Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג או הלוואה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוצה לקנות רכב חדש מהניילונים, פעם ראשונה, ומתלבט מה הכי כדאי מבחינה כלכלית. כמובן שאין לי את כל הסכום ולכן מתקשה להחליט אם ללכת על עסקת ליסינג לשלם מקדמה ואז בתשלומים כל חודש.. או ללכת דווקא על מימון של הלוואות בנקים כי הבנתי מהבנקאית בסניף שלי של בנק הפועלים שהריביות עכשיו נמוכות. אשמח אם משהו יכול להסביר לי קצת את היתרונות של מימון אחד על פני השני כי בכל מקרה מדובר בתשלומים חודשיים בעוד שבאופציה השניה האוטו בסוף נשאר שלי? אשמח להארות. תודה

פורסם

היי דורי,

אודה אם תשאיר פרטים בהודעה פרטית.

יש מבצע מימון מעולה ל-XV

רוצה לקנות רכב חדש מהניילונים, פעם ראשונה, ומתלבט מה הכי כדאי מבחינה כלכלית. כמובן שאין לי את כל הסכום ולכן מתקשה להחליט אם ללכת על עסקת ליסינג לשלם מקדמה ואז בתשלומים כל חודש.. או ללכת דווקא על מימון של הלוואות בנקים כי הבנתי מהבנקאית בסניף שלי של בנק הפועלים שהריביות עכשיו נמוכות. אשמח אם משהו יכול להסביר לי קצת את היתרונות של מימון אחד על פני השני כי בכל מקרה מדובר בתשלומים חודשיים בעוד שבאופציה השניה האוטו בסוף נשאר שלי? אשמח להארות. תודה
פורסם

אני חושב שהיכולת הכלכלית פחות רלוונטית פה כיוון שבסופו של יום הסכום יהיה דיי זהה בשני המקרים.

מה שכן שעסקת בלון/מימון בנקאי בדרך כלל תקבל רכב מאובזר הרבה יותר , וכמובן שסוף התקופה הרכב נשאר שלך.

בליסינג יש יתרונות , אין כאב ראש של טיפולים\טסטים\תקלות וכו... מנגד סוף תקופה אתה מחזיר את הרכב ואין לך כלום ביד.

כמו כן , תלוי בסוג הליסינג , כמות הקילומטרים שאתה עושה בשנה וכו...

לסיכום אני באופן אישי ב 99% מהמקרים מעדיף מימון בנקאי עלפני ליסינג , אך לא סיפקת כלל פרטים ודרישות כדי באמת לענות לך.

2017 Type R

פורסם

קבל עצה פיננסית סטייל הקרח ההוא ממשפחה חורגת.

אם אין לך לפחות 80% מהכסף אל תקנה רכב חדש. אחת הטעויות של האנשים שהם מוקסמים מריבית נמוכה ושוכחים שגם את הקרן צריך להחזיר. העניין הוא שתגלה בדרך הקשה שהתשלומים האלה מונעים ממך המון דברים שתרצה.

יש היום רכבים נהדרים בסה"כ בני 3-4 שנים.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

כשאתה קונה בליסינג - אתה חייב להחליט לאחר תום התקופה מה אתה עושה (קונה את הרכב או ממשיך לעסקה חדשה)

קניה בהלוואה אתה משלם חמש שנים ואף אחד לא מכריח אותך להחליף או להחליט לאחר תקופה.

מאידך בליסינג אתה יודע בדיוק כמה התענוג יעלה לך, ואתה לא מתעסק עם מכירה של הרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי אם מדובר ברכב עם מוניטין אמינות וסחירות סולידיים - קח הלוואה.

אם זה רכב שיהיה נוח או מהנה לנהיגה, אבל כזה שיש לו שוק בעייתי, אחזקה יקרה ופוטנציאל יחסית גבוה לתקלות - קח ליסינג.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמעט ואין היום רכב עם "סחירות סולידית" הנחת היסוד (לדעתי) צריכה להיות שהסחירות של כל הדגמים היא בערבון מוגבל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לכל מי שהמליץ להימנע מרכישה באשראי,

כסף זה מוצר. יש לו מחיר (ריבית).

לפעמים יש אנשים שיש להם הכנסה חודשית נאה מצד אחד, ויכולים להתחייב להחזר חודשי אבל אין להם עדיין את ההון על מנת לקנות ללא אשראי.

אז עדיין הם צריכים להתנייד בגרוטאה מקרטעת ולא ברכב חדש כי "לא לוקחים אשראי"?

ולכן אני חוזר להתחלה. כסף זה מוצר, שהמחיר שלו היום הוא זול מאי-פעם. אם מבינים את זה, ויודעים איך להתנהל עם אשראי, ובוחרים מסלול מתאים - אין שום דבר רע באשראי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
כמעט ואין היום רכב עם "סחירות סולידית" הנחת היסוד (לדעתי) צריכה להיות שהסחירות של כל הדגמים היא בערבון מוגבל.

הכל בערבון מוגבר, אבל יש כאלה עם ירידת ערך גבוהה יותר, ויש כאלה עם ירידת ערך נמוכה יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לכל מי שהמליץ להימנע מרכישה באשראי,

כסף זה מוצר. יש לו מחיר (ריבית).

לפעמים יש אנשים שיש להם הכנסה חודשית נאה מצד אחד, ויכולים להתחייב להחזר חודשי אבל אין להם עדיין את ההון על מנת לקנות ללא אשראי.

אז עדיין הם צריכים להתנייד בגרוטאה מקרטעת ולא ברכב חדש כי "לא לוקחים אשראי"?

ולכן אני חוזר להתחלה. כסף זה מוצר, שהמחיר שלו היום הוא זול מאי-פעם. אם מבינים את זה, ויודעים איך להתנהל עם אשראי, ובוחרים מסלול מתאים - אין שום דבר רע באשראי.

טוב הבנו, אז אתה כלכלן או בנקאי או שניהם.

לצערנו מעט אנשים יודעים להתנהל עם אשראי ואסביר.

המהות של השימוש בכסף זה צריכה של מוצר אחד וויתור על אחרים.

העניין הוא שאשראי מאפשר לך לצרוך מוצר אחד בלי "לחשוב" על מה אתה הולך לוותר וכמה חשובים לך הדברים האלה, הרי אם היה לך קל לוותר עליהם אז כבר היה אמור להיות לך הכסף, לא???

ניהול נבון של אשראי זה לצורך השקעה והתעשרות, לקיחת אשראי לטובת צריכה ,לדוגמא רכב חדש הינה טעות, בדר"כ מדובר באנשים שאין להם את היכולת ואז הם מכניסים את עצמם לצרות. העניין הוא שהריבית זה רק נדבך, אפילו להחזיר את הקרן זה לא קל.

אז נכון, יש כאלה שמרוויחים טוב והם יצאו מזה בקלות, אולי יוותרו על טיול לחול השנה אבל יש כאלה שיוותרו על קניית בגדים, לא ילכו לסרטים, לא יקנו סלון חדש וכו' והכי גרוע יש כאלה שייקחו הלוואה חדשה ויכנסו לסחרור של הלוואות. העניין הוא שרוב האנשים, ברגע לקיחת האשראי, לא מודעים על מה הם הולכים לוותר.

עצה שלי, אם אין לך 80% משווי הרכב אל תקנה.

עד כאן אלון גל.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

אני סך הכל מסכים עם דיסקו.

במידה ויש לך הכנסה בטוחה (עד כמה שזה אפשרי) , אתה יודע כמה אתה מכניס וכמה אתה מוציא , ויודע כמה מרווח ביטחון לקחת לכל מיני דברים לא שגרתיים (טיפולי שיניים למשל...).

אז נניך שאחרי כל זה יש לך 2000 ש"ח בחודש שאתה יכל לשים בצד.

אז אתה יכל א - לנסוע על גרוטעה או תחבורה ציבורית , ואחרי נגיד 6 שנים לקנות רכב חדש.

או שאתה יכל ללכת לקנות רכב חדש ולשלם עליו 6 שנים.

לא רואה איך האפשרות הראשונה עדיפה במצב הזה.

למשל אני באופן אישי קניתי הרכב שלי בצורה כזאת (בערך) מקדמה של 30% משווי הרכב והשאר פרוס ל 4 שנים.

אני יודע בדיוק כמה אני משלם כל חודש ולכמה זמן , ואין שום הפתעות או סחרורים.

כמו כן חשוב לזכור שיש דברים כמו קרן השתלמות למשל שמקבלים אחת ל 6-7 שנים.

עריכה אחרונה על ידי Jeka.E

2017 Type R

פורסם

שאני אצטט את ההודעה הראשונה שלי? שוב, כל מה שאתם אומרים זה נגזרת של יכולת כלכלית והתנהלות כלכלית, פות״ש הוא היחיד שיודע ומודע למצבו וליכולות שלו.

פורסם

אז נניך שאחרי כל זה יש לך 2000 ש"ח בחודש שאתה יכל לשים בצד.

אז אתה יכל א - לנסוע על גרוטעה או תחבורה ציבורית , ואחרי נגיד 6 שנים לקנות רכב חדש.

ואז לגרוטאה יידרש תיקון יקר, והנה הלכו החסכונות לקניית רכב חדש ואמין יותר.

בגישת "קבל עכשיו, שלם אחר כך" יש את ההיגיון שלו. בסך הכל אתה פונה לבנק/חברת מימון, וקונה מהם כסף בעסקה לגיטימית לכל דבר.

צריך להתייחס לזה ברצינות ואחריות, כמו הקנייה של כל דבר אחר, אבל זה גם לא משהו שצריך להתבייש בו. בסך הכל, אם סוכנויות רכב היו מוכרות רק לאנשים שבאים עם מזומן במזוודה, לא היו פה מכוניות, אולי פרט כמה מרצדסים וב.מ.וו של אנשי עולם תחתון.

• תוכן חדש...