Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקרון, אם טמפ' תחילת פתיחה של הטרמוסטט היא 86 מעלות, טמפרטורת נוזל קירור לא אמורה לרדת ל 72.

יכולה לרדת כמה מעלות מתחת לטמפ' פתיחה, בתחום סטיית תקן.

אבל 14 מעלות מתחת זה לדעתי יותר מידי.

האם יש באוטו טרמטסטט מקורי?

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אינני יודע האם התרמוסטט מקורי או לא - ככל הידוע לי הרכב מעולם לא התחמם או עבר איזה תיקון במערכת הקירור (עבר במשפחה). אם היה תקול אז מדוע הטמפ' בעת נסיעה ללא מזגן תקינה לגמרי? אולי יש בעיה באיך שהמערכת עובדת בעת הפעלת מזגן? קשה לי לחשוב על משהו כי אני לא מכיר את פעילות החיישנים ברכב ומה מורה על מה לעבוד ומתי. אני כן יודע בוודאות שמערכת המיזוג עברה שיפוץ אצל מזגניסט לפני כ3 שנים. מקררת כמו "גהינום קר". האם יכול להיות שיש קשר בין הדברים? מעניין...

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם

עם מזגן מאוררים עובדים כל הזמן או כמעט כל הזמן ומקררים את הנוזל ברדיאטור "יותר ממה שצריך".

מי שמונע את קירור היתר הזה, הוא טרמוסטט. הוא נסגר חלקית ומאפשר רק זרימה חלקית של הנוזל דרך הרדיאטור. לכן, במצב זה ללא עומס על המנוע טמפרטורת נוזל קירור אמורה להיות סביב נקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט.

ללא מזגן, מאוורר או מאוורים עובדים רק כשטמפ' מגיעה ל 92 מעלות, לא כל הזמן.

פורסם (נערך)

יכול להיות. אבל גם אם הוא מזייף, כפי שמרק רשם, היה צריך להירשם קוד תקלה, מה שלא קרה. מצד שני, ללא מזגן הגעתי בפקקים למעל 100 מעלות ואם המד מזיף אז יכול להיות שבפועל היה 120 מעלות - לדעתי היה זז לי המחוג בלוח השעונים וגם הייתה נדלקת אולי נורה. מאוד מוזר. נראה לי הכיוון הוא להחליף את שניהם בחלקים מקוריים למען השקט הנפשי בטיפול הבא או לפני. אחרי זה נהיה חכמים יותר.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)

במחשבה שנייה, חלק ממה שרשמתי תגובה לפני לא הגיוני, מכיוון שבמדיה והחיישן מזייף אז אין דרך לדעת בפועל מה באמת הטמפ' לא בלוח השעונים ולא ברכיב OBD ולמרות שיכול להיות תיאורטית שהוא מזייף רק בטמפ' נמוכה, זה סיכון גדול מאוד באם זה לא מה שקורה בפועל, אך מכיוון שהרכב שרד את כל הקיץ עד כה - לא בטוח שהוא מזייף או לפחות לא בטמפ' גבוהות. האם החיישן נגיש ברכב שלי? יכול להיות שאפשר להחליף לבד, האם זה אפשרי או שיש לעשות זאת רק במוסך - האם זה מצריך תכנות או לימוד של מחשב כלשהו?

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)
במחשבה שנייה, חלק ממה שרשמתי תגובה לפני לא הגיוני, מכיוון שבמדיה והחיישן מזייף אז אין דרך לדעת בפועל מה באמת הטמפ' לא בלוח השעונים ולא ברכיב OBD ולמרות שיכול להיות תיאורטית שהוא מזייף רק בטמפ' נמוכה, זה סיכון גדול מאוד באם זה לא מה שקורה בפועל, אך מכיוון שהרכב שרד את כל הקיץ עד כה - לא בטוח שהוא מזייף או לפחות לא בטמפ' גבוהות. האם החיישן נגיש ברכב שלי? יכול להיות שאפשר להחליף לבד, האם זה אפשרי או שיש לעשות זאת רק במוסך - האם זה מצריך תכנות או לימוד של מחשב כלשהו?

החיישן המותקן ברכבך הינו חיישן טמפ' כפול בעל 4 פינים (חוטים) כלומר שני חיישני טמפ' במארז אחד. חיישן אחד מודד את הטמפ' של נוזל הקירור ומדווח ללוח השעונים (שעון חום) והחיישן השני מדווח למחשב ניהול מנוע.

החיישן ברכבך ממוקם על פלאנג' או סעפת פלסטיק קרוב לראש המנוע בצד הפלאגים וצבעו ירוק. עלייך להוריד את הכיסוי הפלסטיק של המנוע.

לדעתי החיישן תקין מכיוון שאם החיישן לא היה תקין המנוע לא היה עובד בצורה עגולה ושנית רוב הסיכויים שהחיישן הזה כבר הוחלף בעבר מכיוון שבזמנו שהרכב יצא לשוק היה ריקול או TSB להחלפת החיישן לחיישן משודרג.

943_x800.jpg

059919501A.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, זה בדיוק מה שכרגע יש ברכב, החיישן הירוק.

היום בדקתי עם רכיב אחר ואפליקציית אנג'י ולהפתעתי הטמפרטורה היתה תקינה בין 80 ל 90 מעלות בנסיעה (עם מזגן) ו הצלחתי להגיע 100 מעלות גם בעמידה ללא מזגן. נשאלת השאלה הכיצד? ומה ההבדל בין הרכיבים\אפליקציות אני תמיד חשבתי שטורק פרו זו האפליקציה\רכיב הכי אמין מדויק. להפתעתי אפליקציית אנג'י הראתה נתוני צריכת דלק יותר אמינים מטורק פרו. בעיר בסביבות 7 ק"מ לליטר ומחוץ לעיר כ 11 ק"מ לליטר לעומת הבדלים של כ 20 אחוזים מול טורק פרו, מה שסביר בהחלט ברכב הזה ובפועל גם יותר מדויק בחישוב של ק"מ לחלק לכמה דלק נכנס למיכל (חישוב שאני עושה כל הזמן כאשר אני מתדלק). בדרך כלל הממוצע שלי נע בסביבות 1 ל - 10 או פחות בהתחשב בכמה עירוני אני נוסע באותם שבועיים.

אדגיש ואומר שלא עשיתי השוואה בזמן אמת מול קריאת רכיב אחד והאחר. אעשה זאת ואדווח שוב מה הממצאים.

הזול עולה ביוקר

פורסם

עדכון:

היום הרכב נסע כ 300 ק"מ עם מזגן וטווח הטמפרטורות שדווח נע בין 76 ל 90 תלוי בתוואי הדרך ובעמידה עד 100 מעלות. אני חושב שאין בעיה מהותית. בכל מקרה בהזדמנות הקרובה אבקש להחליף תרמוסטט וחיישן. זה לא יקר ואין סיבה שלא אעשה זאת ברכב בן 15 במיוחד שאני מתכוון להגיע איתו עד כמה שרק אפשר בסקאלה... אספנות? מממ עוד ארוכה הדרך.

הזול עולה ביוקר

פורסם

ייתכן, אך אני רוצה גם:

-לפתוח מכסה שסתומים ולפרק אגן שמן לבדוק בוצה ואם יש צורך לטפל בזה.(הרכב עבר יד במשפחה אך אינני יודע מה מצבו של המנוע מבחינת בוצה וכדומה וכן היתה הזנחה בשנתיים האחרונות ואני זה שלקחתי על עצמי לתחזק את הרכב כי כאב לי לראות את זה).

-כמו כן יש איוז הזעה בצד ימין של המנוע למטה. אמנם הוא אינו מרעיש וחוץ מאכילת שמן (מה שלא מפתיע בדגם הזה) אין סימנים מוזרים.

-בטיפול הבא אמור להחליף גם פלאגים.

- אני רוצה להחליף בולמים קדמיים ואחוריים או לפחות לקבל חוות דעת על כך.

-כמו כן קריאת זיהום האוויר שלי לא אופטמלית (לא נדלקה נורת מנוע אך הערכים גבוהים מהנורמה).

עדיף כבר ללכת למי שמבין כמו רון ולעשות הכל במכה.

אם זה היה משהו קטן כמו פילטרים ושמן אולי הייתי עושה לבד - אין לי זמן וכלים לכל מה שציינתי.

אולי עוד יתווספו דברים בהמשך (מקווה שלא)

סה"כ הרכב הזה בכל 15 שנותיו עם היסטוריה מעולה של אפס תקלות. ממש אפס. אני רוצה להישאר עם תחזוקה מונעת ולא שבר.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...