Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התפרקה הדיבורית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

30234895c.gif

הדיבורית בת 6 שנים והיום שבקה, הכפתורים השתחררו מהמקום שלהם ושניסיתי להדביק אותם עם דבק 3 שניות נעשה יותר גרוע, הגומי שמחזיק את הכפתורים יצא מהמקום שלו ואי אפשר להחזיר בחזרה, בסוף נגמר לי הסבלנות חתכתי את הכבל וזרקתי את הדיבורית לפח.. כתוצאה מהחיתוך הכבל יכול להיות בעיות חשמל?

פורסם

זו דיבורית מוטורולה T605 או דגם דומה.

תעשה פירוק מלא כולל הוצאת כל הרכיבים שלה.

לא צריך בשביל זה לפרק פלסטיקים.

לוח מקשים מתחבר ליחידה ראשית, אליה מתחברים גם רמקול ומיקרופון והזנת חשמל 12 וולט לפני ואחרי הסוויץ'. יכול להיות בנוסף חיבור למערכת קול של האוטו.

תפרק הכל. אם אתה מתכוון להתקין דיבורית חדשה אז רק תנתק מהיחידה הראשית את פלג הזנת החשמל, תשתמש בו לדיבורית חדשה. אם לא מתכוון לנתקין דיבורית חדשה, תעקוב אחרי הכבל עד למקום בו הוא מתעלק על קו מקורי של הרכב, תנתק אותו (יש 3 חיבורים - לפני סוויץ', אחרי סוויץ' והארקה) תבודד הייטב את החוטים המקוריים עם איזולירבנד.

עריכה: פיוזים של דיבורית נמצאים על קו הנזנה שלה, סמוך למקום ההתעלקות על קו מקורי. אם מצאת את הפיוזים, מצאת את מקום ההתעלקות, אז כבר תנתק אותו.

פורסם (נערך)

הכבל שחתכתי הועבר מתחת לקונסולה של ידית ההילוכים וגם שם נמצא הרמקול, משמע צריך לפרק את הפלסטיקה כדי להוציא אותו, לא מזמן החליפו לי פיוז של הדיבורית היה מספר 10 ושמו לי 5 שזה מספיק לזה, אתה בטוח שיש עוד פיוזים לזה? מספיק שהפיוז שנשרף הדיבורית בכלל לא עבדה.

עריכה: יש סרטון הדגמה איך לפרק דיבורית?

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

דיבורית היא לא ציוד שבא עם הרכב לכן פיוזים שלה לא נמצאים בקופסת פיוזים אלא על קו ההזנה שלה, ככה לדוגמה:

uploadfromtaptalk1472617796724.jpg

אם תוציא את הפיוזים ותשאיר את כל הרכיבים כולל הכבל החתוך לא יקרה שום דבר, אבל פשוט אין סיבה להשאיר באוטו רכיבים של מערכת שלא עובדת.

גם אם צריך לפרק חיפוי פלסטיק, זה לא אמור להיות סיפור.

לא מכיר סרטוני הדרכה לפירוק דיבורית. דיבוריות לא מותקנות באותו מקום בדיוק בכל המכוניות.

אני יכול רק לשים תמונה של דיבורית כזאת מפורקת:

uploadfromtaptalk1472618453403.jpg

פורסם

אף פעם לא חותכים כבל של ציוד חשמלי בצורה שחתכת (מבלי לפרק אותו קודם בוודאות מהזנת המתח שלו).

לא בהכרח שנגרם נזק - אבל זו בהחלט אינה פעולה מומלצת.

מצטרף להצעה שקבלת לפרק את כל הכבלים בהקדם.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה רבה חבר'ה .

ככה זה שאתה מנסה לתקן ואז הורס ובסוף זורק את העבודה לפח.. תסכול.

אני רוצה להשאיר את הציוד של הדיבורית למקרה שאצטרך לקנות רק את כפתור ההפעלה כמו בתמונה, קו ההזנה הוא בעצם הכבל שחתכתי?

פורסם

לא. קו הזנה זה לא מה שחתכת. מה שחתכת זה כבל ללוח מקשים. הוא מחבר בין לוח מקשים ליחידה הראשית.

הכל מתחבר ליחידה הראשית:

הרמקול, המיקרופון, הלוח מקשים וגם מתח 12 וולט דרך פיוזים, המתח מגיע מהתעלקות שעשו על קוי מתח מקוריים של הרכב באיזשהו מקום.

פורסם

עדכון: הפעלתי בפאלפון היום את הבלוטוס שהייתי ברכב ולא האמנתי למה שאני שומע, הדיבורית עובדת ואפשר לשלוט על הכל דרך הפאלפון, להשאיר את זה ככה? זה עובד מצוין.

פורסם

למה שהיא לא תעבוד?

פירקת רק את לוח המקשים, שאר המרכיבים נשארו במקום.

בכל מקרה, יש לי לוח מקשים כזה, קצת מקולף אבל שלם ותקין (כל הדיבורית בעצם, מה שצילמתי מקודם), אתה יכול לקחת אותו אם יזדמן לך להגיע לאיזר המרכז. אתה באר שבעי נכון?

בשביל להחליף אותו תצטרך לאתר את היחידה הראשית כי הוא מתחבר אליה.

• תוכן חדש...