Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שתי מכוניות מאסכולות כל כך שונות.

מצד אחד אוונגרד אירופאי ומצד שני שמרנות קוריאנית.

השאלה למה אתה מתחבר.

לטעמי הסיטרואן עולה בכל פרמטר שהוא.

בכל מקרה אני בטוח שנסיעת מבחן תבהיר לך את ההבדלים לאשורם...

פורסם (נערך)
כ-79% מהרכיבים משותפים עם המנוע הישן. הוחלפו הרכיבים הבאים:

- מזרקים (לחץ גדול יותר)

- משאבת הזרקה

- טורבו של Borg Warner (מגדש עם תכנון חדש שכולל טורבינה מתכנון חדש, מיסבים וכד')

- משאבת שמן חדשה

- בוכנות מצופות בחומר בעל חיכוך נמוך

- מחשב ניהול מנוע חדש עם תוכנה חדשה

- טמפרטורת פתיחת הטרמוסטט עודכנה מטה כדי למנוע חימום יתר של מגדש הטורבו בעצירה לאחר נסיעה מאומצת

- משאבת המים לקירור הטורבו עובדת רק לאחר שהמנוע כבה (שוב כדי לשמור על המגדש)

לפרטים נוספים ראה כאן:

http://citrotemp.cricou.net/EP/MOT [...] 0EURO6.pdf

תודה רבה menir. סופסוף מישהו עם ידע וקישור.שאפו ! חיפשתי בפורומים בחו"ל ואף אחד לא ידע להגיד לי את ההבדל ב EP6FDT. אכן המשאבה הקידמית היתה גרועה . החלפתי אותה גם במנוע הישן לטובת החדשה . המזרקים גם היו נקודת תורפה ( נסתמים מפיח) . מה שכן הוסיפו זו את מערכת s&s ופה התרומה העיקרית לסביבה. אני מניח שמשאבת השמן שונתה לצורך תמיכה במערכת זו וגם כדי לשמור על הטורבו יותר טוב.

דרך אגב אני קראתי שהזיהום של המנוע הישן הוא רק 140 gr CO2 . אבל זה בקטנה.

טעיתי כחשבתי שאין הבדל. ההבדל פה אולי 20% אבל הוא יכול להיות תהומי כי היא נוגע בדיוק בנקודות הכשל.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אני מניח שהם עבדו לפי Pareto - 20% מהרכיבים אחראים ל-80% מהכשלים :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
ממליץ לך על הסיד דיזל דיזל. ראש שקט לשנים לעומת ההרפתקאה שנקראת סיטרואן. בטווח הרחוק יהיה לך קשה מאוד למכור את הפיקאסו גם אם הרכב השתפר....

לגמרי.

מבחינת נוחות שני הרכבים בסה"כ דומים לדעתי, הסיד אולי טיפה יותר אבל ההבדל לא בשמיים. מבחינת כל היתר, אין בכלל שאלה -הסיד יותר אמינה, היא פי כמה יותר סחירה ובנוסף יש את כל עניין 7 שנות האחריות (מה שמוסיף להיותה מאד סחירה).

פורסם

אם אתה מאמין שהבעיות במנוע טופלו אני חושב שהסיטרואן עדיפה וגם תיהיה סחירה( למרות צפי להצפה של ספורטאז החדשה עוד 3 שנים).

נראה לי קצת לא לענייין שרכב חדש היום מגיע בלי חיישני רוורס.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

אין ספק שהחיישנים חסרים אבל זה כנראה כדי לא לספק חבילה מושלמת מדי מה שנקרא מפזרים יתרונות גם לדגמים אחרים בקונצרן

גם בדגמים יותר יקרים לפעמים אתה רואה שמורידים איזו תכונה שיכולה להיות ממש טיפשית אבל מורידים ולעומת זאת התכונה הזו קיימת בדמים הזולים יותר

• תוכן חדש...