Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

לאחרונה רכשתי קליאו ספורט, רכשתי אותם ביחד עם רבעיית R1R,לפני כחודשיים (1,200 ק"מ עברו מאז) את הזוג הקדמי לps3.

כל פעם שאני מסתכל על הצמיגים אני שם לב שיש שם איזה שחיקה שנראת לא הכי טובה, למה הכוונה ? רוב הסוליה בסדר גמור אבל כתף הצמיג שחוקה, ממש חלקה.

מה יכול לגרום לשחיקה הזאת ?

השחיקה הזאת הייתה גם בטויו ותמיד ייחסתי את זה לשחיקה של האוטו (ככה אמרו לי, שיש לאוטו שחיקה כזאת) ולקמבר שיש לאוטו אבל מאז ביטלתי את הקמבר.

אני יודע שיש לצמיג סימן שחיקה שאותו אני לא אמור לעבור, עברתי אותו, יש קצת שאריות ממנו.

דבר נוסף, שהאוטו עומד נראה שהצמיגים ממש קורס (יחסית לצמיגים אחרים ברכבים אחרים, יחסית לטויו מאחורה)

אציין שני דברים, הראשון - יכול להיות שזה משהו בצורת הנהיגה שלי.

השני - לדעתי צריך להחליף בולמים מקדימה.

האם שני הדברים האלה יכולים להביא לשחיקה כזאת בזמן כל כך קצר או שיש פה משהו אחר ?

4c4bf8c560d9233c99e4d4b26d73d1ff.jpg

מוסיף תמונה של הדופן be3fa681d0d16026054050f7cf43957c.jpg

ותמונה של הצמיג עם גיר, אפשר עדיין לראות עד איפה הוא נשחק (לא איפה שנגמר הגיר, זה לפני הנסיעה עדיין)

עריכה: שחכתי להוסיף, כל הדבר הזה עדיין קורה אחרי שעליתי ל39 PSI, לפני זה הייתי נוסע על 36.

עריכה אחרונה על ידי rupni

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אהלן רופני,

הקמבר היה שלילי, ולכן אם כבר האפקט שלו הפוך (שלילי=חלק עליון פנימה חלק תחתון החוצה).

אני נסעתי קבוע על 36 קדימה ו32 אחורה ובהתגרזנויות 38 33, ולR1R יש sidewall קשיח משמעותית אז פחות סבלתי מזה.

לגבי הבולמים, הם ללא ספק עייפים בגילם המתקדם, אם כי היו תקינים.

בדוק אפשרות למעבר לPOWERFLEX, אפשרי לבצע לבד, צריך גישה לפרס ורתכת למיטב זכרוני, זה אמור להקשיח את החיבור בין הגלגלים לשלדה ולהקטין את הFLEX שלו.

גם הנמכה של הרכב אמורה לעזור בתיאורייה (מרכז כובד נמוך יותר=פחות גלגול), אבל זה רלוונטי רק אם כל השאר תקין.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דרושות תמונות יותר מוארות וברורות לגבי אופי השחיקה.

לדעתי ענין המשולשים או במקרה של מישלין הלוגו שלהם, מסמנים באופן בלעדי את הקו שבו נמצאים האינדיקטורים לשחיקה בתעלות, ולא כפי שמוזכר בשרשור האגדי של מוטי מיאטה לגבי קביעת הלחץ. יחד עם זאת הם לרוב ממוקמים קרוב לקצה האפקטיבי של הסוליה ממילא, אבל כל צמיג שונה.

צמיגים קדמיים נוטים להיראות פחוסים יותר בגלל המנוע שישוב מקדימה (במקרה שלך לפחות).

בולמים שחוקים לא ישפיעו בצורה כזו על הגלגל והשחיקה הזו לדעתי.

לצורת הנהיגה בהחלט יכולה להיות השפעה כזו.

אוויר אתה ממלא אחרי נסיעה או כשהצמיגים קרים?

פורסם

תודה לכולם, עזרתם כל אחד במעט.

עשיתי עכשיו סיבוב בבית אורן, הפעם מלווה בגיר, מד לחץ אוויר ומשאבה בתחנת דלק קרובה, שיניתי לחצים (על צמיגים חמים וזה נלקח בחשבון) שיחקתי עם כל מיני לחצים, כל מיני מאפיני נהיגה שאני נוסע בהם.

הגעתי לאיזה כמה לחצים שצריך לבדוק שוב יותר לעומק ובהמשך אגיע ללחצים המדויקים לכל תוואי דרך.

במקביל אבדוק גם עניין של בולמים, קמבר וצמיגים (בכל מקרה אני רוצה להחליף את הזוג האחורי).

תודה רבה לכולם.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אגב, מה גרם לך להעדיף את המישלן על פני הטויו, חוץ מאורך חיים ואולי נוחות - יש להם יתרון? איך האחיזה?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בעיקר עניין האורך חיים (בכל זאת אני עדיין חייל). לגבי האחיזה אני לא לגמרי יודע להגיד עדיין אבל לטעמי היא יחסית טובה

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם (נערך)
בדוק אפשרות למעבר לPOWERFLEX, אפשרי לבצע לבד, צריך גישה לפרס ורתכת למיטב זכרוני, זה אמור להקשיח את החיבור בין הגלגלים לשלדה ולהקטין את הFLEX שלו.

גם הנמכה של הרכב אמורה לעזור בתיאורייה (מרכז כובד נמוך יותר=פחות גלגול), אבל זה רלוונטי רק אם כל השאר תקין.

לא הייתי מצפה שתותבים קשיחים יותר יעשו הבדל גדול בשפיעה במהלך נהיגת כביש, גם אם מהירה מאוד.

ולגבי הנמכה, נכון שיהיה פחות גלגול אבל מצד שני כשאתה מנמיך אתה נוטה לקבל יותר שפיעה במצב סטטי....

קודם שפותח השרשור ישחק קצת עם לחץ האוויר, יבדוק את מצב הבולמים ובמקומו הייתי גם מנסה לבדוק את סגנון הנהיגה כמובן.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לי זה נשמע כמו בעיה עם ה-Toe.

זו האקסית של דני? אז יש לך ברגי קאמבר בסטראטים. כוון אותם למינוס 1 עד מינוס 1.5 מעלות קאמבר וכוון את ה-Toe לאפס.

פורסם

זאת אכן היא.

כשהיא עברה ידיים היא הייתה כמה חודשים אחרי כיוון פרונט בדיוק לערכים האלה -1 קאמבר וtoe 0.

אבל הוא כתב שהוא החזיר את המצב למקורי.

כמו שכתבתי מקודם, צריך לנסות את זה עם צמיגים אחרים - הT1R של טויו למשל סובלים מקריסת דופן, הR1R להיפך.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לא בולמים ולא פרונט. צמיג זבל. נקודה.

לי קרו בדיוק אותן תופעות.

יש לו כרגע מישלין PS3 שממש ממש רחוק מלהקרא "צמיג זבל"

הצמיג בעבר היה T1R

Sent from my Note 5 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

הצמיג הקודם היה R1R, ובין לבין R888, לא חושב שהרכב הזה נעל משהו אחר ב4 שנים האחרונות.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...