Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

גירדו אותי היום והלכנו למוסך. מכוון שמדובר ברכב בן 3 חודשים הוא אמר שצריך להחליף 2 דלתות.

הבחור הפוגע יודע שהוא אשם.

איך מתנהל הליך התביעה ומה עושים?

אני צריך להודיע לחברת הביטוח שלי, ואז הם יתבעו את חברת הביטוח של הפוגע? או שיש דרך אחרת.

תודה

פורסם

תפנה לשמאי מטעמך, שיבוא לראות את הרכב.

במקביל, תפנה לחברת הביטוח של הנהג הפוגע, תיידע אותם לגבי התאונה. יתכן שירצו לשלוח שמאי מטעמם (אבל אל תיתן להם למרוח את זה יותר מדי).

רק לאחר ששמאי מטעמך ראה את הרכב - תיתן למוסך אישור תיקון.

אם הנהג הפוגע מודיע לחברת הביטוח שהוא אשם - תן למוסך צ'קים דחויים ל-90 יום (לאחר שתסגור את זה מול בעל המוסך). במהלך תקופה זאת, הביטוח של הפוגע אמור להעביר כסף למוסך.

אם הנהג הפוגע לא מודה - תצטרך לשלם מכיסך על התיקון ובמקביל להגיש נגדו תביעה.

פורסם

איני יכול לערוך את תשובתי, לכן אתקן כאן :

יש לך אפשרות לפנות לחברת הביטוח של הפוגע ולהיעזר בשמאי שלהם ו/או לפנות למוסך הסדר של חברת הביטוח.

יתרון : עלות כספית יחסית נמוכה.

חסרון : הלקוח היא חברת הביטוח, ומטרתה לחסוך בעלות התיקון (גם אם זה בא על חשבון איכות/ בטיחות).

אפשרות עדיפה - מה שציינתי בפוסט קודם. לפנות לשמאי מטעמך + תיקון במוסך שלך.

יתרון : אתה הלקוח. דואגים לך ולא לחברת הביטוח.

חסרון : אתה מממן את העלויות. אח"כ אמור לקבל החזר מחברת הביטוח או להגיש תביעה בגין הנזק.

תעשה את השיקולים שלך ותחליט בהתאם.

פורסם

אם מי שפגע בך מודה בתאונה כל מה שאתה צריך לעשות זה ללכת למוסך הסדר שעובד עם חברת הביטוח של מי שפגע בך או לכל מוסך אחר ולמלא שם הודעה על התאונה.

היתרון במוסך הסדר הוא שהם מתנהלים ישירות מול חברת הביטוח ולא צריך להשאיר שם צ'ק דחוי. לחלק מהחברות יש גם הטבות נוספות שהן נותנות למי שמתקן במוסכים שלהם כמו אחריות על התיקון לשנה ועוד.

דבר שני זה להזמין שמאי שיבדוק את הרכב ותוציא דו"ח ודבר שלישי זה להוציא מהסוכן או מהחברת ביטוח אישור אי הגשת תביעה. זה טופס מחברת הביטוח שלך שמאשר שלא תבעת את החברה שלך.

את כל זה שולחים לחברת הביטוח של הצד השני, בדרך הם יבקשו עוד כמה טפסים ואחרי שכל הטפסים אצלהם, תוך 30 יום (לרוב זה פחות אבל כל מקרה לגופו) במידה והכל תקין, הם צריכים לשלםלך את הנזק ואת הכסף ששילמת לשמאי.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

בנוסף על מה שנאמר - בדוק את הפוליסה שלך, חלק מהחברות נותנות סיוע בתביעה של צד ג' (מה שנקרה "תביעה/דרישה בשם") ואז אתה מתנהל מול חברת הביטוח שלך. במקרים מסויימים זה יותר נוח.

פורסם

תודה רבה על כל התגובות.

ציינתי בהתחלה שהפוגע יודע שהוא אשם, אך הוא לא יודה בזה. זאת אומרת שאני תובע את הביטוח שלי והם יצטרכו להוציא את הכסף מהביטוח של הפוגע (גם אם זה דרך בית משפט). במקרה כזה הפרמיה שלי לא תעלה/לא אפגע בשום דרך, נכון?

פורסם

הפרמיה שלך תעלה רק אם חברת הביטוח שלך תצטרך בסופו של דבר לשאת בעלות התיקון (כלומר החברה השנייה לא תשלם)

• תוכן חדש...