Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 4 צמיגים Toyo Proxes CF2 שנקנו לפני 15,000 ק"מ. האחורי ימני הוחלף בשל פנצ'ר בחדש זהה לפני כ 4,000 ק"מ. השבוע האוטו היה בטיפול תקופתי וביקשתי שיעשו רוטציה של הצמיגים קדימה אחורה. "על הדרך" הם טענו שיש עודף משקולות איזון על הג'אנטים וביצעו איזון מחודש (אכן היו לי רעידות בכביש 6).

לפני כן האוטו היה נוסע ישר. מאז הרוטציה ההגה מושך ימינה. נבדק לחץ אויר בצמיגים והוא תקין. יכול להיות שזה בגלל שעל הציר הקדמי מורכבים 2 צמיגים זהים אך עם בלאי מעט שונה?

האם יש לדעתכם לבצע כיוון פרונט?

פורסם (נערך)

הצמיגים ברכבך קיבלו כבר שחיקה ועל כן הפרופיל שלהם הוא לא נקי וגורם למשיכת הרכב לכיוון מסוים.

אני לא מתלהב כל כך מרוטצייה ובמידה והרכב נסע ישר לפני כן, הייתי פשוט מחזיר כל צמיג למקומו.

ד.א גם לאחר החלפת צמיגים חדשים "מהניילון", קורה שהרכב מושך לכיוון מסויים וההגה נהפך ללא ממורכז בעקבות אי סימטריה של סוליית הצמיג בזמן ייצורו. מה שמומלץ לעשות במקרה כזה הוא להפוך בין הגלגלים על אותו הסרן. לא מעט פעמים זה פותר את הבעיה.

בברכה,

אופיר רודניצקי

עריכה אחרונה על ידי ToSToS

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם (נערך)

יש לך מקדימה צמיגים על הפרש שחיקה של 10,000 קילומטרים ואף יותר. כאשר הם היו מאחורה ( רק התגלגלו ) הדבר לא היה מוגש. עכשיו הם עברו לסרן שהוא גם הנעה וגם היגוי, וזה מורגש מאוד.

אני חושב שרוטציה טובה לרכב עם הנעה כפולה, כאשר מומלץ להחליף את כל הרביעייה .

ואני ממש לא ממליץ להחליף בין הצמיגים על אותו הסרן, כי זה הופך כיוון הגלגול לצמיג שכבר התגלגל 15 אלף קילומטרים בכיוון מסויים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כשהתייחסתי על החלפת צמיגים באותו הסרן, הדבר יוחס לצמיגים חדשים שזה עתה נרכשו.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

תודה לשניכם.

הרעיון המקורי היה והמליץ לי זאת פעם צמיגאי לעשות רוטציה כדי שתהיה שחיקה אחידה בכל הצמיגים.

כמובן אף פעם לא מחליפים צמיגים באותו הסרן - רק קדימה עם אחורה ולהיפך.

במצב הנוכחי מה מומלץ לעשות? לעשות רוטציה חזרה? (להחזיר את הקדמיים אחורה והאחוריים קדימה כמו שהיה קודם)

ולאור זאת שביצעו במוסך איזון גלגלים - אני מקווה שהם החזירו כל צמיג למקום ולא עשו לי ערבוביה..

פורסם

אמנם מומלץ מאוד לעשות רוטוציה אבל לפעמים קורה בדיוק מה שקרה אצלך אז תעשה רוטציה בחזרה

כדאי אולי גם שתבקר אצל מכון פרונט

פורסם

לדעתי, הבעיה היחידה שגורמת למשיכה היא החלפת הצמיג האחרי לפני 4K, מה שאומר שהצמיג השני עשה כבר 11K כאשר הוא הוחלף, ובעצם 2 הצמיגים האחוריים היו לא זהים - מה שלא ממש מפריע, אך ברגע שהעברת אותם קדימה, צמיג אחד שחוק יותר מהשני - וזה מה שגורם למשיכה..

ממליץ במקרה הזה פשוט להחזיר את הקידמיים לסרן האחורי..

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

מוזר שאתם אומרים שזה לא בריא לעשות רוטציה, אז מדוע בספרי הרכב הרבים מצויין במפורש לבצע את הרוטציה כל 10,000 ק"מ.

ואגב רוטציה בדרך מסויימת כאשר הצמיגים הקדמיים מועברים לאחור באותו צד והאחוריים באלכסון קדימה.

אני בכל אופן כבר כמה שנים עושה את הרוטציה הזאת ואין שום משיכות, שחיקת הצמיגים אחידה ואחיזה מצויינת.

פורסם

רוטציה אכן מומלצת, אך במקרה כמו זה כאשר בסרן האחורי יש צמיג אחד שחדש ב11K קילומטר העברתם לסרן קידמי תוביל למשיכה לאחד הצדדים כיוון שצמיג אחד שחוק יותר מהשני..

באופן כללי מומלץ ורצוי לעשות רוטציה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אני תמיד עשיתי רוטציה לפחות 8-10 פעמים בשתי מכוניות ולא הייתה בעיה - הצמיגים כמובן היו זהים על אותו הסרן מבחינת שחיקה. לגבי מה שקרה כרגע, אחזיר למצב הקודם ונראה אם נפתרה הבעיה. בכל מקרה, הצמיג קדמי ימני (שמורכב כרגע מאחור) הכתף שלו שחוקה מעט יותר מהשמאלי. אני מתלבט אם זה בגלל שאני נוסע יחסית מהר בפניות ימינה, או שנדרש גם כיוון פרונט. מה דעתכם?

• תוכן חדש...