Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן, הרבה רכבים מגיעים בלי מד חום בלוח שעונים, במקרה כזה - איך מזהים תקלה בתרמוסטט? מה הסימפטומים?

יכול לקרות מצב שמישהו יסע עם תרמוסטט תקול במשך שנים ולא ידע על כך בכלל.

אשמח לקבל מידע בנושא.

פורסם

מחברים פלאג obd2 לרכב ורואים בטלפון את טמפרטורת המנוע.

דרך אגב ברוב הרכבים המודרנים מד החום משוכך, כלומר מראה 0 כשמניעים, אחרי 2-3 דקות עולה לאמצע ונשאר שם כול עוד החום ״תקין״. המעבר לאוטו ״רותח״ נעשה בבת אחת ולא בהדרגה.

היתה לי ברכב עם מד חום תקלה במאוורר, ומד החום לא זז מילימטר, בחיבור דרך obd2 הוא הגיע עד 106 מעלות.

פורסם

הפיתרון של בדיקה דרך שקע OBD ידוע לי, אבל איך אני מזהה שהתרמוסטט שלי מזייף?

לא לכל נהג יש אמצעים וידע להתחבר למחשב ואני בטוח שלא כל פעם שהרכב נכנס למוסך אז מתחברים למחשב לבדוק את הטמפרטורות.

פורסם

והפלאפון לאן מתחבר? ל*מחשב* של האוטו...אף אחד לא דיבר על סיבוך, אני פשוט לא חושב שזה מה שעבר ליצרן בראש כשהוא תיכנן את האוטו.

פורסם

כמו שאין שעון לחץ שמן, מד מתח מצבר ועוד כמה דברים שצריך ציוד כדי לקרוא אותם, כך טמפרטורה מדויקת לא אמורה לעניין את בעל הרכב

פורסם

אבל כן יש איזושהי אינדיקציה לכל מה שתיארת, אם תהיה לך תקלה של לחץ שמן תידלק לך נורה, אם המצבר שלך יתקלקל אתה תדע על זה.

אני לא דיברתי על טמפרטורה של הרכב, אני דיברתי על תקינות טרמוסטט, האם יש דרך לדעת שהוא תקול כשאין מד חום ברכב?

פורסם

לא, אתה פשוט לא תדע מה מצב הטרמוסטט. אם הוא ייתפס במצב פתוח וטמפרטורת העבודה לא תהיה אידיאלית אתה אולי תחוש זאת בצריכת הדלק שתעלה, בתא הנוסעים שלא ייתן חימום טוב שאתה בבורר על מצב מקסימלי של חום. כאשר הוא ייתפס במצב סגור אז או שתהיה לך ברירה להמתין לנורה שתידלק, או שתראה שאתה משלים נוזל קירור בגלל מיכל עודפים שייתמלא וייגלוש, צינורות רדיאטור נפוחים וכדומה.

• תוכן חדש...