Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2004

IbizaRed94
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר הולך לראות רכב בסוכנות בתל אביב, זה הנתונים:

מאזדה 3 סדאן, שנת 2004 מנוע 1600 דגם קומפורט,

יד 3, קילומטר - 140,000, דורש 16k אומר שאפשר לדבר קצת,

מחר אני כנראה אלך ואקח אותה לבדיקה .. מה לחפש? מחלות ידועות כלשהן?

ולא פחות חשוב לי. עלות אחזקה שוטפת/תיקון חלקים?

תודה לעונים !

פורסם (נערך)

"מחלות"מוכרות:

פנסים אחוריים נמסים (החלק הפנימי האדום) מהחום של הנורות. שים לב שלא בורח אור לבן. זה מכשיל בטסט. (250 ש' לאחד מפירוק. לא קל למצוא אחד תקין. הרי לכולן אותה מחלה...)

מנוע חלונות חשמלי נטחן. תבדוק שכל החלונות נפתחים ונסגרים חלק. (300-500 ש' למנוע משופץ. העליתי לפני שבועיים תרד' על שיפוץ DIY בגרושים)

תושבת מנוע עליונה "נגמרת" מהר. היא ממש מול העיניים שלך בצד ימין של המנוע. תראה שכשהמנוע מונע היא מוצקה ושלמה. (כ-1200 ש' לאחת מקורית כולל עבודה)

זה עיקר הדברים שמדברים עליהם המון בפורומי מאזדה בארץ ובחו"ל. בנוסף, אני אישית נתקלתי בעוד שתי בעיות שנאמר לי שהן "נפוצות בדגם" שזה דליפה ממשאבת ABS שתשחרר אותך מ1800 ש' וסדקים במיכל עיבוי שתעשה לך דיאטה של עוד 250 ש' בארנק למיכל תחליפי מאיכות טובה. חפש סימנים לנ"ל (משאבת הABS נמצאת מאחורי המצבר).

עוד מחלה מוכרת (שלמזלי הכלה שלי עוד לא חלתה בה) היא בבקרת האקלים. כפתורי השליטה שם מתחרפנים, והפורומים בחו"ל מלאים יללות על כך, ובכל מיני תרופות ושיפוצים DIY. יחידה כזו מפירוק עולה בארץ כ-1500 ש', וחצי מזה באיביי.

מעבר לזה, אני אישית נוהג על המאזדה שבחתימה כבר מעל 110KKM (כשהיא נקנתה עם 75KKM) וחוץ מהנ"ל ומטיפולים שוטפים היא הפגינה אמינות מרשימה.ולא היו הוצאות נוספות.

אני מטפל במוסך מורשה יבואן יקר וטוב ("עד" רעננה) והשבוע טיפול שכלל גם החלפת רפידות ודיסקים כללית+פילטר אוויר עלה לי 2,600 ש'.

במוסך כללי עם חלפים תחליפיים תחסוך לפחות חצי מהמחיר. (ובבקשה לא לפתוח בדיון אם זה נכון או לא לנהוג כך או אחרת. זו לא המטרה שלשמה פות"ש פתח בדיון).

צריכת דלק לא מרשימה במיוחד. אני מוציא ממנה כ12.5 ק"מ/לליטר. אשתי לקחה אותה לכמעט חודש לא מזמן (סיפור ארוך שקשור לרכב השני שבחתימה...) ו"הוציאה" ממנה 1/14.5. כך שזה תלוי גם בכמה "הרגל שלך כבדה".

ביטוח מקיף עולה לי 1,980 ש' לשנה (שני נהגים נקובים בשם מעל גיל 40) אגרת רישוי של קבוצה 2 (1174 ש').

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

האמת קצת הכאבים לי בכיס כרגע ...

יש על הפרק גם לאנטיס 2004 מנוע 1600 עם 96,000 (!) קילומטר

הבחור דורש 16,500

קצת חוות דעת ?

פורסם (נערך)
איך קבלת 1 ל12.5 ? בינעירוני או מעורב?

לגבי התקלות הנפוצות כל מה שנאמר לעיל נכון.

בעייה נפוצה נוספת היא משולשי הגה

"מעורב", כשרוב הדרך היא בינעירוני, לעיתים די פקוק (הרצליה-חדרה ד' כביש 2).

ממלא 44 ל' כל 550 ק"מ (זה ממיכל מלא עד הרגע בו נדלקת הנורה הכתומה).

עכשיו כשאתה מזכיר את המשולשים, אני נזכר שגם הם הוחלפו לפני 4 שנים, ע"י חב' הליסינג במסגרת ה"השבחה" כשקניתי את הרכב.

(לא פגע לי בכיס, אז לא נכנס לזכרון :-P)

פות"ש- למרות כל האמור, הייתי מעדיף את ה-3 על הלנטיס.

קח בחשבון שההוצאות שרשמתי מתפרשות על 4 שנים ו-110 אלף ק"מ.

הנסועה שלי היא 30 אלף ק"מ בשנה, שזה כפול מהממוצע.

כך שזה לא כל-כך נורא, אבל אכן, הטיפולים במורשה יבואן לא זולים יחסית למתחרות.

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

אני מטפל במוסך מורשה יבואן יקר וטוב ("עד" רעננה) והשבוע טיפול שכלל גם החלפת רפידות ודיסקים כללית+פילטר אוויר עלה לי 2,600 ש'.

במוסך כללי עם חלפים תחליפיים תחסוך לפחות חצי מהמחיר. (ובבקשה לא לפתוח בדיון אם זה נכון או לא לנהוג כך או אחרת. זו לא המטרה שלשמה פות"ש פתח בדיון)

כמו שכתבתי זה לא נושא הדיון. אבל אם כבר שאלת:

שעת עבודה שלי (עם כל הצניעות) שווה לא מעט. בשבילי לחזור ל,מקצה שיפורים" במוסך עקב עבודה לא מושלמת, או, חלילה, להתקע בדרך בגלל תקלה שלא אותרה בזמן, זה נזק ששווה את ההפרש של שלושה טיפולים.

בלי שום קשר לזה, אני מאמין בתחזוקה מונעת, ולא בתחזוקת שבר. כמו שאמרתי אני נוהג 30KKM בשנה. ואני רוצה לחזור הביתה בשלום.

רפידות בלמים שיכולות לשרוד עוד 2000-3000 ק"מ, הן מבחינתי גמורות, אם הרכב כבר על הליפט וזו הדיאגנוזה.

השיטה הזו מוכיחה את עצמה ברכב הזה וגם בהונדה שהיתה לפניו (והיתה ברשותי 14 שנה). משלם קצת יותר בשוטף, ונהנה מנסיעה ללא תקלות ותיקונים יקרים בבלת"ם. זה כסף קטן, ו2/3 ממנו הם הוצאה מוכרת.

פורסם

1 ל14.5 ? מזגן ? אשתך קוסמת .

אם אני מודד 1 ל10 בנסיעה 50% עירונית , אני מבסוט

לגבי טיפול במורשה -אם באמת הוא מקצוען ושם חלקים מקוריים זה כנראה שווה את ה1000 שקל בשנה . התלונות האופייניות על מורשים הם שלא רק שהם יקרים אלא מנפחים סתם ויותר גרוע היו שעשו עבודה לא מקצועית

פורסם

אני לא יודע אם 2004 ו2006 דומות אבל נהגתי על 2006 של אבא, צריכת דלק מזעזעת של 1:10 משולב, פח חלש להחריד, ביטוח ואחזקה יקרים בזמנו הייתי נהג חדש וצעיר רצו רק עליי סביב 9700,לא זוכר שנתקלנו בבעיות אמינות חוץ מפיוז שהלך עלה בסביבות 100 ש״ח במוסך מורשה, מצדה2 לחיצה קלה והרכב טס , בלמים רגישים מגיבים לכל לחיצה, רכב די מרווח ונוח, תא מטען ענק

פורסם (נערך)
פח חלש להחריד

יש לזה פתרון נהדר, נקרא קורס נהיגה מתקדמת.

פות"ש, יש לי פיזדה 3 שנת 2007 מספר שנים. כרגע עם 245K ק"מ. חותם מילה במילה על כל מה שNATCO כתב. במיוחד לגבי תחזוקה מונעת.

מה שכן, חלק מהמחלות שהוא תיאר לא הופיעו אצלי [עדיין :lol:], כמו: פנסים מותכים, נזילה ממשאבת ABS, מערכת בקרת אקלים ותושבת מנוע.

מה כן היה לי?

משולשים החלפתי לפני כשנה וחצי בהמלצת מכונאי לפני טסט. אני שמתי חליפיים תוצרת טורקיה/ספרד [לא זוכר האמת] ומחזיק היטב בינתיים.

מיכל עיבוי הוחלף ממש לא מזמן, 300 שקלים למקורי אצל אבי חלפים, חפש בפורום.

חלון נהג אצלי מזייף קצת ועולה לאט, בעיקר כשיש גשם ונכנסים מים. בדרך להיפתר בעזרת המדריך הנהדר שNATCO פרסם.

כאן תוכל למצוא פירוט על הטיפול האחרון שעשיתי בעזרת חברי כנופיית הטיפולים השוטפים, כולל צילומים מהטיפול ומחירי החלפים שנרכשו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?557609-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%A4%D7%99%D7%9D!&p=5080610&viewfull=1#post5080610

לגבי צריכת דלק, 1 ל-12 אני לא אוציא בחלומות הכי ורודים שלי, כי אני מתנייד בעיקר בכביש החוף בבקרים, אבל אני גם משייט במהירות התואמת את תנאי הדרך, אז אני מגיע לאזור ה-1 ל-10 בד"כ ולעתים אפילו מעט יותר טוב. בתקופות אטיות יותר הצלחתי להגיע למיכלים של 1 ל-11.6 ואפילו 11.8, אך לא יותר חסכוני מכך.

זה כל מה שאני מצליח להיזכר בו כרגע.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני קורא את השרשור הזה ומנסה להבין למה לעזאזל לקנות מזדה 3, כשבמחיר הזה אפשר לקנות צרפתיה כמה שנים צעירה יותר, שתהיה גם (לפחות) אמינה באותה רמה, נוחה פי כמה, בטוחה יותר ובוודאי חסכונית יותר?

תהרגו אותי!!!

(לא, לא עכשיו, לא התכוונתי ברצינות, די! אאוצ'!!!)

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...