Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה המגרעות העיקריות שלו?

שהוא ישן. מאוד. לא בטיחותי, לא אמין, זמינות חלקים שמתחילה להיות בעייתית (או שתתחיל בקרוב), מצריך אישור בטיחות לפני טסט ועוד שנתיים יעשה שני טסטים בשנה. כמו הרבה רכבים אחרים בני 18.

כמה הוא צורך?

זה תלוי ברמת התחזוקה שלו, בסגנון הנהיגה שלך, ובאופי הנסיעות (עירוני, בין עירוני, קצר, ארוך, עם / בלי מזגן). כמו הרבה רכבים אחרים בני 18 (וגם לא בני 18). זה משנה משהו, ד"א? אתה הולך לעשות עליו ק"מ כל כך גבוה שק"מ או שניים לליטר לפה או לשם יהיו שיקול מהותי? זה רכב בן 18, הוא לא מיועד ל30000 בשנה.

יחסית לרכב בן 18, הוא כנראה יהיה סביר. כמו יפניות אחרות מאותה תקופה, בטח בידני (סובארו גרנד לאונה, מיצובישי לנסר, מזדה לנטיס, טויוטה קורולה ושות'). Having said that, לרוב הצרכים יש דרכים טובות יותר להתנייד.

אם תספר מה אתה מחפש (דרישות, תקציב, you know) כנראה תקבל עצות טובות יותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה על התשובה.

1. שנתיים זה הרבה זמן עד אז הוא צריך רק אישור בלמים לטסט.

2. פעם ראשונה שאני שומע משהו שלילי על האמינות או על מחסור בחלקים(הרי יש מאות אלמרות שם בחוץ)

3. כתבתי פוסט שהסביר מה אני מחפש בקצרה- רכב זול שיחזיק מעמד שנה וחצי-שנתיים שבסה"כ יהיה אמין. צריכת דלק טובה תהיה בונוס אדיר(ולא, ההבדל במחיר בין 1 ל12 ל1 ל15 הוא לא גבוה, אבל לא אותו הדבר על 1 ל9)

תודה מראש לעונים.

פורסם

2. פעם ראשונה שאני שומע משהו שלילי על האמינות או על מחסור בחלקים(הרי יש מאות אלמרות שם בחוץ)

ברצינות, אתה חושב שרכב בן 18, שלרוב מתוחזק בתחזוקת שבר יהיה אמין? לא שהוא לא אמין יחסית לאפשרויות האחרות, להיפך, הוא פשוט לא אמין באופן אבסולוטי בגלל הגיל.

כשקונים רכב כל כך ישן בעצם לוקחים הימור. בסיכוי מסוים לא תהיה שום תקלה בכלל למשך כל התקופה. יכול להיות גם שיהיו מעט תקלות, או אינסוף. אי אפשר לדעת, זה תלוי בתחזוקה שהרכב קיבל במהלך השנים ובייחוד במזל שלך. אם אפשר לקנות רכב חדש יותר (לא חדש, פשוט חדש יותר), אפילו עם הלוואה, מצמצמים את הסיכוי, ובקניה נכונה עלויות הטיפולים הנמוכות יותר מתקזזות עם ירידת הערך הגבוהה יותר, ובסה"כ אתה לא משלם יותר כסף על אחזקת רכב יותר טוב, לפעמים אפילו פחות.

אבל בהשוואה לאפשרויות אחרות באותו תקציב האלמרה כנראה לא תהיה רעה. אפשר לנסות גם סוזוקי באלנו. בשני המקרים האלה תשתדל מאוד לנהוג בזהירות. הרבה יותר חשוב המצב של הרכב הספציפי שאתה קונה מאשר הדגם עצמו.

מניסיוני עם אחת אוטומטית (אבל כשהיא היתה הרבה יותר חדשה), צריכת הדק סבירה. לא זוכר מספרים מדויקים.

אני מסכים איתך

פורסם

פו הדב, תודה על תשובתך השניה.

אני מחפש רכב בתקציב נמוך עד כמה שניתן. לא מעוניין בהלוואות.

ישר יקפצו אלו שימליצו על הגטס והפונטו- פחות הכיוון לבינתיים(הגטס עד 2007 הבנתי ששותה המון, ועל Fix It Again Tomorrow אין בכלל מה לדבר). אם כבר הייתי הולך לכיוון של מגאן ידנית- המחירון שלהם ברצפה- אבל חבר מוסכניק- שגם חבר פה המליץ לי להתרחק.

קשים החיים אחרי רכב נפלא בכל מובן כמו פולו קלאסיק דיזל- אבל למצוא עוד אחת כזו במצב טוב יקח לי חודשים, בינתיים צריך משהו פשוט וזול לפחות עד סיום השלב הסטודנטיאלי, עד אז אני מעריך שהC1 יעלו כ20 +-.

אה, וברור שרכב ישן צריך יישור קו, אבל זה לא כזה רע כמו שעושים מזה.

שוב תודה.

פורסם

לפעמים מה שלא תוציא על הקניה תוציא במוסך ואת זה אני אומר לך מנסיון של הרבה רכבים שהיו בבעלותי.

אני במקומך הייתי מחפש גטס ידנית משנתון כמה שיותר מתקדם לפחות לה יש 4 כוכבי בטיחות.

פורסם

אני לא מכיר מגאן לעומק, ובטח לא יודע אם היא תהיה אמינה בגיל כזה. גם ככה מספר הידניות היה נמוך מלכתחילה, ככה שלא בטוח שיהיה קל למצוא אחת במצב סביר.

אפילו רק פסיכולוגית - קנה יפנית. אם תקנה צרפתיה והיא תעשה לך צרות, תאשים את כל העולם ואישתו ותיגרר לוויכוחים אינסופיים עם כל מי שמראש הסביר לך למה זו טעות. אם תקנה יפנית, תמיד תוכל להגיד שעשית כל מה שאפשר.

אלמרה היא כנראה יחסית בסדר. גם סובארו גראנד לאונה או אימפרזה, איך שלא קראו לה. כמובן שגם קורולה, אבל אני חושב שהיא תעלה יותר לאותו שנתון מאשר האחרות, ולא בטוח שכדאי. גם בלאנו נחשבת אמינה.

אם יתחשק לך, תפרסם פה שרשור תחזוקה. יהיה מעניין לעקוב. ד"א, אם כבר פתחת שרשור קודם, כדאי להמשיך בו לשאלות הבאות ולא לפתוח אחד חדש. והכי חשוב: זה fix it again Tonny.

מה שלא תעשה, סע בזהירות. חשוב מאוד בכלל, ובטח ברכבים האלה.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

זו אחת מהמכוניות האמינות שתוכל לקנות משנתון זה. אני תוהה מאיזה נסיון מדבר פו הדב (אני מדבר מנסיון של 2 במשפחה). בגיר ידני תקבל צריכה ממוצעת למדי. זמינות חלקים בעייתית בכל מכונית משנתון זה.

אם אני צריך לבחור באיזה רכב לשבת כשאני מעורב בתאונה, אני אבחר באלמרה ולא בגטס.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

בתור בעלים לשעבר של אלמרה 98' אוטומטית, חייב לומר שלפחות הרכב שהיה אצלי היה לא אמין בעליל.

יחסית לקילומטראז' שהוא היה בו (איזור 150 אלף) וזה שהרכב נראה שמור, ביקרתי די הרבה במוסך.

בסוף מכרתי אותו בזול עם תקלה לא ברורה של עשן שחור מפעם לפעם (החלפת כויילים פוטנציאלית עלתה מעל 2000 ש"ח).

האם כל האלמרות כאלה? לא יודע אבל בתור אחד שחווה אותה, לא הייתי מתקרב. שים לב שלרוב האלמרות יש תקלות של נשם שמן תקול.

המלצה שלי? מיצובישי כריזמה. רכב מאוד מאוד אמין. נכון, קצת חלש (90 כ"ס לדגם 98-99) אבל אמינות מוחלטת מניסיון עם אחת כזו ואחת כריזמה אייר 2003.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

לחבר יש כזאת ידנית והאמת היא בקושי נכנסת למוסך כך שמבחינת אמינות דווקא היא כן טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצחיק, הרכב היומיומי שלי הוא כריזמה. יתרונו העיקרי הוא שהוא זול מאוד (כי בלתי אפשרי למכור אותו?). יחידת ההנעה מאוד אמינה כצפוי ממכלולים של לאנסר. מעבר לכך, מדובר במכונית אירופאית ולא יפנית, מתלים ארוכי מהלך ורועשים, איכות בנייה בינונית. קניתי אותו כי לא מצאתי אלמרה ידנית ראוייה באותו זמן.

:turn-l:
פורסם (נערך)

מתנצל אם לא הובנתי נכון - האלמרה אמינה יחסית לשנתון ולאלטרנטיבות, אני די משוכנע שגם כתבתי את זה. אלמרה בת 18 בכל זאת עלולה להיות לא אמינה. התגובה הראשונה היתה צינית בתגובה לפוסט הראשון של פות"ש שלא נתן שום מידע.

הניסיון שלי הוא עם אלמרה אחת במשפחה (אוטומטית אמנם), שעברה התעללות מסיבית והחזיקה מעמד יפה מאוד במשך קצת יותר מ10 שנים, עד שהתחילה לעשות בעיות ונמכרה. רכב מתוחזק יהיה כנראה עוד יותר אמין.

מכל התגובות פה הדבר היחיד שאפשר ללמוד הוא שאמינות של רכב ישן היא בעיקר עניין של מזל.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

הייתה לי כזו אוטומטית מאותו שנתון שנרכשה חדשה והוחזקה על ידי 10 שנים, אח"כ נמכרה לאח של חבר שהחזיק בה עוד קצת.

אפס תקלות, שום דבר לא התקלקל, נכון היהייתה שמורה, הקילוטרז' סבי אבל אני חוזר על כך,אפס תקלות

מצד שני, כל אחד וכל דבר (גם רכבים) סופו מגיע ולך תדע מה אתה קונה ספציפית, 18 שנים זה הרבה זמן, לכל רכב... קשה לנבא וקשה להתחקות על התחזוקה לאורך השנים.

הימור..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

עם רכבים כאלה אתה צריך מזל.

מצד אחד בבסיס זה רכב אמין, אבל מצד שני הוא מאוד ישן. אתה יכול לנסוע איתו שנתיים בלי בעיות מיוחדות, ואתה יכול פתאום ליפול על תקלה רצינית (בד"כ מנוע אבל לא רק) שתעלה כמו השווי של כל הרכב, או יותר.

מה התקציב שלך? עדיף לשלם עוד כמה אלפים ולקבל רכב בן 10 בערך, מאשר רכב בן 18. וההפרש הזה יכול להיות לא גבוה.

מניח שאם תוסיף עוד משהו כמו 10-15 אלף ש"ח - תוכל כבר לקנות אימפרזה או לאנסר מ 2006-7.

מבין שאתה רוצה להוציא כמה שפחות, אבל כמו שאמרו לפני - ברכבים שנושקים לגיל 20 יש לך סיכוי מאוד גבוה להוציא במוסך את מה שתחסוך בקניה. תלמד מנסיון של אחרים :)

גם הזמן שלך כסטודנט שווה הרבה כסף.

כמובן בכל מקרה לחפש רכב כמה שיותר מטופל ושמור.

• תוכן חדש...