Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוברו B4 2010-2013

leon199
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי לא הצלחתי למצוא מידע בפורום.

אם משהו כן יצליח ויצרף פה קישור אני אודה לו מאוד.

השאלה בגוף הכותרת, איך הדור הזה של ה B4 , המנוע 2.0 ו 2.5 בסדרות הטופ , ספורט ולקצ'רי?

איך הרכב ביחס לקודמו (2007-2009)?

תקלות נפוצות?

נוחות נסיעה?

פינוקים?

דלק?

גיר רציף 6 הילוכים?

וכל מידע שיש לכם יש בו כדי לתרום , תודה מראש

פורסם

יש לי רכב כזה. והיה ליגם את הדגם הקודם...

הרכב ביחס לקודמו- עולם אחר לחיוב בעיקר וגם לשלילה. ואני אפרט.

הדגם הקודם התאפיין בעיקר בתחושה מהודקת וספורטיבית יותר. שזה כלל גם התנהגות נוקשה מאוד מה שגרם להרגיש כל פאשלה בכביש. ומצד שני סידר התנהגות למופת ונטולת טלטולים במהירות גבוהה וכמובן תחושת ביטחון.

הדגם הבא. מאופיין בנינוחות הכל רגוע... הרכב ענק יחסית לקודם. וממש מתאים לתואר מכונית משפחתית מרווחת באמת. לעומת הצפיפות ב2007. הוא גבוה יותר עם תנוחת נהיגה גבוהה מה שלי אישית יותר נוח. כיול המתלים הוא על הצד הרך. ואתה מרחף מעל לפגעי הכביש בעיר. לעומת זאת מחוץ לעיר יש יותר טלטולי מרכב. אגב בידוד הרעשים בכללי הרבה יותר מוצלח.

לטעמי האישי נוחות הנסיעה כמכלול עדיפה בדגם החדש יותר.

פינוקים- בדגמים שאתה מחפש יש כיסא חשמלי שיוט שליטה מההגה על המערכת. מערכת שמע משדורגת בהרבה מבחינת סאונד. מרווח עצום ומשמעותי מאוד מאחור ומלפנים. עיצוב קצת יותר יוקרתי. משוטים להעברת הילוכים בלם יד חשמלי ועוד כמה שטויות.

צריכת הדלק אצלי שופרה מאוד לטובה. מ1-10 ל1-12 בנסיכה מחוץ לעיר. בעיקר עקב תוספת ההילוכים שמסדרת נסיעה בסל"ד נמוך יותר.

גיר- שוב נינוחות... מצד אחד אין הרגשה של מעבר הילוך כלל והכל עובד חלק ושקט. מצד שני הרכב מכוייל כולו להתנגות נינוחה ואין הרגשה של "מחץ" מכיוון המנוע והגיר הכל מרגיש קצת "אלסטי" ותחושה של רכב קצת "מסורבל" ושמנמן ":)

בשתי מילים.- הרכבים שונים כרחוק מזרח ומערב. אם אתה מחפש רכב למשפחה נינוח ונוח גדול מרווח ומאובזר זה הדגם החדש יותר. אם אתה מחפש רכב עם "נגיעה" ספורטיבית " ונמרצת יותר זה הדגם הקודם.

(קח הכל בפרופורציה זה לא פרארי או רולס רויס....) אשמח לענות בפרוט על כל שאלה נוספת.

פורסם

אשמח להצטרף לקודמי. ברשותי B4 2010 בגרסת טופ.

הבחור מעליי תיאר את הרכב במדוייק. אין לי ניסיון על הקודמת אבל הדגם הנ"ל הוא רכב מעולה בעיניי.

הגיר הרציף אמנם מרגיש קצת פחות מגיב מגיר פלנטרי רגיל אבל חסכוני יותר בדלק.

המושבים רכבים ורכים, ההגה קטן ונעים. הנסיעה עצמה חלקה ונוחה. הבולמים סופגים היטב את פגעי הכביש. למנוע יש 150 כ"ס. הוא לא חלש אבל הרכב כבד יחסית כך שאל תצפה למכונית ספורט. מצד שני, ההנעה הכפולה וכך גם השילדה די תורמות לאחיזה ולהתנהגות הבטוחה בפניות.

פינוקים/איבזור: מושב נהג חשמלי, בלם יד חשמלי, דיבורית בלוטות (ברכב שלי), צ'נג'ר לשישה דיסקים (אין USB) עם סאונד מצויין, מראות צד מתקפלות חשמלית. דבר מעניין הוא שמכסה המנוע מבוסס על קפיצי גז (כמו מכוניות יוקרה) וכך גם דלת תא המטען (ולכן אין את הקורות שמחזיקות אותו מה שמגדיל את נפח ההעמסה).

אם תצליח למצוא לך גרסת לקשרי 2.5 ליטר, הרווחת. היא מעט חזקה יותר (167 כ"ס) ומאובזרת עוד יותר. הדבר שאני הכי אוהב בה זה את הג'אנטים 17' שנראים מעולה (בגרסת טופ גלגלי ה-16 נראים מעט קטנים).

אם יש לך עוד שאלות, אתה יותר ממוזמן לשאול :)

חסרונות: המושבים האחוריים לא מתקפלים, לא ניתן להחליף נורות קדמיות מבלי לפרק את הדיפון של הגלגלים הקדמיים

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

יש לי את גרסת הביזנס(ששונה מהTOP בכסא נהג חשמלי) משנת 2011.

הרכב עושה סביבות ה40000 בשנה ומגלה אמינות מוחלטת(כרגע על 170 אלף ק"מ).

מכונית מאוד נוחה ושקטה,מרגישה מאוד יציבה על הכביש.

מבחינת אבזור,הדבר היחיד שלפעמים חסר לי זה מצלמת רוורס אבל זהו בגדול.

צריכת דלק מגיעה ל1/13 בנסיעה בינעירונית ובעיקר ואם אתה ממש לוחץ את הרכב אז תראה גם 1/7.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
אשמח לדעת בנוגע לעלויות האחזקה של הרכב, האם יש לקחת בחשבון עלויות חריגות?

יש מנועים שמגיעים עם שרשרת ויש כאלה עם רצועה,הטיפול טיימינג עולה לא מעט כסף(קרוב ל5000 לטיפול גדול במורשה).

אאל"ט משנת 2012 המנועים הגיעו עם שרשרת-עלויות האחזקה יורדות משמעותית(טיפול לא במורשה יעלה 250 ש"ח).

המנוע של החלון נהג התקלקל אצלי,אחד מפירוק עלה 400 ש"ח והרכבה פשוטה של 3 ברגים.

והמנורות לפעמים נשרפות,לא הצלחתי להבין מדוע ולמה.

הרכב 4*4 ולכן צריך להחליף את כל הצמיגים יחד.

פורסם
יש מנועים שמגיעים עם שרשרת ויש כאלה עם רצועה,הטיפול טיימינג עולה לא מעט כסף(קרוב ל5000 לטיפול גדול במורשה).

אאל"ט משנת 2012 המנועים הגיעו עם שרשרת-עלויות האחזקה יורדות משמעותית(טיפול לא במורשה יעלה 250 ש"ח).

המנוע של החלון נהג התקלקל אצלי,אחד מפירוק עלה 400 ש"ח והרכבה פשוטה של 3 ברגים.

והמנורות לפעמים נשרפות,לא הצלחתי להבין מדוע ולמה.

הרכב 4*4 ולכן צריך להחליף את כל הצמיגים יחד.

תודה רבה, ננסה למצוא משהו אטרקטיבי ולעשות נסיעת מבחן.

פורסם
תודה רבה, ננסה למצוא משהו אטרקטיבי ולעשות נסיעת מבחן.

אני מחליף B4 בB4 בטרייד אין של סובארו,תמיד יש להם רכבים שמורים.

• תוכן חדש...