Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DSG7 [אופן תפעול]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא מזמן אני קניתי גולף חדשה עם גיר dsg7.

הגיר מעביר הילוכים מאוד מהר וחלק, אבל מהיום הראשון שהרכב אצלי אני שמתי לב שבמהירויות נמוכות למשל בזמן האטה לפני כניסה לחניה במעבר מהילוך שני לראשון יש רעשים מכנים מכיוון המנוע ולפעמים מתקבלת תנועה לא חלקה של הרכב. לפני זה נהגתי במכוניות עם אוטומט רגיל ואף פעם לא הרגשתי את ההחלופת של ההילוכים.

זה גם מורגש למשל כשאני בולם חזק מידי לפני פסי האטה והרכב מוריד הילוך להילוך ראשון ואז מיד חזרה לשני וזה גורם לנדנוד של הרכב.

זה אמור להיות ככה?

פורסם

אתה צריך לחשוב מה קורה מאחורי הקלעים - שאתה גולש במהירות איטית הרכב גולש עם חצי קלאצ' לחוץ, המנגנון פשוט משחרר ומכניס הילוך וזה הרעש המכאני שאני ושמע בזמן הגלישה וגם אם אתה "מפתיע" את התיבת הילוכים היא תעביר הילוכים באופן פחות חלק(תחשוב שאם היית בהאצה המצמדים היו משולבים להילוכים למעלה - אם הפתעת את המחשב בהאטה הוא מהר משלב הילוכים למטה).

יש גם דברים שמתפרשים כתקלות,

אצלי היו במהירות גלישה של 30 קמש שהאוטו בין הילוך שני לשלישי(גלישה איטית בסמטאות) היו רעידות ממש חזקות מהאוטו ומכות בהעברות הילוכים הרגישו לי קצת חזקות עד שפעם אחת בעליה הרכב פשוט לא שילב הילוך בזמן(היה תקוע בניוטרל ואז שילב הילוך במכה) ואז הבנתי שככל הנראה הגיע הזמן להחליף מצמדים.

עד היום בפקקים ארוכים של גוש דן הרכב "זורק" הילוך שני משלישי אחרי עמידה ארוכה(כנראה המצמדים מתחממים).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

גם אצלי זה קורה מדי פעם במקרים שאתה מתאר, מהרגע הראשון שהוצאתי את הרכב מהסוכנות. עושה רושם שזה תקין.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל בתיבה הזאת יש צמד מצמדים שעובדים בסנכרון אחד עם השני, בניגוד לתיבות רגילות שעובדות עם מצמד אחד, ולכן לא נתקלת בתופעה הזאת קודם (באוטומט כמובן).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

קשה מאוד לאבחן באינטרנט. אני עברתי ל-DSG מידני, לכן הפרקטיקה שלי שונה ממי שרגיל לנהוג באוטומט עם ממיר מומנט. למעשה, אני מסתדר טוב גם עם רובוטי חד מצמדי בגלל זה...

גם אם תנהג בידני, בהעברות הילוכים מראשון לשני, אתה צריך עדינות עם הגז והקלאץ', רק שבגיר רובוטי אתה לא ממש שולט בקצב החיבור של הקלאץ', רק בגז. כלומר, צריך טאץ' מינימלי. במקרים כמו שאתה מתאר, אני הייתי מעביר ידנית, כדי לשמור על הילוך שני, אבל אני לא יכול להסביר בדיוק איך ומה, כי זה כבר הפך אצלי לטבע שני (למעשה נהגתי D + ידני, עם הורדות הילוך להתאים לקצב התנועה ו/או האצות/האטות).

אצלי גם היו פליפרים על ההגה. אני מבין שבגולף אין (בעסה), אז אין אפשרות לשלב D + ידני.

נ.ב. אתה לא אמור להגיע לפס האטה עם בלימה חזקה, עד כדי הורדה לראשון, בכל מקרה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה על התגובות,

עם הבנתי נכון, בהעלאת הילוך מתקבלות העברות חלקות כי התיבה עם ההילוכים הזוגים שילבה את ההילוך מראש? מעניין למה הורדות הילוך בהילוכים גבוהים תמיד עוברות חלק?

בזמן האחרון אני גם לא מאט חזק לפני פסי האטה ואז הרכב נשאר על הילוך שני ולא מוריד לראשון.

מה שמעניין שמדי פעם אני נוהג באודי q3 עם גיר dsg6 והגיר הזה מתנהג בדיוק כמו אוטומט רגיל. הוא תמיד מוריד הילוכים חלק לא משנה מאיזה הילוך. מעניין למה לא תכנתו גם את גיר dsg 7 ככה.

פורסם

בפקקים ובתנוע עירונית צפופה ובירידות ארוכות תשתמש במצב S של הגיר כדי למנוע מעברים מיותרים 1-2-1-2. ככה הגיר יתחמם פחות, קלצאים פחות ישחקו וכל החבילה תאריך ימים. בנוסף אל תשאיר את הרכב לעמוד במצב P, תמיד תשתמש בבלם יד.

תשתדל לא לפרפר עם הרכב לא בקו ישר ולא ביציאה מסיבוב, דיפרנציאל מייצר עבקה מתכתית ושבבי מתכת בזמן פרפורים. כל זה מתיישב על על חיישני הול מגנטיים ויכול לבלבל את המכטרוניק בבחירת הילוך.

פורסם
תודה על התגובות,

עם הבנתי נכון, בהעלאת הילוך מתקבלות העברות חלקות כי התיבה עם ההילוכים הזוגים שילבה את ההילוך מראש? מעניין למה הורדות הילוך בהילוכים גבוהים תמיד עוברות חלק?

למה זה גם ככה בגיר ידני?

באופניים?

תמיד הילוכים נמוכים נותנים יותר בלימה למנוע.

מה שמעניין שמדי פעם אני נוהג באודי q3 עם גיר dsg6 והגיר הזה מתנהג בדיוק כמו אוטומט רגיל.

שמחובר לאיזה מנוע?

כמה שהמנוע יותר גדול ובשרני, התחושה תהיה יותר חלקה. גם באוטומט...

פורסם

יכול להיות שיחסי ההעברה משחקים תפקיד (פחות ב-6 הילוכים), יכול להיות שהתוכנה עובדת יותר עדין, ויכול להיות שיש הבדלים בגירים. כאמור, אם אתה נוהג ברובוטי כמו באוטומטי, תקבל תוצאה פחות חלקה. היתרון של רובוטי, בשבילי, זה שימור תגובת הדוושה של גיר ידני.

בכל מקרה, אם הגיר מוריד אצלך בראשון לפני פסי האטה, אתה מגיע ממש ממש לאט ו/או בולם למהירות נוראה נמוכה. במעבר על פסי האטה אני מעדיף את הרכב במצב ניטרלי, אז עובר אותם בניוטרל או בהילוך גבוה דווקא (וכמובן משחרר את הבלם מספיק זמן לפני הפס, כדי שהמתלה הקדמי לא יהיה מכווץ).

דרך אגב, נהגתי לאחרונה על איביזה 1.2T עם DSG, והרגיש לי סבבה.

פורסם
בפקקים ובתנוע עירונית צפופה ובירידות ארוכות תשתמש במצב S של הגיר כדי למנוע מעברים מיותרים 1-2-1-2. ככה הגיר יתחמם פחות, קלצאים פחות ישחקו וכל החבילה תאריך ימים. בנוסף אל תשאיר את הרכב לעמוד במצב P, תמיד תשתמש בבלם יד.

תשתדל לא לפרפר עם הרכב לא בקו ישר ולא ביציאה מסיבוב, דיפרנציאל מייצר עבקה מתכתית ושבבי מתכת בזמן פרפורים. כל זה מתיישב על על חיישני הול מגנטיים ויכול לבלבל את המכטרוניק בבחירת הילוך.

מצב S לא יעזור מהסיבה הפשוטה כי האוטו עדיין יהיה בגלישה ויחזיק את הרכב במצב של חצי קלאצ' אחוז גבוהה מהזמן(מבחינת בלאי) ובאותה נשימה מצב S פשוט הרבה פחות נעים בהורדת הילוכים.

אני משתמש במצב S להאצה במקרה של כביש ריק או רמזור בכביש מהיר ועובר לD בשניה שסיימתי להאיץ - שונא להאט עם S.

פורסם

אני משתדל לא לזחול עם הרכב שלי.

כאשר הרכב לפני התקדם מספיק, אני סוגר את הפער.

בפקקים אני משתמש במצב ידני ונוסע על הילוך 1 (הגיר אוהב להעביר ל2 ולזחול אליו, גם בעליות :shock:).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצב S מגזים בסל"ד בהעברות הילוכים (לפחות אצלי בדיזל עם 6 הילוכים), אני משתמש במצב D או ידני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין כל טעם להשתמש במצב ספורט כדי לחסוך העברת הילוכים - שוב, בפקק הרכב גם ככה עומד הרבה זמן על "חצי קלאצ'" כי הוא..גולש, כמו שאתה היית גולש עם גיר ידני.

כמו שצביפר המליץ אם לשמור על אורך חיי המצמדים חשוב לך הינמע מגלישה בפקקים(עד גבול הסביר כן? אבל אל תרוץ להיצמד לאוטו מקדימה) העברות ההילוכים בפקק זה שטויות, להעמיד את הרכב על הילוך 1 בגלישה יתן לך את אותו אפקט שחיקה כמו להשאיר אותו על D ושהוא יטייל בין הילוכים.

פורסם

אצלי בגלישה במהירות של ~20 קמ"ש (ובעיר זה קורה המון) ואז מעבר לגז - יש השהיה ומכה קטנה. כשלא עדינים מאוד עם הגז יש מכה גדולה.

אבל מה שיותר מעצבן זה חניות, כי אי אפשר לסוע ב 2-3 קמ"ש באופן רציף. עזיבה מלאה של הבלם מייצרת מהירות גבוהה, וצריך לחבר ולנתק את המצמד (זה קורה אוטומטית כשאתה מוריד את המהירות של הרכב עם הבלם) כמה פעמים לסירוגין כדי לשמור על מהירות נמוכה למשך כמה שניות וזה קצת מעצבן (וגם שוחק את הצמצד).

אבל חוץ מזה הכל חלק.

• תוכן חדש...