד ביד מד הקילומטרג. ייתכנו סטיות של עד 15% גם כאן, והופ הגאת לצריכת דלק של 8 ק"מ לליטר.

כל המוסבר לעיל הוא רק "תירוץ" למה האוטו שלך שתיין ושל האחרים לא, התירוץ רלוונטי רק לאחר שתיגש למוסך ותעשה בדיקה מקפת לעניין.הבדל של 4 ק"מ לליטר באוטו שנוסע הרבה ,מדובר בהרבה כסף שאתה מבזבז!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

6.2:1.... ניראה לי ממש תמוהה... (הסברבאן שלנו היה שותה ככה והוא היה 5700 בנזין...וישן...)בכל מקרה- תעשה חשבון, יכול להיות שבאמת כדאי לך לעבור לאוטו אחר...

הסולר אומנם זול יותר...אבל הצריכה שלך גבוהה מאוד ונזכור את האגרה על הדיזל ...

פורסם

גם גולפי שלי עושה 17 ק"מ לליטר בעיר ובנסיעה רגועה....

גולפי עברה יומולדת 600000 ועדיין לא אוכלת שמן רק סולר היא אוהבת....

תעשה השוואה לנתוני יצרן, בדיקה של תקלות מחשב כבר עשית? אולי חיישן מזייף ולכן זו הצריכה?

פורסם
אנשים אני דיברתי על ניסן טרנו קצר דיזל מנוע 2.7 שנת 2001 ק"מ 224000 היא עושה כרגע אחרי מספר בדיקות של מילוי מיכל מלא ואיפוס שעונים ומדידת ק"מ (על מנת לראות שמחוגים תקינים ) 6.2 לליטר שזה ממש לא הגיוני עשיתי לה בדיקה כללית ולא גילו כלום אני לא מבין מה הענין איתה אחרי התיעצות עם מספר אנשים שיש להם אותו סוג רכב טוענים שאצלם היא "שותה " 8-10 לליטר בקירוב ...אגב משאבת סולר תקינה

אין נזילות

מנוע מצב מצוין

דלק דרגון + תוסף

רכב לא מעשן בכלל ..

ברק, האם אתה יכול לפרט יותר מה כללה הבדיקה הכללית?

האם הרכב חובר למחשב אבחון ייעודי לבדיקת דיאגנוסטיקה?

הקשב לbagira וגש למוסך לביצוע הבדיקה, ויפה שעה אחת קודם.

הבדיקה אמנם תפחית כמה מצלצלים מכיסך, אך הבאת הרכב למצבו התקין והסדיר תחזיר לך את ההשקעה תוך שבועות מספר (בהתחשב בנסועה).

יום טוב ובהצלחה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

ראשית תודה על התגובות המענינות

אז ככה הרכב נבדק בדיקה כללית המוסך רגיל לא מורשה של ג'פים (מטפל רבות בניסן ) נעשה לו טיפול כללי גדול של החלפת שמנים פיטלר סולר ,אוויר ,שמן מנוע ,שמן גיר וכו..

בנוסף מה שקורה נבדקו האינג'קטורים נמצאו תקינים משאבת הסולר תקינה טנק דלק תקין מד או'ץ תקין

המליצו לי להוסיף תוסף סולר בשם "ג'סטיס ברדר " שאמור להקטין את התצרוכות ב3 ק"מ לליטר כרגע זה בניסוי . לא ניגשתי לעשות בדיקה במרכזי מכיוון שהם טוענים שעלות הבדיקה היא 260 ש"ח ואין הבטחה שימצא משהו אלא פשוט התשובה של המנהל מוסך יכול להיות שהרכב הוא פשוט ככה!

שזה די תמוהה ..

פורסם

מאוד לא סביר שהתוסף הוא זה שיתקן את המצב.

אפילו באופטימיות יתרה, שיפור של 3 ק"מ לליטר עדיין לא יעשה התצרוכת נורמלית.

ככל הנראה הבעיה אכן במע' ההזרקה, לכן יש ללכת לבדיקת האבחון בכל זאת ולבדוק מהי!

מובן שהבדיקה יקרה, וגם סביר להניח שאם תמצא בעיה אז 260 ש"ח יתגמדו לעומת הסכום שיידרש לתיקונה, אך עדיין כדאי לך לעשות זאת מכיוון שההשקעה תחזיר עצמה תוך כמה תדלוקים.

לא נראה שבעל המוסך יגיד לך שהרכב פשוט ככה, זה פשוט לא ישר ואין שום סיבה שהמצב יהיה כזה ולא ניתן יהיה לתקנו.

שים פעמיך למוסך המרכזי או למכון מיוחד למע' הזרקה לביצוע בדיקת האבחון.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...