Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב גם לSMART יש המון אפליקציות חינמיות..

אז בעצם אתה נותן אפליקציה בתשלום שמחליפה כמה אפליקציות חינאמיות?

יום טוב גם לך

פורסם

כשאתה מנסח את זה ככה זה נשמע רע.

צא שניה מהקופסא של אתה יודע מה זה ואיך להתעסק עם זה. כמה אנשים לא יודעים ?

בוא תחשוב רגע, כמה אנשים (לא צעירים שמתעסקים עם מחשבים) אתה מכיר שיודעים לעקוב אחרי SMART, חום, ועוד פרמטרים ?

תחשוב שניה על אמא ואבא שלך, על השכנה ממול, על העורך דין שיודע רק לכתוב מסמכי וורד.

כל יצרן מספק אפליקציה? אז מה? גם אם מישהו התקין, נראה לך שהוא יודע מה היא אומרת? נראה לך שהוא בכלל פתח אותה אי פעם? תוציא פריקי משחקים שעוקבים על החום כמו שאני עוקב על החום באמבטיה של הילדים.

תחשוב על עצמך, האם אתה בודק את סטטוס SMART כל הזמן? אתה בודק טמפ' כל הזמן? כי אני לא.

פורסם (נערך)

אתה מפספס את הפואנטה,

אני לא אומר את זה בשביל להוציא אותך רע אלא מעלה נקודה למחשבה.

אם אתה עושה קונסולידציה של מספר תוכנות חינמיות שרובן גם קוד פתוח,

מה מונע מאיזה תוכניתן מחוצ'קן להוציא אפליקציה זהה בקוד פתוח בחינם ולהוריד את כל ההשקעה שלך לטמיון?

אם היה לך משהו יחודי ביד הייתי מבין.

אבל אם זה מוצר טריויאלי שכל אחד יכול לממש, אני לא רואה את הטעם בהשקעה.

עדיין לא הסברת לי מה זה "נגמר הזיכרון"

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

אנשים שלא יודעים את ההבדל בין דיסק קשיח לדיסק און קי, לא ידעו להתקין\לתפעל את הפיתרון שלך. לעסקים יש (בד"כ) פתרונות גיבוי ו\או תמיכה onsite כך ש-PC בודד לא ישפיע על העסק (ואם כן, יש להם בעיות יותר גדולות).

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם (נערך)

שאלה נוספת שעלתה במוחי,

אני לקוח ותיק, סומך על המוצר שלך ושילשלתי לכיסך לאורך שנים אי אלו סכומים מתוך תקווה שאני אקבל התראה על כשל בהארדיסק מספיק זמן מראש, בשביל לבצע גיבוי ולכן המידע שלי בטוח.

יום אחד הלך לי ההארדיסק ללא כל התראה מוקדמת (כן, זה קורה, הSMART הוא לא כל יכול, הוא לא צופה כשל פתאומי של רכיבים כמו מנוע לדוגמא או כשל ברכיב אלקטרוני) ואיתו לא מעט מידע חשוב. כיצד אתה מפצה אותי, אם בכלל? ואם לא אז למה אתה טוב לי בכלל?

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

אלוהים יודע שאני איש עסקים קטן מאוד, אבל לדעתי פספסת את החלק השני במשוואה.

אז ברור שהשירות מכוון לבנאדם הלא-טכני, אבל כל מה שהשירות עושה זה לתת מידע טכני לאדם שלא ידע ממש מה לעשות איתו.

הצד השני לדעתי זאת רשימת בעלי מקצוע רלוונטים, ופה אתה כבר שירות פירסום.

אני מודה, לא נכנסתי לסקר, אז אם טעיתי במשהו, אני מתנצל.

פורסם
אתה מפספס את הפואנטה,

אני לא אומר את זה בשביל להוציא אותך רע אלא מעלה נקודה למחשבה.

לא אמרתי שזה להוציא אותי רע, אמרתי שזה נשמע רע, ואכן זה גורם לי לחשוב. אני מקבל כל ביקורת בכיף ובאהבה!

אם אתה עושה קונסולידציה של מספר תוכנות חינמיות שרובן גם קוד פתוח,

מה מונע מאיזה תוכניתן מחוצ'קן להוציא אפליקציה זהה בקוד פתוח בחינם ולהוריד את כל ההשקעה שלך לטמיון?

1. קרוב לוודאי שזה יהיה באנגלית, ואז זה לא עוזר לישראלי הממוצע (לא שיש לי כרגע גרסה בעברית, אבל אם זה יצא לפעול אז קרוב לוודאי שכן).

2. אענה לך בשאלה - יש את כנופיית הטיפולים, ועדיין אנשים הולכים למוסכים, למה ?

אם היה לך משהו יחודי ביד הייתי מבין.

אבל אם זה מוצר טריויאלי שכל אחד יכול לממש, אני לא רואה את הטעם בהשקעה.

אם לא היה מובן עד עכשיו - המוצר העיקרי מיועד לעסקים, לחברות IT שמנהלות וצריכות לנטר עשרות/מאות שרתים - שם הכוח האמיתי של השירות.

הסקר הנ"ל בא לבדוק התכנות עסקית למגזר הפרטי, לא על זה יקום או יפול המוצר.

עדיין לא הסברת לי מה זה "נגמר הזיכרון"

לא זכור לי ששאלת, אני מתנצל. זה יכול להיות שניצלת את כל ה RAM, זה יכול להיות שאין לך מספיק SWAP פנוי, זה יכול להיות שאין לך מספיק מקום בכונן C.

אנשים שלא יודעים את ההבדל בין דיסק קשיח לדיסק און קי, לא ידעו להתקין\לתפעל את הפיתרון שלך.

זה בדיוק המטרה שלי, זה הולך להיות שגר ושכח. לחץ על כפתור התקנה, בלי שאלות ובלי בילבולי שכל. ברגע שיש בעיה, תקבל התראה למייל.

אין מה לתפעל כאן, רק לקבל מידע כשיש בעיה.

לעסקים יש (בד"כ) פתרונות גיבוי ו\או תמיכה onsite כך ש-PC בודד לא ישפיע על העסק (ואם כן, יש להם בעיות יותר גדולות).

אז בוא אני אחדש לך - לרוב העסקים (קטנים, SMB) בדר"כ יש פתרונות גיבוי עקומים שביום הדין לא עובדים. ובכל מקרה אין לכך שום קשר לשירות.

לעסק חשוב מאוד אם מחשב נופל (תחשוב מחשב קופה), זה אומר שעובד לא עובד, על אחת כמה וכמה כששרת לא עובד ואז כל המשרד מושבת.

אותה תמיכה (בדר"כ לא onsite אלא חברת IT) צריכה גם היא להשתמש בשירות כזה או אחר כדי לספק הם בעצמם שירות טוב, יעיל ומהיר.

שאלה נוספת שעלתה במוחי,

אני לקוח ותיק, סומך על המוצר שלך ושילשלתי לכיסך לאורך שנים אי אלו סכומים מתוך תקווה שאני אקבל התראה על כשל בהארדיסק מספיק זמן מראש, בשביל לבצע גיבוי ולכן המידע שלי בטוח.

שילשלת לכיסי (תודה אגב) סכומים על מנת לקבל שירות התראות. לא יכול להבטיח לך שאני יזהה את הכל.

יום אחד הלך לי ההארדיסק ללא כל התראה מוקדמת (כן, זה קורה, הSMART הוא לא כל יכול, הוא לא צופה כשל פתאומי של רכיבים כמו מנוע לדוגמא או כשל ברכיב אלקטרוני) ואיתו לא מעט מידע חשוב. כיצד אתה מפצה אותי, אם בכלל? ואם לא אז למה אתה טוב לי בכלל?

אני לא מפצה אותך כי אני לא הבטחתי לך.

אנא בדוק חוזה של כל חברת גיבוי בענן, אף אחד לא מתחייב לך ,לא שהגיבוי יהיה שם כשאתה תצטרך אותו, ולא שהוא יהיה תקין.

ועדיין, אם אתה צריך, אתה תשלם על גיבוי בענן, ובדר"כ לא מעט.

אני בעצם מוכר ביטוח, לא תמיד הביטוח תופס, אבל קנית לעצמך סוג של שקט, גם אם לא מובטח.

יגיע phpclub ויגיד שמוכן לשים X כסף עבור הביטוח הזה. יגיע yehuda ויטען שהביטוח זה פיקציה ובסוף לא תראה מזה כלום, עדיף שתחסוך את הכסף ותקנה איתו שוארמה -כל אחד עם שיקוליו שלו.

אלוהים יודע שאני איש עסקים קטן מאוד, אבל לדעתי פספסת את החלק השני במשוואה.

אז ברור שהשירות מכוון לבנאדם הלא-טכני, אבל כל מה שהשירות עושה זה לתת מידע טכני לאדם שלא ידע ממש מה לעשות איתו.

קודם כל זה מידע שהוא יכול להעביר לטכנאי שלו, ושנית מי אמר שהמידע יהיה טכני ? ההתראות בעתיד יהיו מנוסחות בצורה ברורה עד כמה שניתן.

כל עוד אמרתי ללקוח שיש בעיה, לטעמי עשיתי את שלי. מה הוא יעשה עם המידע אני כבר לא יכול לשלוט עליו, בדיוק כמו שתדלק מנורת check engine לבעל רכב והוא ימשיך לסוע עד שילך ראש מנוע.

הצד השני לדעתי זאת רשימת בעלי מקצוע רלוונטים, ופה אתה כבר שירות פירסום.

ממש לא הכיוון שלי.

אני מודה, לא נכנסתי לסקר, אז אם טעיתי במשהו, אני מתנצל.

בתור איש עסקים קטן (גם מהתחום כמדומני, נכון?), אתה לא חושב שתוכל לעשות אתה שימוש בשירות כזה עבור לקוחותיך ?

12345

פורסם

אני כבר לא עוסק בתחום באופן פרטי, אבל אני חושב שמידע מהסוג הזה יהיה לא רלוונטי עבור הטכנאי עצמו.

אם אני אתקין את השירות על כל מחשב של לקוח (על חשבוני), זה יכול להתפתח ל-2 כיוונים לדעתי:

א. על כל התראה הלקוח מתקשר אלי, ואני פותר לו את התקלה בטלפון, מפסיד כסף והופך את עצמי לשירות פיתרון תקלות בטלפון בחינם.

ב. על כל התראה אני מגיע לבית הלקוח ולוקח ממנו 100-150 ₪ על ביקור, תוך 2-3 התראות הלקוח יבין שהשירות הזה קיים על המחשב שלו ע"מ לסחוט ממנו כסף, וישלח את השירות ואותי לקיבינימט.

דעתי בלבד, ע"ס הניסיון שצברתי בתחום.

פורסם

אני ינסה להסביר למה אני מתכוון.

ברגע שאתה מכריז על תוכנה "קסם" שתעשה XYZ ללא הסבר לאופן הפעולה שלה אתה מייד נופל לאותה הקטגוריה של עוד מיליון ואחת תוכנות שמבטיחות את אותו הדבר בדיוק ולא עושות כלום.

מכאן שנקודת ההתחלה שלך שאתה מנסה להכנס לשוק ולהתחרות בתוכנות שברוב הפעמים לא עושות כלום חוץ מלאסוף מידע אודות הלקוחות שלהם.

מכאן שאוטומטית התוכנה שלך מוערכת בהתאם לאפקטיביות של התוכנות המתחרות.

ככה שאדם ממוצע שכבר נתקל באין ספור תוכנות כאלו שלא עבדו בעבר לא יסמוך על המוצר שלך פשוט כי הוא כבר יודע שאתה עוד אחד מהשורה.

מה שאני כן יכול להמליץ זה להיות ישר בעניין ולתת ללקוח את כול האינפורמציה המלאה אודות התוכנה שלך במקום הבטחות והצהרות.

אודי A4

דימה.

פורסם

^

קודם כל אני ישראלי, לא סיני.

איפה ראית שהבטחתי משהו ?

קיבלתי. פלוני אלמוני השכנה ממול לא תבין מה אני רוצה ממנה אם אתחיל להסביר במדויק מה התוכנה עושה. למגזר העסקי אני מסביר בדיוק מה היא עושה

א. כי זה מוצר מוגמר בשבילהם.

2. הם יבינו מה שאני אומר.

הצהרתי שהתוכנה עושה ניטור, ואכן זה מה שהיא עושה. לא הגיוני עסקית כרגע לחשוף את כל מה שהיא עושה. מה גם שצריך לזכור שזה פיילוט (למגזר הפרטי), סוג של בדיקה טרם הושקעו הרבה מאמצים כדי להוציא מוצר מוגמר עם כל היכולות.

פורסם

אני חושב שאתה מנסה לבנות עסק ע"ב agent של Zabbix\Spiceworks\מהשזהלאיהיה. מה יקרה כשללקוח לא יהיה אינטרנט שלושה ימים כי הוא התקין את זה על לפטופ? תתקשר אליו לשאול למה לא אין ping?

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

אני חושב שאתה יכול להיות שימושי דווקא לחברות שמספקות פתרונות מבוססי מחשב, אבל המחשבים אצל הלקוחות הם בבעלות הלקוחות, ואין להם נגיעה בהם. חברה כזו תשמח לדעת אם המחשב של הלקוח בבעיה, ולהציע לו לטפל מראש. אחרת, השבתה של מחשב הלקוח תמנע ממנו לעשות שימוש בשירותים שהיא מציעה.

אני מכיר עסק כזה, שסובל תכופות מתקלות חומרה/תוכנה אצל הלקוח, מה שמונע מהלקוח להיות מרוצה מהשירות ולהזרים הזמנות (במקרה שלי, הזמנות ייצור).

אני יכול לחשוב על עוד כמה עסקים כאלו. הם מספקים פתרונות. לפעמים אפילו גם את המחשבים, אבל הם לא חברת מחשוב. ועדיין, תקלות מחשוב יוצרות אי שביעות רצון כוללת אצל הלקוח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...