Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביום שישי הלכתי לבדיקה באותה חנות אופטיקה בה בדקו אותי בפעם שעברה. האופטומטריסט הצעיר שהיה שם ראה את המרשם הקודם שלי והתנצל על כך שהוא מעדיף שהאופטומטריסט הבכיר יבדוק אותי בשל הפריזמות שיש במרשם שלי. לצערי, האופטומטריסט הבכיר לא היה שם באותו היום.

שאלתי אם נוכל לעשות בדיקת ראייה לרשיון נהיגה והוא לקח אותי למכשיר שהיה שם בצד לצורך כך.

בהתחלה, הוא הראה לי עיגולים צבעוניים (צבעי רמזור), הסתיר חלק, הוסיף ושאל בכל פעם כמה אני רואה. אני מאמין שאת החלק הזה עברתי כנדרש.

לאחר מכן, הוא הציג לי 3 טורים של משבצות וביקש שאקריא לו את הטור האמצעי מלמעלה למטה. ואני - לא ראיתי שם מאומה. לא הצלחתי לקרוא כלום. לטענתו, המספר שלי השתנה בודאות (הגיוני, גם אני חש בכך)

אני מוטרד מכך שלא ראיתי כלום. אני נוהג בלי בעיה, מסוגל לקרוא לוחיות רישוי ממרחק של 12 מטר. רואה שלטים ותמרורים. אין לי בעיה לנהוג בלילה ואני לא עיוור צבעים.

לא מצליח להבין איך זה שלא ראיתי כלום. הדרישות לראיה כ"כ גבוהות?

פורסם

הדרישות לא כאלה גבוהות, אם אתה מצליח לקרוא את התרגום בטלויזיה אתה צריך פחות או יותר גם לפחות להבחין במספרים במכשיר.

אם לא ראית מאומה, סימן שבשתי העיניים לא הצלחת לראות, לא נראה לי סביר כל כך, נראה כמו בעיות תפעול של האופטמריסט.

פורסם

תודה על התשובה המעודדת. אני בהחלט קורא את התרגום בטלוויזיה. גם אתה וגם אחרים מציינים שהדרישות לא מאוד גבוהות ולכן אני ממש מתפלא על כך שלא ראיתי מה כתוב באף אחת מהמשבצות.

פורסם

לפני כשנה בבדיקה של רופא עיניים (לא לצורך התאמת משקפיים) ערכו לי גם בדיקת ראייה אחרי שטפטפו לי טיפות לעיניים שגרמו לרגישות לאור וטשטוש בראיה לא ממש עברתי אותה בהצלחה, לדעתי בגלל הטיפות.

הטיפות מרחיבות את האישון - מה שגורם לסינוור, ומשתקות את שריר העדשה, ולכן אין אפשרות להתמקד בעצמחם קרובים. מדובר בהשפעה די קצרת טווח, אבל בזמן השפעת הטיפות אין הרבה טעם בבדיקות חדות הראיה.

האם אתה במעקב סדיר אצל רופא עיניים? איזה מחלות עיניים אחרות יש לך? אל תשכח שליקוי ראיה יכול לנבוע מבעיות שאינן בתשבורת.

ואחרון, ולא חביב - קשה מאד להעריך סוביקטיבית את יכולת הראיה. אתה יכול להיות עם ראיה די מוגבלת ועדיין לשגות באשליה שראייתך טובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי במעקב סדיר בגלל ניתוח עין עצלה שהייתי צריך לעבור והתגלה חשש לגלאוקומה. אבל התוצאות היו תקינות וללא שינוי לאורך זמן.

אין לי מחלות עיניים מיוחדות, אני מתפקד ככל האדם בסה"כ.

בשבוע הבא אבקר שוב את האופטומטריסט, בהתאם לתוצאות אראה מה המצב ואיך ולאן להתקדם משם. אולי הגיע הזמן לבדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר.

פורסם

אם יש לך עין עצלה - אף מכון לא יסכים להסיר לך משקפיים בלייזר שכן במקרה של כשלון - תהיה (כמעט) עיוור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עברתי ניתוח לטיפול בעין העצלה והיא כבר לא "בורחת", אני עדיין רואה בה ובכלל - חשבתי להתחיל עם לייזר בעין הזו ולא בזו החרוצה יותר.

פורסם
הייתי במעקב סדיר בגלל ניתוח עין עצלה שהייתי צריך לעבור והתגלה חשש לגלאוקומה. אבל התוצאות היו תקינות וללא שינוי לאורך זמן.

אין לי מחלות עיניים מיוחדות, אני מתפקד ככל האדם בסה"כ.

בשבוע הבא אבקר שוב את האופטומטריסט, בהתאם לתוצאות אראה מה המצב ואיך ולאן להתקדם משם. אולי הגיע הזמן לבדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר.

כל המכונים שמבצעים תיקון ראיה בלייזר עובדים תחת הנחיות מחמירות של ה- FDA.

אבל - וזה אבל ענקי - התחום הזה רווי גם באינטרסים כלכליים לא מבוטלים ומכונים שאינם נהנים ממוניטין גבוה יתכן ויעגלו קצת פינות כדי לקלוט עוד מטופל.

כך למשל עובי הקרנית לאחר הטיפול אסור שירד מ- 350 מיקרון (כשליש המילימטר), כשכל דיופטר משמעו הפחתה של 15 מיקרון מעובי הקרנית. יהיו מכונים שיסכימו לטפל במנותח שעובי הקרנית שלו ירד לאחר הניתוח ל- 360 מיקרון ואחרים לא יסכימו.

יהיו כאלה שיתעלמו מסימנים ראשונים של קטרקט בעין (דבר שמייתר את הניתוח שכן במסגרת ניתוח קטרקט משתילים בעין עדשה שמתקנת גם את הראיה) ואחרים אתיים יותר לא יתעלמו.

לפיכך, במיוחד לאור התיאור שלך ממנו הסקתי שהעיניים שלך נדרשות לתיקון ראיה מורכב יחסית - הייתי ממליץ לך בחום להתייעץ רק עם מכון מוביל ולא להתקרב אל המכונים האחרים - שטובים להתמודדות עם מטופלים סטנדרטיים - אבל לא יותר מכך.

פורסם

מה שייך ניתוח לעיין עצלה??.

הדבר היחידי שעושים איתה זה ניתוח קצר שמונע את פזילת העין.

אין *פתרון לשיפור הראיה בעין. אלמלא אתה מתחת לגיל 7.

יש שיטות כמו נירוויז'ין, אך לא שינוי כזה שמביא אותה ל 6/6

פורסם
עברתי ניתוח לטיפול בעין העצלה והיא כבר לא "בורחת", אני עדיין רואה בה ובכלל - חשבתי להתחיל עם לייזר בעין הזו ולא בזו החרוצה יותר.

גם אני "רואה" בעין העצלה שלי 6/120 ביום טוב - עם משקפיים. אני מניח שהניתוח עליו אתה מדבר הוא קוסמטי בעיקרו ונועד למנוע (מצג של) פזילה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כן, הניתוח היה קוסמטי ונועד למנוע מצב של "בריחת" העין במצבים מסויימים. התוצאה היתה גרועה מהרצוי ואני מאז נאלץ להשתמש בפריזמה.

הייתי מעט אופטימי קודם, עכשיו קצת פחות. מקווה שעדכון המרשם יעזור לי להמשיך לנהוג. אחרת, אני בבעיה :(

פורסם

בשביל לנהוג מספיקה לך עין אחת טובה, וזה נראה שיש לך - חשוב שתהיה רגוע בזמן הבדיקה ואל תחשוש.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לנהיגה ברכב פרטי מספיק שעין אחת רואה חדות בינונית של 6/12.

אם חדות ראייה פחות מ- 6/12 בשתי העיניים – אינו/ה עומד/ת בדרישות רפואיות לרישיון נהיגה.

המלצה רפואית ל- ר.נ.: אינו/ה מתאים לרישיון נהיגה.

אם חדות ראייה 6/12 באחת העיניים – עומד/ת בדרישות רפואיות לרישיון נהיגה.

המלצה רפואית ל- ר.נ.: מתאים/ה לרישיון נהיגה.

לנהיגה ברכב פרטי מספיקה חדות ראיה של עין אחת בלבד

שמגיעה ל 6/12, עם או בלי משקפיים.

עם זאת, שדה הראייה צריך להיות תקין וללא כפל ראייה.

לפי דרישת משרד הרישוי,

נהגים בעלי רישויון מדרגה B ומעלה,

נדרשים לחדות ראיה של 6/12 בכל עין בנפרד.

• תוכן חדש...