Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בגדול "טיפול" שמתואר כאן במוסך כללי לא עולה 450 ש"ח אלא באיזור 250-300, יש רווח וזה הסדר גמור. מ 130 ש"ח אין רווח.

ובמורשה 400+. עם פילטר אויר ומזגן זה כבר מגיע ל800+.

אתה טוען שרווח נקי של 100-200% זה בסדר.. אני טוען שמרבית בעלי העסקים בישראל יכולים רק לחלום על זה.

אבל לא על זה הדיון.

הבאתי פה מספרים רק בשביל להסביר למגיבים שאף אחד לא מפסיד על הטיפולים הזולים הללו.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מאמין שלשלם בזול יתפרש בסוף כלשלם ביוקר. מוסך שמרשה לעצמו לבצע טיפול במחיר של מסנן שמן כנראה משתמש בחומרים זולים ואני מפחד שאפילו מזוייפים. הנזק שייגרם לטווח הארוך לא שווה את החיסכון של 400 ש"ח.

רכב זה לא ג'ינס, אתה משלם המון רק על הקניה שלו, ואם יש תקלה מתחילות הוצאות לא קטנות. אני מעדיף לשלם קצת יותר למוסך שאני סומך עליו או יותר טוב מזה לבצע טיפול לבד. אבל שוב זאת דעתי , בלי לזלזל.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם
אני טוען שמרבית בעלי העסקים בישראל יכולים רק לחלום על זה.

לא מסכים, העשירון העליון וגם זה שמתחתיו לא כולל הרבה בעלי מוסכים, זה לא הענף הכי רווחי ואפילו לא קרוב.

בוא נגיד שיש רווח סביר, אבל בדיוק בשביל זה פתחת מוסך, לא?

אם תעשה משכורת מינימום, או אפילו משכורת ממוצעת, בשביל כל הכאב ראש? אפשר ללכת לעבוד שכיר במקום אחר.

לגבי זה שאף אחד לא מפסיד על הטיפולים האלו - מסכים. אבל קח עוד דוגמא, עורך דין שמרוויח בדרך כלל 200 שקל לשעה ילך לעבוד בשמירה בשכר מינימום. נכון, הוא לא מפסיד אבל מרוויח הרבה פחות ממה שהוא עם האמצעים, הידע וההכשרה שיש לו יכול להרוויח.

פורסם (נערך)

אתה טוען שרווח נקי של 100-200% זה בסדר.. אני טוען שמרבית בעלי העסקים בישראל יכולים רק לחלום על זה.

יישנם מוסכים אשר מרוויחים הרבה יותר מ-200 אחוז תלוי בסוג העבודה ומאיפה הוא רוכש את חלקי החילוף וכמות החלקים ואחוז ההנחה בזמן הרכישה. לפעמים מקבלים גם אחוז הנחה נוסף חודשי.

מוסכים מורשי הייבואן רק על החלקים מרוויחים 300-400 אחוז וגם יותר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

זה נכון אבל ככה זה עם כל המוצרים בארץ, אני לא חושב שחלקי חילוף הם משהו חריג.

מוסך עושה 200% על חלקים כדי שיוכל לקנות למשל טלפון סלולרי שגם יבואן שלו עושה 200%, לממן דירה שעולה סכום לא הגיוני וכו'.

פורסם

בגטס עולה לי פילטר מקורי ושמן בתקן יצרן 80 שקל... רוצו לסניף כלמוביל הקרוב לביתכם ורכשו עוד היום.

פורסם
זה נכון אבל ככה זה עם כל המוצרים בארץ, אני לא חושב שחלקי חילוף הם משהו חריג.

מוסך עושה 200% על חלקים כדי שיוכל לקנות למשל טלפון סלולרי שגם יבואן שלו עושה 200%, לממן דירה שעולה סכום לא הגיוני וכו'.

אכן כך - והתוצאה העיקרית-

מדינה שלמה שעושה את הקניות שלה באינטרנט. אם אפשר היה לקנות טיפול לאוטו במוסך בחו''ל אנשים היו עושים את זה כך.

תוצאות נלוות הן תרבותיות-

מאמץ אדיר מושקע בתחבולות למצוא פראיירים מצד אחד, ולא לצאת פראייר מצד שני.

ובתכלס - כולם פראיירים.

סובלים מאוכל יקר, דלק יקר. מיסוי. מבסוטים שאפשר לקנות מכוניות בזול. ממש. כש70K יהיה המחיר לג'ולייטה דיזל בישראל אז אשמח להשתלב בדיון על מכוניות במחירים זולים.

יש לי חדשות לכל מי שהצליח לא לצאת פראייר לאחרונה- זה על חשבון מישהו אחר - ומחר או מחרתיים שוב יהיה תורך.

כנסו לדוח רוח של רוב המוסכים - אין מה לקנא בהם.

ואין שום סיבה לחשוב שהתנהלותם שונה מכל תחום אחר במשק - בנק, מסעדה, אולם קולנוע, חנות בגדים, רשת סלולרית.

רק שבמוסכים כל אחד כאן מבין. וגם מבין הכי טוב

פורסם

החשבון שלכם לא נכון,בלתי אפשרי להרוויח מטיפול במחיר הזה,בדיוק בגלל זה הרוב מרמים כמו בסרטון או קרוב לזה.

איפה הוצאות המוסך:

על משכורות,ביטוח,ביטוח לאומי,ארנונה,שכר דירה,רואה חשבון,מס הכנסה,ועוד

ברוב המקרים גם העובדים לא מיומנים ועלולים לעשות נזקים.

פורסם
החשבון שלכם לא נכון,בלתי אפשרי להרוויח מטיפול במחיר הזה,בדיוק בגלל זה הרוב מרמים כמו בסרטון או קרוב לזה.

איפה הוצאות המוסך:

על משכורות,ביטוח,ביטוח לאומי,ארנונה,שכר דירה,רואה חשבון,מס הכנסה,ועוד

ברוב המקרים גם העובדים לא מיומנים ועלולים לעשות נזקים.

סיכום מעולה. אתה צודק

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם

אגב, היה (אולי עדיין נמשך) מבצע גדול של יבואן מאזדה, יבואן פולקסווגן ואולי עוד יבואנים.

בעת העברת בעלות בדואר לרכב מעל גיל 5 שנים (לא בטוח שזה 5 שנים, הכוונה הייתה לרכב יחסית לא חדש) של אחד המותגים האלו רוכש הרכב היה מקבל שובר טיפול חינם במוסך מורשה יבואן.

מי שניגש עם השובר קיבל טיפול קטן חינם ללא שאלות: פילטר שמן מקורי ושמן שנמצא בשימוש באותו מוסך (לא הזמינו במיוחד שמן מינראלי ב 40 ש"ח לגלון :-D )

השתמשתי גם בשובר כזה ולא הציעו לי להחליף ברקסים או משהו אחר ללא צורך. מעבר לשובר הוספתי כסך על החלפת מצתים שהיה צריך להחליף לפי שיגרת טיפולים.

מטרה של המבצע - להחזיר למוסכים המורשים לקוחות עם מכוניות משומשות שכבר עברו לטפל במוסך כללי.

אז מישהו כן חשב שזה רווחי בראיה גלובלית. למרות שחלק מהלקוחות אחרי ניצול השובר המשיכו לטפל במוסכים כלליים.

פורסם
פילטר שמן מקורי ושמן שנמצא בשימוש באותו מוסך (לא הזמינו במיוחד שמן מינראלי ב 40 ש"ח לגלון :-D )

במוסך ספציפי ברשת המוסכים של סמל"ת נאמר לי במפורש שמי שמגיע עם השובר מקבל שמן של פז, בניגוד לשמן AGIP שמקבל מי שמשלם על טיפול.

וכמובן שכל מי ששומע שיש לך שובר ל"טיפול" עושה הצגה שלמה על זה שזה לא "טיפול" כי צריך להוסיף פלאגים, פילטר אוויר, ועוד כל מיני דברים.

ברורה מה כוונת היבואן כשמחלק את השוברים הללו, לדעתי אפילו מבורך. אבל יהיה קצת קשה להחזיק מישהו צמוד לרשת היבואן לרכב שאינו באחריות..

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

וכמובן שכל מי ששומע שיש לך שובר ל"טיפול" עושה הצגה שלמה על זה שזה לא "טיפול" כי צריך להוסיף פלאגים, פילטר אוויר, ועוד כל מיני דברים.

אני אומר שוב: הייתי, הצגתי את השובר כבר על ההתחלה, לא היה את התסריט הזה. פלגים החליפו כי היה צריך להחליף באותו טיפול לפי שגרת טיפולים.

חוץ מזה היה טיפול רגיל בלי תוספות שלא לצורך. שמן מצובר של המוסך. יש צובר משותף אחד, ממנו ממלאים לכולם.

אני הייתי אישית, עם האוטו הפרטי שלי. מוסך מאזדה/פורד. מידע ממקור ראשון.

פורסם (נערך)

תיאור מצב,אתה מגיע למוסך עם השובר שלך.

במהלך הטיפול מתברר שהבלמים לא תקינים.(גם הגה,ציריה,או כל חלק בטיחותי אחר)

חוקית הוא יכול לא לשחרר לך את האוטו,בדיוק בשביל המצבים האלה נוצרו כל ״הפתיונות״ האלה.

אין ארוחות חינם בחיים,על הכל משלמים.

ופותח השירשור,שאל על מוסך ״מבצע״ לא על מוסך יבואן.(לא ששם צדיקים גמורים)

עריכה אחרונה על ידי dts2
פורסם

למייטב ידעתי אם הלקוח מתעקש לשחרר את הרכב עם ליקויי בטיחות, מוסך לא רשאי לעקב אותו.

מוסך צריך לשחרר את הרכב ולדווח על הליקוי למשרד התחבורה, הם כבר יפעלו מול בעל הרכב.

ופותח השירשור,שאל על מוסך ״מבצע״ לא על מוסך יבואן.(לא ששם צדיקים גמורים)

אני יודע מה הוא שאל, לדעתי קיבל תשובות כבר.

דוגמא שלי עם שובר במוסכי יבואן היא רק דוגמא להמשך הדיון, לא תשובה ישירה לשאלה של פותח השירשור.

• תוכן חדש...