Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כלומר בנוסף לאותם 64 ש"ח צריך סכום דומה או מעט יותר גבוה עבור נתב\AP\רפיטר אלחוטי בסיסי.

שזה ב-ד-י-ו-ק מה שכתבתי :wink: 60 ש"ח לשרת וסכום דומה ל REPEATER

:turn-l:
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי,

האופציות שיורדות מהפרק:

1. מאחר ואיני לקוח בזק(שוקל לעבור) - ושקע הטלפון הוא של בזק(אינו מחובר בכלל) - אין זה אומר שאופציית מתאם hpna ירדה מן הפרק?

2. מתאם

MOCA: יורד מן הפרק משום שהבית מרושת ברשת קווית, ואין לי נקודה להוט בחדר.

3. שרת מדפסות יורד כי אין לי נקודת רשת נוספת.

מה שנותר לי:

א. מתאם שיוצר רשת דרך החשמל אליו יתחבר הכבל מהמדפסת (לא יודע עד כמה עדיף על השאר)

ב. אמצעי Repeater(מגדיל טווח) עם יציאה קווית / ראוטר עם תמיכה ב-Repeater (מה זה אומר בפן שיש לי נקודה קווית בה משתמש המחשב?)

הבנתי נכון? (קצת קשה לי להבין מה קשור למה..)

תודה רבה.

פורסם

למדפסת שלך אין חיבור רשת, רק חיבור USB. אתה יכול לחברה למחשב, או לשרת מדפסות המחובר לרפיטר, או שרת מדפסות המשולב ברפיטר.

:turn-l:
פורסם

אחדד מה שyuvk ואני אמרנו.

אין לך חיבור רשת למדפסת לא חוטי ולא אלחוטי, בגלל זה אתה צריך שרת מדפסת כדי שהוא יתחבר לרשת ואתה תתחבר אליו עם usb.

עכשיו אתה צריך ליצור רשת, עבור hpna לא צריך חיבור לבזק אלה את הכבל עצמו.

עם ראוטר אלחוטי או ap וכו' אתה מתחבר לרשת בבית וממנה ביציאה חוטית לשרת מדפסות וממנו למחשב.

ניתן לשלב במוצר אחד, למשל ראוטר עם שרת מדפסות, הוא יתחבר לרשת ותצא ממנו עם usb למדפסת.

או שרת מדפסות ייעודי אלחוטי, הוא יתחבר לרשת בעצמו ותתחבר ממנו למדפסת, מעריך שזה יצא לך הכי זול בקישור שהבאתי.

פורסם

עוד פתרון שבא אני השתמשתי עד שקניתי מדפסת עם תמיכה ברשת אלחוטית: מחשב ישן (במקרה זה נייד עתיק שהיה זרוק בארון) ששימש כשרת למדפסת. מצד אחד חובר לרשת האלחוטית, מצד שני כבל USB למדפסת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי,

מודה לכם מאד על הסבלנות.

נראה לי שאני פשוט לא מבין את אופן העבודה (ובגלל זה גם את אופן החיבור).

אני מזכיר לכם כי יש לי באותו חדר חיבור רשת קווית אחד:

משמע, רק המחשב מחובר באופן קווי.

כך שמזה אני מבין, כך זה עובד:

1) מתאם HPNA (עובד הן בתשתית הוט ובזק?) המתחבר לחשמל ולמעשה מחבר את הרפיטר(ראוטר/AP) לרשת הקווית

2) הרפיטר מזין את שרת המדפסת > שנותן בכך תכונת רשת למדפסת.

הבנתי נכון?

none77

המוצר שהכוונתי אותי אליו:

http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-LRP-Print-Server-Share-a-LAN-Networking-USB-Printer-Ethernet-Adapter-/400746445645?hash=item5d4e597b4d:g:dUEAAOSwjyVT0HjB

הוא למעשה סוגר את הפינה לגמרי מבלי לקנות מתאם HPNA ורפיטר?

אגב: מה לגבי ה-FAX?

תודה לכולכם!

פורסם

אתה לא צריך גם מתאם hpna וגם ריפטר אלה אחד מהם ליצירת רשת.

מה שבקישור זה רק שרת מדפסות חוטי, הוא צריך גם רשת.

מה שבקישור השני שהבאתי לך מספיק לבד.

פורסם (נערך)

טוב, בגלל שאני מבולבל לגמרי, אני תמיד מנסה לסכם בצורה מסודרת (בשבילי) כדי להבין מכם אם הבנתי ולהמשיך הלאה:

שרת מדפסת חוטי + מתאם hpna או ריפטר.

מבחינת מתאם hpna או ריפטר: יש עדיפות למה מביניהם?

ודבר אחרון שאני חושב שבמקור הכוונה היתה להבין אם קיים פתרון לכך:

איך אפעיל את ה-FAX?

סופ"ש נעים

עריכה אחרונה על ידי shabydog
פורסם (נערך)

אם יש לך חיבור רשת בחדר, והוא מחובר למודם דרך נתב אתה צריך שני רכיבים:

1. מתג (switch) - רכיב קטן שיתחבר מצד אחד לרשת ומצד שני למחשב ולשרת ההדפסה.

2. שרת הדפסה כפי שתאר yuvk.

כמובן שאם אין נתב תוכללחבר את המדפסת למחשב, או, אם אתה רוצה אותה כמדפסת רשת, לרכוש נתב ושרת הדפסה.

אופציה נוספת היא לחבר את המדפסת למחשב ולהשאירו דולק באופן קבוע כשרת הדפסה, ואז יהיה עליך להגדיר את המדפסת כמשותפת ולהתקין דרייברים בכל מחשב בבית בהגדרה של מחשב רשת. השתמשתי בשיטה זו כשנתיים בלי יותר מדי בעיות.

תביא בחשבון שכל הרכיבים שציינתי מצריכים גם חיבור חשמל.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים, לא זכור לי אם ציינתי או לא:

המדפסת תחובר ישירות למחשב, אין לי מחשב נוסף בבית.

אני רק צריך פתרון למדפסת-פקס שיהיה ליד המחשב.

פורסם

אם כך הכוונה היא פתרון לפקס. אין פתרון פרט לקו טלפון (בזק, הוט או מישהו שרוכב על התשתית שלהם)

פורסם

אתה משלם להוט על טלפון? אם כן אז צריך להיות שקע RJ11 בקופסה של הוט (בדר"כ היא נקראת הוטבוקס), תנסה לחבר אליה טלפון כדי לבדוק אם יש קו.

לא יודע אם זה יעבוד אבל הנה רעיון:

אם יש שקע של בזק בארון התקשורת קח כבל טלפון ותחבר את הקופסה של הוט לשקע של בזק, קח עוד כבל טלפון ובחדר העבודה חבר את הפקס לשקע הטלפון.

לפי ההגיון שלי הכבל שעובר בקירות ישמש ככבל מאריך וצריך להיות קו בחדר העבודה.

פורסם
חברים, לא זכור לי אם ציינתי או לא:

המדפסת תחובר ישירות למחשב, אין לי מחשב נוסף בבית.

אני רק צריך פתרון למדפסת-פקס שיהיה ליד המחשב.

אתה לא אמיתי.

פורסם

אני בזמנו חיברתי מדפסת בת 10 לרשת הביתית ע״י raspberry pi 2 עם דונגל usb של ויפי שמחובר אליו.

יתרון, אם למדפסת יש דריברים ללינוקס אז זה נעשה בקלי קלות ואפשר גם להתקין לה ממשק web לשליטה על הדפסות וסריקות.

חסרון, צריך שתיהיה לך קליטת ויפי במקום, עלויות raspberry pi 3 (שכבר יש לו אנטנת wifi מובנת) + קופסא + מתאם חשמל יעלה לך באזור ה200 שקלים.

במקרה שלי לraspberry יש לו כמה שימושים נוספים ולכן חיבור המדפסת היה סתם עוד פיצ׳ר נחמד שהשתמשתי בו.

אחרי שהמדפסת מתה אחרי 11 שנה, קניתי Brother 480 שכבר תומכת בwifi במבצע ב350 שקלים.

מסקנה, תעשה חישוב כללי כמה משתלמת לך כל ההתעסקות הזו.

• תוכן חדש...