Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להחליף רדיו דיסק בסיריון 2007 שלי, הבנתי שברכב הזה בשביל לשלוף את הרדיו דיסק צריך לפרק חלק מהדשבורד, מישהו יכול לעזור לי?

תודה!

:-P
פורסם

ממש לא בהכרח.

תלוי מה אתה עושה-

מערכת מקורית לAM?

סינגל דין לדאבל?

פנק אותנו במידע נוסף, ורצוי גם בצילום, ונסייע.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ככה אמר לי מתקין שנכנסתי אליו...

וגם אני ניסיתי לשלוף אותו החוצה עם סכינים והוא לא זז...

זה לא מערכת מקורית זה מערכת רגילה ואני רוצה לשים רגילה חדשה (עם בלוטוס וכו')...

אשתדל להעלות תמונה בהמשך...

אני לא מבין כ"כ את המושגים שרשמת אז אשמח שתרד לרמתי...

תודה מראש!

פורסם

או.קי.

אז יש לך מערכת AM (After Market). כלומר, מערכת לא מקורית של היצרן.

והיא סינגל דין, כלומר, צרה ברוחבה, שלא כמו מערכות המולטימדיה, שהן דאבל דין, בלומר רחבות פי שניים, בגלל המסך הגדול.

מה שאומר, שיש לך פלסטיק שחור שחלקו העליון הוא המערכת, וחלקו התחתון הוא תא אחסון פתוח.

המערכת שלך אמורה להשלף מתוך התא הזה עם כפות חילוץ רגילות. או שהכפות שלך לא מתאימות ולא מגיעות לקפיץ השחרור, או שהמתקין הקודם התרשל/התחכם ותקע איזה "בורג חיזוק" במקום נסתר בתוך הקופסא.

בכל מקרה- "פירוק דשבורד" זה מונח קצת מוגזם למה שצריך לעשות כדי להחזיק ביד את כל התא הכפול הזה, עם הרדיו, ביד.

- מתחילים בפירוק פאנל המיזוג:

שולפים את המאפרה ואת בוררי המזגן.

יש לך ארבעה ברגים- שניים מאחורי המאפרה, ושניים מאחורי הבוררים הימני והשמאלי של המזגן.

לאחר שפירקת אותם, משוך את הפאנל בזהירות מלמטה (צד המאפרה) והוא יצא. נתק בזהירות את הקונקטור של בורר מהירות מאוורר המזגן ושים את הפאנל בצד.

תזיז קצת את הפאנל הפנימי של המגן עצמו. מאחורין תראה עוד שני ברגים. פרק אותם ומשוך את כל פאנל המערכת החוצה (הוא יוצא קומפלט עם פתחי המיזוג המרכזיים, הרדיו והלחצנים שמתחתיו).

עכשיו אתה כבר אמור להיות מסוגל לראות מה לכל השדים עשו שם, וכנראה גם לשלוף את המערכת החוצה.

(גם הפאנל הזה נשלף מלמטה כמו הקודם, כשיש קליפסים בצד העליון שאמנם צריך לשחרר, אבל אל תתחיל משם כמו שכתבו מעלי)

אם אתה רוצה בכל זאת להפריד את התא הכפול שבו יושבת המערכת, נניח לצורך החלפה למערכת מולטימדיה דאבל-דין, או כי אתה עדיין לא מצליח לחלץ את המערכת הישנה:

נתק קונקטורים בזהירות, הפוך את הפאנל כשגבו אליך, ואז תראה שהפאנל השחור הכפול מחובר עם 4 ברגים לפאנל הגדול עם פתחי המיזוג וכו'.

פרק את הברגים והפרד את הפאנל השחור מהפאנל הראשי.

הרכבה בסדר הפוך לנ"ל, אם תסתבך אנחנו כאן :-P

פורסם

רדיו דיסק 2.jpg

רדיו דיסק.jpg

הנה התמונות

יש פה שתי דעות שונות, אחד אמר שצריך לפרק רק את החלק העליון ואחד אמר שצריך לפרק גם את החלק התחתון (ההוא עם הבוררים), אשמח להבהרה נוספת...

פורסם
ככה אמר לי מתקין שנכנסתי אליו...

וגם אני ניסיתי לשלוף אותו החוצה עם סכינים והוא לא זז...

ניסית לשלוף עם הכלי המקורי של הרדיו? נראה משהו בסגנון הזה:

s-l300.jpg

פורסם
יש פה שתי דעות שונות, אחד אמר שצריך לפרק רק את החלק העליון ואחד אמר שצריך לפרק גם את החלק התחתון (ההוא עם הבוררים), אשמח להבהרה נוספת...

יש פה אנשים שעונים, למרות שהם לא יודעים. זו הסיבה.

תראה את הסרטון הזה. כאן אמנם מדובר במערכת מקורית, אולם הפאנל שמחליף אותה מחובר בדיוק אותו הדבר (ההבדל הוא, שבדגמים ה"מגולחים" שמגיעים לארץ, יש אותו פאנל בדיוק, רק "ריק". בלי רדיו. רק מסגרת פלסטיק).

[video=youtube;-nKBls9eZFk]

פורסם

דא"ג- לפי התמונות שהעלית, הרדיו שלך אמור בוודאות להשלף עם כפות כמו שאריק הראה כאן.

יש מצב שהיה "פלאח" לדיבורית/טלפון קבוע ברכב קודם?

(כי יכול להיות שהבריגו אותו/פירקו אותו למסגרת באלימות, וזה מה שתוקע את המערכת מלצאת.

(מצטער על הדאבל. אין לי מושג למה עמוס לא נותן לי לערוך. אולי בגלל הסרטון?)

פורסם

אוראל, רק כדי לוודא. הכנסת את שני מפתחות השחרור המקוריים בו זמנית לשני החריצים שבצידי הרדיו? הרגשת שיש שם קפיץ שמתנגד? הרדיו הקיים הוא די פשוט (בלשון המעטה) ולי לא נראה סביר שהבעלים הקודם השקיע בפירוק הפאנל בשביל להתקין אותו.

במידה ואכן אין בורג או משהו אחר שמונע מהרדיו להשתחרר עקוב אחרי ההוראות של natco.

פורסם

נטקו, האמת שראיתי את הסרטון הזה כבר אבל הרכב שם שונה משלי שים לב לתמונות שהעלתי... עכשיו אני מבין שההסבר שלך מתאים לרכב כמו בסרטון...

• תוכן חדש...