Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

המוכר טוען שיש לו מסמך בדיקה שעשה מישהו אחר שרצה לרכוש את הרכב, אבל בסופו של דבר ויתר בגלל שהמוכר לא הסכים לרדת במחיר. האם אני יכול להסתמך על הבדיקה הזאת ולחסוך את העלות של בדיקה נוספת?

הרכב נבדק במכון "בסט טסט" בירושלים אם מישהו מכיר.

הנתונים של הרכב מאוד טובים - 60K ק"מ, יד 1, טופל במוסך מורשה, שמור חיצונית ופנימית.

דעתכם?

תודה!

פורסם

במילה אחת - לא. אם אני הייתי עושה בדיקה, בחיים לא הייתי נותן אותה למוכר.

תעשה בעצמך במכון לבחירתך.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אם הבדיקה היא מהימים האחרונים לא הייתי מבזבז 500 ש"ח לריק, רק הייתי מוודא עם המכון שהבדיקה אוטנטית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ואיך תוודא שהבדיקה אכן אמיתית ואמינה ושלא הייתה קומבינה עם המכון בדיקה או משהו?

הייתי מוותר, לא שווה לך להסתכן עם רכב שעולה כמה רבבות שקלים בשביל 500 שקל. זו דעתי, לפחות.

פורסם

מה הוא צריך לשאול?

האם זאת בדיקה אובייקטיבית או מוזמנת ע"י סוחר?

אני עונה במקום ראמי - זאת בדיקה אובייקטיבית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא בטוח אם אסתמך על הבדיקה שיש למוכר, אולי רק בשביל השקט הנפשי הייתי לוקח את הרכב למכון בדיקה אחר. מצד שני, כמו שרשמו כאן אחרים הבנתי שמדובר על מכון בדיקה אמין ומקצועי.

בכל אופן, אני אעלה את הבדיקה לכאן בתקווה שיענו לי מהר לפני שאחליט אם לגשת למכון אחר או להישאר עם הבדיקה של המוכר.

תודה לכם!

פורסם

בשביל השקט שלי הייתי עושה בדיקה.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כעיקרון, לא הייתי מסתמך על בדיקה שעשה מישהו אחר. דבר ראשון, לך תדע אם המוכר לא הביא חבר שלו שיירשם על הבדיקה, עשה קומבינה עם המכון (בעיקר סוחרי רכב שמביאים הרבה ביזנס ומכוני בדיקה חאפרים שאינם מוסמכים להעביר טסט ולכן אין להם מה לסכן אם יתפסו ברמאות ) ואז הפיק דוח לקונה התמים.

דבר שני, כל מכון בדיקה ראוי לשמו נותן 3 חודשי אחריות על נזקים או תאונות שפוגעים בערך הרכב ואשר היו אמורים להתגלות בבדיקה. למרות שאנו רגילים לפטור אחריות במדינת ישראל כלא שווה את הנייר עליו היא כתובה, בתי המשפט כבר פסקו פיצוי שכזה ואף בעשרות אלפי שקלים כנגד מכונים כאשר התגלה פגם כזה ברכב כגון תאונת שלדה או שהרכב נרשם כאובדן להלכה. אחריות זו הינה כלפי מזמין הבדיקה בלבד! קרי במקרה שתסתמך על זה, לא אתה.

לבסוף, אתה הולך להוציא עשרות אלפי שקלים על רכב משומש, אתה באמת הולך להתקמצן על 500 שח?

אסיים בציון העובדה שלא סתם בדיני החוזים בישראל מודגש נושא "ייזהר הקונה" ולא המוכר, והרי בתוך עמנו אנו חיים

• תוכן חדש...