Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הכל התחיל לפני פחות משנתיים כשהלכתי לראות את הרכב עוד אצל הבעלים הקודם שלו. הרכב היה במצב מעולה, הכל היה טוב ויפה, הכל עבד, ואפילו הבעלים היה אחלה של בן אדם. רק משהו אחד הפריע לי בעין... הג'אנטים! שהיו נחמדים בפני עצמם, אבל ממש לא היו הולמים את הרכב שיחסית די גדול, וכמו שאחד מחברי הפורום כאן אמר "גלגלים של מריצה". לא פסלתי את הקנייה, אמרתי לעצמי "העיקר שיש, ברכב הקודם זה היה פלדה". ולאט לאט זה התחיל להציק לי בעין, הרצתי חיפושים באינטרנט, שאלתי אנשים מהתחום, בפורום, הבנתי שיש מידות שונות, שזה כרוך בהחלפת צמיגים ועוד דברים שהפכו לי את העניין למסובך יותר. עד שמצאתי משהו מתאים המחיר עם הצמיגים התקרב לאזור ה10K ש"ח(!) כבודו לאן עפת? כולה רכב משפחתי :wink:

בחנתי כל אפשרות, חיפשתי לאיזה רכב יש מידות דומות, אאוטלנדר, ולוסטר, מאזדה 3, שאולי אני אמצא במגרשי הפירוק רכב - גם לא הלך. גם בחיפוש של יד2 הייתי נכנס יום יום ועדיין לא מוצא משהו מתאים. עד שיום אחד בשבוע שעבר מישהו החליט שלא בא לו על הג'אנטים של הספיריט החדשה שלו, ומי אני שיגיד לו לא?! 8)

dffa6bad628a853749ec79dfc05c88fc.jpg

מפה כבר התייעצתי כאן בפורום על צמיגים חדשים עד 800 ש"ח לאחד, וכמו תמיד - אין מצב שלא תצא מכאן עם החלטה : Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

בעקבות פנצ'ר שהיה לי לפני כמה חודשים, כבר הומלץ לי כאן על צמיגי מוריס בבית עובד, ואז יצאתי משם יותר ממרוצה, אז למה לא לחזור? גם זה 2 דקות נסיעה ממני :-)

אז שבוע שעבר קפצתי לשם לקבל הצעת מחיר, המחיר היה מעולה (בדקתי מחירים לפני בהשוואת צמיגים של יד2) ובעל המקום אמר לי שאת ה-Goodyear אין לו במלאי ופשוט כשאני אחליט, להתקשר אליו ולתת לו אישור להזמין. בלי לחץ ובלי לנסות לדחוף צמיגים אחרים. השבוע כבר התקשרתי למסור לו שאפשר להזמין את הצמיגים וכבר למחרת הצמיגים היו אצלו. בעלי המקום והעובדים מאוד מאוד נחמדים, הגעתי אליהם קצת לפני הסגירה, ועדיין כולם מחייכים מדברים ברוגע ולא חוסכים מאף בן אדם להציע לו לשבת לשתות ככה איזה כוס קפה.

העבודה הייתה מקצועית, דאגו לי לסמלי מיצובישי במקום המאזדה, פירקו לי את הג'אנטים הקודמים והפרידו לי אותם מהצמיגים (בקשה שלי, כדי שאוכל למכור בנפרד), ניקו לי את החדשים, ואפילו דאגו לי לשטיפה חיצונית. אחרי הכל וידאו איתי שהכול בסדר ושאני מרוצה. יצא לי כבר להיות בכמה פנצ'ריות, כזה יחס והגינות עוד לא קיבלתי.

ואם אני מרוצה? מה נראה לכם שעניתי אחרי כל זה?! :-P

340e277dc6e4ba85702ca226bfe1fbfa.jpgc36f11768837274d747337d85451ba87.jpg5f9eee1c7b6900256741be781138a24d.jpg

עריכה אחרונה על ידי Menro

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

בהחלט נראה הולם. תתחדש וסע בדרכים טובות. :-)

יחד עם זאת, מאחר ובחרת לפתוח השרשור בתת פורום שיפורים, מן הראוי לפחות שתציין את המידה החדשה לעומת הישנה (כולל דגם הצמיגים הישן) ואיך המעבר השפיע על התנהגות הרכב. נראה לי שנסלח לך אם גם תציין איך הושפעה נוחות הנסיעה והרעש בפנים הרכב.

כמובן כל זאת אחרי שתעבור כמה מאות ק"מ טובים עם הצמיגים החדשים.

פורסם

נראה מעולה תתחדש

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לפני זה היו מותקנים על הרכב צמיגי Goodyear במידה 205/60R16 הצמיגים היו מסדרת EfficientGrip Performance, תלונה אחת לא הייתה לי עליהם, עשו עבודתם נאמנה ועד היום הם במצב מעולה. את כל נושא משקל הג'אנט וכדומה טחנתי וקראתי פה הרבה בפורום, עשיתי את השיקולים שלי והחלטתי ללכת על זה. המטרה הייתה ג'אנט ברוחב מלא - 8 אינץ', כי מכל הקריאה הבנתי שהאחיזה באה מרוחב החישוק ביחס לצמיג. היה קצת קשה למצוא ואפילו הג'אנטים של המאזדה רק ברוחב 7 (למרות שהמוכר אמר לי 8... עוד נתון למיקוח על המחיר 8)).

לגבי התוספת למשקל הרכב: שקלתי את הג'אנטים הקודמים, והחדשים (ללא צמיגים) ושמתי לב שההפרש הוא 16 ק"ג יותר למשקל הרכב. מבחינתי זה זניח ביותר, בכל זאת... זה רכב משפחתי סטנדרטי, זה לא שעכשיו "אכלתי אותה" וכל רכב ליסינג אפרורי יראה לי את הזנב ברמזור :lol:.

העדפתי את התוספת לאחיזה ולעיצוב.

כרגע הרכב מאיץ אותו דבר, אולי ביציאה מהמקום יש שינוי קל, יכול להיות גם פסיכולוגית.

לגבי התנהגות ונוחות הרכב: ההגה נהיה יותר כבד ומדויק ממה שהיה, זה מפריע מעט מאוד בתמרון העירוני, אבל למי אכפת כשאתה כל היום בשיוטים?! ברכב המתלים די רכים ושילוב שלהם עם עם צמיגים גבוהי חתך מביא זוויות גלגול (יחסית) גבוהות. זוויות הגלגול בפניות עדיין נשארו גבוהות בגלל המתלים, אבל הקטנת חתך הצמיג שיפרה את המצב משמעותית בסעיף הרכינה על הגומי, והרכב כרגע רוכן בפניות, אבל בזה אפשר להאשים רק את המתלים. בסעיף הנוחות, השילוב של מתלים רכים וצמיגים דקים מבחינתי יותר נוח מצמיגים עם חתך גבוה. לפני כן הרכב הרגיש קופצני ולא מרוסן, כרגע הוא יותר מרוסן, אבל עדיין אני אישית מעדיף מתלים יותר נוקשים, בכל זאת תנו לי ליהנות כל עוד הגב שלי תקין :lol:

סיכום קצרצר: אין ספק שכרגע אני מרוצה מכל המעבר הזה - היגוי יותר מדויק, יותר אחיזה, יותר נוחות (מבחינתי), ושלא נדבר על כך ששוב כיף להסתכל על הרכב כאילו עכשיו קנית אותו, למרות שהוא אצלך כבר שנתיים ;-)

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם

תתחדש. אפשר להבין מה אתה מוצא בשיפור שביצעת:

מכל הקריאה הבנתי שהאחיזה באה מרוחב החישוק ביחס לצמיג. היה קצת קשה למצוא ואפילו הג'אנטים של המאזדה רק ברוחב 7 (למרות שהמוכר אמר לי 8... עוד נתון למיקוח על המחיר 8)).

ככל שהיחס בין רוחב הסוליה לחתך הדופן גדול יותר - הצמיג "יציב" יותר ולכן קשיחות הפניה עולה. כמו כן, כשהצמיג רחב יותר, האחיזה נפגעת פחות מרגישות לעומס וכן נהנית יותר ממרכיב אחיזה כימי בין הגומי לאספלט (כאשר יבש) ולכן האחיזה עולה מעט.

שקלתי את הג'אנטים הקודמים, והחדשים (ללא צמיגים) ושמתי לב שההפרש הוא 16 ק"ג יותר למשקל הרכב. מבחינתי זה זניח ביותר.

זה קצת יותר מזה מאחר והמשקל הנוסף הזה מסתובב וגם בלתי מוקפץ. מצד שני לא מדובר על משקל שיושב גבוה והוא מחולק בשווה בין פינות הרכב. בסך הכל אני מסכים שזה לא משמעותי.

לגבי התנהגות ונוחות הרכב: ההגה נהיה יותר כבד ומדויק ממה שהיה, זה מפריע מעט מאוד בתמרון העירוני, אבל למי אכפת כשאתה כל היום בשיוטים?![...]היגוי יותר מדויק, יותר אחיזה.

אם נתעלם לרגע מהגורם הפסיכולוגי ומתוספת המשקל כשלעצמה, במידה והחישוקים החדשים קשיחים יותר אז הם עשויים לשפר את תחושת ההיגוי. כמו כן, תיתכן השפעה על שפיעת הגלגלים בזמן תמרונים וכן השפעה (זניחה) על קשיחות הפניה.

בסעיף הנוחות, השילוב של מתלים רכים וצמיגים דקים מבחינתי יותר נוח מצמיגים עם חתך גבוה. לפני כן הרכב הרגיש קופצני ולא מרוסן, כרגע הוא יותר מרוסן, אבל עדיין אני אישית מעדיף מתלים יותר נוקשים

הצמיג, וייתכן שגם החישוק קשיח יותר ומרסן פחות מהמורות (יש יותר Wheel Hop) והמשקל גם מגדיל את העומס על המתלה, אבל הדבר גם גורם לכך שתנודות המתלה קצרות יותר ולנהגים מסוימים זה מורגש כנסיעה חלקה ונוחה יותר. מובן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
תתחדש. אפשר להבין מה אתה מוצא בשיפור שביצעת:

ככל שהיחס בין רוחב הסוליה לחתך הדופן גדול יותר - הצמיג "יציב" יותר ולכן קשיחות הפניה עולה. כמו כן, כשהצמיג רחב יותר, האחיזה נפגעת פחות מרגישות לעומס וכן נהנית יותר ממרכיב אחיזה כימי בין הגומי לאספלט (כאשר יבש) ולכן האחיזה עולה מעט.

זה קצת יותר מזה מאחר והמשקל הנוסף הזה מסתובב וגם בלתי מוקפץ. מצד שני לא מדובר על משקל שיושב גבוה והוא מחולק בשווה בין פינות הרכב. בסך הכל אני מסכים שזה לא משמעותי.

אם נתעלם לרגע מהגורם הפסיכולוגי ומתוספת המשקל כשלעצמה, במידה והחישוקים החדשים קשיחים יותר אז הם עשויים לשפר את תחושת ההיגוי. כמו כן, תיתכן השפעה על שפיעת הגלגלים בזמן תמרונים וכן השפעה (זניחה) על קשיחות הפניה.

הצמיג, וייתכן שגם החישוק קשיח יותר ומרסן פחות מהמורות (יש יותר Wheel Hop) והמשקל גם מגדיל את העומס על המתלה, אבל הדבר גם גורם לכך שתנודות המתלה קצרות יותר ולנהגים מסוימים זה מורגש כנסיעה חלקה ונוחה יותר. מובן.

הסברת את זה בצורה הטובה ביותר ;-)

תודה רבה לכולם! שמח לדעת שאני לא היחיד שאהב את התוספת למראה :-)

Mazda 6 2.0L 2008

• תוכן חדש...