Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקי גם אני הייתי עם הרכב הפרטי שלי. וראיתי את שמן הפז שמוזגים מג'ריקן שגם צילמתי אותו. (שאגב, כן עומד בתקן היצרן, לעומת AGIP שעומד ב C3 אך ללא תקן היצרן)

ולי אישית פקידת הקבלה ונציג השירות אמרו "זה לא שובר לטיפול, אתה צריך לעשות גם..." והגעתי לשם לפני מועד הטיפול הנקוב על ידי היצרן, על מנת להקטין את מרווח החלפות השמן. הם פשוט דיקלמו משהו מוכן מבלי לראות את נתוני הרכב.

לזכותם נגיד שכשאמרתי שאני מעוניין רק בהחלפת השמן והפילטר, לא שיגעו את השכל יותר מידי.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נו אז יש ככה וככה, כמו בכל דבר...

פשוט לא צריך לרשום ש"כל מוסך בהכרח ינסה לעשות עוד עבודות בין אם צריך ובין אם לא".

זה לא חד משמעי, תלוי במדיניות של בעל הבית.

אה, נזכרתי - גם את העבודה של החלפת הפלגים חישבו על חשבון השובר, שילמתי רק על הפלגים עצמם.

ועוד דבר: אני בכלל, אבל בכלל לא בטוח ששמן של פז פחות טוב מ AGIP. אני בטוח רק בזה שלמוסך הוא עולה פחות.

פורסם

נאמר שם שמוסך רשאי לעקב את שחרור הרכב אם לקוח לא סגר את התשלום. הגיוני מאוד.

אין שם איזכור לנושא אליו דיברנו - האם מוסך שקבע שיש ברכב ליקויים בטיחותיים רשאי לעקב את שיחרורו כשלקוח דורש להוציא את הרכב לבדיקה/תיקון במקום אחר.

פורסם

אני לא רואה שום מצב שבו מוסך יכול להחזיק את הרכב שלי כבן ערובה כשאני לא חייב לו כלום, גם אם אני רוצה לקחת את הרכבעם ברקסים תקולים.

אולי הוא יכול לדווח למשרד התחבורה או לאיזשהו רגולטור כזה או אחר, אבל מפה ועד להודיע לי שאני לא רשאי לקחת את הרכוש הפרטי שלי? קצת תמוה.

פורסם

הייתי בסיטואציה הזאת וגם אותי ניסו לערבב, עד שדרשתי שימדדו את עובי הרפידות ודרשתי את הספרות על פיה הם עובדים. (מדובר במורשה יבואן סקודה) והפלא ופלא פתאום הגיע נסיון ערבוב נוסף - זה לא בדיוק נגמר... זה גבולי... בקיצור אף אחד לא בדק כלום ויצאתי לדרכי. מה שאני בא להגיד זה שהרבה אנשים לא מבינים בזה ומשתכנעים או מבינים במכונאות ומאמינים שקיים חוק שמונע לשחרר רכב.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם (נערך)

עד 20% יותר ממה שסוכם המוסך אינו חיב להודיע ללקוח,זה בלי שדיברנו בכלל על תוספות שהמוסך ״משחיל״

מים לשפריצר,תוספי דלק וכו

Screen Shot 2016-12-30 at 11.09.08.png

עריכה אחרונה על ידי dts2
פורסם

כשאומרים לך להוסיף לטיפול שעולה 1000 ש"ח 200 ש"ח,

זה לא נעים אבל אפשר לספוג את זה. כשאתה עושה טיפול של 1000 ש"ח ומשחילים לך עוד 1000 ש"ח זה מקומם.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

אם לא התקשרו אליך ולא ביקשו וקיבלו אישור לתוספת מעל 20%, לא יכולים להתחיל בעבודה, אם התחילו ועשו משהו שלא אישרת אתה לא חייב לשלם, אתה יכול לדרוש החזרה של החלקים הישנים ולקחת את הרכב.

מים לשפריצרים ותוסף דלק אמורים להופיע בהצעת המחיר הראשונית. אם אתה לא מעוניין, תבקש שימחקו אותם.

פורסם

כפי שכתבתי עד 20% לא צריך שום אישור.

ורוב האנשים לא מבינים ימין משמאל,אני חי בעולם אמיתי,ובעל ניסיון רב מאוד בעולם הרכב.

תפסיק לנסות לצייר מצב כאילו הכל ורוד,כי הוא לא.

מוסך הוא לא עמותת צדקה,מוסך הוא עסק שרוצה לעשות כסף,ורוב המוסכים מרמים,יש כאלה בקטן,יש כאלה בגדול.

שעתון יצרן הוא רמאות בפני עצמה.

פורסם

באיזה הודעה כתבתי שהכל ורוד, תן קישור?

אם יש לך ניסיון רב, במקום לכתוב בכל הודעה שכולם מרמים אותך, תשקוע מאמצים בלהסביר לאנשים מה תקין ומה לא, מה מותר לעשות ומה אסור, שישאלו את השאלות הנכונות ויבינו מה הם מקבלים ועל מה הם משלמים.

מוסך הוא עסק שצריך (חייב!) להרוויח כסף על כל טיפול שהוא עושה , לא לרמות לקוח.

מטרה שלנו בפורום היא להסביר לאנשים איפה עובר הגבול בין שני המצבים האלו.

לכתוב שכולם מרמים אותך לא כ"כ עוזר.

פורסם

טיפול קטן בחלפים מקוריים ואיכותים לא צריך לעלות יותר מ-200 שקל - עד 250 ..

פיטלר מקורי של שמן ברוב הרכבים 40-60 ש"ח , שמן איכותי בין 80-120 ש"ח, עבודה של ההחלפה צריכה לעלות אצך מוסך הוגן 70-100 ש"ח.

פורסם

כמה תיקונים לדברים לא נכונים שנכבו פה , כנראה מחוסר ידע.

מוסך לא יכול להחזיק רכב, גם אם מדובר בליקוי בטיחותי החמור ביותר.

מה שכן מוסך צריך לעשות זה לדווח למשרד התחבורה על זה שהרכב יצא ממנו עם ליקוי ביטיחותי ומהות הלקוי ובעל הרכב יקבל הורדה מהכביש, אלא אם יוכיח כי תיקן את הליקוי במקום אחר.

שום מוסך, מורשה יבואן, או כללי לא מרוויח 200% או 300% אחוזים חלקי חילוף.

ההנחות יכולות להיות שונות ומגוונות בהתאם להרבה שיקולים אבל לא מתקרב לאחוזים מופרכים האלו.

לגבי הקופון או השובר, זה עניין פירסומי למשוך לקוחות למוסך וצריך לברר מול המוסך או מפיק השובר, מה זה בדיוק כולל, כי כל אחד שמפעיל את השובר הזה קבע מראש מה הוא מכליל בעסקה.

• תוכן חדש...