Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל ולפני הכל, הטווח שאתה מחפש הוא מאוד רחב. יש תיקונים נקודתיים מאוד יקרים, כמו שיפוץ גיר, שיכול לקרות בגיל כזה ולשנות לך את כל החישוב. אבל זה נכון בכל רכב, לא רק ברכב מנהלים. גם משפחתית עם גיר פלנטרי בגיל כזה יכולה להזדקק לשיפוץ גיר. בחלק מהדגמים זה אפילו יהיה בדיוק אותו גיר. הניחוש שלי הוא שברכב מנהלים סביר תשלם פחות על תחזוקה ממה שאתה משלם היום, אלא אם תהיה לך תקלה מהותית ויקרה לתיקון. שוב, בממוצע, לאו דוקא בחצי שנה הראשונה.

לא צריך להיות הבדל גדול בין רכב משפחתי לרכב "מנהלים" מאותו מותג מבחינת עלויות תחזוקה. רוב רכבי מנהלים בשנים שאתה מדבר עליהם השתמשו ברכיבים דומים לרכבים קטנים יותר, קרי מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי. פילטר שמן למנוע 2 ליטר לא שונה מהותית מפילטר שמן למנוע 1.6.

ההבדלים שכן יהיו הם כמובן צריכת דלק, טסט (כמה מאות שקלים בשנה, זניח לדעתי) וקצת אבזור עודף, אם מתקלקל. גם פה לא תיפול כנראה בעשרות אלפי שקלים.

מה שכן, לא תמיד תקבל הרגשת "יוקרה" ברכבים כאלה (וזה אנדרסטייטמנט לא קטן). הם כן יהיו מרווחים יותר, מאובזרים יותר, מעט חזקים יותר ואולי קצת שקטים יותר. לא משהו יוקרתי במיוחד. הc5 היא אולי קצת יוצאת דופן פה בגלל המערכת ההידרו-פנאומטית, ולפחות בגלגול האחרון שלה גם נראית לא רע. בדגם הקודם היא ממש לא היתה יוקרתית בשום צורה שהיא.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

א. תלוי במזל שלך

ב. תלוי בטיב התחזוקה והשמירה של הבעלים הקודמים, וכמובן גם שלך

ג. תלוי בנסועה שלך

ומשכל זה נאמר, אני הייתי מעריך תחזוקת מכונית מסגמנט אחד גבוה יותר משפחתית, בנסיעה ממוצעת של 18,000 ק''מ בשנה, ובהנחה שהאוטו טופל ונשמר כהוגן, בסכום של כ6000₪ בשנה - כולל טיפולים שוטפים + צמיגים ומצבר אחת ל3 שנים + בלתמי''ם.

הערכה הכי גסה בעולם.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא מצליח לערוך:

כמובן הסכום שהזכרתי כולל אחזקה טכנית בלבד, ואינו כולל ביטוח / טסט / דלק.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
א. תלוי במזל שלך

ב. תלוי בטיב התחזוקה והשמירה של הבעלים הקודמים, וכמובן גם שלך

ג. תלוי בנסועה שלך

ומשכל זה נאמר, אני הייתי מעריך תחזוקת מכונית מסגמנט אחד גבוה יותר משפחתית, בנסיעה ממוצעת של 18,000 ק''מ בשנה, ובהנחה שהאוטו טופל ונשמר כהוגן, בסכום של כ6000₪ בשנה - כולל טיפולים שוטפים + צמיגים ומצבר אחת ל3 שנים + בלתמי''ם.

הערכה הכי גסה בעולם.

בהנחה שאני רוכש רכב עם היסטוריית טיפולים והטיפולים היו בזמן, והנסועה שלי מגרדת מלמטה את ה14 אלף ק"מ בשנה. אני שומר מאוד על הרכב ומקפיד לעשות טיפולים קצת לפני הזמן ותמיד שומר קבלות.

6,000 בשנה כולל בלת"מים לרכב מנהלים זה יוצא מתחת למה שאני משלם היום. זאת אומרת שיש לי ראש שקט שלא אקפוץ מעבר לטווח של 1,000 בחודש אחזקה עם כמעט כל רכב שארצה?

ואם השנים עולות האחזקה אף זולה יותר? לרכב חדש(מנהלים) עלות האחזקה זולה יותר?

אני מצטער על הבורות, אני באמת לא מבין עד כמה אני יכול ליהנות עם תקציב של 1,500 שח בחודש על רכב. ואני כן רוצה ליהנות.

כשאני מדבר עם סבא שלי על רכב יד שנייה הוא תמיד רוצה שאקנה יונדאי או קוריאני זול וממש לא בא לי, כשאני מדבר איתו על מונדאו 2007 הוא אומר לי שהטיפולים יקרים בטירוף ושהרכב נכנס כל הזמן למוסך, אז רציתי לדעת לשם השוואה כמה כבר זה יכול להיות יותר יקר מ800 שח ממוצע בחודש.

כמו שאתם רואים, אני מוציא המון על רכב קוריאני לא אמין(וזה מתסכל) ואם אני כבר מוציא ויש לי את היכולת, אני רוצה להוציא על רכב מפנק יותר. ופה הבעיה שלי, אני יוצא פראייר.

כמובן הסכום שהזכרתי כולל אחזקה טכנית בלבד, ואינו כולל ביטוח / טסט / דלק.

גם אני מדבר על אחזקה בלבד (טיפולים וחלקים)

עריכה אחרונה על ידי eliranll
פורסם
6,000 בשנה כולל בלת"מים לרכב מנהלים זה יוצא מתחת למה שאני משלם היום. זאת אומרת שיש לי ראש שקט שלא אקפוץ מעבר לטווח של 1,000 בחודש אחזקה עם כמעט כל רכב שארצה?

זה בממוצע. הערכה גסה. בכל רכב ישן יש אפשרות לתיקונים יקרים. זה לא ראש שקט, אבל בהתחשב במה שיש לך היום זה כנראה לא יותר גרוע (וכנראה אפילו יותר טוב). חושב להבין שזה לאו דוקא מתחלק כל חודשיים לטיפול של 1000 ש"ח, אלא יכול להיות כמה אלפים במכה ואז זמן יחסית ארוך של שקט.

ואם השנים עולות האחזקה אף זולה יותר? לרכב חדש(מנהלים) עלות האחזקה זולה יותר?

בגדול כן (אבל זה תלוי רכב, יש רכבים חדשים יותר עם מכלולים בעייתים, כמו ה-DSG7 של ואג או מנוע ה-thp156 של PSA). לדעתי האישית, רכב בן 9-10 (גם בלי קשר לקטגוריה) יכול להיות הימור. יש גם רכבים כאלו בני 6-7 במחירים של 30-40. לדעתי זו יכולה להיות עסקה טובה יותר, אם אתה מחזיק את הרכב כמה שנים (בגלל סחירות נמוכה). גם אם תוציא בסה"כ קצת יותר כסף (בגלל ירידת ערך גבוהה יותר משמעותית) תקבל רכב חדש יותר, נעים יותר ואמין יותר. כמה אתה מתכנן להוציא על קניה?

אני מסכים איתך

פורסם
זה בממוצע. הערכה גסה. בכל רכב ישן יש אפשרות לתיקונים יקרים. זה לא ראש שקט, אבל בהתחשב במה שיש לך היום זה כנראה לא יותר גרוע (וכנראה אפילו יותר טוב). חושב להבין שזה לאו דוקא מתחלק כל חודשיים לטיפול של 1000 ש"ח, אלא יכול להיות כמה אלפים במכה ואז זמן יחסית ארוך של שקט.

בגדול כן (אבל זה תלוי רכב, יש רכבים חדשים יותר עם מכלולים בעייתים, כמו ה-DSG7 של ואג או מנוע ה-thp156 של PSA). לדעתי האישית, רכב בן 9-10 (גם בלי קשר לקטגוריה) יכול להיות הימור. יש גם רכבים כאלו בני 6-7 במחירים של 30-40. לדעתי זו יכולה להיות עסקה טובה יותר, אם אתה מחזיק את הרכב כמה שנים (בגלל סחירות נמוכה). גם אם תוציא בסה"כ קצת יותר כסף (בגלל ירידת ערך גבוהה יותר משמעותית) תקבל רכב חדש יותר, נעים יותר ואמין יותר. כמה אתה מתכנן להוציא על קניה?

אני מתכנן להוציא 12K בערך (אם ממש אהיה חייב אז 15K).

חשבתי גם על לקחת את ה12K האלה ולשים אותם כמקדמה לרכב שנתון גבוהה יותר, ואז שהתשלום החודשי של הרכב + עלות האחזקה החודשית יהיו שווים ללא יותר מ1,500 שח בחודש, השאלה אם ניתן לקבל במסגרת הזו רכב מנהלים (לא חדש) וגם "יותר ביטחון" מאשר רכב בן 9-10.

העניין הוא שאני גם לא יודע אם אצטרך להחזיק רכב בטווח הבינוני (בעוד כחצי שנה עד שנה) ולכן אני לא מעוניין לרכוש ב36 תשלומים.

פורסם

אם אתה מתכנן לנסות למכור בעוד חצי שנה עד שנה, לדעתי להחליף רכב כרגע (ועוד למנהלים) זו טעות. אלה רכבים שהסחירות שלהם די ברצפה. בסבירות גבוהה או שיקח לך הרבה זמן למכור או שירידת הערך תהיה משמעותית. תמשוך עם מה שיש לך עוד חצי שנה ואז תראה.

עריכה: בנוסף, לקונה הפוטנציאלי, רכב ישן שנמכר אחרי תקופה קצרה מריח כמו צרות. גרועות. ממש. בטוח לא יעזור לך במכירה.

אני מסכים איתך

פורסם
אם אתה מתכנן לנסות למכור בעוד חצי שנה עד שנה, לדעתי להחליף רכב כרגע (ועוד למנהלים) זו טעות. אלה רכבים שהסחירות שלהם די ברצפה. בסבירות גבוהה או שיקח לך הרבה זמן למכור או שירידת הערך תהיה משמעותית. תמשוך עם מה שיש לך עוד חצי שנה ואז תראה.

אני די מעוניין "לזרוק" את הכסף, כל עוד אני צריך רכב, אני רוצה להנות מרכב טוב, לאו דווקא שיהיה בבעלותי, פשוט לא לשלם יותר מ1,500 שח בחודש על אחזקה(או אחזקה + תשלום חודשי)

(הכוונה היא לא באמת לזרוק, אלא יש לי 1,500 שח ייעודיים לרכב בחודש, כמובן שאם אוכל להחזיק מרצדס ב1,200 אין לי בעיה לא לשלם את מלוא ה 1,500, פשוט בבסיס אני רוצה רכב כיפי ולא מנקודה A ל B(וגם לא ספורטיבי מידי אלא רכב מנהלים), כמו כן אם הרכב יעלה 1,700 בחודש לא אוכל להחזיק בו ואז אצטרך להסתפק במשהו זול יותר, אבל המטרה שלי היא לנצל את המיטב מהסכום הזה ודוקא הוולוו והמונדאו קרצו לי הכי הרבה כי מצד אחד הן בקטגוריה החזקה יותר ממשפחתית רגילה ומצד שני לא יחצו את רף ה1,500-1,200 פר חודש, להבנתי)

השאלה גם אם אפילו אוכל להנות מרכב חדש יותר בתוך הטווח הזה אז בכלל יותר טוב

פורסם

אני לא ממש יורד לסוף דעתך, לצערי.

אחזקה של רכב ישן לא מתפלגת באופן שווה בין החודשים. אף אחד לא יכול להבטיח לך שלא יהיו חודשים שבהם תוציא מעל 1500 ש"ח, ושלא יהיו כמה חודשים כאלו ברצף. תקלות הן לפעמים בלתי תלויות ויקרות. יכול להיות שבחודש אחד ילך הממיר הקטליטי, בחודש אחריו תחליף אלטרנטור ובזה שאחריו תצטרך שיפוץ גיר. ואז תוכל לנסוע שנתיים בטיפולים שוטפים בלבד. בגלל זה מדברים על ממוצעים למשך שנים.

מכיוון שאתה מתכנן לטווח די קצר, לדעתי זה הימור גדול. אל תשכח שמי שמוכר לך את הרכב בהרבה מקרים מוכר מסיבה טובה, ויש סיכוי שתגלה אותה אחרי הקניה, והיא לא תהיה זולה. וגם לא ברור לי למה לזרוק 12,000 ש"ח לפח בשביל חצי שנה - זו ירידת ערך עצומה!

שלא תבין לא נכון - אני בעד רכבים כאלו אם זה מדבר אליך (אני מחזיק אחד בעצמי), רק לא בפרמטרים שלך.

ה-S40 בשנים האלו היא גרסת וולוו לפורד פוקוס, ונמצאת קטגוריה מתחת מבחינת מרווח. בנוסף, היא הרבה פחות נפוצה וממותג "נחשב" יותר, ולכן אולי תהיה יקרה יותר לתחזוקה. אני לא אגיד כלום לגבי המונדיאו - בשביל זה יש את ואדים. לא מכיר את שתיהן באופן אישי.

אני מסכים איתך

פורסם

מאזדה 6 - תהיה בחירה טובה, ואחזקתה לא אמורה לעלות משמעותית יותר מהאופטרה את תצליח למצוא אחת שטופלה כיאות.

אתה צריך לבדוק את עצמך לגבי מחירי החלפים כי רביעיית צמיגים טובים במידה של האופטרה לא צריכים לעלות יותר מ1000 ש"ח ומנגנון חלון לא יותר מ-400 ש"ח.

בנוסף נראה שהיו לך לא מעט הוצאות שאינן על תקלות טיפוסיות לכן לא הייתי ממהר למכור את הרכב אלא הייתי נוסע בו שנה-שנתיים כדי להנות מהתיקונים - אני צופה שעלויות האחזקה ירדו אם תמשיך להחזיק ברכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
אני לא ממש יורד לסוף דעתך, לצערי.

אחזקה של רכב ישן לא מתפלגת באופן שווה בין החודשים. אף אחד לא יכול להבטיח לך שלא יהיו חודשים שבהם תוציא מעל 1500 ש"ח, ושלא יהיו כמה חודשים כאלו ברצף. תקלות הן לפעמים בלתי תלויות ויקרות. יכול להיות שבחודש אחד ילך הממיר הקטליטי, בחודש אחריו תחליף אלטרנטור ובזה שאחריו תצטרך שיפוץ גיר. ואז תוכל לנסוע שנתיים בטיפולים שוטפים בלבד. בגלל זה מדברים על ממוצעים למשך שנים.

מכיוון שאתה מתכנן לטווח די קצר, לדעתי זה הימור גדול. אל תשכח שמי שמוכר לך את הרכב בהרבה מקרים מוכר מסיבה טובה, ויש סיכוי שתגלה אותה אחרי הקניה, והיא לא תהיה זולה. וגם לא ברור לי למה לזרוק 12,000 ש"ח לפח בשביל חצי שנה - זו ירידת ערך עצומה!

שלא תבין לא נכון - אני בעד רכבים כאלו אם זה מדבר אליך (אני מחזיק אחד בעצמי), רק לא בפרמטרים שלך.

ה-S40 בשנים האלו היא גרסת וולוו לפורד פוקוס, ונמצאת קטגוריה מתחת מבחינת מרווח. בנוסף, היא הרבה פחות נפוצה וממותג "נחשב" יותר, ולכן אולי תהיה יקרה יותר לתחזוקה. אני לא אגיד כלום לגבי המונדיאו - בשביל זה יש את ואדים. לא מכיר את שתיהן באופן אישי.

קודם כל, תודה רבה על העזרה!

אני יודע שאף אחד לא יכול להבטיח לי, אבל אף פעם לא מדברים במספרים כשאומרים ש"להחזיק רכב מנהלים זה יקר", אז רק רציתי לדעת מה הסכום, לדוגמא אם באופטרה חלק + טיפול עולה 800 אותו דבר זהה במונדאו יעלה 3000 אז כמובן שאוכל לחלק את זה ל2 תשלומים ואשלם 1,500 או במידת הצורך 3 תשלומים על 4,500 וכו' (או הלוואה והחזר חודשי, לא חשוב, אמצא דרך להגיע ל1,500 מקס' בחודש)

סוף דעתי היא שבא לי להרגיש שיש לי רכב מפנק ולא אפור, ואני מוכן להשקיע 1,500 בחודש, האם זה ריאלי או לא? מכיוון שאין לי מושג כמה זה "יקר להחזיק" אני לא מודע ליכולת שלי והתפשרתי על אופטרה/אקסנט/גטס (הבנת את הכוונה שלי אני מקווה *קוריאני*)

אין לי מישהו אחר להיוועץ בו, מצטער שאני ככה חופר.

מאזדה 6 - תהיה בחירה טובה, ואחזקתה לא אמורה לעלות משמעותית יותר מהאופטרה את תצליח למצוא אחת שטופלה כיאות.

אתה צריך לבדוק את עצמך לגבי מחירי החלפים כי רביעיית צמיגים טובים במידה של האופטרה לא צריכים לעלות יותר מ1000 ש"ח ומנגנון חלון לא יותר מ-400 ש"ח.

בנוסף נראה שהיו לך לא מעט הוצאות שאינן על תקלות טיפוסיות לכן לא הייתי ממהר למכור את הרכב אלא הייתי נוסע בו שנה-שנתיים כדי להנות מהתיקונים - אני צופה שעלויות האחזקה ירדו אם תמשיך להחזיק ברכב.

המנגנון מחלפים עולה 400-300 אך בתוספת עבודה זה מגיע ל600-700

לגבי צמיגים, 250 שח לצמיג איכותי? איזה יצרן? נשמע טוב

אני כמעט בטוח אמכור את הרכב בתוך המשפחה כי אני רוצה בכל מקרה להתקדם שנתון לפחות וכבר סידרתי המון דברים ובדיוק מחפשים אצלנו רכב.

עכשיו רק השאלה, לאן להתקדם, אחזקה "זולה" שזה אופטרה 2008 (משהו שלא בא לי) או קוריאני זול אחר או שבתקציב חודשי של 1,000-1,500 שקל לאחזקת רכב בלבד, יש לי אפשרות להשתדרג למנוע גדול יותר/אבזור יפה יותר וכו'

אני מחפש לחסוך באחזקה עם רכב מנהלים ולא לוותר על רכב מנהלים בשביל לחסוך באחזקה(ולכן לרדת לדרגת משפחתית בשביל לחסוך אחזקה, לטובת הדיון בלבד, לא בא בחשבון).

זה בדיוק הגבול.

מאזדה 6 נשמע לי דווקא סבבה, השאלה איך היא מבפנים, יצא לי להציץ, למיטב זכרוני תא הנהג לא כל כך מרשים. תקן אותי אם אני טועה.

עריכה אחרונה על ידי eliranll
פורסם

תכוון למזדה 6

סובארו b4

טויוטה אוונסיס

אל תיצמד לרכב מסוים, אלא רכוש את האקזמפלר השמור והמטופל ביותר שתמצא

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

המנגנון מחלפים עולה 400-300 אך בתוספת עבודה זה מגיע ל600-700

לגבי צמיגים, 250 שח לצמיג איכותי? איזה יצרן? נשמע טוב

מאזדה 6 נשמע לי דווקא סבבה, השאלה איך היא מבפנים, יצא לי להציץ, למיטב זכרוני תא הנהג לא כל כך מרשים. תקן אותי אם אני טועה.

FALKEN או MAXXIS

לגבי מנגנון חלון אני מתכוון עם העבודה ולא מפירוק.

לגבי המאזדה 6 - לך תראה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
FALKEN או MAXXIS

לגבי מנגנון חלון אני מתכוון עם העבודה ולא מפירוק.

לגבי המאזדה 6 - לך תראה.

אנחנו מדברים על מנגנון הנקרא גם "מנוע"? מפירוק מכרו לי ב350 ולגבי תוספת על עבודה לא ביררתי לעומק את המחיר

מעניין, באיזה מוסך זה 400 כולל עבודה? האם במוסך מקבוצת UMI יתנו לי מחיר זהה?

לגבי הצמיגים, תודה!

לגבי המאזדה 6 - על איזה שנתון אנחנו מדברים?

פורסם
תכוון למזדה 6

סובארו b4

טויוטה אוונסיס

אל תיצמד לרכב מסוים, אלא רכוש את האקזמפלר השמור והמטופל ביותר שתמצא

לסיכום, עלות האחזקה של רכב מנהלים(שאינו פרימיום ולא מרצדס/במוו/פורשה וכו' וגם לא קוריאני מכיוון שלרוב קוריאני זול מידי וזה מוריד את הממוצע) תנוע בין 6,000 שח ל 12,000 שח בשנה, מעל זה מדובר במקרה קצה? אני מדבר על טיפולים וחלפים בלבד ברכב ובנוסף אני גם לא מדבר על שיפוץ גיר והחלפת מנוע שאלו הם טיפולים יקרים בכל רכב

האם אני צודק?

האם זה יכול גם להיות תקף אפילו לשנתונים החדשים(2012-2015 וגם רכבים חדשים לחלוטין) ולא רק לרכב בן 10?

• תוכן חדש...