Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתיבת הדואר שלי נחתה דרישת שלום ממשרד הרישוי. אני נדרש לעבור בדיקת ראיה לצורך חידוש הרשיון.

הפעם האחרונה שהחלפתי משקפיים, היתה בשלהי 2013. לפני כ 3 שנים. לאחרונה התחלתי להרגיש שהראיה שלי פחות טובה אך טרם הלכתי לבדיקת ראייה.

לפני כשנה בבדיקה של רופא עיניים (לא לצורך התאמת משקפיים) ערכו לי גם בדיקת ראייה אחרי שטפטפו לי טיפות לעיניים שגרמו לרגישות לאור וטשטוש בראיה לא ממש עברתי אותה בהצלחה, לדעתי בגלל הטיפות.

אני חושש שלא אעבור את הבדיקה בהצלחה עם המשקפיים הנוכחיות שלי.

מה קורה במקרה כזה? אני מקבל ארכה לצורך קביעת מרשם והחלפת משקפיים? פוסלים את רשיוני לאלתר?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

את ההזמנה לבצע בדיקת ראייה קיבלת כמה חודשים לפני מועד חידוש הרשיון. בלי לעבור בהצלחה את הבדיקה לא יחודש רשיונך אבל האופטומטריסט לא ישלול את רשיונך במקום. כנראה תצטרך להחליף משקפיים למתאימים ע"מ שתעבור את הבדיקה בהצלחה.

אגב, למרות הרגשתך, סביר שתעבור את הבדיקה, שכן הרמה הנדרשת היא לא גבוהה במיוחד, 6/12 בעיין אחת לפחות.

http://healthy.walla.co.il/item/2805386

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
את ההזמנה לבצע בדיקת ראייה קיבלת כמה חודשים לפני מועד חידוש הרשיון. בלי לעבור בהצלחה את הבדיקה לא יחודש רשיונך אבל האופטומטריסט לא ישלול את רשיונך במקום. כנראה תצטרך להחליף משקפיים למתאימים ע"מ שתעבור את הבדיקה בהצלחה.

אגב, למרות הרגשתך, סביר שתעבור את הבדיקה, שכן הרמה הנדרשת היא לא גבוהה במיוחד, 6/12 בעיין אחת לפחות.

צודק לחלוטין.

עשיתי בדיקה כזאת לפני כשלוש שבועות, צריך לראות לא טוב במידה כזאת שכבר בטוח תפריע לך גם מבלי צורך שהאופטומטריסט יצטרך לספר לך זאת.

בנוסף עבור רישיון b אפשר להיות עיוור בעין אחת ועדיין לקבל אישור למשרד הרישוי.

פורסם
את ההזמנה לבצע בדיקת ראייה קיבלת כמה חודשים לפני מועד חידוש הרשיון.

אכן קיבלתי את מכתב הדרישה אתמול. בדקתי את תוקף הרשיון שלי והוא יפוג בסוף אוקטובר.

לפני מס. שנים עברתי ניתוח עין עצלה שדי חירבש לי את העיניים ואת שדה הראייה. עם זאת, אני נוהג על בסיס יומיומי בביטחה (אם הייתי חש שהראיה לא מתאימה, לא הייתי נוהג) ובזהירות.

אתחיל בכך שאקבע לי תור להתאמת משקפיים חדשות.

תודה

פורסם

הפעם האחרונה שהחלפתי משקפיים, היתה בשלהי 2013. לפני כ 3 שנים. לאחרונה התחלתי להרגיש שהראיה שלי פחות טובה אך טרם הלכתי לבדיקת ראייה.

כמו שכתבת, זה הזמן להתאמת משקפיים.

אם אתה רואה מעל 6/12 עם המשקפיים החדשות האופטומטריסט יזין לך במחשב שזה בסדר ויש לך שקט מהם לעוד הרבה זמן.

אם לא תשקול בהחלט את המשך הנהיגה שלך

פורסם

למיטב ידיעתי חשוב הרבה יותר שדה הראיה וזה גם נבדק. שמים פחות דגש על מספר משקפיים כי זה פתיר בקלות.

פורסם

1. בבדיקה של רופא העיניים (שימוש בטיפות) - הוא בדק שאין לך קטרט + התחלת קרע ברישתית + לחץ תוך עיני גבוה.

לא ביצע בדיקת ראיה.

2. במידה ובבדיקת האופטומטריסט מתגלה כי יש ירידה באיכות הראייה (ואחרי 3 שנים - בוודאות תהיה) - הוא ימלא בטופס כי יש שינוי ברמת ראייה (ואם עד עכשיו לא הייתה לא מגבלה של אמצעי תיקון ראיה ברישיון - מעכשיו זה יופיע)..

כאן נכנסת האחריות שלך לעדכון עדשות המשקפיים.

מעבר לכך - אף אחד לא שולל לך את רישיון הנהיגה (אלא אם יש לך מגבלות ראיה החורגים מעבר למה שמותר בחוק).

לגבי שדה ראיה - זה חלק מהבדיקה שמבוצעת.

פורסם

הפעם אני עונה מהכובע המקצועי שלי כאופטומטריסט מוסמך שחותם על רשיונות נהיגה כל יום .

בחידוש הרישיון הראשון מעל גיל 40 יש לבצע בדיקת ראייה לנהיגה,הבדיקה נעשת במכשיר מיוחד שמיועד עבור זה ועומד בתקן האמריקאי שמשרד התחבורה בחר לאמץ.

הדרישה בבדיקה זה לראות מספרים - שדה הראייה - ושאין כפילות ראייה.

הדרישה לראייה דו עינית שעומדת בסטדנדרט משתנה לפי סוג הרישיון - ברכב פרטי ואופנוע A1 צריך לעמוד בדרישה לפחות בעין אחת.

ברכב ציבורי - רישיון לאופנוע A - ומשאית ,הדרישה לעמוד בדרישה בשתי העיניים,

במידה ואתה לא עובר את הבדיקה תבקש שלא יעבירו ולא יכתבו כלום עד שתחליף משקפיים ,נתקלתי בלא מעט אופטומטריסטים שחותמים גם שהלקוח לא עובר וסתם מתזזים אותו .

מצורף קישור לשתי כתבות שלי בוואלה על ראייה ועיניים , במידה וצריך ערה במשהו תרגיש חופשי תמיד שמח לעזור לחברי פורום

http://healthy.walla.co.il/item/2907101

פורסם

ובנימה אישית - אם אתה לא רואה טוב וחושש לרשיון, אולי באמת אתה צריך בדיקה האם אתה כשיר בכלל,

לפעמים גם כשיש לנו תחושה שהכל בסדר (לדוגמא: "עלי 2 בירות לא משפיעות" ןאח"כ נובגים בסימולטור ורואים את ההבדלים)

לא הכל בסדר ואנחנו מושפעים מעבר למה שאנו חושבים.

רק בריאות

• תוכן חדש...