Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

גיסתי ובן זוגה, זוג בני 25, היא סטודנטית בשנה האחרונה והוא בהתמחות לאחר תואר, עברו לאחרונה לרחובות. הוא מקריית מלאכי והיא מחיפה, כשמקומות העבודה מפוזרים במרכז ובצפון והתואר באריאל. בקיצור ברדק שתואם את גילם.

לאור האמור הם מחפשים לרכוש רכב אך התקציב דחוק - 20k ש״ח והרכב צריך להיות אוטומטי.

כרגע, חבר של בן הזוג הציע למכור להם יונדאי אקסנט 2008 יד 3. דרך אשתי, העברתי לה את הפרטים הראשוניים לבדיקה.

האמת, אני לא יודע מה לייעץ אך האקסנט לא נראית לי (ואולי אתבדה).

אין דרישות מיוחדות למעט הדרישה לאטומט ואני חושב שאולי יהיה אפשר למתוח את התקציב קצת (מעט מאוד אם תהיה הצדקה).

מה דעתכם: מה הכי חדש, זול לתחזוקה יחסית אוטומטי שניתן למצוא להם?

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

האקסנט סוס עבודה,ה1.4 די עצל אך יש גם 1.6.

לא חיסכוני במיוחד ולי הרגיש נוקשה.

הסריון למשל גם אופציה טובה,אך בעלת תא מטען קטן יותר אם זה משחק תפקיד.

הגטס גם אופציה אך עדיפה ברמות גימור gli/glx/gls.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בגזרת הסופר מיני האפשרויות הן גטס או סיריון כשסיריון יקרה יותר אבל חסכונית וזריזה יותר. הגטס מרווחת יותר.

אפשר גם לשקול פיאט גרנדה פונטו רובוטית שתהיה חסכונית ונוחה אבל הגיר לא יתאים לכל אחד.

בגלל שהם נוסעים הרבה נסיעות בין עירוניות אולי כדאי לשקול משפחתית. עקב הביקוש הגבוה לסופר מיני המחירים של משפחתיות יוצאות ליסינג מאותם שנתונים דיי דומים וסביב 25K אפשר לקנות מאזדה 3, פורד פוקוס, סיטרואן C4, ניסאן טידה או מיצובישי לאנסר.

הן תהיינה כמובן מרווחות יותר, נוחות ונעימות יותר בנסיעות בין עירוניות. מצד שני צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר וגם עלויות האחזקה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מקפיץ,

בזמן שחלף, התקציב עלה ל-30K (וטוב שכך) הדרישה לאוטומט נותרה בעינה.

לצערי (וכנראה בהתאם לגיל), הזוג הצעיר די רץ וננעל על פולו שנת 2008, 1400 קומפורטליין, יד 2, כ-70K ק"מ, טסט עד 07/2017. רצו לבדיקה ואף סיכמו מחיר.

עד כאן הכל לכאורה בסדר. למה לכאורה? - כי המחירון משתנה עוד 3 ימים (קיבלו הנחה אבל כנראה יכלו להשיג יותר), כי לא בדקו היסטורית טיפולים (למשל: בטופס הבדיקה יש כסת"ח רגיל ובין היתר לבדוק טיימינג אבל הבוחן אמר בע"פ שצריך וזה מוזר - האוטו היה צריך להחליף לפני 3 שנים), כי לא בדקו מתי טיפול הבא וכמה צפוי לעלות, כי לא בדקו מצב צמיגים, כי לא נתנו לי זמן לבדוק להם מחלות ידועות (מצערת, חלונות נופלים וכד') וכו'.

יותר חשוב: בהיותם זוג צעיר (אומנם מעל גיל 24) ללא עבר ביטוחי, לא בדקו עלויות ביטוח - בוובי הצעה אחת עם דרישות מיגון שלטעמי רציניות בסך: 10.5K (אנסה עוד לעזור ברמת סוכן, אולי לראות אם אפשר להשתמש בהעדר התביעות של ההורים).

אני לא רוצה לבאס אבל לא מצליח להשתחרר מהתחושה שחשוב לי שזוג כזה, בתחילת היכרותו עם דברים גדולים (לפחות בשבילם) כמו רכישת רכב, יעשה טעיות.

אז מה דעתכם: אני מגזים או פסימי מידי או שאולי בנסיבות שקיימות כרגע , רק לנסות לוודא שאין הפתעות?

למשל: הם קבעו לסגור ביום ב'. הצעתי, ככל שטופל כל חייו בצ'מפיון, להיכנס מחר למוסך ולקבל הצעת מחיר ומועד לטיפול הקרוב וכן היסטוריה כדי להתחקות אחרי המצב. כמו כן לבדוק אפשרויות להוזלת ביטוח. כל זאת לבני סגירה.

הסברתי שאומנם היה עדיף קודם, אבל 500 ש"ח (עלות בדיקה) לשיעור זה עוד בסדר.

אודה לעצתכם,

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...