Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צריך לראות איזה חלק התקצר (כנראה לוח) וכמה הוא עולה ואם שווה להחליף את החלק או לא.

כמובן שאם אין טעם להציל אותו אפשר להוציא חלקים כמו זכרונות וHD ואולי גם את המסך ולמכור אותם.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

לפני שנה נשפכה בירה לחבר על המקבוק שלו, מהר הוא ניגב את הכל והטביע את המחשב באורז. לא הדליק אותו מס' ימים, עד היום המחשב עובד.

כמובן שיש פה עניין של הרבה מזל ככל הנראה

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

אין קשר למזל

אורז ידוע כמושך אסייתים

אסייתים טובים במחשבים

וכך המחשב תוקן וחזר לעבוד!

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם (נערך)

אני לא ממש סגור על מטרת פתיחת השירשור,

אם אתה יודע לבדוק ולאבחן מה הלך (ולאבחן "לוח" זה כמו ללכת למוסך לצאת משם עם אבחנה "אוטו"), אז תפתח אותו ותתחיל למדוד .

אם אתה מחפש המלצה על מעבדות, תכתוב את זה.

אם אתה שואל "האם שווה לתקן את המחשב?", אז תכתוב את זה בנוסף לדגם המחשב.

(אני אנחש שאם הוא לא נדלק ולא נטען, כנראה שזה משהו שקשור ל-SMC או לסביבתו המיידית, אבל זה רק ניחוש, לא ככה מאבחנים מחשבים).

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אני שואל האם לפי מיטטב ידיעתכם, במחשבי מקבוק לוח האם מוגן מדברים כאלו והמקלדת איכשהו מגינה עליו

יכול להיות שלוח האם הוא בדיוק צמוד למקלדת והוא הראשון להישרף מקצר כזה ולכן מנסיונכם, מחשב מקבוק שנשפך עליו נוזל במקלדת, דינו מוות או בהשקעה קטנה {עד 800 שקל} ניתן להציל.

זהו

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם (נערך)

בחלק מהדגמים קיים ניקוז למקלדת, אבל אז עוזר רק אם המחשב חדש יחסית, כי הניקוזים הללו נסתמים די מהר לאורך חייו של המחשב.

וכן, הלוח יושב ממש מאחורי המקלדת בכל המחשבים הניידים (מק או לא).

זה עניין של מזל לגבי מה שהלך שם ומה צריך להחליף, להחליף את כל הלוח זה לא שווה, צריך לאבחן ולהחליף רק את מה שהלך על הלוח, תיקנתי נזק מנוזלים במקים בהרבה פחות מ-800 ש" וגם בהרבה יותר, תלוי בעבודה ובחלק/ים שהלכו (ולא, היום לצערי אני כבר לא מתעסק בזה יותר).

פורסם

במקרה כזה לרוב צריך להחליף את השילוש הקדוש - מקלדת, כיסוי עליון (החלק שעליו יושבים המקלדת והטאצ'פד)/טאצ'פד (אם הוא מגיע כרכיב נפרד), ולוח אם.

אצל היבואן המחירים בד"כ כאלה שעדיף כבר לקנות מחשב חדש.

גם אם אתה מזמין לוח אם מאיביי, יש פרוצדורה של צריבת מס' סידורי ורישיון של מערכת הפעלה בביוס. התהליך שונה אצל כל יצרן, מאמין שבאפל הוא יותר מורכב בגלל שטות כזאת או אחרת שלהם.

אם יש לך ידיים טובות וגישה ליוטיוב, אני מציע קודם כל לתת למחשב להתייבש (לשים אותו בשקית אורז זה רעיון טוב, זה סופח לחות), ואם הוא לא חוזר לחיים אחר כך, להתחיל מלפתוח את המחשב, ולעשות לו הפעלה מינימלית - ללא מקלדת, טאצ'פד ודיסק קשיח. אם יידלק, להתחיל לחבר רכיבים בהדרגה עד שהתקלה תחזור, ככה תדע מה החלק התקול, ומה צריך להזמין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני כעשרים וחמש שנה , שעבדתי בתור טכנאי מחשבים , היו מתקשרים אלינו הרבה בתלונה של "נשפך לנו קפה על המקלדת , מה עושים ? "

ההדרכה של הטכנאי הבכיר הייתה , לשאול האם הומתק עם סוכר או סוכרזית? , (כמובן שגרר תגובות מוזרות בצד השני )

וההסבר לשאלה : אם סוכרזית לנתק מהמחשב , להמתין שיתייבש ולחבר חזרה ולהמשיך לעבוד. אם סוכר , המגע שלו עם הלוח של המקלדת הורס את הלוח ולכן הפתרון הטוב ביותר הוא להחליף מקלדת.

בהערת אגב , באותה תקופה מקלדת טובה עלתה בסביבות 100$ למשתמש הסופי.

קורייוז קטן שלא בהכרח משפיע על המצב הנוכחי.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

פי סי מגזין נהגו לקיים מבחני ריסוק למחשבים ניידים. חלק מהם היו בדיוק בנושא הזה, עם או בלי סוכר ועם או בלי שמנת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לי קרה דבר דומה עם לפטופ של אסוס, פירקתי אותו לפי סרטון הדרכה מיוטיוב וניקיתי את כל החלקים ביסודיות עם מטליות אלכוהול, חזר לעבוד כרגיל אחרי שהתייבש והורכב מחדש.

אם יש לך זמן פנוי אולי שווה לנסות לסדר אותו לבד לפני שתפנה למעבדות.

פורסם

חדשות טובות

המחשב נדלק לאחר החלפת ג'וק קטן בתוך הספק כוח הפנימי

המחשב נדלק ל30 שניות מתחיל לעלות וכבה מיד

כך כל הזמן

ממשיכים לבודד את הבעיה.

נראה ונעדכן

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם (נערך)

מזל טוב.

קרוב לוודאי שהג'וק שהוחלף הוא ה-SMC או אחד מהרכיבים התומכים שלו.

למקבוק (תלוי בדגם) יש בין 6 ל-12 מסילות מתח שפועלות או מכובות בהתאם למצב העוררות של המחשב (פועל, שינה, שומר מסך, דיסק דלוק או כבוי ועוד כל מיני), חלק מהמסילות מגיעות ישירות מה-SMC וחלק מגיעות אחת מהשנייה (עם מעבר דרך רכיבי בוסט/באק)

על לוח האם יש נקודות ביקורת לכל אחת מהמסילות, הניחוש שלי, אחת לפחות חסרה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה אידיגיטל קניון מלחה.

שווים לעכוז.

הגעתי אליהם

זה מחשב משנת 2008 זה ויטאג', אין שירות.

2008 לא היה אידיגטל בישראל והמחשב וינטאג'?

לא צריך טובות

המחשב נדלק אך רק כאשר לוחצים על ENTER הוא יעבוד

שנפסיק הוא יכבה תוך 5-10 שניות.

אני מעביר את המחשב עם אחד הלקוחות שלי מהעבודה שטס לארה"ב כל שבועיים.

שינסו לסדר שם.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

לפטופ של כל חברה אחרת מ2008 בהחלט לא היית אפילו טורח לנסות לעבוד איתו כנראה ... אז כן.

2008 לדעתי זו השנה שאיידיגיטל לקחו את האחריות מידע על התפעול של יבוא אפל (או 2007) אז כן - זה בהחלט על התפר.

המונח שהם השתמשו בו הוא לא כדי לעשות ממך צחוק אגב אלא זה הPolicy הרשמי של אפל מבחינת להחזיק חלקי חילוף ולתת תמיכה:

https://support.apple.com/en-us/HT201624

Vintage and obsolete זה המונח הרשמי למחשבים ישנים שהם לא מטפלים בהם יותר.

חבל שלא ציינת מראש.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...