Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

אני מבוטח מקיף. הרכב שלי נגנב, נמצא והוגדר על ידי שמאי כאובדן להלכה (מעל ל 50% נזק בהצעת תיקון), ולכן חברת הביטוח מחליטה לא לתקן.

לפי מה שאני מבין, אני אמור לקבל מחירון +- כל מיני חארטות.

הבעיה היא שמאז שהתקבלה ההחטלה כבר עברו ימים ושום דבר לא זז.

הסוכן שלי אומר שההצעת תיקון \ הערכה על השמאי היא האסמכתא שלי לכך שהרכב עובר אל חברת הביטוח.

השמאי אומר שאני צריך לקבל מכתב מהביטוח שבו יהיה רשום בכמה יפצו אותי.

חברת הביטוח אומרת שהנושא בטיפול ועלי ליצור קשר עם הסוכן והשמאי לקבל פרטים נוספים.

משרד הרישוי אומר שניתן לקבל החזר על הרישיון אחרי שחברת הביטוח תשלח לי טופס שבעלות עברה עליה.

4 גופים, 4 גרסאות שונות. בקיצור מנפנפים אותי. אני מיואש ולא יודע למי לפנות.

יש לי מספר שאלות:

1. האם יש אסמכתא רשמית כל שהיא שאני אמור לקבל במקרה של אובדן להלכה? איך אני אמור לדעת, או להוכיח לצד שלישי בהנחה ואתבקש, שהרכב לא בבעלותי יותר? הרישיון אגב אצלי ואף אחד לא ביקש אותו..

2. יצא ושילמתי את הרישיון החדש מספר ימים לפני האירוע. האם אני זכאי להחזר כספי במקרה זה? יש לציין שהרישיון הישן עוד לא פג תוקף והחדש כבר משולם על ידי.

3. כאמור אני מבוטח חובה + מקיף. האם אני זכאי להחזר כספי יחסי עבור הביטוח? להבנתי עבור החובה - כן, אבל עבור המקיף יש דעות שכן ויש דעות שלא מכיוון שהפעלתי את הפוליסה.

אני נורא מיואש מכל התהליך, שלא נדבר על זה שגם בלי רכב.

אשמח לתשובות מאנשים שיודעים או היו במצבים דומים.

תודה רבה ושבוע נפלא לכולם!

פורסם

ביטוח - אתה מקבל החזר או מעביר לרכב החדש. גם חובה גם מקיף.

במקרה שהאוטו עובר לחברת הביטוח הם עושים איתו כרצונם- לכן אתה לא תקבל החזר על אגרת רישוי- כי אתה לא מוריד מהכביש- כאילו מכרת למישהו אוטו.

תדבר עם הסוכן ביטוח שלך בהרבה מקרים תקבל את הכסף רק אחרי 3 חודשים.

פורסם

מה לגבי אישור כלשהוא מחברת הביטוח? אני אמור לקבל משהו? כמו שאם הייתי מוכר לאדם פרטי, הייתי מקבל פתק בדואר.

לגבי אגרת הרישוי זה נשמע לי קצת לא הגיוני. הרכב עדיין בתקופה של אגרת רישוי ישנה. אני יכול איכשהוא לתבוע את הסכום של אגרת הרישוי החדשה מחברת הביטוח?

פורסם

אני חושב שקיבלתי החזר על אגרת הרישוי. סוכן הביטוח שלך יידע אני מניח. לכסף יכול לקחת הרבה זמן, תלוי בחברת הביטוח. אצלי זה לקח כחודש וחצי

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם

את זה ראיתי, תודה!

אבל כתוב שם שהכסף יוחזר אם הרכב לא יוחזר תוך חודש. אני לא יודע אם זה נופל תחת ההגדרה של רכב שהוגדר אובדן להלכה.

פורסם
את זה ראיתי, תודה!

אבל כתוב שם שהכסף יוחזר אם הרכב לא יוחזר תוך חודש. אני לא יודע אם זה נופל תחת ההגדרה של רכב שהוגדר אובדן להלכה.

צודק.

• רכב שהוכרז כאובדן מוחלט (Total Loss): אם שמאי רכב קבע, שהרכב יצא מכלל שימוש, או שהנזק הגולמי בו גבוה מ-60% משווי הרכב, על שמאי הרכב לדווח על כך למשרד הרישוי בתוך 15 יום. לטופס הדיווח יש לצרף גם את רישיון הרכב. אם לא קיים ביטוח מקיף עבור רכב זה, על בעל הרכב לדווח לרשות הרישוי על כך שרכבו יצא מכלל שימוש.

פורסם

אז זהו, שיוצא שבגלל שזה לא אובדן מוחלט, בעצם יריתי לעצמי ברגל בכך ששילמתי את הרישיון החדש לפני פג התוקף של הרישיון הישן. וזה מצב שאני לא מוכן לקבל.

פורסם

מתי החידוש של רשיון הרכב?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רגע, הוא לא יכול ללכת למשרד הרישוי ולבטל את רישיון הרכב לפני השמאי?

כך הוא יקבל את מלוא ההחזר של אגרת הרישוי...

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לך למשרד הרישוי בקש את החזר האגרה עבור השנה החדשה.

חברת הביטוח קיבלה רכב עם רשוי בתוקף לכן היא לא צריכה להינות מהתשלום לשנה הבאה.

כיוון ש"השתמשת" בביטוח המקיף, לא תקבל החזר על המקיף

את החובה תוכל להעביר לרכב החדש שלך, בינתיים תקפיא אותו.

כאמור מרגע שיש דו"ח שמאי על אובדן להלכה, שהגיע לחברת הביטוח ( בדוק שזה אכן כך ) אתה צריך לקבל את כספך תוך 30 יום.

וודא שהדו"ח יצא מהשמאי והגיע לחברת הביטוח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

תודה רבה רבה!

על סמך מה אני מבטל את הרישיון של הרכב? אני פשוט בא ואומר שאני רוצה החזר אגרה? או שיש מילת קסם כלשהיא שאני צריך להגיד?

מה זה דו"ח שמאי? יש הצעת תיקון שאומרת שהנזק עולה על 50%. לפי הבנתי הרכב הגיע למוסך הסדר לצורך תיקון, הגיעה שמאי שהעריך שהנזק מעל 50% והחליט להכריז אובדן להלכה. הדו"ח היחיד שידוע לי עליו שלהבנתי גם הגיעה לחברת הביטוח, זה דו"ח הצעת תיקון.

• תוכן חדש...