Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו גישה אחת לסיפור. יפה הגיונית ונעימה.

והנה עוד גישה:

תקלה במזגן? תתקנו במסגרת האחריות.

תקלה בידית איתות? תתקנו במסגרת האחריות.

החלפת מנוע? לטובתכם, לטובתכם! תחליפו רכב [בניכוי שווי שימוש או לא משנה מה].

לא רוצים? לא צריך. אתם צודקים מאה אחוז.

צודקים אבל לא חכמים.

כי אמנם את דיסקו זה לא מרתיע, ואת חן זה לא מרתיע, ושניהם אנשים מקצועיים ורציניים [באמת!]

אבל אותי, ועוד רבים אחרים - זה כן.

אז הם הפסידו נתח שוק או לא?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 192
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שירדת לסוף דעתי, ועלית להתקפה.

תפריד בין הפיצוי שמגיע לפות"ש לבין התיקון.

כרגע, ועד שיעדכן פות"ש אחרת, מטפלים בו, כפי שנראה די טוב ובמקצועיות.

אח"כ נדבר על הפיצוי הסביר, שאין כאן ולו אדם אחד שחושב שלא מגיע לו.

אגב, בשנת 96' (1996) קניתי פיג'ו 306 מודל 94' (1994) עם מנוע 1.8 ליטר, ידנית, ששכחו לסגור לה את הפקק של השמן ופוצצו מנוע. המנוע הוחלף באחריות. עד היום אני עם געגועים לאוטו הנפלא שהוא היה. למרות שהוחלף מנוע.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

החלפת מנוע עדיפה בהרבה לדעתי על החלפת אטם ראש מנוע (דבר שרואים בכל בדיקה ויש לו בהחלט משמעות מסחרית). מנוע הוא מוצר םשוט שתפוס בכמה ברגים לאוטו והחלפתו לא יותר מסובכת מהחלפת קלאץ'.

ברשיון הרכב הבא גם לא יהיה שם זכר למנוע הישן כי מספר המנוע מתעדכן. מה שכן כרצון טוב מצד היבואן הייתי מנסה להקבל הארכת האחריות למכלולי ההנעה כך שיתאפסו ויתחילו מרגע החלפת המנוע.

לגבי ההתנהלות אני חושב שהיו בסדר גמור איתך. לא התחמקו, הציעו תיקון ראוי וסיפקו גם רכב חלופי. הדבר היחיד שהייתי דורש במקרה של החלפת ראש זה פיצוי ירידת ערך לפי קביעת שמאי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני לא חושב שירדת לסוף דעתי, ועלית להתקפה.

תפריד בין הפיצוי שמגיע לפות"ש לבין התיקון.

כרגע, ועד שיעדכן פות"ש אחרת, מטפלים בו, כפי שנראה די טוב ובמקצועיות.

אח"כ נדבר על הפיצוי הסביר, שאין כאן ולו אדם אחד שחושב שלא מגיע לו.

אגב, בשנת 96' (1996) קניתי פיג'ו 306 מודל 94' (1994) עם מנוע 1.8 ליטר, ידנית, ששכחו לסגור לה את הפקק של השמן ופוצצו מנוע. המנוע הוחלף באחריות. עד היום אני עם געגועים לאוטו הנפלא שהוא היה. למרות שהוחלף מנוע.

אכן מטפלים בו ולא מתחמקים. רק שאני חושב שהטיפול הוא לא חכם.

היו צריכים מיוזמתם להציע לו להחליף את הרכב תמורת תשלום על חודשי השימוש, לתקן את הרכב ולמכור אותו אח"כ.

נכון, לפי הספר הם בסדר גמור. אפילו יותר מבסדר.

אבל זאת בדיוק הבעיה. אתה יכול להיות בסדר, אתה יכול להיות טוב, ואתה יכול להיות מצוין.

קיה היו חייבים לשלוח אותך לקוריאה?

לא.

האם אני אשקול בחיוב רכישת קיה כרכב הבא שלי בעקבות הסקירות שלך?

כן.

אני לא מאלה שאומרים "צא למלחמה... תבע אותם... תפרסם ברשתות החברתיות..."

ממש לא.

מבחינתו אין לו יותר מדי מה לעשות כי הם עובדים לפי הספר. מבחינתם היה להם המון מה לעשות. לא לעבוד לפי הספר אלא לפי הלב של הלקוחות.

הלב עובד קשה יותר כשאדם מבצע רכישות מאשר המוח, תאמין לי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אבל אם מטפלים בו כמו שצריך למה שלא תרכוש רכב מפיגו?

זה ששלחו לקוריאה לא אומר שתמיד השירות יהיה גם טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כי מטפלים כמו שצריך מבחינת הספר

אבל לא מטפלים כמו שכדאי [להם!], שזה אומר לסגור את הסיפור כמה שיותר מהר ע"י החלפת הרכב, וקניית שם טוב.

זה ששלחו אותו לקוריאה זה רק אומר לי שהם מנסים לחשוב מחוץ לקופסא ולא נצמדים לספר, מה שנותן לי אינדיקציה להבין שאולי גם במקרים כאלה הטיפול היה שונה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני לא חושב כמוך.

הוא מקבל את הטיפול כמו שצריך ללא התנערות מאחריות,נכון שזה היה נחמד מאוד אם היו רוכשים ממנו את הרכב,אבל אישית לא שמעתי על כזה דבר במקרה של תקלה.

אני זוכר שהיו פסיקות לגבי רכישת הרכב מהבעלים במקרה של רכב לימון אבל פה לא המצב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה ששלחו אותו לקוריאה זה רק אומר לי שהם מנסים לחשוב מחוץ לקופסא

אתה נצמד לדברים שוליים. שלחו אותי לקוריאה בזכות תכנית כלל עולמית של קיה מוטורס. כשבאתי להחליף את הריו, הטלפון הראשון היה לסוכנות קיה לגבי רכב מסויים. הבטיחו לי שיתאמו איתי נסיעת מבחן. אני עוד ממתין...בשורה התחתונה לא היתה להם הצעה אטרקטיבית, ובחרתי לקנות קקטוסולר.

אתה מתיימר לעשות להם חשבונות של איך כדאי ונכון להתנהל במקרה של תקלה, מנקודת המבט שלך. היא לא ממש נקודת המבט של יבואן רכב.

שוב, עד שלא יגיע פות"ש ויספר לנו שהוא לא מקבל מענה הולם, הדיון תיאורטי. בינתיים הם עובדים לפי הספר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

Guest ספורטמוטורי
פורסם

כך זה ישראלי: (רק מתבכיין)

בעל הרכב: יש לי בעיה באטם ראש.

לובינסקי: אין בעיה נתקן באטם ראש חדש.

בעל הרכב: לא, אני רוצה מנוע חדש.

לובינסקי: נחליף לך למנוע חדש ישירות מצרפת.

בעל הרכב: לא, אני רוצה אוטו חדש.

לובינסקי: מזמינים לך רכב חדש.

בעל הרכב: לא, רוצה פיצוי טרייד אין בהתחייבות במחיר מחירון.

לובינסקי: אין בעיה, נתן לך התחייבות לקניית הרכב בחזרה במחיר מחירון.

בעל הרכב: לא, רוצה פיצוי פיג'ו 508 ראש ראש.

והמבין יבין...

גילוי נאות, אין לי כל קשר ללובינסקי, הדבר היחידי שקשור אליהם אלי, הוא שיש לי גם 301 תקינה "בינתיים".

פורסם

אני ממש לא חושב שזה המצב פה.

כמובן שאני מאחל לך שתהנה מהרכב ושתמיד יהיה תקין אבל שים את עצמך רגע בנעליו, עד שהוצאת סכום מכובד שעבדת עליו קשה וקנית אוטו חדש פתאום יש בו תקלה משביתה שהולכת ומתפתחת להחלפת מנוע, איך אתה היית מרגיש?

אני יכול להגיד שאני אישית הייתי מאבד את האמון במוצר באיזשהו מקום וגם אם לא הייתי דורש החלפה ברכב חדש או שהייתי אבל הדרישה לא הייתה מתקבלת הייתי מחליף אותו באחר כמה שיותר מהר.

אנחנו אינדיווידואלים וכל אחד חושב ומרגיש אחרת, במיוחד כשאנחנו רק מביעים את דעתנו כלפי סיטואציה בה עומד מישהו אחר מבלי להיות באמת בנעליו.

סיטואציה מאוד לא נעימה, אני מקווה שתסתיים לשביעות רצונו של פותח השרשור.

פורסם
כך זה ישראלי: (רק מתבכיין)

בעל הרכב: יש לי בעיה באטם ראש.

לובינסקי: אין בעיה נתקן באטם ראש חדש.

בעל הרכב: לא, אני רוצה מנוע חדש.

לובינסקי: נחליף לך למנוע חדש ישירות מצרפת.

בעל הרכב: לא, אני רוצה אוטו חדש.

לובינסקי: מזמינים לך רכב חדש.

בעל הרכב: לא, רוצה פיצוי טרייד אין בהתחייבות במחיר מחירון.

לובינסקי: אין בעיה, נתן לך התחייבות לקניית הרכב בחזרה במחיר מחירון.

בעל הרכב: לא, רוצה פיצוי פיג'ו 508 ראש ראש.

והמבין יבין...

גילוי נאות, אין לי כל קשר ללובינסקי, הדבר היחידי שקשור אליהם אלי, הוא שיש לי גם 301 תקינה "בינתיים".

דווקא פות"ש כותב לעניין ולא "מתבכיין" כהגדרתך. לא נראה לי שמישהו אחר (כולל אותך) היה מגיב יותר בסלחנות לתקלה כזו, בק"מ כזה.יש כאן (בפורום) חברים שעל דברים הרבה יותר פעוטים "הופכים שולחנות" זה לא המקרה.

פורסם
פות"ש בסדר גמור.

הבעיה בכל אלה שיושבים מאחור ומחממים אותו.

מה קשור מחממים אותו ? אני לא הייתי מקבל אוטו חדש עם החלפת מנוע בידי מכונאי הישראלי , זו דעתי , שיקחו את האוטו ויחזירו את הכסף , אתה אומר אחר "לא נורא" , "מטפלים בו כמו שצריך" , אז לדעתי לא , החלפת מנוע משאירה כתם בהיסטוריה של הרכב ועבודה לא קרובה למפעל , נקודה.

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

לא משאיר שום כתם ואין שום סיבה שהעבודה לא תהיה בדיוק כמו במפעל.

לא משפצים כלום, מוציאים מנוע ומכניסים חדש.

זה מנוע של פיג'ו 301, לא של מעבורת חלל.

נעים ? בטח שלא.

סוף העולם ? ממש לא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מה קשור מחממים אותו ? אני לא הייתי מקבל אוטו חדש עם החלפת מנוע בידי מכונאי הישראלי , זו דעתי , שיקחו את האוטו ויחזירו את הכסף , אתה אומר אחר "לא נורא" , "מטפלים בו כמו שצריך" , אז לדעתי לא , החלפת מנוע משאירה כתם בהיסטוריה של הרכב ועבודה לא קרובה למפעל , נקודה.

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

אני לא אומר כן נורא או לא נורא.

אני אומר שיש בעיה, מטפלים בו, כשיסיימו ורק כשיסיימו אפשר לאמר אם הם בסדר, לא בסדר והאם צריך להלחם בהם. בינתיים הם בתהליך תיקון תקין. לקחו אחריות, לא מנפנפים אותו ואין שום סיבה לעמוד מאחוריו ולצעוק תפוסתו כמו בבון מצוי בצ'כונה.

• תוכן חדש...