Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני נוהג על אופטרה 2005 1.6 ואני די מרוצה מנוחות הנסיעה,

העניין הוא שממש בא לי ללכת לכיוון רכב עם תחושה יותר יוקרתית, משהו בסגנון רכב מנהלים.

אני לא רוצה להשקיע יותר מ15K על רכב וראיתי שיש כמה אופציות בדמות פורד מונדאו, וולוו S40 וכו'

כמובן שאלו שנתונים נמוכים 2005-2007 אבל אלו רכבים שיעמדו בתקציב הרכישה וכנראה גם בנוחות הנדרשת.

הצריכת דלק לא חייבת להיות טובה יותר מ 1:9 בנסיעה משולבת אבל לפחות באזור הזה אני יודע שהעלות דלק שלי תהיה זולה ביחס לנסיעות.

עכשיו מה שנותר הוא עלות האחזקה! אני לא באמת יודע מה עלות האחזקה לרכב כזה וכשאני שואל פשוט אומרים יקר, מה המספרים?

כיום אני מוציא בממוצע חודשי 800 שח טיפולים על השברולט אופטרה שלי ואין לי בעיה להוסיף עוד 500-1000 שח בחודש לטיפולים עבור רכב יותר מפנק.

מה עלות החלקים? מה תכיפות ההחלפה? מה היחס בין המחירים של אופטרה לרכב מנהלים?

הרי ברור לי שהאופטרה היא קוריאנית והיא תיהיה הכי זולה לאחזקה פר טיפול אבל אני חושב שהאמינות של רכב אחר יכולה להוריד בסיכום את עלות האחזקה(למרות שממילא יש לי עוד כסף פנוי בכל חודש להחזיק רכב אחר)

כל הרעיון פה הוא אולי לשלם פי 2 על חלפים, אך לעתים רחוקות יותר, ובתכיפות נמוכה יותר מברכב קוריאני מכיוון שהם יהיו אולי איכותיים(ולכן אמינים) יותר ברכב המנהלים.

שוב, יש לי את הכסף לאחזקה אבל תמיד אני שמח לחסוך :)

אשמח לשמוע קצת מספרים של אחזקה חודשית/פר טיפול/חלפים ופחות "זה יקר"

תודה! :-)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם (נערך)

לא חושב שיש חיה כזו. רכב מנהלים בן +10 שנים עם צריכה ממוצעת פחות מ 1:9

בגיל כזה בכל רכב , גם גרמני ייתכנו הפתעות ובלאי וכשהפתעה מגיעה לרכב מנהלים היא יכולה להיות דיי יקרה. עדיף אולי להשאר עם הרכב הנוכחי שאולי לא שיא האמינות (לשון המעטה) אבל תחת שליטה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אתה מוציא בממוצע 800₪ כל חודש על אחזקה, ועוד חושש מאחזקה של רכב יעני יוקרתי כמו מונדאו או וולוו s40 ?!

כל אוטו שתרכוש בסגמנט מנהלים, אם הוא לא יהיה שחוט באופן יוצא דופן, יעלה לך פחות מהנבלה שיש לך ביד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא מסתדרים לי המספרים, אתה מוציא 800₪ בחודש רק על מוסך? כלומר כמעט 10000₪ בשנה? או שזה כולל הוצאות נוספות?

ואם כן, אתה מוכן להוציא 1800₪ בחודש על תיקונים? מעל 20000₪ בשנה? זה המון, בכל קנה מידה.

מניסיוני רכב "מנהלים" מהשנים האלו ממותג לא יוקרתי לא יהיה יקר באופן משמעותי לתחזוקה מרכב "משפחתי" מאותן שנים. ההבדל העיקרי הוא מנוע גדול יותר, שלא אמור להיות בעייתי יותר, ואבזור עדיף, שעלול להיות קצת בעייתי, הרבה עניין של מזל. הבעיה העיקרית היא צריכת דלק גבוהה יותר, וסחירות גבולית.

מאזדה 6, למשל, נראית כמו בחירה מעולה אם זה הכיוון. Redroze למיטב זכרוני החזיק​ אחת כזאת. אתה יכול גם להסתכל על סיכום האחזקה של הc5 שלי אם זה מעניין אותך.

אין לי ניסיון עם מותגים יוקרתיים יותר, שם יש את הבעיה התאורטית של מורכבות גבוהה יותר ומחסור בחלקים.

באופן כללי, תחזוקה של רכב ישן לדעתי (אחרי שבחרת רכב מתוחזק ואמין באופן בסיסי) היא הרבה עניין של מזל, וכמה אתה רגיש לבעיות קטנות. גם ברכב "מנהלים" יהיו דברים שלא עובדים, אם זה מטריד אותך אולי זה לא בשבילך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אתה מוציא בממוצע 800₪ כל חודש על אחזקה, ועוד חושש מאחזקה של רכב יעני יוקרתי כמו מונדאו או וולוו s40 ?!

כל אוטו שתרכוש בסגמנט מנהלים, אם הוא לא יהיה שחוט באופן יוצא דופן, יעלה לך פחות מהנבלה שיש לך ביד.

יעלה פחות? מ800 שח ממוצע חודשי? אז למה אני שומע תמיד את המילה יקר? מה זה יקר? מה זה זול? יש תשובה במספרים?

אני מאוד מעוניין להתקדם הלאה.

לא חושב שיש חיה כזו. רכב מנהלים בן +10 שנים עם צריכה ממוצעת פחות מ 1:9

בגיל כזה בכל רכב , גם גרמני ייתכנו הפתעות ובלאי וכשהפתעה מגיעה לרכב מנהלים היא יכולה להיות דיי יקרה. עדיף אולי להשאר עם הרכב הנוכחי שאולי לא שיא האמינות (לשון המעטה) אבל תחת שליטה.

לגבי הצריכת דלק, דיברתי על צריכה של 1:9 בנסיעה משולבת.

אם אפשר בבקשה מספרים ופחות "יקר" , היום אני מוציא 800 שח בבמוצע בחודש ובגלל שהרכב כנראה לא אמין אז תכיפות התקלות גדולה למרות שהמחיר פר טיפול זול יותר, לדוגמא, אני אולי מוציא 700-500 שח על משאבת שמן להגה אבל גם על עוד חלפים אחרים בטווח זמן קצר וזה יסתכם בסך הכל 1200 שח, לעומת זאת אם רכב מבוגר שהוא נחשב לאמין וטופל בזמן אצטרך להוציא 2000 שח על משאבת שמן להגה (בהנחה שזה המחיר, שוב, אף אחד לא מדבר במספרים) אז אומנם שילמתי 800 שח יותר על טיפול אחד אבל לא אצטרך להחליף עוד המון חלפים בטווח זמן קצר מכיוון שהחלפים יותר איכותיים.

שוב, הכל בהנחה שאני רוצה להשתדרג לרכב נוח יותר (וגם חזק יותר) ויש לי תקציב מסויים חודשי של 1500 שח אחזקה שוטפת של רכב (לא כולל דלק)

פורסם (נערך)
לא מסתדרים לי המספרים, אתה מוציא 800₪ בחודש רק על מוסך? כלומר כמעט 10000₪ בשנה? או שזה כולל הוצאות נוספות?

ואם כן, אתה מוכן להוציא 1800₪ בחודש על תיקונים? מעל 20000₪ בשנה? זה המון, בכל קנה מידה.

מניסיוני רכב "מנהלים" מהשנים האלו ממותג לא יוקרתי לא יהיה יקר באופן משמעותי לתחזוקה מרכב "משפחתי" מאותן שנים. ההבדל העיקרי הוא מנוע גדול יותר, שלא אמור להיות בעייתי יותר, ואבזור עדיף, שעלול להיות קצת בעייתי, הרבה עניין של מזל. הבעיה העיקרית היא צריכת דלק גבוהה יותר, וסחירות גבולית.

מאזדה 6, למשל, נראית כמו בחירה מעולה אם זה הכיוון. Redroze למיטב זכרוני החזיק​ אחת כזאת. אתה יכול גם להסתכל על סיכום האחזקה של הc5 שלי אם זה מעניין אותך.

אין לי ניסיון עם מותגים יוקרתיים יותר, שם יש את הבעיה התאורטית של מורכבות גבוהה יותר ומחסור בחלקים.

באופן כללי, תחזוקה של רכב ישן לדעתי (אחרי שבחרת רכב מתוחזק ואמין באופן בסיסי) היא הרבה עניין של מזל, וכמה אתה רגיש לבעיות קטנות. גם ברכב "מנהלים" יהיו דברים שלא עובדים, אם זה מטריד אותך אולי זה לא בשבילך.

הוצאות אחזקה, זאת אומרת, משאבת שמן הגה יש נזילה, חלון חשמל צד נהג הלך מנגנון (כנראה), טיפול שנתי זה 400-500 שח, מזגן הרדיאטור כנראה נוזל (הוא מנותק), יש כנראה בריחת גז מהמזגן (לא קריטית מידי, יכול להחזיק 3 חודשים כל פעם), מדיד מיכל דלק מזייף, צמיגים חדשים (כבר 3+ שנים על הרכב)

חישבתי את העלות המשוערת וזה יוצא ככה (כולל עבודה וחלקים):

צינור משאבת שמן הגה: 700

טיפול שנתי: 450

בריחת גז: 700-900 (החלפת צינור דולף)

מנגנון חלון: 500-700 (מנגנון מחלפים, חדש עולה 1000-1200)

רדיאטור נוזל אני לא יודע מה המחיר אשער 1000

מיכל דלק 500-600

4 צמיגים זולים 1500

מצבר שנפ שהוצאתי לפני חודשיים 500 שח

אלו מחירים שקיבלתי מהמוסך של סבא שלי שלפעמים לא בוחר בחלפים האיכותיים ביותר במטרה להוזיל לי עלויות (אני לא כל כך אוהב את זה)

אני מחזיק את הרכב כ8 חודשים (לא כללתי את הישור קו שעלה לי 1200 אחרי שסבא שלי הוריד לי מעלות של 1500)

סה"כ 743 שח לחודש (במחירים המוזלים האלה)

בנוסף, איני נגיש למוסך של סבא שלי כי עברתי עיר ואני מצפה לעלויות גבוהות מאלה במוסך שנמצא ליד העבודה שלי בהרצליה.

אז המחירים כנראה גבוהים יותר ואני מסתכל מנקודת מבט שיהיו עוד תקלות בהמשך (איך אמר מרפי? אם יש סיכוי שמשהו ישתבש, הוא כנראה ישתבש)

וכשאתה אומר 10,000 שח בשנה על טיפולים זה נחשב הרבה? (זה בדיוק מה שאני מחפש לדעת)

עשיתי חישוב של התקציב שלי ויש לי כ 1,500-1,200 שח בחודש לאחזקה חודשית על רכב (לא כולל ביטוח/דלק)

מה עלות האחזקה החודשית ההמוצעת של רכב יקר לאחזקה? (לא פורשה, אבל וולוו, פורד, רכב מנהלים כזה או אחר, פולקסווגן, רכב מנהלים יפני וכו')

עריכה אחרונה על ידי eliranll
פורסם (נערך)

אני ,סתם בגלל שאני חובב כסאות צרפתיים, הייתי מחפש סיטרואן C5 שמורה. יש סיפורי זוועות על המערכת הפניאומטית אבל כבר ראיתי שיש הבדל גדול בין מציאות לסטיגמות .המחיר ברצפה , הנוחות בשמיים והמנוע ורכיביו כמו של משפחתית C4.רק צריך מוסך שמבין. ויש פה אחד בפורום שנתן דוח מפורט על זאת שברשותו. חפש אותו.

רגע... הבחור הזה הגיב לפני ולא שמתי לב.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
ויש פה אחד בפורום שנתן דוח מפורט על זאת שברשותו. חפש אותו.

הנודניק הזה הוא אני [emoji2] (או שאולי יש עוד אחד?)

אז כן, עלויות הטיפולים שלך אסטרונומיות. כמו תמיד ברכבים ישנים, או שנפלת על תקופה רעה ורכב מוזנח ואח"כ יהיו לך כמה שנים של שקט יחסי, או שלא. כנראה שהרבה רכבי מנהלים במצב סביר יהיו זולים יותר לטיפול, רק אל תשכח שבכל רכב ישן יש הסתברות לבעיות יקרות, למשל שיפוץ גיר.

תבדוק גם את האפשרות לקנות רכב כזה חדש יותר עם מימון - תשלם ירידת ערך גבוהה, אבל הרבה פחות טיפולים. אם יש לך את הסכום להשקיע כל חודש, יכול מאוד להיות שלהשקיע אותו בירידת ערך זו אופציה טובה יותר.

אני מסכים איתך

פורסם
הנודניק הזה הוא אני [emoji2] (או שאולי יש עוד אחד?)

אז כן, עלויות הטיפולים שלך אסטרונומיות. כמו תמיד ברכבים ישנים, או שנפלת על תקופה רעה ורכב מוזנח ואח"כ יהיו לך כמה שנים של שקט יחסי, או שלא. כנראה שהרבה רכבי מנהלים במצב סביר יהיו זולים יותר לטיפול, רק אל תשכח שבכל רכב ישן יש הסתברות לבעיות יקרות, למשל שיפוץ גיר.

תבדוק גם את האפשרות לקנות רכב כזה חדש יותר עם מימון - תשלם ירידת ערך גבוהה, אבל הרבה פחות טיפולים. אם יש לך את הסכום להשקיע כל חודש, יכול מאוד להיות שלהשקיע אותו בירידת ערך זו אופציה טובה יותר.

זאת אומרת, רק בשביל לקבל פרופורציה מספרית, רכב עם עלות אחזקה חודשית של 800 שח בחודש זה המספר המגדיר אחזקה יקרה? (להוציא מהמשוואה רכבי ספורט/יוקרה/מנהלים פרימיום כדוגמת מרצדס וכד' ומעלה)

אם ארכוש עכשיו רכב חדש עם עלות חודשית של 800 שח עבור הרכב, כמה עלות האחזקה החודשית שלי תהיה? 300 שקל? ואם זה רכב מנהלים, כמה תיהיה העלות החודשית שלי על הרכב?

פורסם

לשאלתך הראשונה, כן. זה מגיע לכמעט 10000₪ בשנה, וזה הרבה. אולי לא הרבה למרצדס s class, אבל לרכב סטנדרטי כן.

ושוב, יכול להיות שזה בגלל שנפלת על תקופה רעה ויכול להיות שזה הדגם, אני לא ממש מכיר אופטרות. החישוב הנכון הוא בממוצע לכמה שנים. ועדיין, לא נראה מאוד משתלם להמשיך עם האופטרה שלך.

אי אפשר להגיד כמה תעלה תחזוקה של רכב משומש. סטיית התקן פה מאוד גבוהה, וכדי להתקרב לממוצע צריך להחזיק רכב לכמה שנים.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

פעם carcost.CO.IL היו נותנים טבלת עלות אחזקה חודשית משוערת לכל דגם לכל שנתון. היום אני לא מוצא את זה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לשאלתך הראשונה, כן. זה מגיע לכמעט 10000₪ בשנה, וזה הרבה. אולי לא הרבה למרצדס s class, אבל לרכב סטנדרטי כן.

ושוב, יכול להיות שזה בגלל שנפלת על תקופה רעה ויכול להיות שזה הדגם, אני לא ממש מכיר אופטרות. החישוב הנכון הוא בממוצע לכמה שנים. ועדיין, לא נראה מאוד משתלם להמשיך עם האופטרה שלך.

אי אפשר להגיד כמה תעלה תחזוקה של רכב משומש. סטיית התקן פה מאוד גבוהה, וכדי להתקרב לממוצע צריך להחזיק רכב לכמה שנים.

השאלה היא בדיוק אם זה נחשב אחזקה של רכב יקר, אני רוצה להחזיק רכב "יקר" הייתי בכיף מחזיק מרצדס אם האחזקה החודשית שלה באזור ה1000, יש לי את הכסף אני פשוט לא יודע מה היכולת שלי :)

בקיצור, רוצה להתקדם לרכב מנהלים ולא יודע כמה זה רחוק מהעלות אחזקה החודשית שאני שואף אליה, ואיזה רכב אני יכול להחזיק בטווח של 1,000-1,500 שח בחודש(איזה רכבים נכנסים בטווח הזה, בהנחה שהם בני 8-10)

פורסם

[h=2]מהי עלות האחזקה החודשית ברכב שעלות האחזקה שלו נחשבת יקרה?[/h]

יש פרארי שמאבדת כל חודש 50 אלף ש"ח במחירון, וזה לא נראה יקר לבעלים,

ויש סובארו DL שכיוון קרבורטור ב-500 ש"ח פעם בשנתיים יכול למוטט את הבעלים כלכלית.

תגדיר יקר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)
יש פרארי שמאבדת כל חודש 50 אלף ש"ח במחירון, וזה לא נראה יקר לבעלים,

ויש סובארו DL שכיוון קרבורטור ב-500 ש"ח פעם בשנתיים יכול למוטט את הבעלים כלכלית.

תגדיר יקר.

יקר למעמד הביניים. לא לאנשים מתחת לקו העוני ולא לאנשים עם שכר גבוהה לפחות פי 3-4 מחציון ההכנסה.

את מחיר האחזקה תשווה לעלות האחזקה של רכבי המנהלים שאינם מוגדרים פרימיום/ספורט, שהם יד 2, שהם בני 9-10.

ואת המחיר הזה שקיבלת תשווה למחיר עלות האחזקה של משפחתית בת 9-10 שהיא נקודת המוצא.

זאת אומרת, מה עלות האחזקה הממוצעת של רכב מנהלים בן 9-10 שאינו פרימיום(זאת אומרת לא מרצדס ודומיו ומעלה, כלומר גם לא פרארי/פורשה).

ברוב המקרים, עלות האחזקה של רכב כזה היא "יקרה" יותר מרכב משפחתי ומכאן הנחתי שמדובר במחיר "יקר".

לכן, אדם שיבחר לנהוג במונדאו ולא באופטרה ישלם יותר "יקר" עבור האחזקה של מונדאו (לאו דווקא בשורה התחתונה אלא פר טיפול ופר חלק חילוף).

האם המינוח הזה ליקר מדוייק מספיק?

אני כמעט בטוח שהבהרתי את עצמי בצורה דומה גם לפני כן.

ולסיכום,

אני מחפש לדעת מהי עלות האחזקה לחודש של רכב מנהלים בן 9-10 ולא זקן מ15.

אני מחפש טווח, לא מחיר מדוייק, בהנחה שהמצב של הרכב שמור ולא מכוסח.

פשוט:

אני רוצה רכב מנהלים, אחפש משהו שמור, בן 9-10, במידה והוא שמור, טיפולים שגרתיים, החלפת חלקים בצורה שגרתית, כמה יעלה לי להחזיק אותו בכל חודש?

עריכה אחרונה על ידי eliranll

• תוכן חדש...