Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה, בשעה טובה אני משתחרר עוד כמה ימים מצה"ל, ואני מחזיק בהונדה סייויק 1993 כבר קצת יותר מ3 שנים.

1. כשקניתי אותה, הבעלים אמר לי שהוא החליף לה טיימינג ומשאבת מים, עברו 3 וחצי שנים (כמעט 4) שהאוטו גמע בערך 40 אלף קילומטר, רוב הנסיעה היא בין עירונית, אז השאלה שלי היא - אמנם לא עברתי הרבה, אבל בכל זאת, רצועת טיימינג עשויה מגומי כמדומני, אז הגיע הזמן להחליף אותה? הסתכלתי עליה, אין לי ממש אינדיקדציה להגיד אם היא יבשה או לא - אבל רציתי לשאול בכל זאת, זה הזמן להחליף?
  2. החניה שליד הבית שלי היא בשיפוע. שיפוע יחסית גדול, לא משהו קריטי. פעם, כשהייתי בודק את מפלס השמן במנוע, גם כשהרכב היה בשיפוע המד היה מצביע על המקסימום. עשיתי טיפול 10 אלף, בו החלפתי גם שמן וגם פילטר שמן, ומאז, כשהרכב עומד באותו שיפוע, המד מראה שהמפלס הוא קצת מעל החצי בין המינימום למקסימום, אבל כשהאוטו במישור הוא על המקסימום. למה פעם, כשהאוטו היה בשיפוע הוא בכל זאת היה מראה שהוא על המקסימום? חבר אמר לי כי אולי החליפו פילטר שמן, ובתוכו הרי יש שמן, ובגלל שהחליפו לחדש המפלס ירד. מה יכול להיות הקטע?
  3. קלאץ'. כמו שאמרתי, כשקניתי את הרכב הבעלים אמר לי שהרכב עבר הסבה מאוטומט לידני, הקלאץ' על הכיפאק והעברת הילוכים מאוד טובה, אבל שוב, עברו כבר 3 ומשהו שנים מאז שקניתי את הרכב, וחשבתי שאולי הגיע הזמן ליישר קו. עשיתי את 'בדיקת הקלאץ' (אמברקס מורם, הילוך רביעי, 4 אלף טורים וזריקת קלאץ') והאוטו התכבה באותו רגע - משמע תקין. אבל הקלאץ' מרגיש לי קצת חלוד, אז.. כדאי להחליף?
  4. על הרכב מורכבת רביעיה של TOYO R1R, קניתי אותם בספטמבר 2013, הקדמיים כבר עם 'סדקים', האחוריים נראים יותר טוב. אני לא מחליף 2 אלא תמיד רביעיה. הגיע הזמן להחליף? אני גם רוצה להפוך את אחד מהם לרזרברי - כרגע יש לי צמיג דק ובטח גם בלוי.
  5. בטסט נכשלתי על בוקסות למשולשים אחוריים - אין לי מושג מה זה ואיך זה נראה. מישהו יכול להסביר לי?

תודה רבה חברים, מצטער על כל השאלות!

פורסם

א.אל תעשה בדיקת קלאץ' יותר,זה מזיק לכל כך הרבה רכיבים חוץ מהקלאץ.

ב.טיימינג ביפניות בדר"כ פעם בחמש או 100 אלף (עוד מעט יגידו לך מדוייק יותר).

ג.בפילטר שמן יש מקסימום 300 מ"ל במידה ומדיד ומראה חצי זה יותר לכיוון של חצי ליטר.

בדיקת שמן במשיור על מנוע קר כל דרך אחרת תביא תוצאות לא מדוייקות.

ד.במידה ואתה מרגיש שהצמיגים כבר לא טובים תחליף עוד מעט חורף ורכב בלי ABS עם צמיגים בעייתילא הולך ביחד.

שלוש שנים זה מכובד לצמיג השאלה כמה הוא עבר?

בכל מקרה תעלה תמונה של הצמיגים לקבלת מידע מדוייק יותר.

אפשר לשים אותו כספייר אם יש לך מקום רק תדאג לשמור עליו מנופח.

פורסם

1. "הבעלים אמר" זה מושג קצת ערטילאי. אתה לא יכול לדעת בוודאות מה הוחלף ומתי על סמך דבריו. וגם אם הוא החליף, זה היה שעתיים לפני המכירה? ברור שלא.

טיימינג הייתי מחליף.

2. לא יודע. אם אתה בודק כמו שצריך על משטח ישר, ולפחות 10 דק' אחרי שהמנוע נח - הכל בסדר, סע לשלום. אל תייגע את מוחך בדבר הזה.

3. עזוב את הקלאץ' שלך בשקט, ואל תהרוס אותו ב"בדיקת הקלאץ'". מצמד יכול להחזיק בשקט גם פי 4 ו5 ממה שנסעת עד כה, בפרט בנסועה בין עירונית.

4. אני מבין שהצמיגים עברו טסט, למרות שבארץ זה לא מוכיח שהם באמת תקינים. אני אישית הייתי מחליף זוג קדמיים, אבל אתה צודק שעדיף להחליף 4.

5. על בוקסות למשולשים תוכל לקרוא ברחבי הפורום, למשל פה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?182516-%D7%AA%D7%95%D7%AA%D7%91%D7%99%D7%9D-(%D7%91%D7%95%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%AA)-%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%AA%D7%A8%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%98%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%9D

אבל זה לא באמת מעניין כי ממילא תאלץ לגשת למוסך בשביל זה, אפילו חברי הכנופיה לא יוכלו לעזור לך - כי כבר נכשלת בטסט, ואתה צריך להציג חשבונית ואישור תיקון ממוסך מורשה משרד התחבורה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

קודם כל - תודה על התגובות!

בקשר לטסט - עברתי בקומבינה, פשוט אמרתי שאם אמרו שצריך להחליף, לא אמרו סתם, אז אני אחליף בעוד כמה ימים.

הצמיגים נראים טוב, פשוט השתחררתי מהצבא ופתאום הגיעו בוחטות של כסף, אז חשבתי שהגיע הזמן שגם את זה נחליף.

אם אתם אומרים שהקלאץ' בסדר - אני אעזוב אותו במנוחה.

וטימינג, להחליף

פורסם

לא, לא ממש קומבינה אלא פשוט סגרתי איתם שאני אחליף אוטוטו. אני חייל, ובהתאם גם המשכורת, היה לי יותר חשוב להשקיע בדברים יותר חשובים. לא לשכוח שאני עושה טסט פעמיים בשנה גם, אז הכסתח"ים מפילים אותי כל פעם. בכל מקרה, הטסט היה ממש לא מזמן ככה שאין לזה ממש משמעות ואני אחליף בהקדם.

פורסם

אני מציע לא להשתגע אלא רק להמשיך בטיפול הנכון שאתה(לפי מה שאתה אומר) כרגע נמצא בו.

הרבה אנשים צעירים נוטים אחריי הצבא להתחיל לה להשתגע על הרכב בסגנון:

הגדלת מידת תמיג,ג'אנטים,מדבקת סאן-רופ,אבזור אודיו וכדומה.

תשמור על תחזוקה מונעת כי לך תדע מתי תלך איזה תושבת מנוע ועלמנת שתוכל לשים תושבת מקורית או איכותית ולא סינית.

בכסף המיותר תמיד תוכל להצטייד בכלים לטיפול הרכב פה מתבאת אהבה אמתית לרכב(לא בג'אנטים וכדומה.

עד שתמצא עבודה שמאפשרת לך גם קצת להשתגע על הרכב.

פורסם
אני מציע לא להשתגע אלא רק להמשיך בטיפול הנכון שאתה(לפי מה שאתה אומר) כרגע נמצא בו.

הרבה אנשים צעירים נוטים אחריי הצבא להתחיל לה להשתגע על הרכב בסגנון:

הגדלת מידת תמיג,ג'אנטים,מדבקת סאן-רופ,אבזור אודיו וכדומה.

תשמור על תחזוקה מונעת כי לך תדע מתי תלך איזה תושבת מנוע ועלמנת שתוכל לשים תושבת מקורית או איכותית ולא סינית.

בכסף המיותר תמיד תוכל להצטייד בכלים לטיפול הרכב פה מתבאת אהבה אמתית לרכב(לא בג'אנטים וכדומה.

עד שתמצא עבודה שמאפשרת לך גם קצת להשתגע על הרכב.

בדיוק. לא חשבתי לרגע גם לעשות את כל השטויות האלה. הדברים החשובים הם הטכניים שציינתי למעלה, אגב, לרכב יש ג'אנטים והנמכה וספוילר ומערכת כבר לפני.

• תוכן חדש...