Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל שאדם חכם צריך לעשות הוא לקחת מותג עם מוניטין בעייתי ללא כל סיבה, ולחפש אקזמפלר בן שנה לכל היותר עם מעט מאוד ק"מ. החסכון הגיע במקרים מסויימים ל30% ממחיר של רכב חדש.

יש לך דוגמאות קונקרטיות לדגמים/מותגים (מוניטין בעייתי בלי סיבה)?

(אני שואל ברצינות)

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניתוח מאוד נכון לדעתי למצב

אני חושב שיש לו טעות בהנחת הבעייתיות של קניית ליסינג עם 0 ק"מ.

קודם כל, מי קונה כזה רכב ומחזיק אותו יותר משנתיים שלוש, העובדה שיש עוד יד פחות בעייתית.

דבר שני, גם אם אתה מפסיד את גובה ההנחה שקיבלת במכירה, עדיין הרווחת שלוש שנים עם הכסף הזה בכיס שלך...

ועדיין, הכלכלה אותה כלכלה והכסף אותו כסף. אם אתה לוקח מינוף גבוה כנגד שווי הנכס (רכב), אתה מסתכן בירידת שווי הנכס מתחת לשווי ההלוואה.

עם זאת, אני לא מבין למה התרחיש הבא לא יכול לקרות: אנשים לא יוכלו למכור את הרכב הישן, לקנות חדש, ופשוט... יישארו עם מה שיש, מחוסר ברירה. ביננו, מה הבעיה להשאר עם רכב בן 3 עוד 3 שנים?!

מי ייסבול?

היבואנים.

לא נבכה עליהם...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מי שיסבול הם הלקוחות, כי לרוב תנאי פריסת הבלון המובנים פחות נוחים בשיעור ניכר מתנאי ההלוואה העיקרית. הכל עניין של בניית ההלוואה - אם בנויה נכון, יתרת ההלוואה קרובה ככל שניתן למחיר הרכב כל או רוב הזמן, באופן שלא יגרום ללקוח לפגיעה משמעותית בכיס אם יצטרך לממש את הרכב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
אם אפשר לקנות חדש, ואת הישן להשאיר לאוכולוסיות שוליים שמוכנות להתעסק בזה תמורת חיסכון כספי (כמו במדינות מפותחות), צריך לעשות את זה.

יאיי, תמיד רציתי להיות מקופחי D:

יש אנשים שמבינים שקניית רכב חדש מגיעה עם פרמיה (ורכישת משומש - עם סיכון), בגלל שיקולים כלכליים סופר בסיסיים כמו שיווי משקל של שוק וכו'.

ויש אנשים אחרים, חכמים יותר, שהבינו את מה שכל שאר האוכלוסיה והשוק לא הבין.

עם קצת חוסר מודעות עצמית והרבה בורות כלכלית גם אתם יכולים להיות בסוג השני, אל תוותרו לעצמכם - שאפו גבוה!

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ההסבר הכלכלי הוא ריבית נמוכה מאוד שמנטרלת כל אפשרות לתשואה סבירה ובטוחה לכסף זמין.

חלק מהכסף הולך לקנית דירות וחלק הולך לשיפור רמת החיים, ורכב חדש הוא שיפור משמעותי וקל.

בנוסף, מחירי רכב חדש ירדו, האבזור גדל, המנועים שודרגו, וטענות לצריכת דלק נמוכה יותר, מפתה קניית רכב חדש.

פורסם

אני חושב שעוד שיקול עקרי הוא עד כמה קל לרכוש רכב חדש ביחס לרכב יד שניה.

גם מבחנת לחפש רכב ובעיקר בגלל הלוואה שמאוד קל לקחת , הרי לקנות רכב בן שנה צריך סכום כסף מכובד מזומן , לאומת רכב חדש שמספיק סכום קטן ועסקת בלון...

2017 Type R

פורסם
אם מחשבים הפסד ימי עבודה, נסיעות, חוסר נחת ואת העלות עצמה של התיקונים, רוב הסיכויים שרכב משומש יעלה לך כמו חדש, רק שאתה לא תדע לעולם מתי תבוא המכה הבאה.

אלא אם אתה מוכן להישאר עם אותו רכב במשך 10 שנים ולהתייחס אליו עם כפפות משי, לא שווה לקנות משומש.

בפעם המיליון בנושא הזה. אתה טועה ומטעה.

רכב משומש, כולל הפסד ימי עבודה וכו וכו', לעולם לא יעלה כמו חדש מהניילונים.

אני מדבר מבחינה כלכלית נטו.

ועכשיו תתווכח, ופתאום תכניס למשוואה גם נוחות וסמל סטאטוס ובלה בלה בלה.

כלכלית נטו - רכב משומש בן 3 - 5 יהיה הפשרה הטובה ביותר.

אתה הפסדת ב3 שנים רק ירידת ערך של 40,000 ש"ח. כמה תיקונים יעלו ב3 שנים?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אם מחשבים הפסד ימי עבודה, נסיעות, חוסר נחת ואת העלות עצמה של התיקונים, רוב הסיכויים שרכב משומש יעלה לך כמו חדש, רק שאתה לא תדע לעולם מתי תבוא המכה הבאה.

אלא אם אתה מוכן להישאר עם אותו רכב במשך 10 שנים ולהתייחס אליו עם כפפות משי, לא שווה לקנות משומש.

שטויות.

כול הרכבים שהיו לי נקנו בסכומים של עד 40 אלף

רק מה? כולם היו עם ספר טיפולים מלא, וללא עבר ליסינג. אף אחד מהם מעולם לא עשה בעיות ולא נתקע

בכולם שילמתי ירידת ערך ריאלית של 500 שקל בחודש. האם ניראה לך ש 1200 ו 500 זה אותו דבר?

אתה ב-3 שנים שילמת 25 אלף יותר ממני בירידת ערך. שלא נדבר גם על ביטוח מקיף שאתה מחוייב לו, וכך גם על טיפולים במוסך מורשה

פורסם
לך על זה.רק ספר לנו אחר כך למה הקונה המקורי נפתר מהאוטו אחרי פחות משנה.
הלכתי על זה:ב2009 קניתי אוקטביה 1600 בת שנה ו-4 חודשים עם 14000 ק"מ שהייתה אצלי עד 2014 ואפס תקלות.ב-2014 קניתי פנדה בת 5 חודשים ו-10,000 ק"מ, היום יש לה 25,000 ק"מ ואפס תקלות.ב-ספטמבר 2015 קניתי לאשתי פיאט 500 בת 5 חודשים עם 8500 ק"מ, הרכב מתוק ומושלם.על כולן שילמתי פחות מחדש, ההפרש היה לא מבוטל.כולן פרטיות, כולן היו במצב מושלם, אף אחת מהן לא לקחתי לבדיקה.אני מניח שבעוד כשנה אחפש קקטוס או דאסטר שמורות בנות שנה... אני גם די בטוח שאמצא ודי בטוח שאשלם כ-30% פחות ממחיר חדש.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תיקונים ברכב חדש לא יהיו בשלושת השנים הראשונות.

תיקונים ב3 שנים ברכב בין גיל 3 לגיל 6 יכולים להגיע לסכומים אדירים.

ראיתי C5 שהלך לה המחשב אחרי 3 וחצי שנים וזה עלה כמעט 12000 ש"ח.

אם הולכים עוד דברים זה יכול אפילו לעבור את ה40000 ש"ח.

לגבי משתנים אחרים: אם אתה מרוויח שכר מינימום אז שעת עבודה שלך לא שווה הרבה אבל אם אתה מרוויח מאות שקלים לשעה, קריטי לך שהרכב יהיה תקין כל הזמן בשביל לא לבזבז שעות על גבי שעות (אלפי שקלים), שלא לדבר על התעסקות עם רמאים, גסי רוח, צעקות, עבודה גרועה, תקלות חוזרות ולעמוד במקום בלי מזגן כשאתה מחכה לרכב.

מבחינתי אני מוכן לשלם אקסטרה בשביל להוריד את חוסר הוודאות הזה מהחיים שלי.

זה תשלום על שירות ועל אמינות.

מבחינת עלויות זה כמו ליסינג, רק יותר משתלם, כי אם אתה מחליט להשאיר את הרכב אצלך אחרי 3 שנים וטיפלת בו טוב, הוא יהיה יותר תקין מרכב יד שניה שאלוהים יודע מה עבר עליו, ואתה עדיין תשלם יחסית מעט כל חודש.

בסוף התקופה של 6 שנים הוא יהיה שווה לפחות 25000 ואז אתה יכול למכור אותו ויש לך כסף לשים על רכב חדש יותר.

במקרה שלי ההפרש בין הכסף שקיבלתי בטרייד אין ומה שהייתי חייב היה 9000, אז בעצם המשכתי לשלם בערך אותו דבר כל חודש אבל היו לי 9000 ש"ח לשים כמקדמה לרכב החדש.

פורסם

מחשב רכב לא הולך בגלל שהבעלים הקודם שם מי ברז במקום נוזל קירור יעודי.

תקלות קורות, גם ברכב חדש. אני מפנה אותך לדיוני DSG שנפתחו פה. מנועי טורבו קטנים שהלכו אחרי שנה-שנתיים. לא חסר.

כל השאר זה פוביות שכל אחד מכניס לעצמו לראש.

פורסם

מאוד מאוד (מאוד, מאוד!!!) לגיטימי לתעדף רכב חדש. מאוד.

בתור מי שמעולם לא רכש רכב מהחברה, לא תשמע אותי אומר שמי שכן עושה זאת טועה. כל מקרה לגופו.

מה שלא נכון, ולא יעזור כמה אנשים מסוימים ישתדלו להציג את מצג השווא האבסורדי הזה, זה שרכב חדש עולה כמו משומש (או אפילו - lolz - זול יותר!). בממוצע, רכב משומש יהיה זול יותר בתום התקופה, כאמור ההסבר לכך טמון ממש באלמנטים בסיסיים של שוק ולא צריך להיות כלכלן בשביל להבין את ההגיון מאחוריהם: אם רכב חדש זול יותר ממשומש, וכמובן שהוא עדיף מבחינת 'ערך מוסף' (אחריות, ניילונים, שיקולים רגשיים) - אזי שהשוק אינו בשיווי משקל.

לכך יש להוסיף את ההנחה הדי פשוטה שאם אתה רוכש באופן מושכל אתה תגדיל באופן משמעותי את ההסתברות לכך שהעסק יהיה זול בהפרש ניכר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אין על רכב חדש.

הישראלים תחמנים, לעולם לא יהיו שקופים לגמרי במעמד מכירת הרכב.

וגם לא יודעים לתחזק ולשמור על רכבים.

טסים על במפרים, שמן לא בודקים.

חוסכים בחלפים זולים,4 צמיגים שונים.

לא סתם צריך לחפש עם פינצטה רכב יד 2 שמור עם היסטוריה מתועדת.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

מסכים איתך, ובכל זאת - יש ויש.

הבעלים הקודם של הרכב שלי לקח אחריות שכמה ימים אחר כך נקרעה טיימינג והוא לא אמר לי על הצורך להחליף אותה, ועשה לי העברה בנקאית של הטיפול, זה אדם ישר שמכר רכב עם תקלה בתום לב.

לגבי יתר התקלות הורדנו את המחיר וסיכמנו כמובן על מחיר חדש.

במקרה אחר כשאני באתי למכור רכב, הורדתי במחייר ב1500 שח והאדם טען 'אעע אני מוסכניק אני מבין ממש טוב הרכב ככה הרכב ככה' בזמן שהוא מושך הילוך ראשון על 4000 סלד .

אחרי שבוע מתקשר ובוכה שאני אקח את הרכב חזרה כי הוא הרס אותו.

• תוכן חדש...